Olet täällä

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy sivustolle, jotta voit käyttää kirjanmerkkejä

Olenko alkoholistin puoliso?

Julkaistu 8.6.2017

Haluan kirjoittaa elämästäni, josta en ole puhunut rehellisesti koskaan kenellekkään. Pidän yllä kulissia mukavasta elämästä ja parisuhteesta, mutta toivon että uskaltaisin näyttää tämän tekstin joskus jollekkin, edes miehelleni. Alettiin seurustella vajaa 15 vuotta sitten parikymppisinä. Näin jälkikäteen mietittynä mieheni joi jo silloin reippaasti, mutta kai se kuului nuoruuteen. Olin usein kuskina ja hain miestäni töitten jälkeen baarista, mutta silloin ei vielä ollut asiasta suuria riitoja, koska olin syvästi rakastunut. Seksiäkin meillä oli, mutta sekin loppui kun en halunnut mieheni enää koskevan minua kännissä, halusikohan hän minua edes selvänä, sitä en edes muista, koska viimeisen kymmenen vuoden aikana sitä on ollut pari kertaa.

Tällä hetkellä alkoholi säätelee minun elämää, olen alkanut inhota miestäni humalassa. Kyttään hänen tekemisiään ja pelkään milloin juominen alkaa. Saunan lämmitys, autotalliin meno, juhlapyhät, lomat, ulkomaanmatkat jne. on varmoja merkkejä, että silloin lähtee, ei niistä tarvitse edes minulle ilmoittaa. Olen alkanut vihata juhlapyhiä ja viikonloppuja jos mieheni on vapaalla. Hän on arvostetussa työssä ja paljon pois kotoa. En edes tiedä miten paljon silloin juo, koska niistähän ei puhuta ja hermostuu jos kysyy. En oikeestaan tiedä hänen reissuista paljoakaan.

Silloin kun hän on poissa niin elän omaa elämää rauhassa. On kiva sopia kavereitten kanssa menoja, kun tiedän ettei alkoholi pilaa niitä tai kukaan ei makaa kotona sammuneena tai krapulassa. Saatan käydä myös itse baarissa, koska ei tarvitse kytätä tai hävetä toista, itse osaan nykyisin ottaa vaan muutaman. Mieheni taas saattaa ottaa esim. "saunaoluet" ja kun minä hermostun niin siinä on syy lähteä kapakkaan, kun ei kestä nalkuttavaa akkaa. Aina vika löytyy jostakin ja on hyvä syy juoda.

Nyt ollaan siinä pisteessä, että ainoa minulle tärkeä juhla joulu on pilattu myös juomalla. Juominen on mennyt myös siihen, että lähes aina juodaan itsensä sammuksiin, viimeksi pari päivää sitten naapurin lakkiaiset kesti pari päivää, en tiedä edes missä oli, koska sammui kotiin ja lähti aamulla ulkomaille työreissulle ja emme ole tuttuun tapaan pitänyt yhteyttä, kotiutuu sitten huomenna ja esitetään normaalia.

Olen niin kyllästynyt elämään alkoholin sanelemana! Välillä piileskelen verhot kiinni kotona tai valehtelen olevani kipeä kun en ilkeä sanoa kenellekkään etten tiedä missä mieheni on. Välillä en viitsi mennä kauppaan, kun hävettää jos mieheni örveltää kaupungilla. Olen joskus kuvannut hänen käytöstä kun saapuu sekaisin kotiin ja meinaa sammua pöntölle, sain kuulla olevani apina ja hän sylki naamalleni, mutta sekin oli minun vika kun olin mennyt kuvaamaan, vaikka näytin videon mieheni selvittyä.

Muutaman kerran olen kuullut olevani ruma lehmä ja riidat on mennyt käsirysyyn saakka. Tosin mieheni ei lyö, mutta minä en enää hillitse itseäni. Olen sanonut monesti, etten hillitse enää itseäni jos minulle valehdellaan ja mussutetaan humalassa. Mutta minä olen kuulemma se joka hoitoa tarvitsee. Olen myös luvannut mennä hoitoon jos hän keksii paikan, jossa alkoholin kyllästämien idioottien puolisoita hoidetaan.

Tämä on niin vaikeaa, koska rakastan miestäni selvänä, mutta olen oikeasti alkanut inhota humalassa. Hän ei ole kännissä pahapäinen, mutta ei oma itsensäkkään. Juodessaan muuttuu liiankin sosiaaliseksi ja on koko ajan äänessä, olipa tilaisuus mikä tahansa. Juominen ei aina haittaisi, mutta ei osaa lopettaa ja lupaukset petetään. Vapaat menee yleensä juodessa tai sit maataan krapulassa tietokone nenän edessä, eikä puhuta mitään. Koti ja eläimet on lähes minun vastuulla.

