Olet täällä

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy sivustolle, jotta voit käyttää kirjanmerkkejä

Läheisille

Tälle sivulle on koottu päihteiden käyttäjien läheisille tärkeää sisältöä Päihdelinkissä.

Jos sinulla on ajatuksia ja toiveita sisällön suhteen, ota rohkeasti yhteyttä ja ehdota! Voit tehdä sen palautelomakkeen kautta tai suoraan sähköpostitse: paihdelinkki@a-klinikka.fi.

Päihderiippuvuus meidän elämässä

Olen nyt pian 10 vuotta elänyt mieheni kanssa, hänen rinnallaan. Meillä ei ole yhteisiä lapsia. Minulla on jo täysi-ikäinen tytär joka asuu omillaan. Lue lisää »

Synkkää marraskuusta 2018, maaliskuuhun 2019

Miten taas kirjoittaa, olen holistin vaimo joka on väsynyt. "Putki" alkoi marraskuussa ja tuntuu jatkuvan vaan. Maaliskuussa juonut jo 15 päivää, muutama "vapaa" ettei ihan koko kuukausi tule juotua.. Lue lisää »

Mitä mun pitäis tehdä?

En olis ikinä uskonu kirjottavani tänne, mutta ei tunnu olevan muutakaan vaihtoehtoa. Oon 21-vuotias ja perheen ainoa lapsi. Mulla on todettu masennus ja sen luulis riittävän osittain elämän suunnittelun pilaamiseen mutta ei... Lue lisää »

Litteiden pullojen liitto, osa II

Olen jatkanut liittoa. Avoliitto, jossa mieheni on salajuoppo ja humalahakuinen juoja jo varmaan viidettä vuotta. Tänä kesänä on sattunut myös jo kaatumisia, täällä kotona, kun hänen tasapaino ei ole toiminut  enää. On vältytty kuitenkin loukkaantumisilta, vaikka kaksi kaatumista on sattunut kivilattialle.  Lue lisää »

Poikani, rikollinen ja mielenterveys-ja päihdeongelmainen, silti poikani

Haluan jakaa tarina​a​ rakkaan poikani päihteiden käytöstä ja sen vaikutuksesta hänen elämäänsä ja meihin läheisiin. Kaikkea ei äitikään tiedä, mutta kerron osan siitä, mitä äiti tietää. Lue lisää »

Puolisolle - IAT-S

IAT-S-testillä voit selvittää, onko puolisosi tai seurustelukumppanisi internetin käytössä ongelmiin viittaavia merkkejä. Nettiriippuvuudessa ei ole kyse yksinomaan internetissä käytetystä ajasta. Olennaisempaa on tarkastella niitä haittoja, joita netinkäyttö aiheuttaa esimerkiksi ihmissuhteissa, työssä tai opiskelussa. Lue lisää »

Alkoholin käytön riskit - AUDIT

Käytätkö alkoholia kohtuullisesti vai ehkä liikaa? Vastaamalla AUDIT-testin kysymyksiin saa monipuolisen kuvan juomiseen mahdollisesti liittyvistä riskeistä ja haitoista. Valitse se vaihtoehto, joka parhaiten vastaa omaa tilannettasi. Testin kysymykset koskevat viimeksi kulunutta vuoden jaksoa. Lue lisää »

Alkoholiongelmaisen kanssa lapsuudessaan eläneet aikuiset

Kasvaminen alkoholiriippuvaisen vanhemman tai muun aikuisen kanssa jättää aina pitkäaikaisen jäljen lapsen elämään. Nämä jäljet ovat kuitenkin monimuotoisempia ja muuttuvaisempia kuin monesti ajatellaan. Tyypillisesti alkoholistin lapsen suurin tulevaisuudenhuoli koskee omaa alkoholisoitumisriskiä. On kuitenkin tosiasia, että valtaosasta alkoholistien lapsia ei tule alkoholisteja. Lue lisää »

Läheisen huoneentaulu

1. Ota puheeksi Lue lisää »

Kun lapsi käyttää huumeita - opas vanhemmille ja läheisille

Kun lapsi käyttää huumeita - opas vanhemmille ja läheisille antaa helpotusta ja neuvoja tilanteeseen, jossa ihminen arvelee läheisensä käyttävän huumeita. Oppaan ovat kirjoittaneet Irti Huumeista ry:n läheis- ja perhetyön keskuksen ammattilaiset. Lue lisää »