Olet täällä

Inhokkisanoja ja -sanontoja

Saunassa keskustellaan huumeista haittojen vähentämisen näkökulmasta. Luethan Saunan säännöt. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen. Viuhahda paikalle!

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Re: Inhokkisanoja ja -sanontoja

ViestiKirjoittaja Takapöydän vävyehdokas » 12.2.2023 16:07:10

Winston-84 kirjoitti:
1970 kirjoitti:muutosneuvottelut joka on uussana ja korvaa vanhan, hyvin ymmärrettävän ja lyhyen potkut.


Joo, mutta ei se aiempi yhteistoimintaneuvottelut ollut yhtään sen parempi. Kyllä siinäkin varsin kaunistellen kierrellen kaarrellen ilmaistiin, että nyt tulee kenkää ja sinun ja tämän puljun yhteistoiminta loppuu tähän.

Yksi ärsyttävä uuskielen sana on erityisherkkä. Herkkiä ihmisiä, jotka tarvitsevat paljon omaa rauhaa ja hiljaisuutta, eivätkä esim. pidä voimakkaista hajuista on aina ollut, eikä siinä ole mitään pahaa tai niin pirun erityistä, että se tarvitsisi oikein oman määritelmän. Jotkut tosin tykkäävät päteä sillä, että ovat tavalla tahi toisella niin helkkarin erityisiä, vaikka oikeasti vastaavia tapauksia mahtuu kolmetoista tusinaan :roll: .


Vaikka se erityisherkkyys ei mikään sairaus ole, niin kyse on kuitenkin synnynnäisestä hermostollisesta ominaisuudesta, eli ihan oikeasta asiasta. Jos tuollaisen kattotermin luominen lisää tietoisuutta, niin en pysty näkemään siinä mitään negatiivista. Työelämässä tuollaisista kärsivä henkilö leimataan hyvin helposti hankalaksi ja vaativaksi ihmiseksi, suorastaan häiriköksi. Tuollainen leima sitten helposti vaikuttaa kaikkeen päivittäisestä viihtyvyydestä urakehitykseen.

Tuohon lihavuus-asiaan. Itselläni on todella paljon ylipainoisia asiakkaita. Osalla ylipainon syy, tai hyvin suuri myötävaikuttaja on sairaus, lääkitys tai näiden yhdistelmä, siksi heidän syyllistämisensä nähdään mielestäni perustellusti kohtuuttomana. Toki tämäkin asia on vedetty täysin yli woke-hörhöjen toimesta, ei sillä. Tupakointi taas on aina tietoinen valinta, vieläpä hyvin itsekäs sellainen. Riippuvainen saa nikotiinia kiertoon myös vähemmän haitallisilla tavoilla
Takapöydän vävyehdokas
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 813
Liittynyt: 8.8.2017 19:12:36

Re: Inhokkisanoja ja -sanontoja

ViestiKirjoittaja Text-Top Z » 12.2.2023 23:41:55

Sepposen selällään olo

Shaigon shakes, Hanoi Rocks!

Vieläkin tuntuu siltä, vaikka savu on jo laskeutunut jokseenkin uurnan savupiipusta, ja maan matoset ova todennäköisesti luonnon valintana saaneet ravintonsa,

”In Memoriam S.O.V”

Ei siitä pääse yli ei ympäri, jos lyödään kylmät tosiasiat pöydälle lepäämään, Seppo oli täysin uniikki tapaus oman aikansa ajan ymmärtävänä toimialalla, jonka ymmärsi toimiessaan Hämäläisosuuskunnan pitämän Tavastia Klubin Toimitusjohtajana edeltävänä aikana, jolloin sitten 5 vuotta pohjien otto -aikasarja riitti siihen, mikä avasi merkittävät yhteydet ja kontaktin Suomen rock-vientibisneksen vasta paljon myöhemmin vasta ensiversot kylvettynä ammattimaisemman toiminnan suuntaan. Toista ei tule vastaavaa tarinaa Suomeen ainakaan elinaikanani, mitä kaikki tämän kaltaissen toimialan merkittävästi se on aikaan sidottuna kokonaisvaltaisesti liiketoimintaympäristöineen ja tavallisten meidän musiikin kuuntelijoiden kulttuuriympäristömme asettaa jotkin raja-arvot joka tapauksessa.

