Olet täällä

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy sivustolle, jotta voit käyttää kirjanmerkkejä

Rakas, sinusta on tullut alkoholisti

Julkaistu 15.4.2021

Ennen mä ajattelin ettei sun kaljan tissuttelu niin haittaa. Sä et ollut agressiivinen, vihainen, pelottava tai arvaamaton kun otit muutaman oluen. Sä olit kuitenkin ihmeen skarppi, pystyit toimimaan, rentoutuneempi ja kykenevä järkevään keskusteluun. Vaikka otit vähän enemmänkin, mun ei koskaan tarvinnut varoa tai pelätä sua.

Nyt viimeisen vuoden aikana on tapahtunut muutos sun alkoholikäyttäytymisessä. Et enään tissuttele, käyt yleensä aina myös alkossa hakemassa jotain vahvempaa. Jo yhden kaljan jälkeen sun olemus, puhetapa, ilmeet ja käytös muuttuu. Kun juot viinaa, se muuttuu radikaalisti. Sulla ei pelaa pää eikä kroppa. Mä en pysy sun jutuissa perässä, etkä pysy itsekään. Sä olet impulsiivinen, arvaamaton, ailahtelevainen ja pelottava.

Olen lapsenvahtina aikuiselle miehelle. Vahdin, ettet tee mitään päätöntä, riko mitään tai satuta vahingossa itseäsi tai minua. Mä joudun varomaan sanomisiani ja tekemisiäni sun kanssa. Sä unohdat minuutteja sitten käydyn keskustelun tai tapahtumat, ja turhaudut ja suutut mulle omasta muistamattomuudestasi. Sä ymmärrät mun sanomiset väärin ja olet vainoharhainen. Sä olet sitä mieltä, että mä olen tyhmä, kun en tajua mistä sä puhut. Sä luulet olevasi oikeassa, että mä muistan jotain väärin, kunnes pystyn todistamaan asian jotenkin, ja sitten sä hämmennyt, turhaudut ja suutut taas.

Mua ahdistaa, pelottaa, hävettää ja suututtaa sun humalakäyttäytyminen. Mä olen huolissani susta, sun terveydestä ja meijän yhteisestä tulevaisuudesta. Mä haluaisin elää elämäni sun kanssa. Mä olen valinnut sut tähän. Mutta tuletko sä koskaan valitsemaan mua, jos pistän sut valitsemaan mun ja alkoholin väliltä? Mä tuen ja autan sua, tietenkin, jos päätät luopua viinasta. Mutta mä varaudun siihen, että niin ei tule koskaan käymään. Asiasta on keskusteltu ja myönnät ongelman olemassaolon. Silti et osoita olevasi valmis tai halukas seuraavaan askeleeseen kohti raitistumista.

Mä en valitse uhrata elämääni alkoholin alttarille. Mä en halua elää jatkuvasti toistuvassa pelossa ja ahdistuksessa. Mä en halua olla surullinen. Mä en halua kantaa susta jatkuvaa huolta. Mä en halua luopua omista tavoitteista ja haaveista sun alkoholin käytön takia. Mä en halua joutua salaileen ja häpeään sun alkoholismia. Eikä se ole itsekästä, tai ainakaan sen itsekkäämpää kuin se, jos sä valitset jatkaa juomista. Mä en aijo yrittää kontrolloida sun juomista, tai pakottaa sua mihinkään. Sä teet itse oman valintasi aikuisena miehenä. Mutta sun pitää ymmärtää, että mä teen yhtälailla omani. Mä en tyydy olemaan kolmas pyörä tässä suhteessa. Mä en suostu pistämään omaa hyvinvointiani toissijaiseksi asiaksi.

Jokainen on vastuussa omasta onnellisuudestaan. Jos mun täytyy, mä valitsen jättää sut, ennemmin kuin elää sun kanssa tällaista elämää.

Nimimerkki: 
Melkein valmis lähtemään
+1
+8

Lisää uusi kommentti