Olet täällä

Selitysten parhaimmistoa

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

BBCode on Käytössä
[img] on Käytössä
[flash] on Poissa käytöstä
[url] on Käytössä
Hymiöt ovat Käytössä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Selitysten parhaimmistoa

Re: Selitysten parhaimmistoa

Viesti Kirjoittaja Loma » 31.7.2019 00:33:23

Mul on suht uus suhde, 2v. Oon alkanu kypsyy tohon tissutteluun. Oon yöt töissä ni en tienny kuin paljo menee iltasin. Mut joo:
Nukuin huonosti, päätä särkee, ajelin pitkän pyörälenkin(oli baarissa), verensokeri on ihmeen korkee aamusin se ei johdu juomisesta. Eilen oli ilman viinaa koko päivän ja illan! Aamulla hajos pyörä, sekös vitutti. Korjaamiseen meni kauan ja piti käydä tunnin koeajolla kl 23. Ehdotin äkkilähtöö lomalle. Joo jos ois se ylimääränen kolmesataa euroo. Sanoin että se on vajaan kahenviikon viinat. Ei sanonu mitään. Lähen yksin lomalle.

Re: Selitysten parhaimmistoa

Viesti Kirjoittaja Seepra » 30.5.2019 13:48:27

Hehee, hauskoja juttuja on.
Tuo väsymys on usein selityksenä kun kyselee oletko juonut. Ja päälle litania mitä on tehnyt. Tässä oli käynyt labroissa ja kertoi, että niissä tulokset näytti nollaa joten miten hän on voinut juoda. :lol: Lienee mies vissiin puhallutettu jossakin.
Ja kuppilassa kävi ja tuli tukka sekaisin sieltä. Selityksenä, että ei hän olisi juonut kuin yhden vaan, mutta kun tuttu oli voittanut rahaa jossain ja väkisellä pakotti istumaan ja juomaan. Oli kuulemma oikein olkapäästä ottanut ja istuttanut pöytään. :roll: :lol:
Näitähän selityksiä riittää. Kun on niin elämä raskasta ja akka nalkuttaa. :lol:

Re: Selitysten parhaimmistoa

Viesti Kirjoittaja Nalkuttava akka » 12.6.2018 14:22:22

Luin tämän ketjun vasta nyt ja nauroin välillä vedet silmissä (joo, ei saa nauraa ja on vakava asia eikä ole vitsailun aihe etc etc) mutta nauroin silti.

Tämä ei nyt ole juomisen selittelyä, mutta sinne päin. Monta kertaa, kun olen mieheltä kysynyt milloin meinasi lopettaa juomisen, sanoo vakavalla naamalla, että "just lopetin" tai "en nytkään juo". Tällä tarkoittaa sitä, että juuri puoli minuuttia sitten laski tyhjän oluttölkin kädestään, eikä ole vielä ehtinyt avata uutta.

Mietin tätä näille asioille nauramista. Ei minuakaan naurata ne juoppovitsit, joita kahvipöydissä kertovat ihmiset, joilla ei ole mitään omakohtaista kokemusta alkoholistin kanssa elämisestä. En itsekään harrasta mitään juoppovitsejä, mutta ei näille oman elämän tapauksille voi joskus muuta kuin nauraa. Se on vähän niin kuin ylipainoiset ihmiset vitsailevat joskus keskenään omista ja toisen "läskeistä", mutta itselle ei (normaalipainoisena) tulisi mieleenkään mennä vitsailemaan samasta asiasta ylipainoiselle.

Re: Selitysten parhaimmistoa

Viesti Kirjoittaja Rinalda » 4.6.2018 09:15:43

Plinkissä on menossa hyviä keskusteluja ja haluaisin kovasti osallistua, mutta töissä hirveä ryysis..