Sepon vienti, rahoitus ja markkina-alueet Suomikuvan maailmalle luotsaavan jäljittelemätön tyylitaju ja käsitys, miten asioita hoidetaan, niin on totta, että kyse oli täysin uniikista tapauksesta kuitenkin sitten lopulta eikä ainoastaan tarinan osalta, mitä joka toiminnassa on varmaan 90% -koko liiketoiminnasta kaikkea muuta, mitä näkyy ulos suurelle yleisölle minun kaltaiselleni osana maksavana asiakkaana yleisön edustajana yleisön suuntaan. Musiikkiteollisuus erityisestikään ei poikkea muista toimialoista puhtaasti sitten kun tehdään bisnestä, niin sitten lopulta se on sitten yhtälailla ainakin hallinto-rakennekonseptit, ja miten se tointa käytännössä pitää sisällään siinä hallintopuolen osalta, niin se on lopulta sitten sekään ole mitenkään poikkeava senkään suhteen, että on aivan eri asia tuote tai sen valmistus, ja sitten bisneksen tekeminen, kuintekin täytyy olla jokin päivänvalon kestävä myyntiartikkeli, mutta ne on täysin eri asioita.
Tuotteen laadulla nyt niinkään merkitystä lopulta eikä mitään korreloi lainkaan sen suhteen kanssa, mitä se yhtiö, joka on sen tuotteen emoyhtiö lopulta, sen taloudellinen menestys on.

No, Hanoi Rocks nyt ei ehkä lopulta ollut mikään kovinkaan tuottava investointi kaikkineen, mutta suurempi merkitys tulee siitä, mitä Seppo myöhemmin 1980-1985 hankittujen sidosryhmäyhteyksien ja 5 vuotta Hanoi Rocks -kaltaisen kokoonpanon kanssa, jossa koko yhtyeen kaikki jäsenet olivat heroiini-koukussa, niin varmasti oli Sepolle korvaamatonta käsityksen laajentumisesta alan koukeroista syntyi, mitä myöhemmin Ville Valosta poiki miljonääri lopulta Yhdysvaltojen markkinoilla toimimisen jälkeen.
Pelkkä tekeminen ja taito ja käsitys soittamisesta ja liveaktin käsitys, miten jää yleisölle käsitys jossain musiikkigenressä, että se on hyvä, se on sitten se artistin tuote, mitä siinä myydään, niin käytännön esimerkki, joka vahvistaa, että tuotteella, ja sen takana olevan emoyhtiön taloudellisella menestyksellä ei ole mitään korrelaatiota esimerkiksi case Havana Black.

Mitä bändin liveakteja on saatavilla nykyisin kuitenkin niitä on, niin on totta, että Havana Black oli aktiivitoimintavuosinaan ehdottomasti maailmanluokan akti. Se on ihan totta, ja bändillä oli kaikki avaimet annettiin, mitä Amerikan diili Universalin, en tiedä, oliko se ykkösartistin sopimus, kun niissä on ne tietyt nokkimisjärjestykset kuitenkin eri ehdoin, ja sitten mitä niitä on 2-3 korkeintaan noita globaaleja monikansallisia levy-yhtiöitä, jotka kattaa ja käsittää käytännössä 100% globaalisti kaikki maanosat ja markkina-alueet sen musiikin osalta, jotka ovat voimasoitossa radiokanavilla, joita harmaa massa kuuntelee, ja sen lisäksi ei ainoastaan resurssien puolesta, mutta joka toiminta-alueen osalta esimerkiksi sen artistin ympäröivän stylistien yms. ja eritoten markkinointikoneisto, mitä ne järjestää kun käytännössä ne pystyy luomaan kenestä tahansa karaoke-tason laulajasta maailmanlaajuisen yhden hitin ihme -tuotteen, se on täysin totta.
Okei, Havana Black, Amerikan Universal -diili, en tiedä oliko se Exclusive, missä toimialasta riippumatta kummankin yhtiön, mitä noilla artisteilla on se taustayhtiö, mikä on se järjestäyynyt hallintorakennelma siinä rahaliikenteen hoidossa, ja ne nyt pätevintä olla Osakeyhtiö muodossa, vaikka bändin nimessä sitä Oy:tä ei ole, koska Oy on juridisesti itsenäinen oikeustoimija, ja sitten niillä bändin jäsenillä on työsopimus siinä yhtiössä sen lisäksi, että tietty äänimäärä yhtiökokouksessa, mikä on lakisääteinen Suomessa järjestää Oy:ssä.
Jotain meni pahasti vikaan, mitä 2010 Havvana Blackista oli Rock-Suomi Ylen alkuperäissarjassa kertasin sen kohtauksen eilen illalla, mitä katsoin sarjan silloin, kun se tuli, mutta siinä yhtyeen jäsen kertoi, että se oli lopulta täysin säkästä kiinni ja tuurista kiinni, että lopulta pääsivät hädin tuskin maitojunalla eroon koko firmasta puhtaasti kuiville. Niin Exclusive diilit joka toimialalla käytännössä tarkoittaa, että molempien yhtiöiden ne puolustusjuristit päätyvä sitten molempia osapuolia sopivaan "räätälöityyn" lopputulokseen, jonka sitten yhtiön nimenkirjoitusoikeuden omaava, joka sitten on yleisimmiten joku siitä bändin jäsenistä, tai pääpiru, mitä esim. Metallicassa Lars Ulchric on käsitys jäänyt, että hänellä on nimenkirjoitusoikeus, varmaan toinen ja muita ei ole on James Hetfield, mitä kaksikko pisti alunperin sen ensimmäisen firman pystyyn, vaikka se on muuttunut moneen kertaan, en lähde avaamaan niitä syitä, miksi näin tapahtuu, mutta nykyisin se on se Blackend Ltd, jonka alla on käsittääkseni koko Metallica-perhe se koko toimintaan liittyvä toiminta. En tiedä, onko "Yritysjärjestelyt" -virallinen termi, mutta ei liity mitenkään konkka -> firman nimi vaihtuu, se on oikotuulien armoilla olevien huuhtoperseiden toimintamalli, ei se siis ole se toiminta-logiikka, kun puhutaan "Yritysjärjestelyistä".