Meillä ei ole lapsia, koska kumpikaan ei halua. Olen nyt vanhempana miettinyt, että enkö oikeasti halua lapsia vai enkö halua vaan hänen kanssa, koska yksin senkin todennäköisesti hoitaisin. Naimisissakaan ei olla, koska en halua yksiäkään ylimääräisiä juhlia, joissa joudun häpeämään mieheni juomista, eikö ole hullua?

Nimimerkki: 
Orvokki
+1
+503

Kommentit

Vahvasti näyttää että olet alkoholistin puoliso

Käyttäjän Tokanimikaima kuva

Tammikuun alussa tuli 35 v. täyteen tapaamisestamme. Siitä ollaan oltu 25v. naimisissa, koska mentiin naimisiin, kun vauva ilmoitti silloin tulostaan. Alkoholia käytettiin silloin 20 ikäisinä jonkin verran, ja tuntui olevan ok, mutta ainakin viimeiset 25 vuotta on mennyt kutakuinkin samalla käsikirjoituksella mitä sinulla Orvokki. Siihen on mahtunut niin paljon, niin paljon pettymystä, huolta, tuskaa ja hankaluuksia. Mieheni voi olla monta kuukautta, puoli vuottakin ilman viinan tippaa, mutta sitten se lähtee perinteisesti "parista (tarkoittaa ainakin isoa sixbagiä) saunaoluesta". Toissa päivänä viimeksi, meni sitten eilinenkin päivä, ja kun ei eilen illalla ukkoa näkynyt vielä 22.00 kotona, ja oli jo aamusta lähtenyt "korjaaville", niin se vanha intuitio kertoi minulle, että nyt on jotain pielessä, joko se sairaalaassa, putkassa tai jotain. Sitten tuli 22.30 kotiin silmä mustana. Putkassa ollut koko päivän. Ei ole eka kerta. Jos nyt jotain lieventävää asianhaaraa  ja ymmärrystä asialle voisi antaa, niin veti työkkärin "rekrykurssin"  3 kk kiitettävästi läpi, joka loppu viime viikolla. Työnantajan, jolle teki 2 kk ilmaista 8h päivä työtä ei ollutkaan enää kiinnostunut työsuhteen solmimisesta "ilmaistyöjakson" jälkeen. Työnantajaa ei saanut edes kiinni viimeisenä ilmaisena työharjoittelupäivänä. Kusettiin siis kurssilaisia TAAS 6-0. Tämä on nyt yksi tapaus tämän 35v. yhdessäolon aikana. Korttikin on ollut kuivumassa krapulassa ajon takia yms. Taskussa on ammattiajolupa, ja ammattiajopätevyys, ja koittaa varmaan vielä se päivä, että nekin menee, kun on otettu ne perinteiset "saunakaljat" ja siinä menee sitten muutama päivä. Työttömyys ei tätä asiaa yhtään helpota, eikä myöskään nuo lukuisat työnantajan kusetukset, työllistymistä lupaavat haistapaska rekrykurssit. Minä olen tullut siihen tulokseen, että meidän isännällä on alkoholiongelma. Urheilullinen, ja selvinpäin eroa kuin yöllä ja päivällä siihen mitä umpikännissä. Kaikki suunnitelmat pitää miettiä sataan kertaan, että mitä jos se ratkeaminen taas tulee, vaikka lomareissulla. Kovilla ollaan, ja välillä ei tiedä mitä tekisi. Aurinkoista kesää kaikesta huolimatta.

+1
+470

Arvoisa alkoholistin puoliso.

Käyttäjän Ilkka kuva

Arvoisa alkoholistin puoliso.

Tarinasi kuulostaa kyllä tosi surulliselta. Mutta näin etäältä kuunneltuna voin sinulle sanoa että et voi todellakaan paljoa tehdä toisen juomiselle. Eikä se ole sinun velvollisuutesikaan. Niin tiedän, mutta kuitenkin... haluaisit  auttaa.

Eipä se "nalkutus" paljoa auta vaikka se on kyllä monesti paikallaan. Pitäisi saada jotenkin olosuhde sellaiseksi että se koskettaisi alkoholistin viinan kastelemaa sisintä. On kuitenkin niin että alkoholistissakin asuu ihminen joka tuntee ja ymmärtää tiettyjä asioita. Saattaa olla että hänelläkin on oikeasti todella paha olla juomisongelman kanssa. Kun noin pitkään tilanne on jatkunut on se jo vakiintunut "normaaliksi elämäksi". Tarkoitan normaalilla elämällä juuri sitä että alkoholi on osa elämää halusi tai ei.

Kuulin kerran tarinan joka itseänikin hämmensi kun eräs kaveri sanoi vetävänsä kännit koska oli tyrinyt töissä jotain pientä. Toinen työkaveri sanoi että mennää kalalle, kyllä ne murheet siellä häipyy. Siis ilman viinaa. 

Se on siis normaalia elämää.

