Olet täällä

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy sivustolle, jotta voit käyttää kirjanmerkkejä

Vanhemmuuden teemaviikot Me Vähentäjät -keskustelussa 27.4.-8.5.2020 - Rohkeasti mukaan!

Päihteidenkäytön vaikutus vanhemmuuteen voi tuntua vaikealta aiheelta ja usein ajatellaan, ettei omalla päihteidenkäytöllä ole vaikutuksia lapsiin. Tämä johtuu usein siitä, että sen herättämiä tunteita voi olla vaikea kohdata ja ääneen puhumisen vaikutuksia pelätään. Häpeä ja syyllisyys tuntuvat usein voimakkaina ja vanhempi voi ajatella, että on tunteen ja asian kanssa aivan yksin. Totuus on kuitenkin se, että lasten elämään vaikuttavaa vanhempien päihteen käyttöä on paljon ja siitä tulisi puhua avoimesti ja rohkeasti, ilman leimautumisen tai seuraamusten pelkoa.

Viikoilla 18-19 (27.4.-8.5.2020) Me Vähentäjissä vietetään jälleen teemaviikkoa, jonka aiheena on vanhemmuus.

Teemaviikon aikana ryhmässä vierailee vertaisia, jotka jakavat omaa tarinaansa siitä, miten päihteidenkäyttö ja vanhemmuus ovat heidän elämässään kohdanneet. Viikon aikana yhdessä keskustelemassa on myös lapsilähtöisen päihdetyön ammattilaisia Ensi- ja turvakotien liitosta.

Ennen teemaviikon alkua sinun on mahdollista laittaa etukäteiskysymyksiä liittyen esim. lastensuojeluun, päihteidenkäytön vaikutuksesta lapseen, lapsen ja vanhemman suhteeseen ylipäätään, tai mitä ikinä aiheesta mieleen tuleekaan. Mitä haluaisit kysyä vertaisilta ja/tai työntekijöiltä?

Kysymyksiä ja keskustelun avauksia voi jättää joko suoraan ryhmään (vaatii kirjautumisen) tai täysin nimettömästi lomakkeen kautta. Päihdelinkin työntekijä välittää lomakkeen kautta jätetyt kysymykset/keskustelunavaukset ryhmään teemaviikolla ja vastaukset voi lukea täältä Me Vähentäjistä.

Tulkaa mukaan rohkeasti - aihe on nyt korona-aikaan erityisen ajankohtainen!