Olet täällä

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy sivustolle, jotta voit käyttää kirjanmerkkejä

Kotikanavalla aloittaa kaksi vertaiskeskustelijaa

Kotikanava tarjoaa vertaistukea alkoholia liikaa käyttävien puolisoille, perheenjäsenille ja muille läheisille. Helmikuussa Kotikanavalla aloittaa kaksi vertaiskeskustelijaa, joilla on itsellään kokemuksia alkoholiriippuvaisen läheisenä olemisesta.

Merja ja Carola ovat KokeNet-palvelun koulutettuja kokemusasiantuntijoita.

Olen -54 syntynyt Merja ja elänyt lapsuuteni väkivaltaisessa alkoholistiperheessä perheen vanhimpana lapsena. Myöhemmin sairastuin masennukseen sekä elin lähellä vaikeaa masennusta sairastanutta. Terapiassa asiantunteva keskusteluapu ammattilaisen kanssa lopulta auttoi ja sain kokea, että irtipääsy on oikeasti mahdollista.Rankkoja kokemuksia terapiakaan ei voi pois pyyhkiä, mutta niistä voi toipua ja päästä uuden elämän alkuun. Arvostan puhumisen tärkeyttä, koska vain puhumalla häpeän ja syyllisyyden traumatisoiviin tunteisiin voidaan vaikuttaa. Koulutuksen ja toipumisen kautta haluan jakaa omia kokemuksiani eteenpäin.Mottoni: "Rankoistakin kokemuksista voi toipua ja päästä uuden alkuun."

Hei, olen Carola, kokemusasiantuntija, 50+. Repussani löytyy päihde- ja mielenterveyskokemuksia. Pitkäaikainen masennus, tunne että elämä kulkee vieressä en itse osallistu. Alkoholin nurjat puolet läheisriippuvuutena ja läheisten alkoholiriippuvuus. Psyykkinen ja fyysinen väkivalta perheessäni.Tästä alkoi pitkä sairaslomajakso - ongelmia töissä ja talousasioissa. Tunne että en kelpaa, hävetti, koko elämä oli murusina... minun olisi pitänyt pärjätä.Kaiken tapahtuneen olen työstänyt pitkään. Kesti kuitenkin ennen kuin olin kerännyt rohkeutta tarpeeksi pyytää apua. Parhaat keskustelut ovat olleet minulle vertaistuen kautta. Minulle on ollut tärkeä puhua asioista. Saada tiettyä etäisyyttä, uutta näkökulmaa ja rohkaisua.
Et ole yksin - se kannattaa eteenpäin.

Kotikanavan keskusteluissa vertaistukeen perustuva toimintaperiaate pysyy ennallaan. KokeNetin vertaiskeskustelijat toimivat keskustelun lisänä ja pyrkivät varmistamaan, että oman herkän tilanteensa kanssa tulevat uudet (ja vanhat) keskustelijat tulevat kohdatuksi.

KokeNet-vertaiskeskustelua pilotoidaan ensin muutaman kuukauden ajan.

Lämpimästi tervetuloa Kotikanavalle!