Olet täällä

Ota osaa tutkimukseen kannabiksen kotikasvatuksesta

Saunassa keskustellaan huumeista haittojen vähentämisen näkökulmasta. Luethan Saunan säännöt. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen. Viuhahda paikalle!

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Ota osaa tutkimukseen kannabiksen kotikasvatuksesta

ViestiKirjoittaja Päihdelinkin toimitus » 24.9.2012 08:53:48

Tiedote tutkimukseen osallistujille

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) toteuttaa kyselytutkimuksen kannabiksen kotimaisesta kasvattamisesta. Tämä on toinen kerta, kun tällainen tutkimus tehdään Suomessa. Edellinen toteutettiin vuonna 2009 ja sen keskeiset tulokset on raportoitu Pekka Hakkaraisen, Jussi Perälän ja Leena Metson kirjoittamassa artikkelissa ”Kukkaa pukkaa – Kannabiksen kotikasvatus Suomessa”Yhteiskuntapolitiikka-lehden numerossa 2/2011.

Tutkimus toteutetaan aikaisempaan tapaan verkossa täytettävän kyselylomakkeen avulla. Suomen tiedonkeruu on osa kansainvälisen tutkijaverkoston Global Cannabis Cultivation Research Consortium (GCCRC) yhteishanketta, jossa on mukana tutkijoita Euroopasta, Pohjois-Amerikasta ja Australaasiasta (lisätietoja hankkeesta osoitteessa http://www.worldwideweed.nl). Tarkoituksena on vertailla kannabiksen kasvattamisen merkityksiä, motiiveja ja käytäntöjä eri maissa ja erilaisilla kasvattajilla. Suomen osahankkeesta ja suomenkielisestä lomakkeesta vastaavat osastojohtaja Pekka Hakkarainen (THL) ja tutkija Jussi Perälä (Ehkäisevä Päihdetyö EHYT ry.).

Osallistuaksesi tähän tutkimukseen sinun on täytettävä seuraavat ehdot:

• Olet kasvattanut kannabista ainakin yhden kerran tai kasvatat kannabista parhaillaan
• Olet vähintään 18 -vuotias
• Asut Suomessa

Lomakkeessa kysytään kokemuksiasi kannabiksen kasvattamisesta, perusteitasi kasvattamiselle, omaa kannabiksen ja muiden päihteiden käyttöäsi sekä suhdettasi huumemarkkinoihin. Vastaaminen vie aikaa noin 20–30 minuuttia, riippuen kokemuksiesi laajuudesta kysyttävien asioiden parissa.

Osallistumisesi edesauttaa tiedon lisäämistä kannabiksen kasvattamisesta. Kansainvälisen yhteistyön avulla voimme vertailla suomalaista kannabiksen kasvatusta muiden maiden tilanteeseen. Suomen kansalliset tulokset julkaistaan kotimaisessa tieteellisessä aikakauslehdessä ja eri maiden vertailutiedot kansainvälisissä tiedelehdissä. Lisäksi tutkimuksen tuloksia esitellään seminaareissa ja tiedotusvälineissä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Osallistumisesi perustuu täysin vapaaehtoisuuteen. Kaikki kyselylomakkeella kerätty tieto on ehdottoman luottamuksellista. Vastaaminen tapahtuu nimettömänä suojatuilla sivuilla. IP-osoitteita tai muita yksilöitävissä olevia lokitietoja tutkimukseen osallistumisesta ei kerätä. Tutkimusraportit perustuvat vastausjakaumiin, joten niistä ei voi tunnistaa yksittäistä vastaajaa. Tutkimusaineisto säilytetään turvallisesti Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella. Tutkittavien suojan periaatteet on käsitelty THL:n tutkimuseettisessä työryhmässä.

Kyselytutkimus avataan vastaajille 24.09.2012. Osallistuminen tutkimukseen tapahtuu vastaamalla kysymyslomakkeeseen Internetissä osoitteessa http://www.thl.fi/kukka2. Kysely on avoinna 24.03.2013 saakka.

Mikäli sinulla on kysyttävää tästä tutkimuksesta, voit ottaa yhteyttä allekirjoittaneisiin. Kansainvälisen tutkimuksen edistymistä ja sen tuloksia voit seurata tutkimusprojektin verkkosivuilla osoitteessa http://www.worldwideweed.nl ja Twitterissä osoitteessa https://twitter.com/wor1dwideweed.

Kiitämme mielenkiinnostasi tätä tiedotetta kohtaan. Jotta Suomen tilanteesta saataisiin mahdollisimman kattava ja edustava kuva, toivomme runsasta osallistumista tutkimukseen.

Osastojohtaja Pekka Hakkarainen Asiantuntija Jussi Perälä
pekka.hakkarainen@thl.fi jussi.perala@ehyt.fi
Puh. +358 29 524 7161 Puh. +358 50 591 9020
Avatar
Päihdelinkin toimitus
Ylläpito
 
Viestit: 2186
Liittynyt: 11.3.2002 01:01:01

Re: Ota osaa tutkimukseen kannabiksen kotikasvatuksesta

ViestiKirjoittaja yrtti » 26.9.2012 09:15:15

Ihan hyvä tietopaketti.
Vastasin tuohon vuonna 2009 ja jos aikaa riittää niin vastaan taas.
Jos noi ei kerää ip osoitteita niin uskoisin että voi vastata kyselyyn torbrowserin välityksellä jos haluaa osallistua
ehdottoman anonyymisti.
yrtti
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 776
Liittynyt: 27.12.2007 16:37:46

Re: Ota osaa tutkimukseen kannabiksen kotikasvatuksesta

ViestiKirjoittaja Addie » 5.10.2012 14:58:02

Eikös ip osoite ole muutenkin muuttuva? kiinteästä ip osoitteesta saa maksaa jo rahaakin.. Mutta kyllä tuolla ainakin sanottiin kun itse tein niin, että on anonyymi keräys. Tosin olisin halunnut nähdä jonkun vedoksen tuosta 2009 vuonna vastanneista kysymyksiin, että kuinka monta % suomalaisista on vastannut mihinkin kysymykseen. Esim vaikka kuinka moni vastanneista on kasvattanut viimeisen vuoden aikana, myynyt, pitänyt omassa käytössä jne jne.
I know it hurts bad, to give everything and still end up sad
Twisted fact of life, every single day is another fight..
Avatar
Addie
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1429
Liittynyt: 6.12.2009 17:26:26

Re: Ota osaa tutkimukseen kannabiksen kotikasvatuksesta

ViestiKirjoittaja Jarkovar » 4.11.2012 10:29:00

Itse joka 3s vuosi kasvatan, sillä ei ole yhteyksiä "ala"maailmaan mistä saisi. Kaltaiseni kasvattajat (vain omaan tarpeeseen, käyttö vain n. kerran-kaksi kuussa) jäävät auttamatta tutkimuksesta pois, mikäli tutkimusta mainostetaan täällä ja vastaavilla forumeilla... Missä muualla mainostetaan ?

Taidan käydä kirjastossa kirjoittamassa vastauksen tuohon.

nimim.JV

ps. Kävin aikaisemmin tällä forumilla useampi vuosi sitten kun katkaisin jalan (sirpaloitui, kaikki luut rikki) ja teidän NARKKAREIDEN takia lääkäri ei halunnut antaa toimivia aineita. Pistettiin sairaalassa sellaista että heti nukahti, ja kotiin sain (viikon kuluttua) kodeiinia... Että kiitos vain kivuista. Eräs tuttava toi sitten pari levyä temgesiciä kun olin kysynyt että kai oven avain vielä samassa piilossa ja haulikko. En tiedä mistä hankki.

Ohjeet olivat: "voit mennä kipupolille juttelemaan"-miten ? Ainoa asento jossa ei sattunut sietämättömästi oli jalka sohvan reunalla pari kuukautta, sairaslomaa pari vuotta. Nyt kävin yksityisellä hakemassa tramalia mutta joudun käymään kerran kuussa, ei voi puhelimitse kuulemma enää uusia. Jotta pystyn olemaan töissä...

Mikä tuo kipupoli on, jos siellä voi "puhua" ? Olen puhunut ihan tarpeeksi, tarvitsisin noita tramaleita sen 2-3 päivässä iman että täytyy kerran kuussa ottaa vapaapäivä ja mennä lääkäriin.
Jarkovar
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 2
Liittynyt: 3.11.2012 18:20:15

Re: Ota osaa tutkimukseen kannabiksen kotikasvatuksesta

ViestiKirjoittaja Addie » 4.11.2012 18:57:28

^ itse ainakin saan oxyjä 98kpl kerralla ihan viemällä tyhjän paketin lähimpään sairaalaan (tai no ei se mikään sairaala ole, ensiapupiste pääasiassa) ja koskaan ei ole ollut ongelmia saada uutta respaa 1-3 päivän sisään, samaten rivatrilit yms kirjoitetaan 100-300kpl kerralla. samaten ennempää miedommat kipulääkkeet esim bupren, tramalit, panacodit jne jne. myös kaikki eri bentsot tullut saman lääkärin kautta. Ei ole ollut ongelmaa NARKKAREISTA, miten ylipäätänsä ajattelit, että täällä plinkissä lähestulkoon kaikki narkkareita? tai ainakin sen käsityksen sain, suurin osa täällä on työssäkäyviä, tai saikulla / kuntoutustuella, kuten itsekin jo vähän yli kolmevuotta ollut, lääkkeitä en väärinkäytä tai ravaa yksityisillä tjsp kinumassa lääkkeitä, että saisi enemmän. tietysti hoitoja yms tehdään yksityisillä jne erinäisissä paikoissa lääkityksen tukena. Joillakin vaan tuntuu käyvän paska flaksi noiden lääkkeiden ja kipujen kanssa kun ei saa niihin kunnon lääkitystä, toki siinä aikansa kestää ennenkuin lyödään heti oxyt jne käteen.
I know it hurts bad, to give everything and still end up sad
Twisted fact of life, every single day is another fight..
Avatar
Addie
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1429
Liittynyt: 6.12.2009 17:26:26

