Olet täällä

Tyhmyydestä...

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

BBCode on Käytössä
[img] on Käytössä
[flash] on Poissa käytöstä
[url] on Käytössä
Hymiöt ovat Käytössä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Tyhmyydestä...

Re: Tyhmyydestä...

Viesti Kirjoittaja Varpusparvi » 24.3.2021 17:59:17

Niin. Nykyään kirjoitushäiriöstä, alkoholistia, nistiä tai Aspenbergin-syndroomasta kärsivää henkilö pidetään tyhmänä vaikka heillä voi olla korkea ÄO. Itse aloitin kirjojen lukemisen 8-vuotiaana. Nykynuoret ei pahemmin lue enään kirjoja. Kirjojen lukeminen ruokkii kognitiivisä taitoja ja mielikuvitusta.

Re: Tyhmyydestä...

Viesti Kirjoittaja vadelmamunkki » 10.9.2020 05:15:53

Jotkut pitävät tyhmyytenä oppimisvaikeuksia, heikkoja matemaattisia taitoja tai alhaista ÄO:ta. Ainakin ennen vanhaan noita piirteitä pidettiin joko tyhmyytenä tai laiskuutena.

Minä en ajattele niin. Nuo mainitut ovat haasteita, joiden kanssa voi oppia pärjäämään tai jotka voi jopa voittaa. Tyhmyys on eri asia, ja minusta se on hieman samaa kuin typeryys. Se on vahingollisempaa. Voisin nimetä esimerkkinä jonkun suurvallan johtajan, mutta en nimeä, koska ei politiikkaa. :)
Tyhmyys/typeryys voi olla myös tahallista väärinymmärtämistä, tarkoitushakuista vääristelyä, rasismia ja muuta ihmisten eriarvoistamista.

Tyhmyys on myös kyvyttömyyttä ottaa vastaan muita argumentteja kuin omansa, ja kyvyttömyyttä myöntää olleensa väärässä silloin kun on ollut väärässä. :idea:

Tyhmyydestä...

Viesti Kirjoittaja jumpura » 9.9.2020 14:36:41

Tyhmyydestä sakotetaan, niin sanotaan, se voi olla...

Sakissa tyhmyys tiivistyy, niin myöskin sanotaan, sekin voi olla...

Ei se ole tyhmä joka pyytää, se on tyhmä joka maksaa, tälläkin tavalla sanotaan... Mutta, mutta, tässä rivien välistä sanotaan että maksajan oma vika, mitäs alunperinkään läksi olemaan tyhmä.

Mutta jos tuo edellinen pätee niin eikös silloin sanonta "Ei se ole väärintekijä joka on vahva ja anastaa, se on väärintekijä joka heikkouttaan ei puolusta omaisuuttaan." ole pätevä ihan yhtä vankoin perustein?

En halua politisoida tätä dilemmaa, tämän palstan ei kuulu olla poliittisten vääntöjen tyyssija, vaikka eduskunnan poliittista keskustelua juuri katselenkin, ja tämmöisiä tuli mieleen...

Ylös