Kuinka sitten voisi sitä sisintä koskettaa? Saada aikaan jotain mitä ei viinalla voisi hukuttaa. Kiristäminen ja uhkailu ei auta. Pakottaa ei voi. Mieltä ei voi muuttaa... En minäkään tiedä. Pohdiskelu tämän kysymyksen äärellä voisi viedä asiaa eteenpäin. Päihdeklinikalla voit myös itse käydä jos hän ei mukaan halua.

Tukena varmasti haluaisit olla mikäli juomattomuuden saisi aloitettua. Aloittaminen on vaikein vaihe raitistumisessa.

Kun sinä kirjoitit tänne olin itse päässyt katkolta viikkoa aikaisemmin. Minua kosketti erittäin syvältä kun puolisoni lähetti tyttäreni tuomaan minulle koulun päästötodistuksensa, siis sinne katkolle!

Voin sanoa että silloin viimeistään jotain minussa murtui.

Niin minä olen se, jonka puoliso myös elää alkoholistin kanssa.

Toivon sydämmestäni että löydätte jonkin keinon jolla hän tajuaa tilanteensa ja aiheuttamansa kärsimyksen läheiselleen. Ymmärrän kyllä voimavarojesi rajallisuuden ja tilanteesi toivottomuuden tunteen. 

Minulle itselleni auttoi asiassa kun itse tajusin oikeasti missä tilanteessa olin. Oli vain hyväksyttävä tosiasiat ja katsottava niitä rehellisesti silmiin.

Keskustelu asiasta ei ole varmasti helppoa. Jos jollain tavalla saisit hänet itse oivaltamaan ongelman ilman että hän kokee "menettävänsä kasvonsa". Ylpeys säilyisi. ( Se on meille miehille niin tärkeää angel)

  Oli todella vaikea sanoa itseään alkoholistiksi.

Yst.Ilkka

 

 

+1
+477

Ihminen voi ehkä muuttua

Käyttäjän Ilkka kuva

Niin aikaa on kulunut edellisestä tarinasta. Minä olen edelleen alkoholisti. Puolisoni on edelleen alkoholistin puoliso. 

Olen ollut raittiina kohta kymmenen kuukautta. Minun puolisoni on nyt ylpeä minusta. Kiitos hänelle että hän jaksoi uskoa parempaan silloinkin kun minä en enää jaksanut.

Olen kulkenut matkaani raittiuteen rakentamalla elämääni pienin askelin.

Ei suuria suunnitelmia, ei mahtipontisia lupauksia. Kohtaamalla rohkeasti elämän sellaisena kuin se eteen tulee. Vaikeudet voitetaan järjellä, ei viinalla. Surut on surtava, ilman viinaa.  Iloita voi, ilman viinaa. Elämää ja hyvää sellaista on olemassa ilman päihteitä.

Suuri määrä ihmisiä on uskonut minuun. Minuun ja minun tahdonvoimaan. 

Tahdonvoimaan jonka heiltä sain.

 

 

+1
+434

...elin monta vuotta, lähes

Käyttäjän Love is stronger than pride kuva

...elin monta vuotta, lähes 30:tä, suhteessa, jossa alkoholi oli aina kuvioissa puolisolla. Olen alkoholistin tytär ja halusin toisenlaisen elämän kuin omalla äidillä; alkoholistin rinnalla loppuun asti. Isäni ei raitistunut koskaan.

Meillä on jo aikuiset lapset. Esikoinen muuti pois kotoa, ettei tarvitse katsella oman isän jatkuvaa juomista ja sohvalle sammumista. Nuorimmainen pitää välivuotta, asuu  kotona ja pohtii mitä tekisi..

En jaksanut enää katsoa puolison jatkuvaa, jokailtaista kaljan hakua eri kaupasta, kun samaan kauppaan hävettää mennä. Rakkaudesta tein päätöksen etten enää välitä..jätin hänet sohvalle, en valvonut enää tarkistaakseni ettei siihen sohvalle sammu ja tukehdu, en hakenut enää sänkyyn viereeni nukkumaan...Päivällinen ei ollut enää valmiina, kun hän tuli töistä kotiin. Kotitöihin hän ei osallistunut..

Nuorimmainen oli jo viimeisen vuoden asunut käytännössä omassa huoneessa ja tuli syömään keittiöön, jos olin itse paikalla..Laihtui, kouluun ei jaksanut mennä jne. . laitoin lapset etusijalle, keskityin heihin.

Vuosi sitten puoliso ilmoitti vain, että on hankkinut asunnon...otti vaatteensa ja asekaappinsa ja lähti..eropaperit tuli postissa..

En tiedä onko raitistunut..Ulkoista olemusta kun katson, niin tuskin. Hän ei halua olla yhteydessä minuun tai lapsiinkaan. ..elämässä hänellä menee kuitenkin lujaa.Uusi työ ja  ihmissuhde, koti...kaikki oli jo valmiina muuttoa varten..

Hän ei ollut valmis keskustelemaan omasta alkoholin käytöstä, koskaan. En juonut itse ennen avioliittoon menoa juuri ollenkaan, joskus viihteellä. Humalahakuinen juominen oli ja on edelleen minulle kauhistus. Hänellä oli tapana ostaa ja tarjota alkoholia minullekin - huono omatuntoko? 