Peer Gynt on toinen, joka on aktiltaan paljon arvokkaampi, mitä se menestyksen laajuus koskaan silloin huippuvuosina oli, mitä bändi taisi tulla julkisuuteen siinä Rockin SM-kilpailun osalta, mitä itse olin vielä kapaloiässä taisin olla siinä vaiheessa, ja ruokinta pelasi varmasti vielä turvallisesti ja sai tissikoskeusta sentään säännöllisesti, kun kädellinen ihminen, ja nisäkkäät poikasten emo alkuvaiheessa utariesta ravinnon tarjoaa vastasynnyttämälleen tähän maailmaan suvun jälkeläisen elämän alkuun pääseelle lajiyksilölle, ihmiselle esim, ihmiselle.

Tämä nyt siinä määrin sopii tähän ketjuun, mitä koin tämän kovaksi kolaukseksi, joka jätti paikkaamattoman aukon Suomen musiikkiviennin toimijakentälle.

Omasta mielestäni parhaiten säilynyt alkuperäinen bändin jäsen on Nasty, mitä itsekin pidän koulutusta täysin yliarvostettuna, mutta on totta, että mitä kuitenkin jotain tuloja Hanoin sille taustayhtiölle, mikä siellä on jossian päin maailmaa rekistereissä tällä hetkellä varmasti on ja oli vaikka nyt vasta viime vuoden lopussa se Comeback tapahtui, ja siinä liikkui taas jonkinkokoinen varallisuuserä sinne tilille, mutta ne kaikki kappaleidnen musiikin käytöstä pääasiassa meni lopulta sitten Andylle varmaan, mitä alun perin se perusti sen ensimmäisen firman ainakin, ja sitten ne krediteissä viralisissa niissä kannoissa on Andyn nimissä ne, kenelle siitä musiikin käyöstä ne Hanoi Rocksin kappaleista ne tulot tulee.

Mitä Japanissa esimerkiksi Hanoi on kulttiasemassa, ja Japani on tuonut maailmalle Karaoken, varmaan siellä joka Karaoke-mestassa mitä sen maan kansa on täysin sekaisin karaoken suhteen, niin varmaan vuorokauden ympäri mitä ne siellä auki on en tiedä, niin aivan varmasti 4-5 kertaa vuorokaudesta toiseen on se volyymi, kun joku Hanoi Rocks -kappale siellä soi niissä.

