Olet täällä

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy sivustolle, jotta voit käyttää kirjanmerkkejä

Veljeni Narkomaani

Julkaistu 28.11.2016

Tarina alkoi 17 vuotta sitten, veljeni jäi nopeasti koukkuun. Oli pitkiä hoitojaksoja, karkureissuja, övereitten jälkeen koomassa 3 pv jonka jälkeen "raittiusjaksot" olivat pidempiä, parhaillaan ehkä parin vuoden pituisia.

Me perheenä ollaan jouduttu vaihtamaan paikkakuntaa vuosia sitten, on tuettu, autettu, valvottu tuhansia kertoja. On hommattu monia asuntoja, kalusteita ja autettu "uuden elämän alkuun". Kaikki aina menettäneenä. 17 vuotta velipojan huume-elämästä kärsineenä laitoimme stopin ensimmäistä kertaa nyt. Katkaisimme välit kertaheitolla ja seisoimme koko perhe vastarinnassa.

Sydän on rikki, me ollaan rikki ja voi luoja niitä syytöksiä ja uhkailuja itsemurhasta yms. Olisiko meidän muiden aika alkaa elämään? Syyllisyys silti painaa.

Nimimerkki: 
Isosisko
+1
+364

Kommentit

Se, että koko perhe pisti

Käyttäjän Anonyymi kuva

Se, että koko perhe pisti välit poikki ei todellakaan ole hyvä idea! Siitä voi seirata vaikka ja mitä.

+1
+372

Huumeriippuvuus on sairaus ja

Käyttäjän Anonyymi kuva

Huumeriippuvuus on sairaus ja riippuvainen tarvitsee läheisiä, pohjalta on vaikeampi ponnistaa yksin. Jonain päivänä se ihme kuitenkin voisi tapahtua että veljesi pääsee eroon huumeista, todennäköisesti perheen voimin kuin yksin. kenenkään ei pitäisi joutua kestämään kaikkea yksin vaikka on itse huonot valintansa tehny.

+1
+347

Juuri tuota välien poikki

Käyttäjän äityli kuva

Juuri tuota välien poikki pistämistä minäkin mietin. Toivoisin saavani siihen rohkeutta.

Onko oikein, että joku pilaa kaikkien muiden perheenjäsenten elämän, vain siksi että dokaa tai vetää mitä saa. Tässä tulee niin kyyniseksi, että olisi parempi jos tapahtuisi ihan mitä vaan.

Nämä tyypithän tekee sen valinnan joka päivä valitsee alkoholin tai kaman

 

+1
+336

välit poikki

Käyttäjän äitihahmo kuva

Kerran eräs huumeriippuvainen nuori kertoi minulle, että ainoa asia minkä takia hän ei ole tehnyt itsemurhaa on se, että hän tietää läheistensä rakastavan häntä. Tämä nuori tunsi syyllisyyttä aineiden käytöstään sekä koki surua siittä, että hän tuottaa huolta ja surua läheisilleen, mutta ei ollut vielä valmis hoitoon.

+1
+301

Välit poikki kokonaan!!!APUA!!!

Käyttäjän -pEEtU..kRv- -2017- kuva

MORO! mulla ei ole varaa valittaa kellekkään eikä arvostella yms. (..ja ei tiedä koko totuutta toisten jutuista!)

IHAN ENSIMMÄISENÄ MUN ON PAKKO KERTOA ETTÄ ILMAN MUN RAKKAITA PERHEENJÄSENIÄ(+paria muutakin sukulaista)OISIN VARMAAN JO VIENYT ITELTÄNI HENGEN...ON SITÄ YRITETTYKKIN JOSKUS! NYT OON OLLU TAAS (onx tää nyt jo 3s vai 4s kerta) NIIN KORVAUSHOIDOSSA, NYT N.4.VUOTTA ILMAN MITÄÄN KATKOJA HOIDOSTA...