Olen samaa mieltä kanssasi : "Ei suuria suunnitelmia, ei mahtipontisia lupauksia. Kohtaamalla rohkeasti elämän sellaisena kuin se eteen tulee. Vaikeudet voitetaan järjellä, ei viinalla. Surut on surtava, ilman viinaa.  Iloita voi, ilman viinaa. Elämää ja hyvää sellaista on olemassa ilman päihteitä."

Hänellä ei ollut halua kuitenkaan keskustella asioista,alkoholin käytön syistä...ehdotin, että haetaan apua yhdessä..ei käynyt..

Meillä ei tainnut olla kummallakaan oikeaa vanhemmuuden mallia, koska olimme molemmat alkoholistiperheen lapsia. Hänen vanhempana olivat eronneet jo kerran molemmat ja ehkä siksi hänelle lähtö oli paras/helpoin ratkaisu..

Elän kuitenkin itse lasten kanssa nyt hyvää ja tasapainoista elämää, osaamme jopa nauraa nykyisin asioille. Kotona ei tarvitse olla varpaillaan tai jännittää sitä, mitä kotoa löytyy, kun ulko-oven avaa...

...olisin vain toivonut, että asiat olisi puhuttu selviksi ...

 

 

+1
+316

Minä mietin olenko tosiaan

Käyttäjän Minä kuva

Minä mietin olenko tosiaan alkoholistin puoliso. Viimeisen aika tarkkaan kuukauden aikana on jättänyt tulematta kotiin yöksi, ei selittele tulojansa eikä menojansa. Tilanne pahenee joka ikinen kesä kun hänellä on kiirettä työssä. Talvella voi olla pitkiäkin aikoja juomatta. Tänään viimeksi asiasta puhuttiin ja kaikki tuntuu olevan taas minun pään sisällä. Teen itse vuorotyötä enkä siis voi olla jatkuvasti vahtimassa kotona juomista, ainakin kerran viikossa on yöllä porukkaa juhlimassa meillä. Maailman ihanin ihminen selvänä, juodessa koko maailman kuningas. Ja nyt ei puhuta kolmekymppisestä ihmisestä vaan kohta viisikymppisestä. Lauantaina osti viimeksi kunnon kassin viinaa kotiin, lauantaina yhdessä kävimme ulkona ja totta kai riita syntyi. Tänään kavereita on mennyt käymään, jännittää nyt jo onko ketään kotona kun sinne menen. Minun ystävät ovat hermona mun puolesta, sanovat että olen ihan tyhmä kun en lähde kävelemään. Olen saanut asunnon mutta en uskalla lähteä, pelottaa jos hän ei haluakaan enää edes yrittää seurustelua minun kanssa. Minun sydän on ihan säpäleinä ja luulen että olen tulossa hulluksi.

+1
+250

mitähän Ilkalle kuuluu ?

Käyttäjän Tuhkana18 kuva

mitähän Ilkalle kuuluu ?

+1
+229

Heips.

Käyttäjän Anonyymi kuva

Heips.

Minäpä kerron kuulumisiani.

Olen edelleen raitis. Olen ollut ilman mitään päihteitä jo yli vuoden ja neljä kuukautta. Aion myös pysyä ja olenkin etsinyt kaikenlaisia tukia ympärilleni. 

Päihdeklinikka auttoi ensimmäisen puolivuotta ja siitä jatkoin Antabuksella. Antabusta käytän yhä, niin kauan kuin 1000 päivää tulee raittiutta täyteen. Muutama ystäväni on päihdehoitoon saanut koulutuksen ja he myös tarvittaessa auttavat.

Päihdelinkki myös auttaa kirjoittelun ja vertaistuen muodossa.

Olen sinut sen asian kanssa että alkoholi ei enää minulle sovi. En koe että olisin mitään menettänyt vaikka en juo. Silloin menetin kun join.

Paljon olen kyllä saanut. Todella paljon.

Elän onnellisena ja terveenä. Patikoin erämaissa ja tuntureilla. Rakastan elämää ja olen nyt se ihminen joka olen aina halunnut olla. 

Vapaana kulkea saan, ilman viinan kahleita.

Nyt kun itse seison omilla jaloillani olen alkanut auttaa myös kaveriani kuiville.

On minun vuoroni auttaa.

Yst. Ilkka

 

Uudella nimimerkillä kirjoittelen päihdelinkin Me Lopettajissa:

Ketjuni Putka Häiriköille kirjoittaja 0132 sisältää mm. Viimeisen kaljani viimeisen reissun 30.8-18 alkaen, kuvien kera. 

Tuhkana18 ja muut, käykäähän moikkaamassa.

 

Kaikkea hyvää toivon teille alkoholin läheisinä eläville.