Kun näin maininnan siitä, että vähän kotitöitä tehtyään, alkkis palkitsee itsensä kaljalla, tuli mieleeni tämä ketju, ja kaivoin sen esiin .. joskus voi virkistää, kun voi vähän nauraa. Ongelma ei poistu, tokikaan, mutta ajatus katkeaa, kun nauruun ratkeaa :wink:

Pidetään huolta itsestämme, ja omasta mielenterveydestämme :)

Re: Selitysten parhaimmistoa

Viesti Kirjoittaja Joo... » 18.9.2015 10:39:00

Rinalda, eräs, joka vastoin arvailuja, ei ole päättänyt jäädä..[/quote]

Olisko nyt sitten viimeinen aika hypätä ennen todellisen omaishoitajuuden alkua vai menikö juna jo?

Re: Selitysten parhaimmistoa

Viesti Kirjoittaja Rinalda » 17.9.2015 10:49:24

Saatuaan tiedon mahdollisesta munuaisten vajaatoiminnasta, seuraavana päivänä juotuaan taas litran viinaa, mies totesi, että on elänyt sikamaisesti. Että tämä oli varoitus, ja niitä ei varmaan enää montaa tule.. Nyt alkaa elämänmuutos! Sitten kun tupakat loppuu, hän lopettaa tupakanpolton... Höristin korviani, enkä sanonut paljonkaan. Totesin vain, että sitten kun pitää alkaa kulkea dialyyseissä, on myöhäistä katua. Että hyvä kun tuli vielä varoitus.. Jäin seuraamaan tilannetta sivusta ilman ennakko-odotuksia.

Tästä keskustelusta on nyt tasan neljä viikkoa. Vielä ei ole loppunut tupakka eikä viinakaan. Pientä tarkkaavaisuutta, läheinen! Tupakkaa ja viinaa myydään vielä monessa paikassa, ja eläke juoksee. Niin kauan kuin on rahaa, hän niitä ostaa. Niin kauan kuin hän ostaa, niitä piisaa. Tupakat ja viinat loppuu vasta, kun niiden ostaminen loppuu.. :shock: Siis, eihän hän muuta väittänytkään :lol:

Re: Selitysten parhaimmistoa

Viesti Kirjoittaja mimmikana » 30.6.2015 14:11:59

Ehdottomasti tämä on selitysten ykkönen. "Juon koska sinä olet niin heikko ja taas mielenterv eys sairaslomalla, juon koska en kestä katsoa heikkouttasi" "Ahdistaa sinun sairastamisesi" Että sillälailla, oliskikohan niin tarvetta sairaslomalle jos ei aloittaisi sitä juomista....... :shock:

Re: Selitysten parhaimmistoa

Viesti Kirjoittaja fiufiu » 24.2.2015 15:23:43

Miehen mielestä se ei ole piilopullo, koska se on autotallin hyllyllä ja pullon näkee jos kävelee talliin kunnolla sisään ja kääntyy tiettyyn suuntaan katsomaan. Tadaa! Ei ole jemmassa. Käyn tallissa n. kerran kuussa Ja silloinkin vain ovensuussa.

Kun on hellettä, on vaarallista olla juomatta kaljaa.

Punaviini on terveellistä. Että se on tieteellinen fakta. Kun kerroin juuri lukeneeni, että väite on valetta, sillä punkussakin alkoholia, joka taas on myrkky, mies toteaa ettei kannata uskoa kaikkea mitä kirjoitetaan.

Kaljaa juodaan koska se poistaa janon, se saa saunan tuntumaan saunalta, vapaapäivän vapaapäivältä, loman lomalta, viikonlopun viikonlopulta, juhlan juhlammalta, unohtamaan duunit, rentoutumaan ja jos ei jois kaljaa, eristäytyis täysin koska hyvät ystävät ei suostuis siihen että niiden grilli-illoissa istuis joku selvinpäin. On pakko ottaa bisse. Ja puoli laatikkoa kun kerran tuli haettua.

Pullot ja kaljalaatikot on helpompi kantaa autosta autotalliin. Ei sen takia että se vaikeuttaisi vaimon matematiikkaa, vaan ihan vaan siks kun tallissa on sopivan viileetä eikä pullot ja tölkit mahdu jääkaappiin. Autotallissahan on myös hyvä käydä röökillä tai puhumassa pari puhelua.

