Olet täällä

Peliriippuvaisen puoliso

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

BBCode on Käytössä
[img] on Käytössä
[flash] on Poissa käytöstä
[url] on Käytössä
Hymiöt ovat Käytössä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Peliriippuvaisen puoliso

Re: Peliriippuvaisen puoliso

Viesti Kirjoittaja Vieras » 5.2.2017 16:08:23

Missä puolisot !

Re: Peliriippuvaisen puoliso

Viesti Kirjoittaja Päihdelinkin toimitus » 22.4.2016 08:33:37

Hei

Viestiketju siirretty uudelle alueelle, Herttaan.

- toimitus

Re: Peliriippuvaisen puoliso

Viesti Kirjoittaja sortsima » 5.3.2016 20:27:53

Hei kaikille,

olen viimeaikoina huomannut kuinka läheisten matkaa ovat olleet tukemassa sekä läheiset että pelistä irti taistelevat. Olen ollut valtavan iloinen tästä!

Itse olen kulkenut pelaajan läheisenä ja exläheisenä parikymmentä vuotta ja nyt on tullut aika kääntää lehteä ja aloittaa oma uusi elämä. Olen kirjoittanut tälle palstalle vuosien saatossa aika monta kertaa. Toivottavasti edes joku on saanut hajanaisista aatoksista apua.

Olen aikoinaan saanut tällä palstalla itselle peilauspintaa ja siitä on ollut suuri apu omalla läheisen polun kulkemisessa. Toivon, että tuette toisianne, jotta pelaaminen selätettäisiin mahdollisimman monen elämässä.

Kaikkea hyvää itse kullekin! :D

Suosittelen lukemiseksi Josef Kirscnerin kirjaa: Terveen itsekkyyden harjoituskirja. Se on ollut avainkirja omaan toipumiseeni.

Positiivareiden aamuajatus sopii hyvin jäähyväiseksi:

"Miksi pelkäisit muutosta, kantaisit huolta
siitä mikä on otettu pois? Käytä sen
sijaan aikasi etsimällä mitä löytäisit tilalle.
Muutos on aina mahdollisuus."

t. sortsima

Re: Peliriippuvaisen puoliso

Viesti Kirjoittaja sortsima » 5.3.2016 20:12:18

Hei,

minulla ei ole mitään kokemusta näistä pelikieltoasioista. Googlaamalla löysin RAY:n sivuston, jossa on ohjeita:
https://www.ray.fi/pelaamaltilla

Olen ihan samassa käsityksessä, että pelaaja itse voi asettaa näitä pelikieltoja. Tekisin osituksen eli jakaisin omaisuuden ihan virallisesti pikimmiten ja selvittäisin laskut yksi kerrallaan. Miehellä on velvollisuus vastata omasta puolestaan laskuista. Jos sinä joudut maksamaan suuremman osan, tekisin sen niin, että mies allekirjoittaa todistajien läsnäollen sinulle velkakirjan. Ei kenenkään tarvitse ruveta maksamaan toisten kupruja, pidä puolesi. Luulisin että kunnan velkaneuvonta olisi se, jolle kannattaa soittaa ja kysyä enemmän näistä maksumerkinnöistä. Minulla ei ole siitä kokemusta tai tietoa omakohtaisesta.

Kannattaa hakea itselle vertaisapua, jotta saa tuulettaa tunteita ja ajatuksia.

t- sortsima

Re: Peliriippuvaisen puoliso

Viesti Kirjoittaja Sleep » 5.3.2016 19:59:54

hei

olen katsellut viestiäsi pitkin päivää, odotellut että joku muu avaisi keskustelun, mutta kyllä minäkin voin
yrittää edes auttaa jotenkin.

mikäli miehesi pelaa netissä kasinoilla, niitä riittää. jos jokaiseen laittaa pelikiellon, se on aika iso urakka,
mutta ei mahdotonta.