..ELI HYVIN MENEE MUT SIT O NIITÄ PÄIVIÄ KU TULEE AAMU JUNASSA TIPPASILMÄÄN KU AJATTELEN MUN ELÄMÄÄ JA MITEN SIIT ON JO AIKA VARMAAN YLI PUOLET JO OHI..(HALUISIN LOPETTAA METIKSEN MUT MÄ EN PYSY ENÄÄ KASAS ILMAN METADONIA)EKA SE VEI HAMPAAT SIT SAPEN NYT HAIMA SIIN KUNNOS ET DELAAN JOS JUON ALKOHOLIA, SITÄKI JUONU N.25V.PEITTÄÄKSEEN TUNTEENSA JA PASKAT OLOT!..MUTTA SEINÄÄNHÄN PITI LOPETTAA SEKIN JA ILMAN SIIHEN KUULUVIA LÄÄKKEITÄ, KOSKA NE OLI SITÄ MIELTÄ ET MÄ YRITÄN PELKÄSTÄÄN..ANTEEX VAADIN MUKA SEMMOSIA LÄÄKKEITÄ ET SAAN ITTENI SEKASIN..PRKL!!!

MUTTA SILTI KIITÄN JOKA PÄIVÄ MUN ÄITIÄ MITEN SE ON JAKSANUT(Ainakin Yrittää)AINA AUTTAA MUA,[0-35v.]=) VAIKKA VAAN SOITTAMALLA JA KYSYMÄLLÄ VOINTIA JA JAXANU KUUNNELLA MUA JA MUN VALITUKSIA JA UHKAILUJA JA V*TTUILUA YMS!YMS!..NIIN SE HELPOTTAA AIVAN ÄLYTTÖMÄNÄ ON VAIK SANOTAAN 8/10PTS.TEEN "PAHAOLO" 

..MUTTA MUISTA YHDELLÄ PUHELULLA VOI OLLA SE ISO ERO ET ONKO LÄHEISESI AAMULLA ENÄÄ HENGISSÄ....+P.s KAIKKI ME TEHÄÄ VIRHEITÄ MITÄ ME KADUTAAN, kAIKKI...!!! EIKÄ TEISTÄ EI KUKAAN VOI VERRATA NIITÄ OIKEEN KESKENÄÄN KU TOISELLE SE ASIA EI VÄLTTÄMÄTTÄ OO MITÄÄ VOI SE OLLA TOISELLE TÄRKEIN ASIA KOKO MAAILMASSA....PEACE AND LOVE YOU ALLheart

...EN HALUNNU (..EN AINAKAAN TARKOTANUT..) SAARNATA TAI MITÄÄ MUUTAKAAN. TOIVOTTAVASTI JOKU EES TÄN LUETTUA SOITTAS JOLLEKKIN SUKULAISELLE/KAVERILLE/TUTULLE JA VAIKKA TE VAAN HÖPÖTTELISITTE PELKÄ PASKA TAI JOTAIN, KOSKA EI SIL VÄLTTÄMÄTTÄ OLE VÄLIÄ! MULLA HENK.KOHT. JO SE KU NÄÄN ET ÄISKÄ/ÄIDIN-ÄITI SOITTAA NIIN HELPOTTAA OLO JA TULEE HYMY...(mun porukat kyl sen oppinu jo et jos en vastaa suht heti ni en oo puhe pääl)

 

+1
+283

Välit poikki huumenuoreen

Käyttäjän Alma kuva

Sitä minäkin olen pohtinyt monta kertaa, pitäisikö laittaa välit omaan nuoreen, jonka huumeiden käyttö näyttää vain jatkuvan. Me vanhemmat kärsimme ja emme pysty elämään omaa elämäämme. Mikä siis avuksi? En usko kuitenkaan, että välien katkaiseminen on ratkaisu tähän. Ehkäpä sittenkin olemme tukena, silloin kun apua tarvitaan ja koetamme elää omaakin elämää jollain tavalla. Helppoa se ei ole. Ainoa toive on, että nuoremme lopettaisi kaman käytön ja hakeututisi hoitoon. Taivas meille voimia antakoon.

+1
+256

Lisää uusi kommentti