"Toivottavasti meillä on hauska ilta, ja että sullakin kulta olis hyvä fiilis. Ettei mun tartte lähteä baariin"

Re: Selitysten parhaimmistoa

Viesti Kirjoittaja Vyana » 19.2.2015 17:08:12

Rinalda kirjoitti: Meitä läheisiä syyllistetään liikaa ja me myös liian helposti syyllistymme. Kenelle siitä on hyötyä. Tarvitsemme itsetuntoa, itseluottamusta, ja joskus - jopa vähän iloa!


Nimenomaan! Positiivisen kautta sen pitäisi mennä tämänkin, niin kuin monen muunkin asian tässä elämässä.

Minua epäilyttää, että saatan jatkossakin tuntea vetoa alkoholisteihin ja muihin ongelmaisiin, koska ongelmainen olen itsekin. MUTTA olen tullut siihen tulokseen, että siitä ei ole minulle mitään hyötyä että ruoskin itseäni menneistä valinnoista tai tulevista mokista. Koska mokiahan tulee, se on aivan varma. Ehkä tunnen taas vetoa johonkin ihmiseen ja tajuan jossain vaiheessa että hei, tämä ei olekaan hyvä juttu. Mitä sitten?

Sen sijaan että painaa itseään entistä enemmän maanrakoon, voi nähdä asiat ilon ja hyvän kautta. Omalla kohdallani toteutan sitä niin, että ajattelen olevani aika vahva ja fiksu nainen. Elämä ei kaadu siihen jos teen virheen, saan vain tilaisuuden oppia lisää. Ja olen niin hyvä tyyppi ja osaan kuunnella ja arvostaa sisäistä ääntäni niin, että tajuan kyllä jos ihmisessä on jotain oikeasti pielessä.

Jos vain haukun itseäni ja pelkään ihmisiä ja ihmissuhteita lopun elämääni, niin en ehkä enää satuta itseäni mutta en kyllä saa mitään muutakaan. Ja en nyt tarkoita puolustella huonoja valintoja, mutta asiat voi totisesti nähdä monella muullakin tapaa kuin itsevihan kautta.

Rauhaa ja rakkautta! :mrgreen:

Re: Selitysten parhaimmistoa

Viesti Kirjoittaja Rinalda » 18.2.2015 21:06:16

vieras007 kirjoitti:ei niitä muille tarvitse selitellä.


Se tässä on vähän niin kuin ideakin, ainakin niin olen sen käsittänyt. Koska me läheiset aika paljon tuppaamme selittämään valintojamme, ja tarkemmin tarkasteltuna ne saattavat paljastua vaikkapa tekosyyksi kun ei vaan yksinkertaisesti uskalla tehdä päätöstä (tämä ei siis tietenkään koske minua :lol: ), niin tässä ikään kuin itseironisoimme itseämme. Minusta se on myönteistä ja osoittaa, että olemme jo monikin hieman hajulla siitä, että toisinkin voisi valita. Uskallamme jo nauraa itsellemme, ehkäpä se on jonkinlainen kyseenalaistamisen esiaste.. Ainakin omalta kohdaltani pidän jonkinlaisena pienenä edistysaskeleena, jos osaan hirveän puolustautumisen (jota myös on tullut harrastettua) asemasta nauraa itselleni.

Tämän on tarkoitus (taas oma tulkintani) olla hyväntahtoinen lempeä ketju, jossa läheinen voi riisua itsensäkin aseista, niin, nauramalla. Siis siilipuolustuksen piikeistä ja muista sellaisista. Meitä läheisiä syyllistetään liikaa ja me myös liian helposti syyllistymme. Kenelle siitä on hyötyä. Tarvitsemme itsetuntoa, itseluottamusta, ja joskus - jopa vähän iloa!

Surut on surtava, taistelut on taisteltava, päätökset on tehtävä. Mutta sinä päivänä, kun suru sisälläni nujertaa lopullisesti ilon - sinä päivänä minut saa haudata.

Se päivä on toivottavasti kaukana! Haa!

Re: Selitysten parhaimmistoa

Viesti Kirjoittaja vieras007 » 18.2.2015 20:46:49

Ei kommentti ollu kenellekään yksittäiselle tarkoitettu, vaan tuli mieleen kun tota ketjua selasi. Jokainen tekee omat päätöksensä itse, ei niitä muille tarvitse selitellä. Joskus vaan tulee olo, että ihmiset itseään kusettavat - läheiset samalla lailla kuin holistitkin. SE on surullista, kun on vaan tää yksi elämä elettäväksi :)

Re: Selitysten parhaimmistoa

Viesti Kirjoittaja Rinalda » 18.2.2015 20:13:11

vieras007 kirjoitti:MIten läheisillä? Naureskellaan vähän holistien hölmöilyille ja kehitellään joku mitätön syy miksei suhteesta voi lähteä.


Älä ole huolissasi, 007, ei niitä kyyneliäkään ole unohdettu. On niitä vuodatettu tänäänkin, useampaankin otteeseen. Itseironiaa, naurua kyynelten läpi.. Voimia tarvitaan myös lähtemiseen. Maahan ei voi jäädä makaamaan. Kuka mitenkin sieltä nousee, minulla siihen tarvitaan välillä kiroamista, välillä naurua.

Rinalda, eräs, joka vastoin arvailuja, ei ole päättänyt jäädä..

Re: Selitysten parhaimmistoa

Viesti Kirjoittaja vieras007 » 18.2.2015 19:24:19

No joo, voimia, että jaksaa jatkaa haastavaa elämää - minkä vuoksi? AAssa ihmiset raitistuvat kun löytävät pohjansa: on niin paska olo ettei halua jatkaa, haluaa muutosta. MIten läheisillä? Naureskellaan vähän holistien hölmöilyille ja kehitellään joku mitätön syy miksei suhteesta voi lähteä. Eikö olisi reilumpaa sanoa etten halua lähteä, piste. Hölmöintä on pitää ovea raollaan vuosikausia, kyllä minä vielä tästä lähden... Suhteeseen jääminen on valinta, se monestikin mahdollistaa holistin juomisen jatkamisen eli hyötyä siitä ei riippuvalle ole. MIkä hyöty itselle, miksi jään, ollaanpa rehellisiä! t. holistin jättänyt

Re: Selitysten parhaimmistoa

Viesti Kirjoittaja Rinalda » 18.2.2015 17:13:27

Tässähän tämä kevennyspalsta oli..

Uusille tiedoksi, ei ole ymmärrys vielä kadonnut vaikka väliin naurammekin. Väliin on kumminkin pakko relata 8)

Re: Selitysten parhaimmistoa

Viesti Kirjoittaja Rinalda » 31.7.2014 09:20:33

Olet, Hölmöä, aivan oikeassa. Kun kuitenkin meitä on, jotka syystä ja toisesta elämme juoppiksen kanssa, näkee siinä välillä myös ne koomiset puolet. Ei pidä aina kulkea onnettomana valittaen, varsinkin jos on itse jäänyt vapaaehtoisesti, niin kuin minä.

Ketjun aloittaja perusti sanojensa mukaan humoristisen ketjun. Minustakin kevennys on välillä paikallaan, eikä tarkoitus ole pilkata toista osapuolta, vaan ylipäätään tässähän samalla kulminoituu monenkin tilanteen järjettömyys. Vakavampaa pohdiskelua vartenhan on paljon ketjuja, eipä tuo minunkaan oma ketjuni varsinaisesti hilpeä ole...

Koska kuitenkin parasta on osata nauraa itselleen, kaivan esiin myös tuon ketjun, jossa me läheiset saamme jakaa koottuja selityksiämme, miksi vielä jatkamme :)

Ylös