Olet täällä

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy sivustolle, jotta voit käyttää kirjanmerkkejä

Läheisille

Tälle sivulle on koottu päihteiden käyttäjien läheisille tärkeää sisältöä Päihdelinkissä.

Jos sinulla on ajatuksia ja toiveita sisällön suhteen, ota rohkeasti yhteyttä ja ehdota! Voit tehdä sen palautelomakkeen kautta tai suoraan sähköpostitse: paihdelinkki@a-klinikka.fi.

Vinkkejä rahapelaajien läheisille

Noin kolmella prosentilla suomalaisista on jossain vaiheessa elämänsä aikana rahapeliongelma. Ongelmapelaajien läheisiä on moninkertainen määrä, arvioiden mukaan jopa 700 000. Ongelmallista pelaamista esiintyy kaikissa yhteiskuntaryhmissä, ikään, tulotasoon ja sukupuoleen katsomatta. Voimavarat: Lue lisää »

Miten toipua läheisriippuvuudesta?

Riippuvuuksista eheytyminen on aina monisyisempää kuin mitä yhdessä kirjoituksessa pystyy kuvaamaan. Jokainen on yksilö, mutta koska riippuvuuksilla on paljon yhteistä, on tiettyjä suuntaviittoja, joiden seuraaminen on hyödyllistä. Lue lisää »

Kaikkensa antaneena

Nyt on tyhjä olo, kuin puulla päähän lyöty. Eropäätös tehty ja mies etsii asuntoa, meillä on 3 lasta: 8v, 4v ja 11kk vauva. Olemme tunteneet toisemme 16-vuotiaista asti mutta polut toi meidät yhteen 10 vuotta sitten. Rakastuttiin, perustettiin perhe ja mentiin naimisiin. Mies on aina juonut reippaasti, mutta suhteen alussa minäkin viihdyin ulkona. Meillä oli hauskaa. Lue lisää »

Mitähän ihminen jaksaa?

Koskahan ihminen oppii ja taitaa. Elämänpoluilla ottaa itselleen aikaa. Alkoholi on kuin moto, joka metsää puista raivaa. Ollaan siirrytty asteelle, että rommitoti on alkoholijuomana vähempiarvoisempi kuin muut. Lue lisää »

Alkoholistin tytär

Isäni on alkoholisti. Näihin vuosiin on mahtunut monenlaista kokemusta ja lukuisia pettymyksiä. Lapsuudessa alkoholi pilasi mm. joulut, jolloin isä sammui nojatuoliin, kesälomareissut joissa aina humalassa.. oli kavereiden edessä nolaamista, kännissä autolla ajamista, piilopulloja puuvarastossa, tunnelma usein jännitynyt ja arvaamaton. Kännissä aivan eri ihminen kuin selvinpäin. Lue lisää »

Irti läheisriippuvuudesta

Irti läheisriippuvuudesta on opas ja työkirja sinulle, joka koet tarvitsevasi vahvistusta oman elämäsi haltuun ottoon. Työkirja johdattelee sinut omien tarpeidesi äärelle ja auttaa sinua ymmärtämään, mistä läheisriippuvuus syntyy ja miten siitä päästetään irti. Lue lisää »

Surun kanssa täytyy oppia elämään

Lapsuuden perheessäni alkoholi ei kuulunut vanhempieni elämään.  Elimme turvallista ja normaalia perhe-elämää.  Ihastuin 15-vuotiaana tulevaan mieheeni.  Ihailin myös hänen isäänsä, hyväkäytöksistä tavallista suomalaista hienoa miestä. Seurusteluaikana mieheni käytti alkoholia, mutta en osannut lukea enkä tietää varoitusmerkkejä. Lue lisää »

Alkoholi kuuluu opiskeluun

Kirjoitan tätä sen sijaan, että saisin koulutöitäni tai muuta tärkeää tehtyä. Pakko saada jotain tekemistä. Koko viime yön olen jo valvonut. Koitin olla ymmärtäväinen ja antaa miehen mennä juhlimaan, antaa tilaisuuden pitää sanansa siitä kohtuukäytöstä taas kerran. Hänellä on tänään tenttipäivä, eihän hän edes voi oikeasti paljon juoda! Lue lisää »

Kunnes viina meidät erottaa?

Olemme työssäkäyvä, aikuinen pariskunta. Suhteen alussa minulla ei ollut varsinaisesti kokemusta alkoholismista. Ehkä siksi en tunnistanut tarpeeksi hyvin tuurijuoppouden varoitusmerkkejä, joita parin-kolmen päivän lähikuppila-kotisohva-putki olisi voinut antaa. Lue lisää »

Alun loppua

Viime kesänä ymmärsin, miesystäväni on alkoholisti. Kesälomalla hän alkoi juomaan, ajattelin että lomalla saa ottaa vähän enemmän, mutta se taisikin jäädä päälle. Otin asian puheeksi kysymällä että kuinka monta annosta hän juo? Arki oli jo alkanut pari viikkoa sitten, silti mies istuskeli jokainen päivä kaljatölkki kädessä. Tuolloin hän vastasi että liikaa, jolloin kysyin paljonko on liikaa? Lue lisää »