Niin siinä määrin, mitä Nastyllä mitä Hanoi Rocks no tottakai se on Ltd, mitä Amerikassa se vissiin nyt vastaa jonkinlaisesti Suomessa Osakeyhtiötä, mitä HIM ja Ville Valo toimii yhä Heartgram Ltd -bisneksensä taustalla ni työsopimus siinä yhtiössä, niin siinä määrin kun joka toimialalla täytyy sen yritys tai julkisen toiminnan ulkopuolella myös rahoittaa siviilielämä yksityiselämä, ja samalla tavalla kulut maailman luokan rock-tähdillä kuitenkin on välttämättä, niin sikäli tajunnut sen, että ehkä järkevintä suorittaa ne luonnontieteiden farmalogian maisteriopinnot loppuun Helsingin Yliopistossa, mitä se on oikeustieteiden ja lääkiksen jälkeen varmaan kolmanneksi haastavin saada sitä virallista tutkintoon johtavaa opintosuoritusoikeutta sinne, mitä olen selvittänyt asiaa.
Viinan sumentamaa fraktaalisfäärien sekä vääristymien kautta psykedeelistä ulostulo-tekstiviihdettä arkistoihin vapaa-ajan vietteeksi jo vuodesta 2004.
Avatar
Text-Top Z
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 3
Liittynyt: 10.1.2023 01:15:58

Re: Inhokkisanoja ja -sanontoja

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 14.2.2023 05:30:40

^^ Eikö yhteiskunnassa olisi parempi pyrkiä ihan siihen suuntaan, että kaikki ihmiset ovat yksilöitä, joilla on vahvuutensa ja heikkoutensa ja niiden mukaan sitten suunnistetaan sen sijaan, että luodaan termejä ja lokeroidaan porukkaa ominaisuuksien X, Y ja Z perusteella. Termit voivat lisätä ymmärrystä, mutta ihan yhtälailla ne voivat nimenomaan leimata ja ainakin asettaa ennakko-odotuksia, jotka eivät päde kyseiseen yksilöön, vaikka olisivat ihan positiivisiakin tai neutraaleita. Itselläni on noita ihan oikeita sairausdiagnooseja, enkä kiistä niiden oikeellisuutta. Mitään muuta konkreettista hyötyä niistä ei kuitenkaan ole ollut, kuin Kela-etuuksien saamisessa. Kelaankin pitää tosin selvittää varsin perusteellisesti mitä tarkalleen ottaen ja eritoten miten juuri minun kohdallani. Ei sinnekään pelkkä ICD-koodi riitä. Psykiatrinen hoitonikin lähti rullaamaan vasta siinä vaiheessa, kun löysin psykiatrin, joka oli kiinnostunut siitä, mikä se MUN ongelmani on, ei siitä mitä tälle sun diagnoosillesi tehtäisiin. En tietenkään ole tässä ajamassa tautiluokitusta alas. Kyllä se aika pirusti selkeyttää asioita lääketieteellisellä puolella ja siihen olennaisesti kuuluvissa toimissa. Mutta muuten yhteiskunnassa, ihmissuhteissa ym... Enpä tiedä.

Toisekseen; mikään sairaus/vamma/ominaisuus ei oikeuta ihmistä käyttäytymään huonosti. Tässä on ihan tarpeeksi katseltu sitä, kuinka kaikenmaailman sibeliusten, turkkien, mollbergien ja mitä näitä nyt on kaistapäistä riehumista pitää ymmärtää loputtomiin, koska onhan kyseessä suuri persoona :roll: . Tietysti on olemassa yksilöitä, jotka eivät ihan oikeasti kykene kontrolloimaan käytöstään, mutta heitä voidaan sitten ymmärtää tahdonvastaisessa hoidossa. Tällä en tokikaan tarkoita, että esim. syrjäänvetäytyminen, äärimmäisen intensiivinen yhteen asiaan uppoutuminen, halu toimia mieluummin yksin, kuin ryhmässä, se, ettei tule juttuun jonkun toisen kanssa tmv. "poikkeava" käytös vaikkapa siellä työpaikalla olisi jotenkin huonoa käytöstä.
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 13118
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25

Re: Inhokkisanoja ja -sanontoja

ViestiKirjoittaja Takapöydän vävyehdokas » 15.2.2023 21:20:23

^Voidaan sopia, että siihen suuntaan on kovasti pyrittävä. Millähän tällainen yksilöllisen kohtaamisen-malli tässä meidänkin yhteiskunnassa mahdetaan rahoittaa? Varmaan esiopetuksesta olisi syytä aloittaa. Nyt alat rustaamaan ja lobbaamaan kunnille.