mikäli peluri itse ei ole innokas lopettamaan, niin sitä on vähän hankala toisen estää, ellei saa pankkitunnuksia
haltuun. itse luovuin niistä juurikin siitä syystä etten pystynyt kontrolloimaan tilannetta, mutta olin halukas lopettamaan.

erilliset tilit, laskut sähköisessä muodossa, joten niitä ei voi kätkeä tilin omistajalta.

et kertonut onko velkaa, mutta se ei ole olennaista, maksumerkintä vaikeuttaa asunnon saantia.

ehkä joku toinen osaisi neuvoa enemmän, mutta kun kukaan ei ole mitään kirjoittanut, niin ajattelin sitten
edes jotenkin yrittää auttaa ja antaa tukea.

Re: Peliriippuvaisen puoliso

Viesti Kirjoittaja Kituva akka » 4.3.2016 18:45:12

Kuinka saa hankittua puolisolle pelitilikiellon?

Naimisissa 29 vuotta ja ero pistetty pari viikkoa sitten vireille, Keväällä menetin Visa-kortin ja sitä myötä pankkikortin ja syksyllä tuli maksuhäiriömerkintä myös itselleni maksamattoman Visan vuoksi. Tammikuussa tuli haaste käräjäoikeuteen maksamattoman S-etuluoton vuoksi, sen sain onneksi maksettua samantien, eikä uutta maksuhäiriömerkintää tullut. Lokakuussa oli tullut uuden pankkikorttini tunnukset, jotka löysin viime viikolla. Kaikki laskut, joita nimelläni on tullut on piilotettu. Autosta löysin ison pinon maksamattomia laskuja peräkontista. Nyt riitti. Ymmärrystä ei enää ole. On vaan voimat niin loppu ja mietin vaan miten pääsen tästä tilanteesta luottotiedottomana mahdollisimman nopeasti pois.

Re: Peliriippuvaisen puoliso

Viesti Kirjoittaja sortsima » 4.3.2016 10:11:44

Hei,

vielä seuraava asia:

Asumistuki kannattaa selvittä ja sitä hakea, kun tiedät vuokrasi määrän:
http://www.kela.fi/yleinen-asumistuki

Tuo talous ja velkaneuvonta voisi kaiken kaikkiaan olla sinulle hyvä paikka miettiä, miten tulisit toimeen! Ainakaan tällä hetkellä velanotolla tilanne ei kuulosta hyvältä. Uskon, että löydät paremman tien.

Vaikka nyt 20 000€ tuntuu suurelta summalta, siitä selviää. Henkistä vapautta ei voi rahalla mitata

t. sortsima

Re: Peliriippuvaisen puoliso

Viesti Kirjoittaja sortsima » 4.3.2016 10:06:58

Hei,

on todella itselle arvokasta, kun tunnistat oman väsymyksesi ja näet siihen ratkaisun mahdollisuuden. kenenkään ei ole pakko jaksaa ja sinnitellä, elämässä kuuluu olla iloa ja rentoutta enemmän kuin pakkoa. Itse hakeutuisin keskusteluavun piiriin, niin kuin itsekin ajattelet. Onko sinulla tietoa näistä mahdollisuuksista? Ajattelen myös, että esim. joka toinen viikonloppu erossa lapsessa antaa mahdollisuuden selvitellä omia ajatuksiaan, itkeä ja purkaa sydäntä, kirjoittaa tänne Valttiin/ Tuulettimeen, levätä ja ulkoilla. Ei tarvitse välittää, mitä lapsi ajattelee, vaan saa rauhassa olla itsensä kanssa ja tuulettua. Siitä ammentaa voimaa viikolle. Lapsella ei ole mitään hätää, hänelle on tärkeää olla isänsä kanssa ja se on myös puolisollesi entistä tärkeämpää. Itse eron aikana luin ja kävin läpi Bruce Fisherin kirjaa: jälleenrakennus, kun suhteesi päättyy. Siinä joka kappaleessa on aina uusi tunne ja kummasti tunteet etenivät kirjan järjestyksessä. Luin kirjaa vuoden, lainasin sen aina uudestaan. Kun vuosi tuli täyteen, olin seesteinen, ei vihan tai katkeruuden tunteita. vapauttavaa.

