

Yli 65-vuotiaille
Tälle sivulle on koottu ikäihmisille keskeistä sisältöä Päihdelinkissä.
Jos sinulla on ajatuksia ja toiveita sisällön suhteen, ota rohkeasti yhteyttä ja ehdota! Voit tehdä sen palautelomakkeen kautta tai suoraan sähköpostitse: paihdelinkki@a-klinikka.fi.
Nimettömät Alkoholistit (AA) ja Nimettömät Narkomaanit (NA) -vertaisryhmät
AA eli Nimettömät Alkoholistit
Nimettömät Alkoholistit eli Alcoholics Anonymous on kansainvälinen yhteisö, jonka jäsenten päämääränä on pysyä raittiina ja auttaa toisia alkoholisteja saavuttamaan raittius. AA- ryhmät perustuvat vertaistukeen ja ovat nk. toveriseuroja. Lue lisää »
Selvästi hyvä ikä -opas
Ikä on vain numero, sanotaan. Jos se alkaa kuutosella, on kuitenkin hyvä pysähtyä hetkeksi miettimään, onko joitakin asioita, joita kannattaisi tehdä toisin kuin ennen. Tiesitkö, että esimerkiksi alkoholi vaikuttaa ihmiseen eri tavoin eri iässä? Lue lisää »
Alkoholin käytön riskit - AUDIT
Käytätkö alkoholia kohtuullisesti vai ehkä liikaa? Vastaamalla AUDIT-testin kysymyksiin saa monipuolisen kuvan juomiseen mahdollisesti liittyvistä riskeistä ja haitoista. Valitse se vaihtoehto, joka parhaiten vastaa omaa tilannettasi. Testin kysymykset koskevat viimeksi kulunutta vuoden jaksoa.
Lue lisää »
Päihdekortti ikäihmisten parissa työskenteleville
"Päihdekortti ikäihmisten parissa työskenteville" on apukortti, johon on koottu keskeisiä ikääntyneiden alkoholinkäyttöön liittyviä asioita ja puheeksioton ohjeita. Apukortti on tarkoitettu kaikille sosiaali- ja terveydenalan ammattilaisille, jotka kohtaavat työssään ikäihmisiä. Lue lisää »
Alkoholinkäytön terveyshaitat ja -riskit
Alkoholinkäyttäjien pitkäaikaishaittojen riski kasvaa heidän alkoholinkulutuksensa lisääntyessä, eikä täysin turvallista käytön tasoa ole. Fysiologisista syistä veren alkoholipitoisuus kohoaa naisilla yleensä nopeammin kuin miehillä, ja siksi riskitasot asetetaan erikseen naisille ja miehille. Lue lisää »
Yleisimpien lääkkeiden ja alkoholin yhteiskäyttö
Alkoholin tavanomainen käyttö ei yleensä merkittävästi vaikuta yleisimpien lääkevalmisteiden tehoon. Lääkkeiden ja alkoholin käyttämistä yhtä aikaa kannattaa kuitenkin mahdollisuuksien mukaan välttää. Pääsääntöisesti mahdolliset yhteisvaikutukset ovat lieviä. Joissain tapauksissa yhteisvaikutukset voivat kuitenkin olla erittäin epämiellyttäviä, haitallisia tai jopa kuolettavia. Lue lisää »
Neuvonta
Päihdelinkin neuvontapalvelu tarjoaa päihteiden käyttöön ja riippuvuuteen liittyvää verkkoneuvontaa. Kysyä voi omasta tai läheisen tilanteesta. Voit valita, haluatko kysyä asiaa päihdealan ammattilaiselta vai kokemusasiantuntijalta. Neuvontapalvelun käyttäminen on nimetöntä ja luottamuksellista. Palvelussa käytetty järjestelmä salaa kysymyksen lähettäjän tiedot. Lue lisää »