Olet täällä

Alkoholi(smi)

Saunassa keskustellaan huumeista haittojen vähentämisen näkökulmasta. Luethan Saunan säännöt. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen. Viuhahda paikalle!

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Re: Alkoholi(smi)

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 25.8.2021 14:34:18

Monet juopot sanovat: Mä juon ainoastaan/lähestulkoon pelkästään kaljaa(tai siideriä tai lonkeroa), en koskaan/aniharvoin tiukkaa viinaa. Ikään kuin se olisi jotenkin pienempi paha, terveellisempää tmv. Jos juo humalahakuisesti(tai oikeastaan muutenkin), niin elimistöön päätyy etanolia ihan saman verran, joi sitten mäyräkoirallisen bisseä tai pullollisen Kossua. Jos juo lavallisen kaljaa(24 kpl.), se vastaa jo n. kahta Kossu-pulloa. EHKÄ ainut ns. lieventävä asianhaara pelkän kaljan juomisessa on se, että siitä ei lähde ihan niin herkästi rähinä- ja muistinmenetyskänni päälle, kun se ei pärähdä päähän niin nopeasti, kuin tiukka viina. Omakohtaisista kokemuksista olen tosin huomannut, että rähinä ja muistinmenetys on täysin mahdollista saada aikaan pelkällä keppanallakin :mrgreen: . Ja eiköhän siihen rähinätaipumukseen vaikuta kokolailla muutkin muuttujat, kuin juotujen juomien prosenttipitoisuus. No, jos elää pelkällä etanolilla, niin tietysti kalja on siinä mielessä terveellisempää, että saa edes vähän nesteytystä, mutta enpä moisella terveysvaikutuksella ihan liikaa kehuskelisi.

Tietenkin voi kertoa, että en tykkää muista alkoholijuomista, kuin kaljasta, mutta en tarkoittanut tässä yhteydessä tuollaista neutraalia toteamista.
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 12532
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25

Edellinen

Paluu Sauna

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa