Olet täällä

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy sivustolle, jotta voit käyttää kirjanmerkkejä

A-klinikkasäätiö viettää digipelaamisen teemaviikkoa 10.-16.12.2018

A-klinikkasäätiö viettää digipelaamisen teemaviikkoa 10.-16.12.2018. Viikon aikana A-klinikkasäätiön verkkopalveluissa julkaistaan digitaaliseen pelaamiseen liittyviä julkaisuja, kuten blogeja, tietoartikkeleita ja tubettaja Deatan video.

Digitaalinen pelaaminen on digitaalisella laitteella (tietokone, tabletti, konsoli tai älypuhelin) tapahtuvaa viihteellistä pelaamista. Suurin osa digipelaajista voidaan laskea peliharrastajiksi, joille pelaamisesta koituu korkeintaan satunnaisia ja ohimeneviä haittoja. Esimerkiksi yöunet voivat joskus jäädä aiottua lyhyemmiksi, kun peli on vienyt mukanaan. Kuitenkin arviolta noin 10 % pelaajista pelaa jossain elämänsä vaiheessa ongelmallisesti. Ongelmallisesta digipelaamisesta puhutaan, kun pelaaminen aiheuttaa säännöllisesti ja toistuvasti vakaviakin haittoja.

Digipeliviikon ohjelma:

MA 10.12.

Päihdelinkissä julkaistaan tietoartikkeli digipelaamisesta: Mikä on liikaa ja mistä saa apua? Suunnattu pelaajille sekä kasvattajille. Kirjoittanut Helmi Korhonen, Sosped.

TI 11.12.

Nuortenlinkissä julkaistaan tietoartikkeli sukupuolirooleista ja kiusaamisesta pelikulttuurissa, suunnattu nuorille pelaajille. Kirjoittanut Usva Friman, Turun yliopisto.

KE 12.12.

Varjomaailmassa julkaistaan blogi eskapismista, jossa pelaaja pakenee todellisuutta pelien maailmaan. Suunnattu nuorille ja työssään nuoria kohtaaville. Kirjoittaja Esa Linna, Jyväskylän nuorisopalveluohjaaja.

TO 13.12.

Tietopuussa julkaistaan blogi aiheella rahapelielementit digipelaamisessa. Kirjoittaja Inka Silvennoinen, Peluuri.

PE  14.12.

Nuortenlinkissä ja Youtubessa julkaistaan tubettaja Deatan video, jossa suosittu tubettaja Deata ja pelikasvattaja Mikko Meriläinen puhuvat pelaamisesta. Suunnattu nuorille ja työssään nuoria kohtaaville.

Oheismateriaali:

Päihdelinkin tilattavista materiaaleista on saatavilla infokortti digipelaamisesta. Infokortteja voi tilata ilmaiseksi 10 kpl/kortti. Infokortteja on mahdollista tilata myös suurempia määriä maksullisesti. Infokortteja pääsee tilaamaan täältä.