Taloudellisista asioista:
1. Sosiaalivirastossa laaditaan huoltajuudesta sopimus, jossa sovitaan kuinka paljon lapsi on kummankin luona ( tapaamissopimus). Yhteishuoltajuudessakin lapsi voi olla enemmän toisen vanhemman luona ja juuri vaikka joka toinen viikonloppu toisen. Samalla kannattaa tehdä sopimus elatusavusta. Sitä varten käydään läpi tulot ja menot ja menoista kannattaa kerätä kuitit yms sekä ottaa mukaan tiliotteita/ palkkakuitteja. Molempiin tarvitaan molemmat vanhemmat henkilökohtaisesti paikalle ja aika pitää sopia etukäteen sosiaalivirastosta lastenvalvojalle. Esim. Helsingin sivuilta löysin tähän ohjeistusta:
http://www.hel.fi/www/Helsinki/fi/sosia ... tautuminen

Jos elatusmaksusta ei pystytä neuvottelemaan sosiaalivirastossa, on sitä mahdollista hakea oikeusaputoimiston kautta. Vanhemman hoitaessa lapsen etuutta, palvelu on maksutonta. Tämä tie on kallis puolisolle, mikäli oikeuteen joudutaan, koska hän joutuu maksamaan oikeuskulut hävitessään jutun. Molemmilla vanhemmilla on velvollisuus osallistua lapsen elatusmaksuun tulojensa mukaan. Kun sopimus on syntynyt, puoliso saa maksamansa elatusmaksut verotukseen vähennyksinä, joten asiasta kannattaa tehdä todellakin sopimus. Elatusmaksut ovat ulosottokelpoisia, joten lapsen etu turvataan myös tässä: muut velat odottavat. Elatusmaksua maksetaan täysi-ikäisyyteen asti ja sitä kannattaa välillä tarkistella tulojen ja menojen muuttuessa.

2. Kelasta kannattaa hakea yksinhuoltajan lapsilisän korotusta. Se taitaa olla viidenkympin luokkaa (?) ja se maksetaan saman suuruisena riippumatta lasten määrästä.

3. Lapsilisien kuuluu tulla sinulle/ lapsen omalle tilille.

4. Velka-asiasta minulle tulee seuraavat asiat ja mahdollisuudet mieleen:
- selvittäisin ensin tarkalleen, minkä laatuinen velka on ja mitkä ovat velan ehdot. Menisin pankkiin itse selvittämään asiaa ja kysyisin sieltä, mitä pankki ehdottaa tehtäväksi. Mihinkään sinun ei siellä tarvitse heti sitoutua, jos olet epävarma, keskustele ja kysele. Velan maksun voinee sovittaa sinun maksukyvyn mukaan. Ja pankin kanssa voi ainakin sopia, että ennen kuin saat selvitettyä oman asumis- ja rahatilanteen, maksaisit vain velan korkoja tai lyhentäisit velkaa sen verran, kuin se on juuri muutostilanteessa järkevää. Lyhennettävää summaa voi muuttaa suuremmaksi, kun näet oman kykysi maksaa. He voi osata myös neuvoa tilanteessasi, jossa et itse olisi ottanut lainaa, mutta paljastunut pelaaminen on ajanut sinut ahdinkoon.

- Ottaisin yhteyttä myös kunnan velkaneuvojaan, palvelu on maksutonta. Jotain tietoa löytyy täältä_
http://www.kkv.fi/Tietoa-ja-ohjeita/Mak ... aneuvojat/ Varmistaisin velan luonteen ja sen, onko sinun mahdollista hakea tilanteeseesi helpotusta. Näistä mahdollisuuksista minulla ei ole tietoa. Toivottavasti jollain muulla on.