Re: Ota osaa tutkimukseen kannabiksen kotikasvatuksesta

ViestiKirjoittaja Jarkovar » 11.11.2012 11:00:12

Ylläpito: lähettäkää vaikka sähköpostiviesti jotta tiedän päätyykö tämä "rant" jonnekin muualle, ei taida aivan olla otsikon mukaista tavaraa. Kiitos, anteeksi forumin sotkemisesta.
--
Anteeksi sekavahko postini, vieläkin väsynyt vaikka nukkunut eilisen ja tämän yön (eilisen unilääkkeillä).

Olen pahoillani, lienen lukenut niitä 5% väärinkäyttäjien kertomuksia kun kirosin "te narkkarit". En niin paljon seuraa niin nuo jäävät enemmän mieleen, koska kai mielenkiintoisia. Mutta asiaan:

Kuitenkin, tramal alkoi riittää kipuun siinä suht. alussa, sitä ennen voimakkaampia. Nyt lääkäri alkanut vaatia käymään joka kerta (eli kerran kuussa) paikalla tramadol-valmisteen saamiseksi. Pitäisi kai lukea niiden dokumenteista minkä tähden ? Ja luin(kts. myöhemmin).

Ja todella, ongelmia sain kun oli "hyvä" aika eli käytin vain puolet max. määrästä, niin sitten kun hain lisää tulee aina vain puolet määrästä joten päivystykseen ja lääkäri "no kun pärjäsit noilla minkätähden lisää nyt?".

Mitä tämä tarkoittaa ?
1) TYÖT: Yli 36h/vko takaa liiton rahat jos jään työttömäksi, joten se päivä jonka olen lääkärillä klo 12, en pääse töihin 100km matkalle -> joudun tekemään enemmän ylitöitä muulloin(8h*4=32h)-> jalka sairaampi -> joudun syömään enemmän särkylääkkeitä ja unilääkkeitä (häiritsee siksi kun enoni on jäänyt noihin koukkuun, itseä pelottaa vähän vaikka olin ilman mitään 1kk kun en lomilla mitään tehnyt, testinä). Ja ei, työnantaja ei maksa palkkaa siltä päivältä kun käyn 100+ km päässä töistä lääkärissä. Enkä halua käydä työterveyslääkärillä.
2) Siksi kun sataa (eli sattuu helpommin), työt rankemmat olleet vähän aikaa(sattuu) jne... Tarvitsee taas sen normimäärän. Jota ei saa. You get the picture ? Narkkarit myyvät täällä vahvempia aineita joihin ei kiinnostusta (silloin tosin alussa otin vähän subutexia jotta kivut lähtivät, ja oraalisesti morfiinia, näistä usea vuosi). Mutta kalliiksi tulee tramadolin hankkiminen koska lääkärit eivät määrää.

Opinpahan jotakin:
-tästälähin kannattaa vaikka heittää roskiin ylimääräiset tradolan-valmisteet, kunhan käyttää ne jonnekin. Tai linnunlaudalle. Kunhan hakee ne pois apteekista HETI.
-merkintää "yrittää hakea ylimääräistä määrää huumaavaa valmistetta ennenkuin edelliset on reseptin mukaan käytetty" ei saa pois. Koska ym. lääkäri oli keksinyt omassa päässään että jos kerran yhden jakson pärjäsin vähemmällä niin pärjään myös kaikki tulevat jaksot vähemmällä.
-nyt lääkäri laittoi jopa unilääkkeen kieltoon koska "väärinkäytän" ja esitti perusteluna tuon ylimääräisen huumaaavan valmisteen haun... Poliisit pysäyttivät kun huojuin kaistalla, puhalsin nollan tietty mutta ei oikein terveellistä ajaa töihin jos öisin nukkuu sen 3h.

Yritin todella muuttaa tuota lääkärin lausetta, mutta lausetta ei voi muuttaa koska lääkäri ei enää ole tässä sairaanhoitopiirissä ja ilman hänen tutkimustaan minusta ei voida muuttaa lausuntoa ! Eli joutuisin menemään tutkittavaksi yksityisasemalle jossa ko. lääkäri EHKÄ muuttaisi lausuntoa (en usko)...

