Olet täällä

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy sivustolle, jotta voit käyttää kirjanmerkkejä

Nuorille

Päihdelinkin sisältö on suunnattu ensisijaisesti aikuisille. Nuorille suunnattua sisältöä löytyy kattavammin Nuortenlinkistä.

Tälle sivulle on koottu nuoria mahdollisesti kiinnostavaa sisältöä Päihdelinkissä ja linkkejä nuorille tarkoitettuihin A-klinikkasäätiön verkkopalveluihin.

Päihteet ja keho -animaatio

Miten päihdeaineet kulkeutuvat elinten ja verenkierron kautta aivoihin? Miten keho hankkiutuu eroon näistä aineista? Päihteet ja keho -animaatio havainnollistaa, kuinka päihteet kulkeutuvat kehon läpi ja kuormittavat elimiä. Lue lisää »

Alkoholin käytön riskit - AUDIT

Käytätkö alkoholia kohtuullisesti vai ehkä liikaa? Vastaamalla AUDIT-testin kysymyksiin saa monipuolisen kuvan juomiseen mahdollisesti liittyvistä riskeistä ja haitoista. Valitse se vaihtoehto, joka parhaiten vastaa omaa tilannettasi. Testin kysymykset koskevat viimeksi kulunutta vuoden jaksoa. Lue lisää »

Varjomaailma.fi

Vanhempien juomisesta saa puhua. Varjomaailma on paikka nuorille, joita huolettaa läheisten aikuisten päihteidenkäyttö. Hyppää sisälle Varjomaailmaan. Lue lisää »

Nuortenlinkki.fi

Mikä on Nuortenlinkki? Nuortenlinkki on nuorten oma verkkosivusto, jossa vahvistetaan elämänhallintaa. Keskeisiä aiheita ovat alkoholi ja muut päihteet, pelaaminen, netinkäyttö sekä mielenterveys. Lue lisää »

Palveluita lapsille ja nuorille

Lasten ja nuorten päihteisiin liittyvissä pulmissa ei Suomessa tarvitse olla yksin. Lue lisää »

Mistä apua?

Osio tarjoaa tietoa Suomen päihdehoidosta ja niiden tuottajista. Jos sinulla on ongelmia alkoholin, huumeiden tai lääkkeiden käytön kanssa ja haluat apua, ota yhteyttä terveysasemalle, työterveyshuoltoon tai lähimmälle A-klinikalle. Hoitopaikat-osiosta löydät yhteystietoja. Lue lisää »

Tietovisat

Päihdelinkin viihteellisillä tietovisoilla voit testata tietosi Lue lisää »

Päihteet ja aivot -animaatio

Miksi viina vie muistin? Miksi ekstaasinkäyttäjä masentuu? Mistä vieroitusoireet johtuvat? Päihteet ja aivot -animaatio havainnollistaa, miten eri päihteet vaikuttavat aivojen välittäjäaineiden kautta käyttäjän tuntemuksiin ja toimintaan. Lue lisää »

Pikatieto

Pikatieto antaa luotettavia perustietoja päihteistä. Teksteissä kuvataan millaisesta päihteestä on kyse, käydään läpi aineen vaikutukset ja riskit sekä kerrotaan haittojen vähentämisestä. Kuvaukset perustuvat tutkimustietoon ja käytetyt lähteet on mainittu lähdeluettelossa. Pikatietoa löytyy seuraavista aineista: Lue lisää »

Testit ja laskurit

Muistathan, että testit eivät ole diagnosointivälineitä, vaan ne ovat tarkoitettu tilanteen kartoittamiseen ja keskustelun tueksi mahdollisen hoitoon hakeutumisen yhteydessä. Päihdelinkin testien kopiointi ilman asianmukaista lupaa ei ole sallittua. Lisätietoa testeistä saat sähköpostiste paihdelinkki@a-klinikka.fi. Lue lisää »