Olet täällä

Siskontyttö velkakierteessä

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

BBCode on Käytössä
[img] on Käytössä
[flash] on Poissa käytöstä
[url] on Käytössä
Hymiöt ovat Käytössä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Siskontyttö velkakierteessä

Re: Siskontyttö velkakierteessä

Viesti Kirjoittaja Eveliina » 21.3.2021 23:26:34

Moikka!

Selvisikö sinulle siskontyttösi velkakierteen syy? Oliko kyseessä peliongelma tai vastaava?
Jos velkaantumisen taustalla on riippuvuus, on myös riippuvuutta hoidettava eikä vain seurauksia.
Usein toki peliriippuvuudessa lähdetään hoitamaan konkreettisia asioita ja sammuttamaan tulipaloja, eli selvittämään talousasioita: listaamaan velkoja, tekemään maksusuunnitelmia ym.

Velkaantunut voi saada neuvonta-apua oman kuntansa talous- ja velkaneuvonnasta. Käsittääkseni jonot niihin ovat yleensä melko pitkiä, ja ajan saamisessa voi kestää jonkin aikaa.
Lisäksi Takuusäätiöltä saa apua ja neuvoja talousasioissa.

Taloudellisten ongelmien lisäksi on todella tärkeää selvittää ongelmien syy ja pohtia, miten velkaantumista voisi jatkossa estää.
Omaehtoinen luottokielto voi olla hyvä ratkaisu siinä vaiheessa, jos luottotiedot on vielä tallella mutta riski ylivelkaantumiseen esimerkiksi peliriippuvuuden vuoksi on.

Läheisille kommentti peliongelmaisten veloista: niitä ei kannata maksaa eikä muutenkaan auttaa taloudellisesti juuri muutoin kun esimerkiksi viemällä ruokaa, jos ongelmaisen taloudellinen tilanne on heikko. Usein esimerkiksi velkojen pois maksaminen vain mahdollistaa pelaamisen jatkumisen ja on karhunpalvelus pelaajalle.

Aurinkoista alkavaa viikkoa!
-Eveliina

Re: Siskontyttö velkakierteessä

Viesti Kirjoittaja Vieras » 8.2.2017 13:04:02

Ananda kirjoitti:Vähän vaikea homma... ei oikein tuollaista talousvalmennusta ole yleisesti missään tarjolla. Tarvetta kyllä olis, sillä maailma on mennyt sellaiseksi, että tosi paljon on noita houkutuksia (pikavippejä, vertaislainoja, osamaksudiilejä y.m.s.) Nuorilla kun ei ole elämänkokemusta, niin niihin helposti sortuvat. Tietty kannattaisi vanhempien ja muiden läheisten aikuisten myös neuvoa nuoria ja katsoa perään. Katsotko vaikka tuon nettisivun: http://muntalous.fi/ Sieltä voisi kysyä, mistä juuri sillä paikkakunnalla kannattaisi kysyä apua.


Kiitos kommentista ja linkistä. Joo, jos olen jotakin halunnut siskon tai siskontytön talouden hoidosta sanoa niin suhtautuminen on ollut sellainen että "suksi v......". Eihän aikuisia ihmisiä voi pakolla estää rahojaan hassaamasta.

Toisesta ketjusta löysin myös tämän:
http://www.takuusaatio.fi

Re: Siskontyttö velkakierteessä

Viesti Kirjoittaja Ananda » 8.2.2017 11:00:12

Vähän vaikea homma... ei oikein tuollaista talousvalmennusta ole yleisesti missään tarjolla. Tarvetta kyllä olis, sillä maailma on mennyt sellaiseksi, että tosi paljon on noita houkutuksia (pikavippejä, vertaislainoja, osamaksudiilejä y.m.s.) Nuorilla kun ei ole elämänkokemusta, niin niihin helposti sortuvat. Tietty kannattaisi vanhempien ja muiden läheisten aikuisten myös neuvoa nuoria ja katsoa perään. Katsotko vaikka tuon nettisivun: http://muntalous.fi/ Sieltä voisi kysyä, mistä juuri sillä paikkakunnalla kannattaisi kysyä apua.

Siskontyttö velkakierteessä

Viesti Kirjoittaja Vieras » 8.2.2017 08:59:32

Sisko kuoli hiljattain ja nyt ilmeni että siskon tyttö (25v.) on ajautunut velkakierteeseen. En tiedä vielä yksityiskohtia mutta kysyin onko hänellä jotakin taloudellista valmennusta. Ensimmäisen vastauksen perusteella ei ilmeisestikään ole. En vielä tiedä velkojen määrääkään mutta kaiketi kymmenissä tuhansissa liikutaan. Toivon että siskontytölle löytyisi heti jotakin taloudellista valmennusta. En tiedä suostuuko hän sellaiseen jos sellaista ehdotan, mutta voisin kyllä yrittää jos saisin tietoa ensin itselle. Eli kysyn täällä voiko valmennusta saada jostakin.

Ylös