Olet täällä

Mikä avuksi kun halu lopettaa käyttäminen katoaa?

Saunassa keskustellaan huumeista haittojen vähentämisen näkökulmasta. Luethan Saunan säännöt. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen. Viuhahda paikalle!

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Mikä avuksi kun halu lopettaa käyttäminen katoaa?

ViestiKirjoittaja RistoReipas » 5.4.2021 20:14:46

Mulla on pitkä päihdehistoria. Olen kuitenkin vuosikymmeniä pärjännyt sen kanssa tai siis onnistunut pitämään kulissit kunnossa ja aina silloin tällöin hiljentänyt tahtia niin, että läheiset eivät kärsi ja työtkin sujuvat. Toissa vuonna tuli sitten pohja vastaan kun psyyke ja terveys eivät enää kestäneet mun tahdissa. Menin päihdekatkolle ja kuntoutukseen ja rupesin käymään na ryhmissä.

Alussa olin tosi innoissani uudesta elämäntavastani, mutta jossain vaiheessa se into tietty laantui. Päädyin pariksi kuukaudeksi käyttämään ja sillä kertaa oikein urakalla. Joidenkin ikävien konfliktien ja tilanteiden seurauksena masennuin totaalisesti ja lamaannuin täysin. En käyttänyt enää, mutta en kyennyt mihinkään muuhunkaan. Olin sairaslomalla kuukausia ja haaveilin useimmiten kuolevani mahdollisimman pian.

Tästäkin alhosta kuitenkin nousin ja olen käynyt sekä psykiatrilla että na ryhmissä todella paljon. Mieliala koheni ja jälleen minusta tuli kiitollinen toipuva addikti. Muutamaksi kuukaudeksi.

Nyt tilane on se, että muutaman viikon mietiskelyn jälkeen tein parin päivän piipahduksen "kentälle" ja käytin paria minulle hyvin maistuvaa ainetta. Tänään olen taas ollut ilman ja vaikka olo on laskuihin liittyen suht ankea ja hävettää kun pitäisi na:ssakin myöntää tekonsa ja nollata puhtaan ajan laskuri.

Ongelmani on se, että en tunne tuosta parin päivän kuosaamisesta katumusta vaan päinvastoin olen jotenkin iloinen niistä koetuista oloista; siitä että pelkkä nettiporno on siinä olotilassa jotain uskomattoman ihanaa ja pitkästä aikaa valvottu 48 tuntia on sekin nyt jotenkin iloinen ja kaivattu kokemus jonka sain. Tahtoisin haluta 100%:sti elää puhtaana ilman aivoihin vaikuttavaa kemiaa, mutta entä jos en pystykään siihen? Ei minulla tälläkään kertaa ollut mitään hirvittävää pakkoajatusta saada huumeita; ajattelin vain, että pieni pörinäjakso tekisi varmaan minulle hyvää. Ja tunne tällä hetkellä on, että niin tekikin.

Eli - olenko tuomittu loppuiäkseni siihen, että ainakin silloin tällöin vedän kamaa ja säädän menemään yrittäen pitää tuon vetämisen kohtuullisissa määrissä? Jos näin on niin en koe, että minulla on enää oikeutta osdallistua na -toimintaan.
Avatar
RistoReipas
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 24
Liittynyt: 16.7.2019 13:54:35
Ollut raittiina

Re: Mikä avuksi kun halu lopettaa käyttäminen katoaa?

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 7.4.2021 14:35:06

^ Aika vaikeaa se on kenenkään ulkopuolisen kertoa mitään näppärää kikka kolmosta, jolla selvä elämä alkaisi maittaa makoisalta. Niinhän se on, että motivaation päihteettömyyteen pitää lähteä itsestä. Ei se väkisin vääntämällä tai jonkun toisen sanomalla tule. Ei ainakaan niin, että se kantaisi kovin pitkälle. Ei sua ainakaan yrittämisen puutteesta voi moittia, kun olet käynyt kaikki kuntoutukset, psykiatrit, NA:t sun muut.

Tuosta NA-hommasta: NA:n "pääsyvaatimuksenahan" on halu lopettaa päihteiden käyttö tyystin, mutta kyllä jotkut käyvät siellä muistakin syistä. Ei se kiellettyä ole, eikä sen pitäisi olla keneltäkään pois, koska eivät ne NA:ssa mitään ajatusten lukijoita ole. Jos menet NA:han selvinpäin, etkä hehkuttele siellä doussaamisen ihanuutta, niin täysin vapaasti voit mennä. Ehkä sun kannattaisi vielä mennä NA:han, jos se on ennenkin sua auttanut. Tahtoo sanoa, että saattaisit löytää sieltä jälleen kipinän ihan aitoon haluun streittiin elämään. Tietenkin se on sitten eri asia, jos omatuntosi ei anna periksi mennä NA:han "väärin perustein".
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 12275
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25

Re: Mikä avuksi kun halu lopettaa käyttäminen katoaa?