- Jos on niin, että velanotossa on kyse jostakin sellaisesta, josta sinun ei tulisi vastata, keskustelisin puolisosi kanssa, onko hän valmis ottamaan vastatakseen hänen toiminnastaan syntyneistä veloista. Moraalisesti se olisi oikein. Jos hän haluaisi kantaa vastuunsa, asiasta pitää tehdä viralliset paperit pankissa. Tämän tyyppisen asian voi myös kysyä oikeusaputoimistosta, mutta saman asian voinee velkaneuvojakin selvittää. Kun kyse ei ole lapsen etuuden ajamisesta, oikeusaputoimiston palvelu on maksullista. Jos sinua on kiristetty, kyseessä on rikos ja silloin kyseessä on poliisiasia.

Nämä jutut tuli minulle mieleen,

Voimia sinulle!

t. sortsima

Re: Peliriippuvaisen puoliso

Viesti Kirjoittaja väsynyt puoliso » 4.3.2016 08:27:51

Hei,

Kiitos kannustavista ja rohkaisevista sanoista. Ne saivat minut oikeasti itkemään, tuntemaan oloni tuetuksi..
Olen ehdottanut miehelle, että voisimme muuttaa erilleen ja pitää hengähdys taukoa. Kerroin, että haluan hänen olevan terve ja haluan tukea häntä. En halua missään nimessä, että lapsemme kärsii. Lapsi rakastaa myös niin paljon isäänsä.. Epäilen, että jaksan tukea häntä jos ei asuta samassa taloudessa.. Mutta miehen mielestä on vain kaksi vaihtoehtoa, ero tai yhdessä olo. Tämä tekee vielä tukalamman olon minulle. Pelkään myös tilannetta, että joutuisin eron takia olemaan joka toinen vkl erossa lapsestamme..

Huomaan, että hän on ahdistunut/paniikissa tästä tilanteesta, hän yrittää tehdä kaikkensa että emme eroaisi. Haki apua kriisikeskuksesta ja peluurista. Yrittää muuttaa tapojaan, ehdottelee muutoksia suhteeseen.. Ehdotti myös, että yrittäisimme kuukausi kerrallaan.. Hienoa, että on nyt ottanut vakavasti asian ja hakee apua. Siitä olen ylpeä.
Tiedän rakastavani häntä, mutta ehkä sitten oikea vaihtoehto on ero, jos emme voi hengähdys taukoa ottaa.
Olen myös kertonut, että minun täytyy jutella neuvolassa tästä raskaudesta, jaksanko henkisesti kantaa vastuun tulevasta. Voisinko saada apua sieltä kautta.. Tämä on myös minulle kova paikka, en ikinä ole halunnut/pystynyt ajattelemaan näin. Olen yleensä vahva ja jaksan tulevan. Nyt oikeasti pelottaa.
Huomaan olevani todella herkkä, olen itku kurkussa auttaessani lasta arjen askareissa, tehdessäni ruokaa... Lukemattomia tilanteita. Menen illalla nukkumaan jo samaan 7-8 aikaan kuin lapsemme..
Tästä tiedän, että minun täytyy hakea itselleni tuntematon keskustelu apu. Sosiaalinen elämänikin on kuihtunut tämän parisuhteen myötä, nyt rupeaa näkemään paljon asioita joille on ollut sokea.. Toivottavasti tästä on suunta vain ylös päin.

Tuosta ammattilaisten auttamasta raha-asioista, millä nimellä niitä voi etsiä? Haluaisin selvittää jonkun kanssa taloudellista tilannettani..

Re: Peliriippuvaisen puoliso

Viesti Kirjoittaja sortsima » 3.3.2016 16:28:42

Hei, Väsynyt puoliso,

Päällimmäinen ajatus kirjoituksesi luettuani on: olet lopun uupunut ja et jaksa enää yhtään pidemmälle. Tunnistatko masennuksen? Itketkö alituiseen, myös sillin, kun ei olisi juuri silloin syytä? Väsyttääkö sinua, kun heräät, vaikka olisit nukkunut? Nyt kun olet raskaana, sekin väsyttää fyysisesti ja ihana nelivuotias vaatii omansa. Varsinkin, kun tunnet syyllisyyttä-turhaan- siitä, ettet jaksaisi hänen kanssaan leikkiä.

