Olet täällä

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy sivustolle, jotta voit käyttää kirjanmerkkejä

Miehistä todellisuuden välttelyä

Julkaistu 31.5.2021

Oma tarina alkaa reipas 20 vuoden takaa. Varmaankin 13 - 14 vuotiaana tuli orange-lonkkua juotua ensimmäisten kännien aikaansaamiseksi ja hauskaahan se taisi olla. Aikalailla alkoholista tuli heti osa minua ja sitä on mennyt välillä paljon ja hallitsemattomasti ja sitten välillä ollu vuosia ja kuukausia ilman. Jostain se aina sitten on alkanut uudestaan ja sehän on tähän mennessä aiheuttanut ainakin yhden eron ja yhden lehtolapsen.

Toisen asteen koulu jäi kesken paniikkihäiriön takia, jonka alkoholin käyttö herätteli esiin. Siitä muutti sitten 18-vuotiaana isoon kaupunkiin ja ensimmäiseen työpaikkaan. Kaljaa meni viikonloppuisin ja sitten sitä meni viikollakin, tuli luvattomia poissaoloja töistä ja yyteiden tullessa olin ensimmäisten kanssa lähdössä.

Uusi työpaikka tilalle vaan ja kaljoittelu jatkui ja kannabista tuli käytettyä enemmän tässä vaiheessa. Ensimmäinen lapsi syntyi 2005 ja olin silloin itsekkin ihan lapsi vielä, ainakin henkisesti ja kaljaa meni viikolla, viikonloppuisin ja lomilla tuli rännejä vedettyä. Jossain vaiheessa silloinen vaimo laittoi pihalle ja yksin asuessani sitten kaljoittelu vaan jatkui ja itsemurhayrityksen jälkeen olin muutaman viikon huilaamassa suljetulla ja sen jälkeen olin raittiina jopa puoli vuotta.

Kaljoittelu jatkunut tähän päivään saakka lukuunottamatta kahden vuoden raittiutta tossa kuusi vuotta sitten, joka katkes kun kuopus syntyi. Kaljoittelusta huolimatta saanut kaksi ammattitutkintoa vetästyä läpi ja AMK:n vedin läpi, että sain vaihdettua alaa itseäni miellyttävämpään.

Nykyisen vaimon kanssa ollut sukset ristissä tästä kaljan juonnista ja nyt lukenut Allen Carrin kirjan, Korkki kiinni. Se on herätellyt oikeastaan kunnolla tajuamaan omaa tilaansa. Lukenut myös Viimeinen pisara - kirjan, Arramiehen kirjoittaman, mutta se oli sellainen lahkomainen kirjoitus verrattuna tähän Allenin kirjaan.

Jos tai siis nyt on otettava itteensä niskasta kiinni ja hahmotella itselleen raitista tulevaisuutta, niin itseni kuin perheenikin vuoksi. Voi kun heillä on varmaan raskasta tällästa seurata. Kaljoittelusta jos on tullut noottia enemmän, olen ostanut alkoholitonta kaljaa ja sitten tavallista kaljaa jemmaan, josta käynyt naukkailemassa.

Paniikkihäiriöön on mennyt 20 vuoden ajan SSRI lääkitystä + bentsoja, siihen kun on alkoholi sekoittunut lisäksi, en edes osaa muistaa menneisyydestä hyviä asioita / saavutuksia. Negatiivisia asioita vain.

Aikamoinen myrkky ja vääristystä aiheuttava ketale tuo alkoholi on.

Toivon teille kaikille onnea poluillenne.

Nimimerkki: 
Valak
+1
+5

Kommentit

joo. Mullakin ollut tosi

Käyttäjän jake81 kuva

joo. Mullakin ollut tosi pahoja ongelmia juuri tämän laillisen päihteen eli alkoholin kanssa... Se sotkee elämän tosi pahasti ja pahemmaksi vaan menee. Alkoholista ei muuta sanottavaa kun et henki ja terveys siinä touhussa menee.

+1
+5

jake81, juuh toi on aika

Käyttäjän Valak kuva

jake81, juuh toi on aika velmu aine. Se on kaikkein skitsointa koko asiassa, että kun sisäinen hirviö alkaa ehdottelemaan/taivuttelemaan kaljakaupoille, niin sitä antaa vaan sille periksi yllättävänkin usein ja jotenkin seuraa sivusta kun keho menee kauppaan ja nappaa matkaan olutta. Siis aika sairasta ja kuitenkin välillä sen mörön saa vaikenemaan, vaatii toki aika paljon energiaa. Mitä väsyneempi on, sitä herkemmin vaan antaa periksi.

+1
+2

Lisää uusi kommentti