Oletan, että ruokahävikiksi ei nyt lasketa sitä, että perunankuoria ei hyötykäytetä tai appelsiininkuorista ei tehdä pomeranssia, vaan ne lentävät biojätteeseen. Siinä tapauksessa aikalailla 0,00 € kuukaudessa ja usein vuodessakin, enkä henk.koht. kykene ymmärtämään, mikä siinä ruokahävikin välttämisessä niin pirun vaikeaa on. Useimmista kotitalouksista löytyy kuitenkin nykyään pakastin, jämien sijoittelu johonkin toiseen ruokaan ei ole mitään rakettitiedettä, jos ei syö paljoa, ei tarvitse ostaa paljoa, ainakaan sellaista, mikä säilyy vain vähän aikaa jne.
Joskus reilu vuosi sitten yksi juusto oli päässyt homehtumaan jostakin syystä, vaikkei ollut edes ohittanut päiväystä, eikä säilytetty mitenkään väärin, se piti heittää pois ja se taisi olla sellainen vähän vajaa 4 € paukku. N. pari vuotta sitä ennen marjakeitto pääsi pilaantumaan ja piti kaataa biojätteeseen. Sen rahallista arvoa en nyt tässä äkkiseltään osaa laskea. Suuresta summasta ei tietenkään ollut kyse, mutta kyllä se vain niin sielua raastaa aina, kun joutuu heittämään ruokaa pois

. Aikoinaan "harrastin" bulimointia vähän aikaa, mutta sen lopetin pitkälti siitä syystä, että ruokaa/mässyä meni hukkaan ihan järjettömästi. Jos on pakko olla syömishäiriöinen, niin homman voi hoitaa kyllä ilman oksenteluakin. Sitten vähän useammin sattuu näitä, että juopotellesssa unohtaa puolilleen juodun kaljan jonnekin, luulee juoneensa sen, hakee uuden ja sitten usean tunnin päästä löytääkin sen avatun kaljan. Sitä väljähtänyttä litkua ei enää alas saa, vaikka kuinka nenästään kiinni pitelisi. Hyvin ikävää tuhlausta tuollainenkin ja olenkin miettinyt jotakin GPS-paikanninsysteemiä, jolla ehkäistä tätä. En vain vielä ole keksinyt, miten sen käytännössä toteuttaa.
Kuinka tärkeä internet on sinulle näin karanteeniaikoina? Jos nettiyhteytesi pätkäistäisiin, saisitko helpostikin ja miten itsesi viihtymään? Tässä skenaariossa kuitenkin saisit laskujenmaksun ja muut ns. elintärkeät asiat hoidettua jotenkin.