Kaiken kaikkiaan kuulostaisi siltä, että mikä tahansa muutos nykyiseen tilanteeseen olisi vain parempaan suuntaan.
Mitä nykyisessä parisuhteessa auttaa sinua jaksamaan? Mitkä asiat puoltavat irrottautumista? Pelkäät sitä, miten jaksat lasten kanssa yksin. Itsellä eronneena on kokemus siitä, kuinka paljon valoa ja elämää, hyvää oloa ja rentoutta tuli, kun ei enää tarvinnut elää pelaamisen pelossa. Ei ollut enää syytä olla katkera, tai pettynyt päivästä toiseen siihen, kun toinen ei lopeta pelaamista. Ja vihdoin olin lapsille läsnä! Pelko, näköalattomuus, pettymiset ja epäluottamus ammentaa ihmisen tyhjiin. On ihan tavallista, että läheisten kannalta pelaaminen vallitsee elämää ja kaikki toiminta pyörii rahan olemisen ja olemattomuuden ympärillä.

Lapset kärsivät kireästä tunnelmasta. Ei vaikuta siltä, että miehesi lopettaisi pelaamista. Vaikka suoria neuvoja ei saisi antaa, lentokoneessakin itselle pitää laittaa ensin happinaamari, vasta sitten lapselle. Eli itsensä pelastamalla pelastaa myös lapsensa. Se olisi myös miehesi toive, jos hän kykenisi sitä riippuvuudeltaan ajattelemaan.

t. sortsima

PS. kannattaa selvittää raha-asiat ammattilaisen kanssa. Aina löytyy jokin keino, jolla selviää. Jos olet selvinnyt noin vaikeissa olosuhteissa, mikset selviäisi omillasi?

Re: Peliriippuvaisen puoliso

Viesti Kirjoittaja taistelu » 3.3.2016 15:48:49

Hei,Väsynyt Puoliso!
Sinuna lähtisin jotta miehesi ymmärtäisi tilanteen vakavuuden. Voitte palata takaisin yhteen jos hän saa asiat kuntoon ja vielä haluatte olla yhdeessä.
Miehelläsi ei hetkellä ole mitään syytä lopettaa. Joku maksaa aina velat ja vaimoa voi syyttä kaikesta. En moiti sinua. Sinä teet kaiken rakkaudesta ja huolenpidosta mutta riippuvainen käyttä sen aina hyväksi. Riippuvainen täytyy melkein aina laittaa selkä seinä vasteen, vasta sitten on mahdollista että hän ymmärtää. Toki jos toinen oikeasti halua lopettaa ja muuttua, tuki ja kannustus on perusteltu.

Mitä ikinä nyt teet, älä enää maksa hänen pelivelkoja. Se on pahin mitä voit tehdä. Saat itsesi vaan enemmän velkoihin ja sitä vaikeampi sun on lähteä jos sitä haluat. Sinulla on pieni lapsi ja toinen tulossa. Sinun ensisijainen tehtävä on huolehtia lapsien hyvinvoinnista. Miehesi on aikuinen ja hän saa kyllä ihan itse kantaa vastuun omista teoistaan. Sinä et häntä pysty muuttamaan, vaan hän itse voi sen tehdä. Mutta sinä voit muutta itseäsi ja omia toimintoja.

Jaksamista!

