Kirjaudu sisään tai rekisteröidy sivustolle, jotta voit käyttää kirjanmerkkejä

Valmistelut

Markkinointi

Ota selvää, miten tieto kulkee koulun ja vanhempien välillä. Kutsu on hyvä lähettää noin kaksi viikkoa ennen tilaisuutta. Ilmoittautumiset luokanvalvojalle.

Mitä kutsussa tulee olla?

  • otsikko (esimerkiksi "Tervetuloa päihdeaiheiseen vanhempainiltaan", "Huolestuttavatko huumeet?" tms.)
  • tilaisuuden tarkoitus (esimerkiksi "Tule kuulemaan tosiasioita nuorten päihteidenkäytöstä ja vaihtamaan mielipiteitä")
  • aika ja paikka, kesto
  • asiantuntijat, jotka ovat paikalla
  • ilmoittautumistapa
  • tarjoilu, jos sitä on

Muista rohkaiseva, asiallinen sävy!

Esiintyjien ennakkotapaaminen

Esiintyjäkaartin eli vetäjän, opettajan ja asiatuntijoiden on hyvä tavata kerran ennen tilaisuutta. Tällä kerätään luottamusta ja estetään se, että askelet sekoavat itse tilaisuudessa. On hyvä keskustella yhteisistä linjoista esimerkiksi huumekysymyksessä ja miettiä esitysten sisällöt niin, ettei synny päällekkäisyyksiä. Missä asioissa olemme erimielisiä ja miten käsittelemme sitä? Kuka puhuu mistäkin?

Pääasia on, ettei päihdeasioita eroteta ihmisten normaalista elämänmenosta. On hyvä kertoa esim. siitä, miten päihteistä voi kotona puhua. Vanhempien on hyvä saada kuulla paikkakunnan ja oman koulun päihdetilanteesta. Monelle saattaa olla arvoitus, miksi nuoret ylipäätään käyttävät ja kokeilevat päihteitä. Pyrkikää esittämään asioita neutraalisti. Tarkoitus on herättää ajatuksia, ei antaa niitä. Näin illasta tulee kiinnostava!