Olet täällä

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy sivustolle, jotta voit käyttää kirjanmerkkejä

Käyttöehdot OmaPäihdelinkki ja keskustelualue

Päivitetty 12.10.2020

Rekisteröinnin yhteydessä kerätyistä tiedoista muodostuu rekisteri, johon sovelletaan EU:n yleistä tietosuoja-asetusta ja tietosuojalakia (5.12.2018/1050). Tutustuthan myös tietosuojaselosteeseen sekä A-klinikkasäätiön yleiseen tietosuojaselosteeseen.

Kaikkia työntekijöitä sitoo vaitiolovelvollisuus. Rekisterin pitäjää sitoo viranomaisille tehtävä ilmoitusvelvollisuus lastensuojelulain (13.4.2007/417) ja rikoslain (19.12.1889/39) mukaisesti. Suorat itsemurhaviestit ja selkeästi henkilöön tai tahoon kohdistuvat väkivaltauhkaukset ilmoitetaan poliisille. 

OmaPäihdelinkki ja Keskustelualue

OmaPäihdelinkin ja keskustelualueen tuotannosta vastaa A-klinikkasäätiö. Käyttäminen vaatii rekisteröitymisen palveluun. Rekisteröitymiseen tarvitaan toimiva sähköpostiosoite. Rekisteröitymisen jälkeen OmaPäihdelinkkiä ja keskustelualuetta käytetään yhdellä nimimerkillä ja kirjautumisella. Nimimerkkiä ei voi vaihtaa rekisteröitymisen jälkeen.

Rekisteröityminen Päihdelinkkiin tarjoaa rekisteröityneelle mahdollisuuden tallentaa omia tietoja järjestelmään, kuten kirjanmerkkejä, testien tuloksia, päiväkirjan muistiinpanoja tai tehtäväkirjojen tehtäviä. Lisäksi kirjautuneena voi keskustella keskustelualueella. Päihdelinkin tietokantaan tallentuu lokitiedot kirjautumisista ja täytetyistä sisällöistä. Tiedot eivät ole oletusarvoisesti ylläpitäjien nähtävillä. Tarvittaessa tiedot ovat A-klinikkasäätiön työntekijän haettavissa tietokannasta. Tietokanta on suojattu käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

OmaPäihdelinkin ja keskustelualueen käyttämisen edellytys on käyttöehtojen hyväksyminen rekisteröitymisen yhteydessä. Rekisteröinnissä annettuja tietoja käsitellään henkilötietolain sallimissa ja velvoittamissa rajoissa asiakassuhteen hoitamiseen, palvelun hallintaan, kehittämiseen, markkinointiin ja tilastointiin. Rekisteröityneistä kerättyä aineistoa voidaan käyttää tutkimus-, raportointi- ja kehittämistarkoituksiin. Aineistoja voidaan käyttää vain sellaisessa muodossa, joista on poistettu kaikki tunnistetiedot.

Keskustelualueella nimimerkein kirjoitetut viestit sijaitsevat julkisella keskustelupalstalla ja ovat tutkijoiden käytettävissä. Kaikkia tutkijoita pyydetään anomaan A-klinikkasäätiöltä tutkimuslupa aineistonkeruuseen.

Rekisteröityneellä on oikeus tarkastaa hänen käyttäjätilinsä tietoja ja pyytää tietoja korjattavaksi tai poistettavaksi. OmaPäihdelinkkiin ja keskustelualueelle rekisteröitynyt näkee itsestään tallennetut tiedot omasta profiilistaan ja voi tarvittaessa muokata tietojaan. Rekisteröitymisen yhteydessä annettua nimimerkkiä ei voi muuttaa. OmaPäihdelinkissä rekisteröitynyt voi poistaa oman käyttäjätilinsä omista asetuksista. Tili pysyy passiivisessa tilassa 48 tuntia, jonka aikana rekisteröitynyt voi palauttaa käyttäjätilinsä kirjautumalla uudestaan OmaPäihdelinkkiin. Jos kirjautumista ei tehdä 48 tunnin kuluessa, käyttäjätili sisältöineen poistuu automaattisesti. Käyttäjätilin poistumisen yhteydessä sähköpostiosoite poistuu järjestelmästä kokonaan.

Rekisteröitymisen yhteydessä annetut taustatiedot ovat anonymisoitua aineistoa ja ne säilyvät tietokannassa tilastomuodossa. Julkiselle keskustelufoorumille nimimerkillä kirjoitetut viestit säilyvät käyttäjätilin poistamisesta huolimatta. Viestien IP-osoite poistuu järjestelmästä automaattisesti 1 vuoden kuluttua käyttäjätilin poistamisesta lähtien.

Tietoja ei luovuteta suoramarkkinointiin eikä mielipidetutkimuksiin. A-klinikkasäätiöllä on oikeus muuttaa käyttöehtoja. Käyttöehtojen muutoksesta tiedotetaan rekisteröityneitä käyttäjiä viestillä.

Julkaistu 25.5.2018