 

Raitistunut ja kiitollinen

Putkanvartija 0132

 

+1
+241

googlasin alkoholistin vaimo

Käyttäjän tanja kuva

googlasin alkoholistin vaimo hakiessani vertaistukea netistä. Tekstisi oli orvokki kuin omasta suustani paitsi tuo loppu ja se ettei olla  naimisissa. Tänään juuri kerroin siskolleni miten raivon valtaan miesystäväni saa minut ollessaan kännissä. Hän valehtelee turhista asioista mikä suututtaa. Hän kääntää myös asiat taidokkaasti jollain tavalla minun syyksi. Hän on saanut minut niin raivon valtaan etten enää pysty hillitsemään itseäni. Elämäni ensimmäistä kertaa tuntui siltä että haluan hakata miesystäväni tohjoksi ja lähes tappaa hänet hänen raivostuttavan olemuksen takia. Hän vittuilee kännissä ja arvostelee kaikesta mitä teen. Fitness kuvani oli yök ja silti hgän tykkää muista fitness naisista somessa vaikka minulle on väittänyt että tykkää minusta enemmän kun en ole niin fit. Uraani hän arvostelee haukkumalla työnantajiani ja väittää minun nussineen kaikkia. Hän sanoo kuulleensa ja tietävänsä että olen työpaikallani kuulemma käynyt vessassa panemassa. Puhumattakaan exästäni jota olen kuulemma myös pannut meidän suhteen aikana. Hän lupasi jossain vaiheessa hankkia apua mutta jätti menemättä a-klinikalle ja hetken hän oli ryhdistäytynyt niin että menimme kihloihin asti. No 2 päivää onnea kestikin kunnes nyt on menossa viikon juomaputki suuren riidan jälkeen mitä ei olisi tullut ilman alkoholia. Mietin itsekkin miksi olemme yhdessä mutta se hyvä mikä on kun hän on selvä on niin hyvää että se pieni hyvä kantaa tätä parisuhdetta yllä. Ei ole muuta vaihtoehtoa jatkaa kuin että hän menee hoitoon ja lopettaa alkoholin kokonaan ja lopullisesti tai sitten ei ole yhteistä tulevaisuutta. En halua pilata loppuelämääni alkoholistin vaimokkeena saatika pilata uraani ja lasteni elämää kärsiessä siinä sivussa. Mies on hyvä lapsille mikä on yksi syy miksi olen suhdetta kestänyt mutta ennenkaikkea olen toivonut ja halunnut uskoa parempaan. Tuntuu että hän on selvinpäin täysin eri ihminen ja juodessaan joku aivan muu jota en tunne ja jota en voi sietää.Valehteleeko kaikki alkoholistit samalla tavalla? Onko jollain jotain vastaavaa mutta onnellisella lopulla vai päättyykö kaikki vaan siihen mahdottomuuteen? Olisi hienoa kuulla jokin onnistunut alkoholistin vaimon tarina jossa mies olisi muuttunut hankkiessaan apua vai onko tämä vain taivaan rannan maalausta omassa mielessäni? Helpottavaa lukea muitten kertomuksia kun tajuan etten ole ainut jonka hermot ei enää kestä kännisen vittuilua ja että on joku muukin joka ei pysty enää hillitä itseään niin että on mennyt käsirysyyn riidat. Tässä on ite mennyt ihan äärimmilleen vihanhallinnan suhteen. Pää ei yksinkertaisesti enää kestä ja pakko hankki anyrkkeilysäkki agression purkuun... Tsemppiä kaikille alkoholistien vaimoille ja vaimokkeille. Itsellä vasta lyhyempi parisuhde alkoholistin kanssa mutta nyt jo olen aivan loppu.. </3

Miten voi niin rakastava, kiltti ja lempeä mies selvänä muuttua täysin toiseksi alkoholin alaisena.. En voi ymmärtää..

+1
+40

Hei Tanja! Kuullostaa tutulta

Käyttäjän Koko elämään väsynyt vaimoke kuva

Hei Tanja! Kuullostaa tutulta. Meillä ylä- alamäki huijaus jatkui 10-15 vuotta. Kun vihdoin tajusin, mistä on kysymys, olin ongelman kanssa yksin. Miehen sukulaiset pikemminkin epäilivät, että minä olin alkoholisti! Olen pyörittänyt tätä rumbaa tähän asti, lapset ovat jo teini-ikäisiä. Vielä pitäisi kai jotenkin jaksaa siihen asti, että lapset muuttavat kotoa pois. Oikeasti olisi pitänyt jättää mies jo aikapäiviä. Apua hän on hiljattain hakenut, ja väittää olevansa nyt jo 8. tta viikkoa raitis. Tulos on kuitenkin vielä epäselvä, en tiedä voinko häneen luottaa. Kirkkain silmin väittää, että hoito on toiminut. Mieliala vaihtelee edelleen tunneista tunteihin ja päivistä päiviin. Kuitenkin myös vielä monet asiat ovat minun syytä, mollaa minua kavereilleen, lapsille ja empatiakyky puuttuu täysin. Toipuminen on kipeä ja pitkä prosessi. Tulosta ei voi taata. Myös sukulaissuhteet ja ystävät menevät uusiksi. Monet eivät halua olla tekemisissä perheen kanssa, joka painii alkoholismin kanssa. Jaksamisia! 