Erityisosaajien, saati historian suurmiesten ei tarvitse piiloutua termien taakse. He voivat muuten vaan määritellä sääntönsä ja ehtonsa. Exceliä keskipalkalla avokonttorissa paukuttavalle perus-Pirkolle esim. se erityisherkkyys voi tarjota vipuvartta keskusteltaessa olosuhteista, joissa hän työskentelee.

Lokerointi nyt vaan on ihmisten keino hahmottaa maailmaa, ihmisillä on myös vahva tarve kuulua niihin lokeroihin. Ongelma poistuu luultavasti tekoälyn tuhotessa viimeisen lajitoverimme
Takapöydän vävyehdokas
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 813
Liittynyt: 8.8.2017 19:12:36

Re: Inhokkisanoja ja -sanontoja

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 16.2.2023 05:44:12

^ Sieltä esiopetuksesta ja kusessa olevasta peruskoulusta voisi tosiaan aloittaa. Ainakin jälkimmäisessä tosin enempi lokerointi voisi tällä haavaa olla pelkästään hyväksi.

Homma rahoitettaisiin toki siitä samasta laarista, josta on rahoitettu mm. se, että köyhän kakarakin voi kouluttautua parin viikon kiertokoulua pidemmälle. Duunarilla on muitakin oikeuksia, kuin painaa 14 h päivää nälkäpalkalla hengenvaarallisissa olosuhteissa. Kirkko ei pidä ylintä valtaa yhteiskunnassa. Samaa sukupuolta olevat saavat mennä keskenään naimisiin. Lapsia ei saa lain mukaan piestä. Syöpä tai sydäri ei tarkoita automaattisesti kuolemantuomiota. Seksuaalinen ahdistelu ei ole välttämätön paha, jota pitää vain sietää. Eläimillä on ainakin näennäisesti joitakin oikeuksia. Nainen ei ole miehensä holhouksen alla. Sotilaalliset konfliktit ja ylipäätään väkivalta ovat vähentyneet ihan maailmanlaajuisesti jne., jne.

En ole väittänyt maailmaa valmiiksi, mutta ei se valmiimmaksi muutu sillä, että sitä ei muuteta. Aika hiton monet asiat ovat aikoinaan olleet täyttä utopiaa. Aina on sanottu, että se ja se on mahdotonta tai ei voi toimia, koska NYT asiat ovat NÄIN.
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 13118
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25

Re: Inhokkisanoja ja -sanontoja

ViestiKirjoittaja Takapöydän vävyehdokas » 16.2.2023 12:26:13

Winston-84 kirjoitti:^ Sieltä esiopetuksesta ja kusessa olevasta peruskoulusta voisi tosiaan aloittaa. Ainakin jälkimmäisessä tosin enempi lokerointi voisi tällä haavaa olla pelkästään hyväksi.

Homma rahoitettaisiin toki siitä samasta laarista, josta on rahoitettu mm. se, että köyhän kakarakin voi kouluttautua parin viikon kiertokoulua pidemmälle. Duunarilla on muitakin oikeuksia, kuin painaa 14 h päivää nälkäpalkalla hengenvaarallisissa olosuhteissa. Kirkko ei pidä ylintä valtaa yhteiskunnassa. Samaa sukupuolta olevat saavat mennä keskenään naimisiin. Lapsia ei saa lain mukaan piestä. Syöpä tai sydäri ei tarkoita automaattisesti kuolemantuomiota. Seksuaalinen ahdistelu ei ole välttämätön paha, jota pitää vain sietää. Eläimillä on ainakin näennäisesti joitakin oikeuksia. Nainen ei ole miehensä holhouksen alla. Sotilaalliset konfliktit ja ylipäätään väkivalta ovat vähentyneet ihan maailmanlaajuisesti jne., jne.

En ole väittänyt maailmaa valmiiksi, mutta ei se valmiimmaksi muutu sillä, että sitä ei muuteta. Aika hiton monet asiat ovat aikoinaan olleet täyttä utopiaa. Aina on sanottu, että se ja se on mahdotonta tai ei voi toimia, koska NYT asiat ovat NÄIN.


