Olet täällä

Inhokkisanoja ja -sanontoja

Saunassa keskustellaan huumeista haittojen vähentämisen näkökulmasta. Luethan Saunan säännöt. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen. Viuhahda paikalle!

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Re: Inhokkisanoja ja -sanontoja

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 24.3.2021 07:11:37

Osoittaa aikamoista tilannetajuttomuutta ja suoranaista vittuilua käyttää sanaa koulukaveri, kun puhutaan kiusaamistapauksista. Esim. Poika tuli koulukavereidensa hakkaamaksi. Tuollaisissa tilanteissa uhrilla ja tekijällä tuskin on kovin lämpimät välit ja minä ymmärrän kaveruuden vähän toisella tavalla :roll: . En tiedä, olisiko esim. koulutoveri parempi sana kuvaamaan sitä, että ollaan samassa koulussa, mutta huonoissa/ei-läheisissä väleissä. Toveruuteenkin liittyy mielestäni tosin jonkinlaista solidaarisuutta. Sitä paitsi siitä termistä tulee vähän mieleen jokin taistolaisjengi :lol: .

No, yhtä vitun vähättelyä se on koko koulukiusaamistermikin. Jos vastaavia, kiusaamikseksi kutsuttuja tekoja tapahtuisi missä tahansa muussa ympäristössä, kuin koulussa, ne olisivat yleisen syytteen alaisia rikoksia :evil: .
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 12284
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25

Re: Inhokkisanoja ja -sanontoja

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 6.4.2021 06:20:55

Tuli tässä mieleen sellainen vanha lastenlaulu, jossa lauletaan:"Ritiratiralla, tuli talvihalla". En muista, miten se sanatarkasti jatkuu, mutta jotenkin niin, että nyt lapset saavat luistella, lasketella ja harrastaa muita talvilajeja.

Mikähän helvetti se sellainen talvihalla on?! Halla on nimenomaan kevääseen ja alkukesään kuuluva yöaikainen maanpinnan läheisyyden pakastumisilmiö ja siihen eivät liity mitenkään hanget korkeat nietokset, jäätyneet järvet ym. talvilajikeliolosuhteet.

En yhtään ihmettele, että ihmiset ovat saatanan tyhmiä, eivätkä tiedä mistään mitään, kun jo lapsena opetetaan tuollaista tuubaa :twisted: . Onko tuossa edellä mainitussa kyseessä sellainen vaihtoehtoinen fakta, kuten nykyään on muodikasta sanoa?
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 12284
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25

Re: Inhokkisanoja ja -sanontoja

ViestiKirjoittaja Pöllösetä » 13.4.2021 22:49:23

Voi pyhä Sylvi. Kuka helvetti oli pyhä Sylvi?
Pöllösetä
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 22
Liittynyt: 13.4.2021 21:20:21

Re: Inhokkisanoja ja -sanontoja

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 20.4.2021 06:05:59

Toksinen, suomeksi myrkyllinen.

Nykyään kaikki on toksista/myrkyllistä. On toksista maskuliinisuutta, toksista positiivisuutta, myrkyllisiä ihmisiä ja ihmissuhteita ja mitähän kaikkea. Eivät nuokaan niin ärsyttäisi, jos niitä olisi vain joskus joku käyttänyt, mutta ovatpa kärsineet aikamoisen inflaation, kun niitä tungetaan nykyään, ah, niin muodikkaasti joka asian kylkeen.

Varoisin myös hieman puhumasta myrkyllisistä ihmisistä. Usein kun kyse on siitä, että kaksi henkilöä eivät vain sovi yhteen ja tunne on ihan molemminpuolinen, mutta ei kummassakaan sinänsä mitään perustavan laatuista vikaa ole. Monien muiden kanssa voivat tulla juttuun aivan mainiosti. Toki tuollainen ihmissuhde on huono ja siitä kannattaa hankkiutua eroon, mutta kuten sanottu; vikaa on molemmissa osapuolissa, ei vain siinä toisessa, jota myrkylliseksi/toksiseksi tituleerataan. Totta kai on olemassa myös ihan aidosti tavalla tai toisella psykoja tyyppejä, jotka aiheuttavat pelkkää harmia KAIKILLE ja joista KAIKKIEN kannattaa pysyä mahdollisimman kaukana, mutta huomattavasti tavallisempaa lienee tämä, että henkilöillä X ja Y ei vain synkkaa keskenään.

Lisäksi termistä myrkyllinen ihminen tulee mielikuva konkreettisesti myrkyllisestä, ikään kuin tällä olisi myrkyllinen nahka, kuten niillä eteläamerikkalaisilla myrkkysammakoilla :lol: .
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 12284
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25

Re: Inhokkisanoja ja -sanontoja

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 4.5.2021 18:00:00

Kohtuvauva

Tuollaista sanaa käytti joku tuossa yhdessä Subutex-raskaus -ketjussa. No voi kiesus taas! Jokainen, joka hallitsee biologiaa alakoulun oppimäärän verran, tietää, että nisäkkäiden jälkeläiset kasvavat syntymäkelpoisiksi kohdussa. Ei sitä tarvitse erikseen mainita. Se ällöttävä masuasukki-sanakin on vähemmän typerä. Kohtuvauva kuulostaa sitäpaitsi abortin vastustajahihhuleiden umpipsykoottiselta sekoilulta :roll: :x .
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 12284
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25

Re: Inhokkisanoja ja -sanontoja

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 5.5.2021 14:23:13

Halpuuttaa

A) Taas näitä nykyajan typeriä, muka-nokkelia verbejä, kuten esim. kotoilla ja rentoilla.

B) Ihan kuin kauppias/kauppaketju silkkaa hyvää hyvyyttään myisi tavaraa mahdollisimman halvalla. Kyllä se homma on laskettu ja laskelmoitu niin, että yrittäjä jää isosti voitolle, tavalla tai toisella, aina jonkun kustannuksella. Jos kauppias tahtoisi hyväntekeväisyyttä harjoittaa, se voisi yksintein jaella tuotteita ilmaiseksi.
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 12284
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25

Edellinen

Paluu Sauna

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 14 vierailijaa