+1
+37

Päädyin näille sivuille

Käyttäjän Cinderella kuva

Päädyin näille sivuille googletettuani alkoholistin tms. Olen eronnut pitkäaikaisesta kumppanista, jolla oli samantyyppisiä alkoholin käyttötottumuksia kuin edellä. Erityisesti lasten näkemät örvellykset hävetti ja vaivaannutti, vaikka näitä onneksi harvakseltaan oli. Vuosia elin kuten aiempi kirjoittaja kirjotti, vapaalla ollessa useimmiten krapulaisen tai humaltuneen miehen kanssa. Sammumiseenhan juominen useimmiten päättyi ja unihoureessa oli ölinää ja huitomista ilmaan. Toisinaan tavaroita rikkoutui ja sain pelastettua pahemmilta loukkaantumisilta.  Hieno ihminen kaikin puolin, mutta havaitsin, että olen kadottamassa itseni, kun niin paljon meni energiaa toisen miettimiseen. Kovan työn takana suhteen lopettaminen oli mutta nyt vielä näyttää siltä, että onnistuin, vaikka vieläkin tulee hetkiä, että erosinko liian herkästi. Viinan hajuun ei tartte nyt nukahtaa eikä herätä, ihanaa. Eron jälkeen tulleen mielen vapauden ja oman tilan runsaan määrään kanssa on ollut tottumista, kun ei tarvitse miettiä toista, mutta nautin tästä. Siitä tiedän, että tein oikean ratkaisun..

+1
+33

Moikka. Mua on jo pitkään

Käyttäjän Nana  kuva

Moikka. Mua on jo pitkään ahdistanut mieheni alkoholinkäyttö. En ole juuri kenellekään puhunut asiasta, ainakaan näin laajasti, mitä nyt aion. Toivottavasti jaksatte lukea.

Ollaan oltu yhdessä kohta 10 vuotta. Meillä on yhteisiä lapsia, sekä lapsia miehen aiemmasta suhteesta. Olen käytännössä hoitanut hänenkin lapsensa yksin. Mies oli lastensa ollessa pieniä paljon töissä, joten koti ja lapset jäi hoidettavakseni ollessani 20-vuotias. Eipä hän kyllä nykyäänkään paljon osallistu... No, mutta. 

Aluksi kaikki oli ihanaa; olinhan korviani myöten rakastunut. Pian suhteeseen kuitenkin alkoi tulla mukaan alkoholi ja sen nurjapuolet. Mieheni veti sammumiskännit joka viikonloppu. Myös aggressiot nostivat päätän. Oikeasti, jopa pelkäsin häntä.

Jouduin lähtemään kotoa karkuun, kun en uskaltanut jäädäkään. Olin yksin. Mieheni on saanut minut tuntemaan itseni lähes arvottomaksi kännipäissään solvaamalla. Milloin olen huora, kusipää, mulkku... Vasta nyt vuosien jälkeen olen alkanut tajuamaan, kuinka yksi ihminen on voinut muuttaa toisen persoonan aivan täysin.

Ennen olin aina menossa, harrastin paljon urheilua sekä vietin aikaa ystävien kanssa. Nyt olen kodin vanki, sillä olenhan hirveä horo, jos jossain käyn. En halua häntä myöskään seksuaalisesti, koska aina hän haisee kaljalle. Sitten hän ihmettelee, kun ei puoleen vuoteen ole saanut. Monet kerrat olen maininnut, että en halua häntä, koska haisee pahalle(kaljalle).  En vain halua häntä fyysisesti, enkä aina henkisestikkään. 

Olen miettinyt eroa jo melkein vuoden, mutta jokin pistää vastaan. Haluaisin uskoa, että hän pääsee alkoholista irti, mutta taitaa jäädä haaveeksi.

Mieheni on ihana selvinpäin, mutta muuttuu joksikin aivan toiseksi juodessaan... Olenko tyhmä, jos jään suhteeseen, jolla en näe tällä hetkellä tulevaisuutta? Kaksi yötä olen nyt valvonut, itkenyt ja miettinyt elämääni. Sen tiedän, että näin tämä ei ainakaan voi jatkua. frown​​​​​​

Kiitos, jos jaksat jakaa mielipiteesi. 

+1
+39

Hei,

Käyttäjän Päihdelinkin toimitus kuva

Hei,

hienoa, että olette löytäneet nämä Päihdelinkin tarinat ja uskaltaneet avautua omista tilanteistanne. Oletteko huomanneet, että Päihdelinkistä löytyy myös keskustelualue, jossa voi jakaa omia ajatuksiaan ja tunteitaan toisten samassa tilanteessa olevien kanssa? Keskustelualue on Päihdelinkin suosituin osio, joten siellä keskustelu on aktiivisempaa kuin näissä tarinoissa.

Päihteitä ongelmallisesti käyttävien puolisoille ja läheisille on tarkoitettu erityisesti Kotikanava. Tervetuloa mukaan sinnekin!

Kotikanava löytyy täältä: https://paihdelinkki.fi/keskustelu/viewforum.php?f=2

-Päihdelinkin toimitus

 

+1
+38

Moi,

Käyttäjän JiiPee kuva

Moi,

Aika monella tuntuu oleva tilanne, että mies juo. Omassa tilanteessani on toisin, eli nainen juo ja on siis jo täysin alkoholisti. 30 vuotta oltu yhdessä ja varmaan viimeiset kymmenen vuotta ollut niin, ettei hänen juonmisensa ole ollut kontrolllissa. Känissä hallitsee koko kotia, jossa elää myös vielä alaikäinen lapsi. Ja kyllä, useat lastensuojeluilmoitukset hänen humalaisten sairaalareissujen takia arkipäivää. Onneksi poika täyttää kohta 18 ja voi sitten tehdä valintoja. Itsekin olisin toivonut olevani kykenevä tekemään noita valintoja jo kauan sitten, mutta tämä kaikki on vienyt kaiken energian.

En oikeastaan toivo muuta, kun että nyt kun tämä "paska" päättyy, että löytyisi joku, joka vähän ymmärtää näitä, juttuja, pakko olisi nimittäin purkaakkin välillä, vaikken ketään miksikään ikävien asioiden ämpäriksi etsikään.

Hyvää Kevään jatkoa kaikille, itselle tuo korona ei nyt tunnu isoimmalta, vaikka vakava asia onkin.

+1
+31

MOI meilläkin on tilanne että

Käyttäjän kari t kuva

MOI meilläkin on tilanne että vaimo juo ja on tosi kauan.En tiijä mitä tässä pitäs kun pitää lähtee töihin yöy yhtä saakelin kaaosta.Koko talo humalaisen halussa. En oo kuulema mitään en oo koskaan oltutkaa enkä kuulema tuu olee.Lapset jo maalimalla kauan ...mut kun yhteistä taivalta kohta 40 v.pirun vaikeita päätöksijä jos erileen. Ei oikee oo elämän hyvijä puolii paljo tässä huushollissa

+1
+15

Hei kaikki! 

Käyttäjän Vissyvesi kuva

Hei kaikki! 

Löysin kuukkelin avulla tämän keskustelun, ja jätänpä oman tekstini tänne myös luettavaksi. 

Olen 42-vuotias nainen, ja parisuhteessa läträäjän kanssa. Yhteistä taivalta on takana kymmenen vuotta.

Tavatessamme mieheni ei juurikaan juonut, enkä itse käytä alkoholia. Vuosien varrella mies kuitenkin alkoi enenevässä määrin juomaan. Yksi saunaolut vaihtui neljäksi, kyytipoikana puoli pulloa tai pullo viskiä. Huolestuin, järkytyin, otin asian useasti puheeksi. Aina samat lupaukset vähentämisestä tai lopettamisesta, mutta eivät ne kauaa kestäneet. Pian viikonloput ja lomat alkoivat mennä miehellä enemmän ja vähemmän kosteasti. 

Samaan aikaan aloin huomata, että puoliso etääntyi. Ei koskaan edes kysynyt mitä minulle kuuluu, saati ehdottanut yhteistä tekemistä tai muutakaan. Läheisyys alkoi rakoilla, humalainen on niin vastenmielinen että itseäni ei edes kiinnosta. Mutta selvänäkin puoliso vaikutti etäiseltä, tuntui että olin olemassa vain kuuntelijana hänen työmurheitaan varten.

Kuinka ollakkaan, sairastuin pari vuotta sitten. En viitsi tarkemmin kertoa miten, sillä en halua että minut tunnistetaan (toisaalta onko sillä väliä...). Nyt tilanne on se, että puoliso juo edelleen. Koen, että hän jotenkin syyllistää minua sairaudestani ja olen jäänyt ihan yksin. Tunneyhteys on jotenkin off, eikä seksiäkään ole ollut ainakaan vuoteen. Ja sekin hänen mukaansa johtuu vain minusta ja sairaudestani. En tiedä mitä tehdä, kaikki tuntuu olevan minun vikani. Tiedän, että näin ei tietenkään ole, sillä kaksihan näihin asioihin aina tarvitaan. Koen kuitenkin, että puoliso ei näe oman alkoholinkäyttönsä haittoja. Itse haluaisin vain oman rakkaani takaisin sillä kuten monella muullakin - puoliso on selvänä mitä parhain.

