Olet täällä

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy sivustolle, jotta voit käyttää kirjanmerkkejä

Läheisille

Tälle sivulle on koottu päihteiden käyttäjien läheisille tärkeää sisältöä Päihdelinkissä.

Jos sinulla on ajatuksia ja toiveita sisällön suhteen, ota rohkeasti yhteyttä ja ehdota! Voit tehdä sen palautelomakkeen kautta tai suoraan sähköpostitse: paihdelinkki@a-klinikka.fi.

Surun kanssa täytyy oppia elämään

Lapsuuden perheessäni alkoholi ei kuulunut vanhempieni elämään.  Elimme turvallista ja normaalia perhe-elämää.  Ihastuin 15-vuotiaana tulevaan mieheeni.  Ihailin myös hänen isäänsä, hyväkäytöksistä tavallista suomalaista hienoa miestä. Seurusteluaikana mieheni käytti alkoholia, mutta en osannut lukea enkä tietää varoitusmerkkejä. Lue lisää »

Alkoholi kuuluu opiskeluun

Kirjoitan tätä sen sijaan, että saisin koulutöitäni tai muuta tärkeää tehtyä. Pakko saada jotain tekemistä. Koko viime yön olen jo valvonut. Koitin olla ymmärtäväinen ja antaa miehen mennä juhlimaan, antaa tilaisuuden pitää sanansa siitä kohtuukäytöstä taas kerran. Hänellä on tänään tenttipäivä, eihän hän edes voi oikeasti paljon juoda! Lue lisää »

Kunnes viina meidät erottaa?

Olemme työssäkäyvä, aikuinen pariskunta. Suhteen alussa minulla ei ollut varsinaisesti kokemusta alkoholismista. Ehkä siksi en tunnistanut tarpeeksi hyvin tuurijuoppouden varoitusmerkkejä, joita parin-kolmen päivän lähikuppila-kotisohva-putki olisi voinut antaa. Lue lisää »

Alun loppua

Viime kesänä ymmärsin, miesystäväni on alkoholisti. Kesälomalla hän alkoi juomaan, ajattelin että lomalla saa ottaa vähän enemmän, mutta se taisikin jäädä päälle. Otin asian puheeksi kysymällä että kuinka monta annosta hän juo? Arki oli jo alkanut pari viikkoa sitten, silti mies istuskeli jokainen päivä kaljatölkki kädessä. Tuolloin hän vastasi että liikaa, jolloin kysyin paljonko on liikaa? Lue lisää »

Päihderiippuvuus meidän elämässä

Olen nyt pian 10 vuotta elänyt mieheni kanssa, hänen rinnallaan. Meillä ei ole yhteisiä lapsia. Minulla on jo täysi-ikäinen tytär joka asuu omillaan. Lue lisää »

Synkkää marraskuusta 2018, maaliskuuhun 2019

Miten taas kirjoittaa, olen holistin vaimo joka on väsynyt. "Putki" alkoi marraskuussa ja tuntuu jatkuvan vaan. Maaliskuussa juonut jo 15 päivää, muutama "vapaa" ettei ihan koko kuukausi tule juotua.. Lue lisää »

Mitä mun pitäis tehdä?

En olis ikinä uskonu kirjottavani tänne, mutta ei tunnu olevan muutakaan vaihtoehtoa. Oon 21-vuotias ja perheen ainoa lapsi. Mulla on todettu masennus ja sen luulis riittävän osittain elämän suunnittelun pilaamiseen mutta ei... Lue lisää »

Litteiden pullojen liitto, osa II

Olen jatkanut liittoa. Avoliitto, jossa mieheni on salajuoppo ja humalahakuinen juoja jo varmaan viidettä vuotta. Tänä kesänä on sattunut myös jo kaatumisia, täällä kotona, kun hänen tasapaino ei ole toiminut  enää. On vältytty kuitenkin loukkaantumisilta, vaikka kaksi kaatumista on sattunut kivilattialle.  Lue lisää »

Poikani, rikollinen ja mielenterveys-ja päihdeongelmainen, silti poikani

Haluan jakaa tarina​a​ rakkaan poikani päihteiden käytöstä ja sen vaikutuksesta hänen elämäänsä ja meihin läheisiin. Kaikkea ei äitikään tiedä, mutta kerron osan siitä, mitä äiti tietää. Lue lisää »

Puolisolle - IAT-S

IAT-S-testillä voit selvittää, onko puolisosi tai seurustelukumppanisi internetin käytössä ongelmiin viittaavia merkkejä. Nettiriippuvuudessa ei ole kyse yksinomaan internetissä käytetystä ajasta. Olennaisempaa on tarkastella niitä haittoja, joita netinkäyttö aiheuttaa esimerkiksi ihmissuhteissa, työssä tai opiskelussa. Lue lisää »