Peruskoulu tuotti maailman mittakaavalla erinomaisia tuloksia niin kauan, kuin kunnilla oli varaa ylläpitää järjestelmää kuten se on suunniteltu. Sama pätee esiopetukseen. Molempiin järjestelmiin on sisään rakennettu valtavasti yksilöllisiä toimenpiteitä, pitäisi olla vaan resursseja toteuttaa niitä. Mistä sinä olet valmis luopumaan, jotta näitä resursseja saadaan lisää käyttöön?

Nuo sinun esittämät esimerkit eivät ole mitenkään verrannollisia tuollaiseen esittämääsi koko yhteiskunnan läpäisevään rakennemuutokseen, lisäksi esimerkkisi on kaikki toteutettu aikoina, jolloin Suomen taloudella oli potentiaali valtavaan kasvuun. Osa taas onnistuu puhtaasti yhteisön ryhmäpaineella ja lakimuutoksilla, puhutaan siis täysin eri asioista
Takapöydän vävyehdokas
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 813
Liittynyt: 8.8.2017 19:12:36

Re: Inhokkisanoja ja -sanontoja

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 16.2.2023 13:21:55

^ Yhteisön ryhmäpaineen ja lakimuutosten taustalla on aina luonnollisestikin vaikuttanut ajattelun ja asenneilmapiirin muutokset. Ei niitä lakimuutoksia ole pieraistu vain sen vuoksi, että yhtenä kauniina päivänä joku keksi kännissä ja läpällä ehdottaa, että tehdääs tällainen laki.

Kaikki mainitsemani esimerkit yhdessä kertovat suuresta yhteiskunnallisesta rakennemuutoksesta. Se ei ole tapahtunut kerralla, eikä hetkessä, enkä odota suurten muutosten jatkossakaan tapahtuvan simsalabim!

Suomen talous nyt on, mitä on, mutta tuskin tämäkään on pysyvä tila. En tarkoita, että suhtautuisin asiaan järin kevytmielisesti.
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 13118
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25

Re: Inhokkisanoja ja -sanontoja

ViestiKirjoittaja Takapöydän vävyehdokas » 16.2.2023 16:18:08

Winston-84 kirjoitti:^ Yhteisön ryhmäpaineen ja lakimuutosten taustalla on aina luonnollisestikin vaikuttanut ajattelun ja asenneilmapiirin muutokset. Ei niitä lakimuutoksia ole pieraistu vain sen vuoksi, että yhtenä kauniina päivänä joku keksi kännissä ja läpällä ehdottaa, että tehdääs tällainen laki.

Kaikki mainitsemani esimerkit yhdessä kertovat suuresta yhteiskunnallisesta rakennemuutoksesta. Se ei ole tapahtunut kerralla, eikä hetkessä, enkä odota suurten muutosten jatkossakaan tapahtuvan simsalabim!

Suomen talous nyt on, mitä on, mutta tuskin tämäkään on pysyvä tila. En tarkoita, että suhtautuisin asiaan järin kevytmielisesti.


Edelleen, esimerkkisi eivät ole vertailukelpoisia. Kyse on aivan eri kokoluokan hankkeista, kuin tämä nyt käsitelty. Tietenkään talous ei missään stabiilissa tilassa pitkään ole, mutta mitään löysän rahan-vuosikymmeniä, jolloin toteutetaan idealistisia-hankkeita tuskin on luvassa sukupolviin
Takapöydän vävyehdokas
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 813
Liittynyt: 8.8.2017 19:12:36

Re: Inhokkisanoja ja -sanontoja

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 25.2.2023 07:18:44

Homofobia, transfobia ymv.

Ei siinä kontekstissa, jossa fobia-termiä noista käytetään, ole kyse fobioista. Tietysti on ihan mahdollista, että on olemassa yksilöitä, jotka ihan oikeasti ja neuroottistasoisesti pelkäävät homoja ja trans-ihmisiä niin, etteivät uskalla pistää nokkaansa ovesta ulos, koska vastaan voi tulla Pride-kulkue, mutta yllämainitulla tarkoitetaan laajempaa kulttuurillista ja yhteiskunnallista ilmiötä, ei suinkaan yksittäisen ihmisen psykiatrista häiriötä, jonka tämä itsekin tajuaa tyystin järjettömäksi. Tiedän kyllä, että fobia-termiä käytetään myös mm. fysiikassa, mutta silti homofobiasta puhuminen on harhaanjohtavaa ja vähättelevää.
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 13118
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25