+1
+14

En tiedä kuinka vanha tämä

Käyttäjän Anonyymi kuva

En tiedä kuinka vanha tämä ketju on mutta kirjoitan kuitenkin. Olen 30 vuotias ja minulla on edellisestä suhteestani lapsi. Nykyinen mieheni juo, joka päivä. Olemme olleet kuusi vuotta yhdessä ja vuosien aikana olen alkanut vihaamaan häntä, kännissä ja sekaisin. Hän on oksettava ja en voi sitä hänelle sanoa, koska saisin kymmenen kertaa takaisin. Tänään heräsin yövuoron jälkeen ja olin hänen mukaansa piilottanut autonavaimet. Oikeasti en ollut, koska olen lakannut välittämästä hänen touhuistaan jo vuosia sitten. Kuulin olevani jälkeen lahopää ja kusipää, hän käveli kengät jalassa pitkin asuntoa ja raivosi. Tietää kyllä kuinka vihaan kun kengät jalassa mennään pitkin asuntoa. Lapseni oli tulossa kotiin. Luojan kiitos hän ehti lähteä ennen kuin lapseni astui ovesta sisälle. En enää itke hänen peräänsä, niin kuin tein vuosia sitten. Tunnen oloni helpotuneeksi kun hän lähtee. Saan olla oma itseni. Rakastan kun hän on selvinpäin, mutta niitä päiviä on ollut enää harvoin.

+1
+16

Hei kaikille. 

Käyttäjän Minävaantäällä kuva

Hei kaikille. 

Olen tajunnut olevani suhteessa orastavan alkoholistin kanssa, nykyään ottaa olutta useasti viikossa ja luonne on muuttunut humalassa riitaa haastavaksi. Olen aina nähnyt hänen heikon puolen, hän ei itse sitä nää. Olen ollut viimeisen 5 vuotta onneton. Jotenkin rakkaus on puuttunut suhteesta. Takana on 14-vuotta yhteiseloa. 3 lasta,nuorin 6v. Eilen riitelimme,ja hän sanoi jättävänsä. Olen etsinyt asunto netistä, lapset ilmoitti et haluavat ehdottomasti muuttaa minun luo, olen tästä yllättynyt koska ennen se olisi ehdottomasti ollut isä kenen luo muuttaa. 

Miehessä on joku muuttunut alkoholin myötä,hän on nykyää komenteleva kontroillava on ollut aina. Tiedän että häm pelkää että jää yksin ja tiedän ettei selviä yksin. Joko juo tai ottaa uuden naisen. Itse koen että voisin hyvin pärjätä yksin ja viettää lasten kanssa elämää johon ei kuulu ylenpalttinen arvostelu,syyttely ja jatkuva komentelu. 

Veljensä on aito narsisti,olen pohtinut onko miehenikin kykenemätön löytämääm yhteyden itseensä. Odottaa minulta hirveesti jotain mitä en ole. 

Enemmänkin pelkään hänen tunneongelmien ja orastavan alkoholismin tuottavan meidän perheelle ongelmia. Olemme tähän asti olleet tiivis perhe, ja nyt tuntuu että minä olen lapsille se turvallinen aikuinen. Tiedän että mieheni ei ymmärrä tätä. 

Olo on toivoton. Itse olen alkoholisti isän tytär, ja olin pitkään läheisriippuva ja kuvittelin että voin parantaa ihmiset. Olen tehnyt matkaa itseeni kirjojen ja hyvinvointisivustojen kautta. Nykyään tiedän olevani arvokas ihminen. En koe olevani sitä miehelleni enään..

+1
+15

Moi Kaikki,

Käyttäjän Olli54 kuva

Moi Kaikki,

jotenkin hyvä lukea kirjoituksianne, kun itsestä tuntuu niin pahalta, kun rakas vaimoni juo uudestaan ja uudestaan itsensä känniin halvalla tölkkiviinillä. Ajokortti meni, luultavasti työpaikan menetykseen alkoholilla oli osuutta, ajoi uudestaan humalassa muttei jäänyt kiinni, piilottelee tölkkejä ja sanoo ettei juo ja ķuitenkin on kohta taas niin juovuksissa, että voi kaatua laattalattialle ja jälleen lyödä päänsä verille. Mitä ihmettä tässä pitäisi tai voisi tehdä. Selvin päin hän on ahkera, sosiaalinen, älykäs ja kaiken puolin hyvä. Sitten kun tiedustelu alkaa, ei keskustelu ole mahdollista ja syyttelyä saan kuulla. Lisäksi tulee kaikki 'säälikortit' kuten masennus, väsymys ja erilaiset dramaattiset tekaistut tarinat. Autoon laitatin alkolukon, ettei enää aja kännissä, koska edellisestä törkeästä rattijuopumuksesta on vielä ehdonalaisen vankeustuomion koeaika meneillään. Uskomaton tarina, kun näin sen kirjoittaa, ei olisi aikanaan kirkon alttarilla uskonut, että näin käy. Mitä pitäisi tehdä ja miten monta vuotta pitää jaksaa??? 

+1
+7

Lisää uusi kommentti