Re: Peliriippuvaisen puoliso

Viesti Kirjoittaja väsynyt puoliso » 3.3.2016 14:41:06

Hei,

Olen osittain lukenut aikaisempia viestejä täällä ja haluaisin nyt kertoa oman tarinani.
Puolisoni on peliriippuvainen, hänellä on ollut hyvin hyvin hankala lapsuus. Vanhempansa ovat eronneet ja äitinsä on lämpimät välit. Meillä on ollut hyvin vuoristoratainen suhde, miehellä on tarve saada tahtonsa läpi ja hän yleensä saa sen. Temperamenttia löytyy. Aloimme seurustella 7 vuotta sitten, kaikki meni alkuun hyvin ja tein virheen ja petin miestä. Mies antoi anteeksi tämän, jatkoimme seurustelua ja sitten pillereistä huolimatta tulin raskaaksi. Koimme, ettemme pysty aborttiin ja pidimme lapsen. Nyt lapsi on hurmaavassa 4v iässä. Koko tämä 4 vuotta on mennyt suhteemme aikana aivan perseelleen.

Mieheni ei maksanut ennen lapsen syntymää vuokria, kävin hakemassa pankista lainaa jotta saimme vuokrat tasattua. Sitten mieheni masentui lapsen syntymän jälkeen, ryyppäsi joka vkl ja kutsui kavereitaan meille. Minä maksoin kaikki yhteiset laskut äitiysrahasta, ja minulle ei jäänyt käteen ikinä mitään. Mies otti pikavippejä selän takana, ja minä tyhmä pelastin hänet joka kerta ottamalla lainan pankista, jotta saimme maksut maksettua. Suurin osa ryyppäämisen ja pelaamisen takia. Aloin ahdistua, palasin töihin ja luulin että elämä helpottuu kun tulot suurenee. Tuha haaveilla, velka vaan nousi.. Työnteko tuntuu turhalta, kun palkka menee lainojen maksuun joilla on maksettu velkaa. Mies masentui/ahdistui kun minä valitin ja stressasin, hän pelasi sitten enemmän. Pelasi luottokorttini aina tyhjäksi. Ei ikinä ole pyytänyt anteeksi. Nyt olen miehen velkojen takia itse velkaa 20 000e. Hänellä itsellään on n. 25000e velkaa. Olen niin ahdistunut, en pysty enää tähän elämään. Mies sanoo, että rakkaus korjaa ja haluaa jatkaa, hän haluaa armoa. Hän lupaa lopettaa nyt pelaamisen, ettei menetä meitä. Lupaa antaa pankkitunnukset Olen siis kertonut ero ilmoituksen. Tähän samaan ongelmaan olen raskaana. En käsitä enää tätä karmaa mikä minun ympärillä pyörii, minulla ei ole voimavaroja enää mihinkään. Hyvä jos jaksan leikkiä lapseni kanssa iltaisin töiden jälkeen, olen aivan uupunut henkisesti ja fyysisesti. Voisin nytten nukkua jatkuvasti.. Miten jaksan tulevat vuodet valvoa vauvan ja lapsen kanssa yksin jos eroan? Entä jos en eroa, tulenko hulluksi epäilyistä/vainoharhaisuudesta ja "äitinä" olosta aikuiselle ihmiselle?
Anteeksi, taisi tulla sekava sekava teksti. Olen sekavassa tilassakin..

Re: Peliriippuvaisen puoliso

Viesti Kirjoittaja sortsima » 2.3.2016 21:12:53

Hei,

myös minä toivon kuulevani sinusta myöhemminkin, miten asiat luonnistuivat. Vastaavassa tilanteessa olevia on paljon ja sinun peilauspintasi on erilainen kuin monien muiden: et epäile turhaan itseäsi vaan toimit. Suunnitelmasi kuulostaa hyvältä ja olen iloinen, että olet pystynyt tekemään ratkaisusi.

