• "Äiti, mitä on ekstaasi?"

  Miten se vaikuttaa ja onko se vaarallista? - Tietoa tarvitseva
 • "Lääkäri ehdotti, että tekisin mielialatestin"

  Aina välillä tsekkaan testin uudelleen. -Masentunut
 • "50 päivää pelaamatta tänään"

  Muutoksen tie on pitkä ja vaikea. Ilman apuja en olisi selvinnyt. -Mies, ongelmapelaaja
 • "Häpeä. Siitä olen yrittänyt päästä eroon"

  En voi olla vastuussa toisen teoista ja juomisista. - Alkoholistin puoliso
 • "Jokainen voi itse kirjoittaa elämänsä!"

  Sen voin sanoa kokemuksella, että aina on mahdollisuus toipua. -Mies, korvaushoidossa
 • "Tärkeintä on kohdata ihminen"

  Apua ja neuvoja on saatavilla. Mietitään yhdessä mikä voisi auttaa. -Neuvontapalvelun ammattilainen
 • "Ihanaa, että meitä on muitakin!"

  Tuntuu niin lohduttavalta, että en ole yksin ongelmani kanssa. - Äiti, alkoholisti

Päihdelinkki

Päihdelinkki-verkkopalvelu tarjoaa tietoa ja tukea päihteistä ja riippuvuuksista. Päihdelinkistä löytyy kattavan tietopankin lisäksi testejä, oma-apusisältöjä, vertaistukea ja neuvontapalvelu. Palvelu on tarkoitettu päihteiden käyttäjille, pelaajille, läheisille ja kaikille riippuvuustiedosta kiinnostuneille. Palvelu on hyödyllinen myös ammattilaisille ja opiskelijoille. Palvelun tuottaa A-klinikkasäätiö.

Ajankohtaista

29.04.2021

Päivystys läheispäivänä 5.5. klo 14-20 Olohuoneessa

Onko läheisesi sairastunut päihderiippuvuuteen, etkä tiedä mitä pitäisi tehdä? Uuvuttaako tilanteesi? Haluatko keskustella muiden läheisten kanssa tai kuulla tavoista saada itsellesi tukea?

21.04.2021

Kysy ja keskustele päihteistä ja vanhemmuudesta (vko 17-18) Me Vähentäjissä ja Kotikanavalla

Päihdelinkissä vietetään huhti-toukokuussa vanhemmuuden teemaviikkoja (vk 17-18) teemalla "Päihteet ja vanhemmuus - Rohkeutta puhua!".

31.03.2021

Eron ABC julkaistu

Läheisten Oma-apusivut ovat täydentyneet Eron ABC -oppaalla. Opas tarjoaa perustietoa ja kokoaa keskeiset linkit eroavalle tai eroa harkitsevalle.

29.01.2021

Päihdelinkin tilastokooste 2020

Mediassa

12.05.2021

Leppävaaran ruokajakeluun jää aukko täytettäväksi – ViaDia lopettaa ja kirkon noutoruokajakelun kapasiteetti on äärirajoilla

Vapaakirkon diakoniatyötä tekevä Espoon ViaDia joutuu lopettamaan ruokajakelunsa. Luterilainen Leppävaaran seurakunta ei aukkoa pysty ...- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus Stealta saadun avustuksen turvin auttanut päihde- ja rikostaustaisia ihmisiä työpajassaan. Toiminnassa
12.05.2021

Dokumenttielokuva Jere Karalahdesta kuvaa päihteiden hallitsemaa elämää, mutta ei kerro jääkiekkoilijasta mitään uutta

Juuso Syrjän dokumentti Jere Karalahdesta kertoo päihteiden hallitsemasta elämästä ja siinä sivussa jääkiekkourasta.. Jääkiekko kiinnosti nuorena, ja muutkin asiat. Alkoholin käyttöä seurasi pian hasiksen polttelu. Päihteiden käytöstä Karalahti puhuu
11.05.2021

Lastensuojelun asiakkaana olevia lapsia ja nuoria kuullaan lastensuojelulain valmistelussa

Lastensuojelun asiakkaina olevilta lapsilta ja nuorilta halutaan kommentteja lastensuojelulain valmistelua varten. Kommentointiaikaa on 23 ...Lastensuojelun asiakkaina olevilta lapsilta ja nuorilta halutaan kommentteja lastensuojelulain valmistelua varten. Kommentointiaikaa on 23.
11.05.2021

”Täällä tapaa kiitollisia ihmisiä” – Huudikoutsit luovat turvallisuutta metroasemille ja tietävät itsekin, mitä on elää huumekoukussa

Kun huudikoutsi Henri Grönholm katsoo metroasemilla kokoontuvia päihdeporukoita, hän tuntee myötätuntoa. Sitä hän olisi kaivannut ...Espoossa. Otollisimpia kohtaamispaikkoja ovat asemat, joiden lähellä jaetaan korvaushoitolääkkeitä, kuten Hakaniemi, Sörnäinen ja Matinkylä.