Olet täällä

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy sivustolle, jotta voit käyttää kirjanmerkkejä

Omaan tilanteeseen

Tälle sivulle on koottu Päihdelinkin keskeisimpiä palveluja oman riippuvuuden hallintaan.

Jos sinulla on ajatuksia ja toiveita Päihdelinkin sisällön suhteen, ota rohkeasti yhteyttä ja ehdota! Voit tehdä sen palautelomakkeen kautta tai suoraan sähköpostitse: paihdelinkki@a-klinikka.fi.

Kuppi nurin

Päätin vakaasti tämän vuoden alkupuolilla lopettaa alkoholin käytön kokonaan. Hyvin menikin joitakin kuukausia, kunnes alkoi kesä ja ah, ihana lämpö. No mitäs, kyllähän voin sallia itselleni ottaa vähän. Miksi en uskonut itseeni, etten voi ottaa pisaraakaan? Lue lisää »

Miksi juopot juovat?

Hesarissa oli mielenkiintoinen kirjoitus "Isä veti joukot Afganistanista". Kirjoitus alkaa näin: Lue lisää »

Rahapeliriippuvuudesta voi selvitä

Olen hieman päälle kolmekymppinen hoitoalalla työskentelevä, lapseton nainen, joka on myös toipuva peliriippuvainen. Haluan jakaa nyt tarinani mistä kaikki alkoi ja miten olen päätynyt siihen pisteeseen, että olen pystynyt olemaan kohta 4 vuotta pelaamatta, saanut 50000 euron pelivelat maksettua ja ensivuonna saan luottotietoni takaisin. Lue lisää »

Rahapelaamisen tehtäväkirja

Tämä tehtäväkirja on suunnattu oman rahapelaamisen arviointiin ja pelaamisen hallintaan. Tavoitteena voi olla vähentäminen tai lopettaminen - tämä opas auttaa siinä alkuun. Lue lisää »

Loppurahat kolikkoina

Kädet täristen ja tuskahiki otsalla kävelen taas jo liiankin tutuksi tullutta oikopolkua kotiin. Kaikki meni. Harjakaista, Emmaa ja niitä vapaapelikierroksi kiroten laahustan kotiin ja itku kurkussa mietin mitä tekisin ruuaksi lapsille. Kaupasta ei tarttunu mukaan taaskaan mitään, paitsi häpeä, itseinho ja syyllisyys. Lue lisää »

Pohjakosketus

Moro kaikille ketkä vaivaudutte lukemaan. En ole ylä-asteen jälkeen kirjoittanut muutamaa lausetta enempää joten pyydän anteeksi kirjoitusasua. Yritän kirjoittaa uusia tarinoita vähintään yhden viikossa ja meinasin aloittaa YouTube-kanavan, jossa pidän livenä chattia johon voitte jos löytyy kysyntää. Lue lisää »

Morjens taas

En tiedä minkälainen ilmapiiri täällä palstalla nykyisin on, enkä jaksa sitä nyt alkaa selvittää. Sain täältä palstalta aikoinaan (olisko n. 12 - 14 vuotta) voimaa oman käyttöni lopettamiseen. Jotakuinkin 4 vuotta pysyin juomatta. Olihan se elämäni parasta aikaa. Pystyin jopa vaihtamaan työpaikkaa ja vielä opiskelemaankin. Nyt on tuo tuurijuoppous taas alannut vaivata. Lue lisää »

Hullut Hirvoset

Vanhin veljeni aikanaan kiteytti sukurasituksemme toteamalla, että mitäs me hullut Hirvoset. Jo isoisämme sairasti ennen maanisdepressiivisenä mielitautina paremmin tunnettua kaksisuuntaista Lue lisää »

Toinen päivä ilman olutta

Huh, on tosiaan toinen päivä ilman olutta, jota olen juonut lähes joka päivä vuosia töiden jälkeen vähintään 6 tölkkiä ja viikonloppuisin enemmän. Päivittäin klo 14 jälkeen tulee mieleen, että kohta pitäisi saada olutta, pari kaljaa maistuisi jne. ja odottaa vaan kotiinpääsyä ja ensimmäistä olutta. Olen usein yrittänyt lopettaa ja tauot kestävät parista päivästä muutamaan kuukauteen. Lue lisää »

Vanha nainen hunningolla

Tässä sitä ollaan. 55 vee, kuuden lapsen äiti, yhden isoäiti. Aikuisia, omillaan eläviä kaikki. Itse sinkku, tapahtuma-alan osa-aikatyöläinen, kolmen kissan palvelija. Ja näköjään kenenkään vahtimatta minusta on kehittynyt myös alkoholisti. Lue lisää »