Anteeksi että heitin "narkkarit", ottaa vain niin päähän tämä. Esim. gibraltarilla kun näytin dvd'n jolla kuva kipujalasta, ja että aion viipyä vähän kauemmin lääkäri kirjoitti heti 3kk annoksen. Ei täytynyt edes hankkia mri-kuvaa (kai sen jostain saa?) tms, paketti jossa oli nimeni oli mukana.

Pitkä teksti, anteeksi että vaivaa mutta minua vaivaa. Lääkärin ohjekin "mene kipupolille puhumaan" - mistä ? Voi parkaa, sattuu kai pitäisi ottaa lisää töistä vapaata. Sitten iskee masennus. Puhumisesta/muutenkin tuollaiseen ryhmään itquvinku-periaatteella ihan turha yrittää minua houkutella. Ei minua häiritse se etten kerro että sattuu, minua häiritsee se että sattuu ja lääke olisi mutta lääkärit eivät määrää sitä. Ehkä pitää todella mennä pimeille markkinoille sitten, harmi vain etten tunne narkkareita. Koetan varmaankin ensin netistä, tulee huumemerkintä jonka jälkeen työpaikkani tullissa menee jne jne... Ratkaisut vähissä.

ps. Niin, en ole koskaan mitään ainetta väärinkäyttänyt tms, mutta kun joku lääkäri kirjoitti sen sairaskertomukseeni se on siellä ikuisesti. Että yritti hakea tramadol-valmistetta enemmän kuin maksimimäärä joka hänelle määrätty kipuihin. SITÄ EI SAA SIELTÄ MILLÄÄN POIS.
Jarkovar
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 2
Liittynyt: 3.11.2012 18:20:15

Re: Ota osaa tutkimukseen kannabiksen kotikasvatuksesta

ViestiKirjoittaja Addie » 29.1.2013 09:29:34

^ tulee 2kk myöhässä, mutta kyllä mullekin lyötiin vahingossa joskus epikriisiin lausunto "bentsodiatsepaamijohdannaisten yli käyttö" tjsp, ja tämä vain missä kyseltiin bentsojen käytöstä, ja pisteet ylittyivät, koska söin päivittäin (syön vieläkin aamuin illoin, 6vuotta yhteensä syönyt, aina lääkärin määräyksellä ja annoksilla, en koskaan käynyt kinuamassa muualta lisää, enkä tutuilta ole ottanut) josta johtuen yksi lääkäri pisti _kaikki_ lääkkeet kieltoon, kielto raukesi alta päivän kun soitti toiselle lääkärille mikä oli ylempi arvoinen ja sai melkoiset huudot (huusi siis puhelimessa pomollensa, kireellä ne hermot vissiin lääkäreilläkin...) mutta kyllä tuli äkkiä lääkkeet takaisin eikä sen jälkeen mitään ihmeempiä ole ollut, yksityiseltä en koskaan ole käynyt hakemassa lääkkeitä, reseptit uusin näkemättä lääkäriä ja jos tarve muulle lääkkeelle ollut, olen soittanut ja pyytänyt kirjoittamaan tk:n tiskille odottamaan minua reseptin, jos ollut se seteliresepti (huumausaine, esim oxycontin/oxynormit) niin on ollut erikseen vielä kirjekuoressa..
I know it hurts bad, to give everything and still end up sad
Twisted fact of life, every single day is another fight..
Avatar
Addie
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1429
Liittynyt: 6.12.2009 17:26:26

Re: Ota osaa tutkimukseen kannabiksen kotikasvatuksesta

ViestiKirjoittaja TerryLewis » 29.1.2020 13:34:03

Työskentelin Martin Bouchardin (Simon Fraser University) kanssa kannabiksen viljelymallien kanssa 11 maassa.
Seuraava tutkimuskohdeni on tupakointi, alkoholin ja kannabiksen käyttö nuorten ja AHDH-potilaiden keskuudessa.
Avatar
TerryLewis
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 6
Liittynyt: 28.11.2018 11:27:23

Re: Ota osaa tutkimukseen kannabiksen kotikasvatuksesta

ViestiKirjoittaja TerryLewis » 29.1.2020 13:37:42

TerryLewis kirjoitti:Työskentelin Martin Bouchardin (Simon Fraser University) kanssa kannabiksen viljelymallien kanssa 11 maassa.
Seuraava tutkimuskohdeni on tupakointi, alkoholin ja kannabiksen käyttö nuorten ja AHDH-potilaiden keskuudessa.
https://psy.au.dk/center-for-rusmiddelforskning/research/ended-projects/domestic-cannabis-cultivation buy essaysViitteet:
https://www.researchgate.net/publicatio ... _countries
https://www.researchgate.net/publicatio ... ultivation
Avatar
TerryLewis
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 6
Liittynyt: 28.11.2018 11:27:23


Paluu Sauna

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Varpusemo ja 7 vierailijaa