Kaikkea hyvää!

t. sortsima

Re: Peliriippuvaisen puoliso

Viesti Kirjoittaja Sleep » 2.3.2016 16:26:17

hei

ei kai täällä kukaan tuomitse, jokaisella on oma elämä ja sen mukana tuomat ongelmat..

itselläni on ollut vuosia kans peliongelma, viime vuosina se vaan lähti käsistä ja monta kertaa yritin muka
lopettaa, mutta vasta kun eristin itseni lähes täydellisesti netistä, annoin avainlukulistan pois ja ilmoittauduin
melkein kaikkiin mahdollisiin palveluihin, pääsin irti. ja lisäksi käyn 2 krt/kk terapiassa.

tänne pääsen pleikkarilla, ainoa tieni nettiin ja ainoa paikka missä käyn.

jos kerran on halua lopettaa, niin kannattaa lopettaa sitten kerralla ja kunnolla, ei mitään kompromisseja ja
takaportteja jätetä auki. muutos vie aikaa ja vaatii täydellisen keskittymisen asian hoitamiseen.

vaikka itselläni asiat on hyvällä mallilla monella rintamalla, niin kyllä tähän olen valmis vuosia uhraamaan.

sinähän sen päätät uskotko miehesi kykyyn päästä eroon ja jos kerran on tunne ettei onnistu, niin sillä selvä, ei meillä täällä ole siihen mitään sanavaltaa, mielipiteitä suuntaan ja toiseen luulisi löytyvän kysymättäkin..

toivon sinulle kaikkea hyvää ja voimia asioiden hoitoon.

ja varmaan moni haluaa tietää miten jatkossa menee, joten kirjoittele meille :)

Re: Peliriippuvaisen puoliso

Viesti Kirjoittaja Shisnara » 2.3.2016 14:46:03

Kiitos vastauksista. Helpotuin tuosta maistraatin osallisuudesta alaikäisen omaisuuden hoidossa. Samoin oikeusaputoimistoon otan yhteyttä. Faktat helpottavat!

Emme ole naimisissa, mikä helpottaa tilannetta paljon. Varmasti myös suurin osa toimenpiteistä omaisuuden suojaamiseksi on neuvoteltavissa ja tehtävissä yhteistyössä miehen kanssa. Haluan hoitaa ne asiat kuntoon asap, koska en tosiaan tiedä miehen toimintatavoista pelaamisensa suhteen. Hän on hakeutunut nyt avun piiriin, joten haluaa kai lopettaa. En tiedä haluaako oikeasti vai meneekö vain näön vuoksi.

Olen hetken harkinnut yhdessä pysymistä, mikä voisikin onnistua jos tilanteeseen ei liittyisi muuta kuin raha. Mutta ongelmaan kuuluu jatkuva valehtelu ja siitä seurannut vakava epäluottamus, johon tämä nyt oli sitten viimeinen niitti. Oman epärehellisyytensä takia mies suhtautuu minun tekemisiini rasittavan epäluuloisesti. En pysty elämään parisuhteessa jossa ei ole luottamusta, voisitko sinä? Lähden myös siksi, että turvaan sillä lapsemme tulevaisuuden. Minä voin syödä puuroa ja näkkileipää jos mies on pelannut rahat, mutta lapselle en sellaista elämää hyväksy. Ennenkuin tuomitsette niin miettikää omalle kohdallenne.

Lapsen etu on minulle, ja uskon että miehellekin, tärkein asia. En halua vaikuttaa lapsen ja isän väleihin negatiivisesti. Tämä ongelma on minun ja miehen välinen, suhde lapseen on tästä irrallinen asia. En koskaan veisi lapselta hänen isäänsä ja tulen tukemaan heidän lämpimiä välejään kaikin tavoin.

Miehellä on ollut tämä ongelma vuosikausia. Olenko kyyninen kun suhtaudun hänen toipumiseensa erittäin skeptisesti? Uskon muutoksen mahdollisuuteen ihmisissä ja tuen sitä jo työni puolesta. Kuitenkin nyt ei uskoa näy. Ehkä se liittyy käyttäytymismalliin, jossa monista asioista valehdellaan vaikkei edes tarvitsisi, saati sitten niistä asioista joissa valehtelulla voi hyötyä.

Ylös