Olet täällä

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy sivustolle, jotta voit käyttää kirjanmerkkejä

Tutkijoille ja toimittajille

Tutkijoille:

Kaikesta Päihdelinkin keskustelualueella tehtävästä tutkimuksesta tarvitaan tutkimuslupa. Myös tutkimukseen liittyvän haastattelupyynnön jättäminen, tutkimuskysymysten esittäminen tai tutkittavien rekrytoiminen Päihdelinkin keskustelualueelta edellyttää tutkimusluvan hankkimista A-klinikkasäätiöltä.

Tutkimusluvan myöntämisen jälkeen Päihdelinkin toimitus antaa ohjeet ilmoituksen jättämisestä keskustelualueelle.

Kaupallisiin tarkoituksiin liittyvät tutkimukset ovat kiellettyjä. Tarvittaessa tutkimuslupahakemus käsitellään A-klinikkasäätiön hoito- ja tutkimuseettisessä toimikunnassa. Lisätietoja tutkimusluvan hakemisesta.

Ota tutkimuksentekoon liittyvissä asioissa yhteyttä Jouni Touruseen (etunimi.sukunimi@a-klinikka.fi).

Päihdelinkissä kerättyä tilastotietoa ei pääsääntöisesti luovuteta ulkopuolisille. Tilastollisessa muodossa olevia tietoja voidaan luovuttaa ulkopuolisille tutkijoille, jotka ovat saaneet tutkimusluvan A-klinikkasäätiöltä.

Toimittajille:

Päihdelinkin keskustelualueella käydyt keskustelut saattavat olla arkaluontoisia ja henkilökohtaisia. Päihdelinkin toimitus toivoo, että keskusteluja siteerattaisiin ilman keskustelijoiden nimimerkkejä ja siteerauksista poistettaisiin tietoja joista yksittäisiä henkilöitä voidaan tunnistaa.

Haastattelupyyntöjen jättäminen keskustelualueelle edellyttää yhteydenottoa Päihdelinkin toimituksen sähköpostiin: paihdelinkki@a-klinikka.fi. Samalla tulee antaa yhteystiedot sekä ohjelma tai julkaisu, johon haastattelua käytetään. Lisäksi on kerrottava kuinka haastateltavan tietoja tai haastattelun sisältöä käsitellään ja kuinka se julkaistaan. Nämä tiedot on ilmoitettava myös keskustelualueella.

Ilmoituksessa on aina tarjottava mahdollisuutta anonyymiin esiintymiseen. Toimittajia pyydetään kertomaan haastateltavalle mahdollisista haitoista, mikäli haastateltava päättää esiintyä tiedotusvälineessä nimellään tai kasvoillaan.

A-klinikkasäätiön asiantuntijaluettelo löytyy täältä.

Yhteystiedot medialle löytyy täältä.