Olet täällä

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy sivustolle, jotta voit käyttää kirjanmerkkejä

Perheessä on salajuoppo...

Julkaistu 28.3.2018

60:nen pariskunta elää outoa elämää, koska lähes kaikki kommunikointi puuttuu. Arki ja pyhä on täyttynyt jo vuosia alkoholistin ja salajuoppouden "kehästä". Salailusta, epäilyistä, pettymyksistä, ja sivustaseuraajan eli avovaimon "vihaisesta" lähestymistavasta miehensä ongelmaan. Hämmennys on myös oikea sana, sekä turhautuneisuus katsoa vierestä miestä joka piilottelee pulloja, nuokkuu tietokoneen ääressä, nukkuu ja on puhumaton ja omassa kuoressaan.

Osansa kuormaan vielä antaa se, että minä avopuoliso näin lapsena jo isäni alkoholismin ja rankat juomakaudet. Olin kiltti ja näkymätön, oireilin vatsa-vaivoilla ja pelkäsin isääni. Nyt oireilen paniikkihäiriöllä, jännittämisellä ja hermostuneisuudella. Kodin ulkopuolella on olo toisenlainen. Koti on vankila, jossa seuraan tuon äänettömän pullonpiilottajan edesottamuksia ja tekemisiä. Tilanne on jo lipsunut jo kauas normaalista elämästä.

Lähtöäkin olen tehnyt omiin oloihin, omaan kotiin, johon voisi tulla ilmanpelkoa, epävarmuutta. Ja jossa voisi rakentaa arkea ja pyhää ilman epäilystä ja tunnetta, että joku vetää itseltäni koko ajan maton jalkojen alta ja että alkoholi-ongelmaisen "kotiin" palataan aina ovea hiljaa avaten, kuullostellen, epäillen ja tilannetta haistellen. Pettymyksiä huudetaan ilmaan tai lamaannutaan jännittämään. Elikkäs voidaan huonosti ja ajatellaan, ei enää päivääkään tätä piilopullo-ongelmaisen katsomista.

Ja kun se juoja osapuoli on kuoressaan, ei edes ajattele tehdä asioille mitään.. voi tässä hullunmyllyssä juosta ympyrää kesät talvet, joulut ja juhannukset. Terapiassa käyn, kaksi kertaa kuukaudessa selvittämässä "parisuhteen" ongelmia. Se on ihan hyvä laastari, mutta haava ei varmasti kuitenkaan parane, jos tilanne kotona jatkuu ja jatkuuhan se.

Tunnustan olevani läheisriippuvainen. Senkin takia ratkaisu panna piste tähän tuntuu olevan vaikea. Vaikka määrä ja mitta alkaa välillä täyttymään ja toivon vain, että olisi paikka, jossa ei tarvitsisi katsoa ja kuunnella kun ongelmainen salajuoppo piilottelee laatikkopullojaan, juo autotallissa, ja järjestää myös ylilyöntejä, ja jopa on välillä  vaaraksi itselle ja ympärillään. Tällaistenkin tapausten jälkeen, olen jäänyt.. odottamaan seuraavaa "pettymystä". Ihmettelen suuresti ja suurilla kirjaimilla. MIKSI? Ja mitä minä odotan?
 

Nimimerkki: 
Litteiden pullojen liitto
+1
0
-1

Kommentit

Jätä se. Jos se ei herätä

Käyttäjän SamassaTilanteessaOllut kuva

Jätä se. Jos se ei herätä huomaamaan omaa ongelmaa, mikään ei. Muuten heität samalla hukkaan oman elämäsikin. Vai ajattelitko elää erilailla seuraavassa elämässä?

+1
+355
-1

Lisää uusi kommentti