Olet täällä

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy sivustolle, jotta voit käyttää kirjanmerkkejä

Omaan tilanteeseen

Tälle sivulle on koottu Päihdelinkin keskeisimpiä palveluja oman riippuvuuden hallintaan.

Jos sinulla on ajatuksia ja toiveita Päihdelinkin sisällön suhteen, ota rohkeasti yhteyttä ja ehdota! Voit tehdä sen palautelomakkeen kautta tai suoraan sähköpostitse: paihdelinkki@a-klinikka.fi.

Vuosipäivä

Olen 28 vuotias IT-alan ammattilainen, nainen, MS-potilas, rikkinäisestä perheestä selviytynyt, sekä peliriippuvainen. Halusin tarinani kirjoittaa juurikin tänään, koska tällä päivämäärällä tasan vuosi sitten olin oman henkilökohtaisen kuoppani pohjalla ja silloin päätin, että en kaiva sitä enää syvemmälle vaan lähden kiipeämään ylös. Lue lisää »

Olenko alkoholisti?

Lyhyesti. Jos juon enemmän kuin kolme annosta niin alkaa himo. Silloin mieli alkaa tehdä temppuja ja oikeuttaa jatkamisen. Usein jossain vaiheessa iltaa tulee huumeet mukaan. Yleensä piri tai koksu. Juomista jatkuu aina pari kolme päivää putkeen. Olen öitä pois kotoa ja selittelen niin, että uskon itsekin sen olevan normaalia. Lue lisää »

50-v mummo

Olen 50-vuotias mummi ja äiti. Olen ollut juomatta vasta vähän aikaa, mutta olen miettinyt tätä todella pitkään. Juuri nyt olo tuntuu varmalta ja uskon, että nyt tämä juominen loppuu. Lue lisää »

Nimettömät Alkoholistit (AA) ja Nimettömät Narkomaanit (NA) -vertaisryhmät

AA eli Nimettömät Alkoholistit Nimettömät Alkoholistit eli Alcoholics Anonymous on kansainvälinen yhteisö, jonka jäsenten päämääränä on pysyä raittiina ja auttaa toisia alkoholisteja saavuttamaan raittius. AA- ryhmät perustuvat vertaistukeen ja ovat nk. toveriseuroja. Lue lisää »

Kuppi nurin

Päätin vakaasti tämän vuoden alkupuolilla lopettaa alkoholin käytön kokonaan. Hyvin menikin joitakin kuukausia, kunnes alkoi kesä ja ah, ihana lämpö. No mitäs, kyllähän voin sallia itselleni ottaa vähän. Miksi en uskonut itseeni, etten voi ottaa pisaraakaan? Lue lisää »

Miksi juopot juovat?

Hesarissa oli mielenkiintoinen kirjoitus "Isä veti joukot Afganistanista". Kirjoitus alkaa näin: Lue lisää »

Rahapeliriippuvuudesta voi selvitä

Olen hieman päälle kolmekymppinen hoitoalalla työskentelevä, lapseton nainen, joka on myös toipuva peliriippuvainen. Haluan jakaa nyt tarinani mistä kaikki alkoi ja miten olen päätynyt siihen pisteeseen, että olen pystynyt olemaan kohta 4 vuotta pelaamatta, saanut 50000 euron pelivelat maksettua ja ensivuonna saan luottotietoni takaisin. Lue lisää »

Rahapelaamisen tehtäväkirja

Tämä tehtäväkirja on suunnattu oman rahapelaamisen arviointiin ja pelaamisen hallintaan. Tavoitteena voi olla vähentäminen tai lopettaminen - tämä opas auttaa siinä alkuun. Lue lisää »

Loppurahat kolikkoina

Kädet täristen ja tuskahiki otsalla kävelen taas jo liiankin tutuksi tullutta oikopolkua kotiin. Kaikki meni. Harjakaista, Emmaa ja niitä vapaapelikierroksi kiroten laahustan kotiin ja itku kurkussa mietin mitä tekisin ruuaksi lapsille. Kaupasta ei tarttunu mukaan taaskaan mitään, paitsi häpeä, itseinho ja syyllisyys. Lue lisää »

Pohjakosketus

Moro kaikille ketkä vaivaudutte lukemaan. En ole ylä-asteen jälkeen kirjoittanut muutamaa lausetta enempää joten pyydän anteeksi kirjoitusasua. Yritän kirjoittaa uusia tarinoita vähintään yhden viikossa ja meinasin aloittaa YouTube-kanavan, jossa pidän livenä chattia johon voitte jos löytyy kysyntää. Lue lisää »