Olet täällä

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy sivustolle, jotta voit käyttää kirjanmerkkejä

Läheisille

Tälle sivulle on koottu päihteiden käyttäjien läheisille tärkeää sisältöä Päihdelinkissä.

Jos sinulla on ajatuksia ja toiveita sisällön suhteen, ota rohkeasti yhteyttä ja ehdota! Voit tehdä sen palautelomakkeen kautta tai suoraan sähköpostitse: paihdelinkki@a-klinikka.fi.

Nimettömät Alkoholistit (AA) ja Nimettömät Narkomaanit (NA) -vertaisryhmät

AA eli Nimettömät Alkoholistit Nimettömät Alkoholistit eli Alcoholics Anonymous on kansainvälinen yhteisö, jonka jäsenten päämääränä on pysyä raittiina ja auttaa toisia alkoholisteja saavuttamaan raittius. AA- ryhmät perustuvat vertaistukeen ja ovat nk. toveriseuroja. Lue lisää »

Alkoholistien lapsi

Lapsena menin ihmiskilveksi vanhempien väliseen tappeluun yöllä.  Odotin usein yksin, että joku tulee. Tappelu alkoi yön tunteina, jos en mennyt väliin, piilouduin täkkien alle. Joskus odotin rapussa että tilanne rauhoittuu. Lue lisää »

Päihteet omaishoitoperheissä

Omaishoitotilanteessa jonkun perheenjäsenen tai muun läheisen sairauteen, vammaisuuteen tai korkeaan ikään liittyvä auttaminen ja hoiva on osa arkea. Lue lisää »

Vinkkejä rahapelaajien läheisille

Noin kolmella prosentilla suomalaisista on jossain vaiheessa elämänsä aikana rahapeliongelma. Ongelmapelaajien läheisiä on moninkertainen määrä, arvioiden mukaan jopa 700 000. Ongelmallista pelaamista esiintyy kaikissa yhteiskuntaryhmissä, ikään, tulotasoon ja sukupuoleen katsomatta. Voimavarat: Lue lisää »

Miten toipua läheisriippuvuudesta?

Riippuvuuksista eheytyminen on aina monisyisempää kuin mitä yhdessä kirjoituksessa pystyy kuvaamaan. Jokainen on yksilö, mutta koska riippuvuuksilla on paljon yhteistä, on tiettyjä suuntaviittoja, joiden seuraaminen on hyödyllistä. Lue lisää »

Kaikkensa antaneena

Nyt on tyhjä olo, kuin puulla päähän lyöty. Eropäätös tehty ja mies etsii asuntoa, meillä on 3 lasta: 8v, 4v ja 11kk vauva. Olemme tunteneet toisemme 16-vuotiaista asti mutta polut toi meidät yhteen 10 vuotta sitten. Rakastuttiin, perustettiin perhe ja mentiin naimisiin. Mies on aina juonut reippaasti, mutta suhteen alussa minäkin viihdyin ulkona. Meillä oli hauskaa. Lue lisää »

Mitähän ihminen jaksaa?

Koskahan ihminen oppii ja taitaa. Elämänpoluilla ottaa itselleen aikaa. Alkoholi on kuin moto, joka metsää puista raivaa. Ollaan siirrytty asteelle, että rommitoti on alkoholijuomana vähempiarvoisempi kuin muut. Lue lisää »

Alkoholistin tytär

Isäni on alkoholisti. Näihin vuosiin on mahtunut monenlaista kokemusta ja lukuisia pettymyksiä. Lapsuudessa alkoholi pilasi mm. joulut, jolloin isä sammui nojatuoliin, kesälomareissut joissa aina humalassa.. oli kavereiden edessä nolaamista, kännissä autolla ajamista, piilopulloja puuvarastossa, tunnelma usein jännitynyt ja arvaamaton. Kännissä aivan eri ihminen kuin selvinpäin. Lue lisää »

Irti läheisriippuvuudesta

Irti läheisriippuvuudesta on opas ja tehtäväkirja sinulle, joka koet tarvitsevasi vahvistusta oman elämäsi haltuun ottoon. Tehtäväkirja johdattelee sinut omien tarpeidesi äärelle ja auttaa sinua ymmärtämään, mistä läheisriippuvuus syntyy ja miten siitä päästetään irti. Lue lisää »

Surun kanssa täytyy oppia elämään

Lapsuuden perheessäni alkoholi ei kuulunut vanhempieni elämään.  Elimme turvallista ja normaalia perhe-elämää.  Ihastuin 15-vuotiaana tulevaan mieheeni.  Ihailin myös hänen isäänsä, hyväkäytöksistä tavallista suomalaista hienoa miestä. Seurusteluaikana mieheni käytti alkoholia, mutta en osannut lukea enkä tietää varoitusmerkkejä. Lue lisää »