Moikka Rankkaa on!
Hienoa kuulla, että olet hakeutunut itse vertaisryhmään ja huolehdit itsestäsi!
Usein jo pelkkä puhuminen, asioiden ääneen sanominen ja niiden pallottelu toisen kanssa auttaa. Etenkin silloin, kun keskustelukumppanilla on ymmärrystä peliriippuvuudesta, mutta myös luotettaville läheisille, kuten ystävälle puhuminen, auttaa. Apu vaan on ehkä hieman erilaista silloin.
Vertaistuen antama tunne, ettei ole yksin, on äärettömän tärkeä. Etenkin kun pääsee kuulemaan muiden ratkaisuja ja toipumistarinoita luo toivoa myös itselle.
On mielenkiintoista, miten me läheiset yleensä heräämme itsemme hoitamiseen vasta myöhemmin. Usein huomio kiinnittyy niin paljon pelaajan tukemiseen tai ajatukseen siitä, miten pelaamisen saa loppumaan tai sitten mennään selviytymismoodiin ja täytetään elämää esimerkiksi töillä tai harrastuksilla, ettei asiaa sen kummemmin tule käsiteltyä. Parempi avun hakeminen on kuitenkin myöhään kuin ei milloinkaan tässäkin asiassa.
Upeaa, että lapsesi halusi itse asentaa pelinesto-ohjelman itselleen! Aivan huikea juttu. Merkki siitä, että ehdottomasti hänkin on menossa oikeaan suuntaan asian kanssa

.
Hyvä kuulla, että olet saanut kuitenkin nukuttua hyvin. Tarvitsemme keinoja siihen, miten tyhjentää mieltä ajatuksista ja antaa mielellekin mahdollisuutta lepoon asiasta. Itselleni siihen toimii aika hyvin ulkoileminen yleensä podcastia kuunnellen tai fyysinen rasitus tai kevyt jooga/meditaatio. Myös ristikoiden ratkominen on välillä mukavaa ajanvietettä, joka vie ajatuksia muualle.
Mitä keinoja itselläsi käytät, että saisit asiaan etäisyyttä ja mieltä uusille urille?
Varmasti tuon vertaisryhmän myötä asia pyörii mielessä hyvin aktiivisesti, mutta muistuta itseäsi ottamaan asiasta taukoa ja tekemään sinulle mielekkäitä asioita, niin et uuvu ajatustesi kanssa.
Aurinkoa alkavaan viikkoon!
-Eveliina