Re: Inhokkisanoja ja -sanontoja

ViestiKirjoittaja Takapöydän vävyehdokas » 25.2.2023 22:56:51

^Tämä hyvinkin. Hiljattain luin juttua, jossa kerrottiin tapauksesta Puolassa, jossa ”foobikot” olivat hyökänneet Pride-kulkueeseen tehden rajua väkivaltaa rautaputkilla ja mailoilla. Erikoista uutisointia
Takapöydän vävyehdokas
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 813
Liittynyt: 8.8.2017 19:12:36

Re: Inhokkisanoja ja -sanontoja

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 10.5.2023 18:32:28

Sähköpotkulauta

Mitä halvattua se POTKU siinä tekee?! Siinä ei pahemmin tarvitse potkia ja jalkavoimiaan tuhlata, kun on taas keksitty yksi väline, jotta tämän metaboliseen oireyhtymäänsä tukehtuvan kansan ei vain tarvitsisi ottaa yhtään ylimääräistä askelta :roll: .
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 13118
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25

Re: Inhokkisanoja ja -sanontoja

ViestiKirjoittaja Amerikan Jeesus » 28.5.2023 19:42:26

Kuntoutuslaitos
Amerikan Jeesus
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 117
Liittynyt: 19.11.2022 11:38:15
Ollut juomatta

Re: Inhokkisanoja ja -sanontoja

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 8.6.2023 15:14:49

Käärijänvihreä

Se neon- tai minkä lie sävyinen väri oli olemassa jo kauan ennen kun kyseinen viisustara oli syntynytkään. No, tämä on tätä, kun jengi sekoaa Suomessa aina johonkin kansalliseen joukkopsykoosiin. Onneksi tuo laantunee yhtä nopeasti, kuin alkoikin. Sinänsä minulla ei ole mitään antipatioita Käärijää kohtaan.
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 13118
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25

Re: Inhokkisanoja ja -sanontoja

ViestiKirjoittaja Amerikan Jeesus » 17.6.2023 14:31:16

Kuntouttava työtoiminta
Amerikan Jeesus
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 117
Liittynyt: 19.11.2022 11:38:15
Ollut juomatta

Re: Inhokkisanoja ja -sanontoja

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 31.8.2023 05:59:30

Eihän me heterotkaan koko ajan julisteta seksuaalista suuntautumistamme ympäriinsä.

Tämä on kuultu monesti seksuaalivähemmistöjen ja Priden vastustajien suusta vähän vaihtelevin sanamuodoin, mutta pointti lienee selvä.

Ai, ei julisteta vai? Ihan empiirisen kokemukseni mukaan aika hiton moni hetero julistaa seksuaalista suuntautumistaan alvariinsa vaikka sitten ihan sivulauseen sivulauseessa ihan automaattisesti.

Itse olen hetero. En tietenkään kuljeskele tuolla ympäriinsä kyltti kaulassa ja huuda mennessäni olevani heteroseksuaali, mutta olen täysin avoimesti parisuhteessa mieheni kanssa. Vaikka olemme jo näinkin vanha pariskunta, saatamme aivan hyvin kävellä käsi kädessä kadulla ja pussata julkisella paikalla. Usein myös puhun ihmisille, että mun mies sitä ja tätä. Kyllä siinä tulee hyvin äkkiä niin tutuille, kuin tuntemattomillekin selväksi suuntautumiseni.

Siitähän tässä on kyse, että myös seksuaalivähemmistöjen edustajilla pitäisi olla oikeus olla avoimesti parisuhteissaan ja puhua halutessaan puolisostaan vailla pelkoa syrjinnästä, vähintään kulmien kohottelusta ja pahimmillaan turpiin saamisesta. Ei suinkaan siitä, että sen enempää seksuaalivähemmistöjen, kuin -enemmistöjenkään olisi tarvis kertoilla yksityiskohtia seksielämästään. Suurella osalla ihmisistä kun on tarve muodostaa pari- ja muita romanttisia suhteita ja mainitakin niistä ääneen suuntautumiseen katsomatta. Jotenkin kummasti se vain heteroilla katsotaan ihan normaaliksi small talkiksi ja parisuhdekäyttäytymiseksi, mutta seksuaalivähemmistöjen kohdalla siipan pussaaminen julkisesti on jotakin ihme julistamista :roll: .
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 13118
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25

Edellinen

Paluu Sauna

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa