Olet täällä

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy sivustolle, jotta voit käyttää kirjanmerkkejä

Läheisille

Tälle sivulle on koottu päihteiden käyttäjien läheisille tärkeää sisältöä Päihdelinkissä.

Jos sinulla on ajatuksia ja toiveita sisällön suhteen, ota rohkeasti yhteyttä ja ehdota! Voit tehdä sen palautelomakkeen kautta tai suoraan sähköpostitse: paihdelinkki@a-klinikka.fi.

Satu peikoista

” Niin pysyvät nämä kolme: usko, toivo, rakkaus. Mutta suurin niistä on alkoholi.” Ei se kumppani vaihtamalla parane, sanotaan. Luku 1. Lue lisää »

Tervetuloa kotiin katsomaan alkoholismia

Kuinka näin voi elää? Ajattelin päivänä muutamana, en vain muutamana vaan aika usein ja vuosia. Olemme yli 60v. pari "yritelmä" . Taloudellisesti vakaita, muuten epävakaita? Mies /avomies, sanoisin asuinkumppani, on ollut vuosia jo salajuoja. Lue lisää »

Tunnista läheisriippuvuus ja vapaudu siitä

Aiheuttavatko ihmissuhteesi sinulle jatkuvasti hämmennystä ja epämääräisen huonoa oloa? Entä huomaatko usein pistäväsi omat tarpeesi syrjään muiden hyvinvoinnin kustannuksella? Kyse voi olla läheisriippuvuudesta. Lue lisää »

Nimettömät Alkoholistit (AA) ja Nimettömät Narkomaanit (NA) -vertaisryhmät

AA eli Nimettömät Alkoholistit Nimettömät Alkoholistit eli Alcoholics Anonymous on kansainvälinen yhteisö, jonka jäsenten päämääränä on pysyä raittiina ja auttaa toisia alkoholisteja saavuttamaan raittius. AA- ryhmät perustuvat vertaistukeen ja ovat nk. toveriseuroja. Lue lisää »

Alkoholistien lapsi

Lapsena menin ihmiskilveksi vanhempien väliseen tappeluun yöllä.  Odotin usein yksin, että joku tulee. Tappelu alkoi yön tunteina, jos en mennyt väliin, piilouduin täkkien alle. Joskus odotin rapussa että tilanne rauhoittuu. Lue lisää »

Päihteet omaishoitoperheissä

Omaishoitotilanteessa jonkun perheenjäsenen tai muun läheisen sairauteen, vammaisuuteen tai korkeaan ikään liittyvä auttaminen ja hoiva on osa arkea. Lue lisää »

Vinkkejä rahapelaajien läheisille

Noin kolmella prosentilla suomalaisista on jossain vaiheessa elämänsä aikana rahapeliongelma. Ongelmapelaajien läheisiä on moninkertainen määrä, arvioiden mukaan jopa 700 000. Ongelmallista pelaamista esiintyy kaikissa yhteiskuntaryhmissä, ikään, tulotasoon ja sukupuoleen katsomatta. Voimavarat: Lue lisää »

Miten toipua läheisriippuvuudesta?

Riippuvuuksista eheytyminen on aina monisyisempää kuin mitä yhdessä kirjoituksessa pystyy kuvaamaan. Jokainen on yksilö, mutta koska riippuvuuksilla on paljon yhteistä, on tiettyjä suuntaviittoja, joiden seuraaminen on hyödyllistä. Lue lisää »

Kaikkensa antaneena

Nyt on tyhjä olo, kuin puulla päähän lyöty. Eropäätös tehty ja mies etsii asuntoa, meillä on 3 lasta: 8v, 4v ja 11kk vauva. Olemme tunteneet toisemme 16-vuotiaista asti mutta polut toi meidät yhteen 10 vuotta sitten. Rakastuttiin, perustettiin perhe ja mentiin naimisiin. Mies on aina juonut reippaasti, mutta suhteen alussa minäkin viihdyin ulkona. Meillä oli hauskaa. Lue lisää »

Mitähän ihminen jaksaa?

Koskahan ihminen oppii ja taitaa. Elämänpoluilla ottaa itselleen aikaa. Alkoholi on kuin moto, joka metsää puista raivaa. Ollaan siirrytty asteelle, että rommitoti on alkoholijuomana vähempiarvoisempi kuin muut. Lue lisää »