Olet täällä

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy sivustolle, jotta voit käyttää kirjanmerkkejä

Omaan tilanteeseen

Tälle sivulle on koottu Päihdelinkin keskeisimpiä palveluja oman riippuvuuden hallintaan.

Jos sinulla on ajatuksia ja toiveita Päihdelinkin sisällön suhteen, ota rohkeasti yhteyttä ja ehdota! Voit tehdä sen palautelomakkeen kautta tai suoraan sähköpostitse: paihdelinkki@a-klinikka.fi.

Voiton puolella yli 20 vuotta kestäneestä liki jokapäiväisestä doupaamisesta!

Olen reilu nelikyppinen addikti ja aloitin käytön yläasteella alkoholilla. Ei mennyt kauaa, kun vastaan tuli vauhti, joka oli todellakin rakkautta ensi karresta lähtien. Lue lisää »

Talous -ja velkaongelmien hoito

Monet peliongelmissa olevat painivat peliongelman lisäksi myös taloudellisten ongelmien kanssa. Kun pelaamiseen käytetään suuria summia rahoja, voi sen varjolla jäädä elämisen laskuja maksamatta. Pelaamisen mahdollistamiseksi otetaan monesti myös kulutusluottoja. Niiden myötä hyvinkin lyhyessä ajassa peliongelman lisäksi muodostuu velkaongelma. Lue lisää »

Nyt(kö)?

Olen niin monta kertaa luvannut että nyt loppuu... Ei ole. Syytän hirveää taloudellista stressiä, ei jaksa ei kykene. Nyt olen saanut ystävän avulla lainan, mikä helpottaa tätä ainakin hetkeksi. Ja kun helpottaa olen luvannut lopettaa alkoholin käytön (mikä on päivittäistä) ja satsata työhön, liikuntaan yms. Lue lisää »

Digipelaaminen

Digitaalinen pelaaminen eli digipelaaminen on digitaalisella laitteella (tietokone, tabletti, konsoli tai älypuhelin) tapahtuvaa viihteellistä pelaamista. Digipelaamisen tärkein päämäärä on viihtyä ja nauttia pelaamisesta, ja monille se on nykyään television katselun korvannut vapaa-ajan viettotapa. Lue lisää »

Juuri 18 täyttänyt ja enää ei maistu juominen

Pohjustaakseni tarinaani vähän olen juuri puoli vuotta sitten täyttänyt 18 vuotta. Suvussani on aina juotu ja silloin kun juodaan niin juodaan loppuun asti eli ehkä ei ole ihme että itsellänikin mennyt tähän. Kukaan suvustani toisaalta ei ole alkoholisti (ainakaan myönnä). Lue lisää »

Yöttömän yön alla

Voisikohan se olla oikeasti mahdollista, että minulla ei tee enää mieli? Ajatus tuntuu tällä hetkellä todella kaukaa haetulta, mutta ainoalta ja jollain tavalla hyvältä. Olen tiedostanut asian jo hyvin pitkään ja ongelmani on jatkunut koko nuoruuteni sekä aikuisikäni ja on leimannut aika lailla koko elämääni. Mutta nyt tuntuu, et jokohan se jano viimein sammu? Lue lisää »

Juomatapatesti

Onko alkoholinkäytöstä sinulle enemmän iloa vai haittaa? Voit arvioida omaa juomistasi seuraavan testin avulla. Lue lisää »

Huumeidenkäyttötesti - DAST20

DAST-20 (Drug Abuse Screening Test) -testin avulla voidaan tunnistaa huumeiden tai lääkkeiden ongelmakäyttö ja arvioida sen vaikeusastetta. Lue lisää »

Alkoholin käytön riskit - AUDIT

Käytätkö alkoholia kohtuullisesti vai ehkä liikaa? Vastaamalla AUDIT-testin kysymyksiin saa monipuolisen kuvan juomiseen mahdollisesti liittyvistä riskeistä ja haitoista. Valitse se vaihtoehto, joka parhaiten vastaa omaa tilannettasi. Testin kysymykset koskevat viimeksi kulunutta vuoden jaksoa. Lue lisää »

Alkoholiongelmaisen kanssa lapsuudessaan eläneet aikuiset

Kasvaminen alkoholiriippuvaisen vanhemman tai muun aikuisen kanssa jättää aina pitkäaikaisen jäljen lapsen elämään. Nämä jäljet ovat kuitenkin monimuotoisempia ja muuttuvaisempia kuin monesti ajatellaan. Tyypillisesti alkoholistin lapsen suurin tulevaisuudenhuoli koskee omaa alkoholisoitumisriskiä. On kuitenkin tosiasia, että valtaosasta alkoholistien lapsia ei tule alkoholisteja. Lue lisää »