ViestiKirjoittaja Pöllösetä » 14.4.2021 20:04:31

Pannaan Revia ja Antabus nassuun, niin johan loppuu dokaaminen.
Pöllösetä
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 22
Liittynyt: 13.4.2021 21:20:21

Re: Mikä avuksi kun halu lopettaa käyttäminen katoaa?

ViestiKirjoittaja RistoReipas » 4.5.2021 02:09:16

Kiitos Winston vastauksesta, olit selvästi kelannut noita asioita. Jokainen toden totta jotuu itse löyämään sen oman pohjansa, sen halun lopullisesti jättää kemiallianen päätä taakse sekoittava paska ja koettaa tutustua itseensä sellaisena kuin selvinpäin on - tai sitten jättää tutustumatta kuten moni frendikin on tehnyt ja doupannut itsensä hautaan tietämättä oikeasta elämästä yhtään mitään.

Pöllösedän hah-hah hauska kommentti oli sikäli turha, ettö tässä puhun elämästä ja kuolemasta omalla kohdallani, ja mulle se on aika vakavaa.

Tilanteeni on nyt se, että tuon parin päivän "virkistävän pikku kuurin" jälkeen oon vetänyt pakonomaisesti joka päivä kamaa aamusta yöhön ja useimmat yötkin menee valvoessa. Duunista on nyt viittä vailletullut kenkää kun etötyö on mahdollistanut poljon sekoilua salassa, mutta kiinnihän siinäkin lopulta jää. Mun elämään viimesten parin vuoden ainana tulleet uudet ihanat NA kamut on jöäneet ja tilalla on nistejä, joista toiset ovat sydämellisiö ihmisiä ja toiset eivät, mutta kaikki olemme sielunsa menettäneitä, tyhjä katse silmissä kohti seuraavaa fixiä keinolla millä hyvöänsä äheltöviä, päämäärättömiä ja kärsiviä ihmisiä. Kaiken hyvän tilalle on tullut ahneus, toisten ihmisten hyvöksikäyttö, ainainen kusetus, ruikutus ja itsekeskeisyys.
Seurana ovat myöls loppuunpalaneuiden hermojen aiheuttamat impulisiiviset ja toisinaan yllättävän rajut raivarit, jatkuvasti kaupantekotilanteissa läsnä oleva konkreettinen väkivällan ja ryöstetyksi tulemisen uhka, se ettei uneilmoi enää mistään järjellisestä vaan vain hetken mielihyvästä joka sekin tuottaa petrtmyksen lähes joka ikuinen kerta, se että läminlyö ja taloudellisesti kuppaa lähimmäisiään sumeilematta, vaikka tietää pohjimmiltaan olevansa ihan hyväntahtoinen ja kiltti ihminen.

Kaikki elämässäni on menossa päin persettä ja sairainta on, että jollain perverssillä tavalla saan siitä jotain nautintoa. Ikään kuin, että ei se kunnon elämä koskaan mua varten ollutkaan et hei beibi vedetään taas tai muuta vastaavaa hevonpaskaa. Olihan se hyvä elämä juuri minua varten perkele! Douppi vain on saanut musta kovemman otteen kuin koskaan ennen ja tunne on, ettö tössö vedetäöän nyt sitten sitä viimeistä putkea ja pian menee joko henki tai sitten terveys niin pahasti, että elämä nykyisenkaltaisena on mahdonta. Edessä on rappiota, sairautta, köhyyttä, verta ja paska. Ja minä aivokuollut idiootti olen valitsemasssa sen saastan vapaasta tahdostani!

Tahdon olla taas se vähän ujo ja kömpelö, rakkaudesta haaveileva poika, jolla on elämä edessä ja tukka takana. Läheisiä ihmisiä, hyviä ihmissuhteita, rakkaussuhteita ja kipeitä eroja, musiikki ja lukeminen, maailma täynnä ihmeitä edessäni ja olin kiinnostunut siitä hullun lailla. Unelmat paremmasta maailmasta, upeasta musiikista, kylmät väreet nostattavista romaaneista ja ihmeellisistä rakkaussuhteista, omasta jälkikasvusta.

Olen tainnut tuhota vuosien varrella sen pojan huumeilla ja se on pahin ikinä tekemäni virhe. Ei siinä mitään, että nuoruus katoaa niinhän sen kuulukin, mutta se että alle 50 -vuotiaana elämä katoaa omien valintojen seurauksena on tuskallista ja turhaa. Kaipaan itseäni, mutta taidan olla jo mennyttä kalua. Tänään suren sitö kaikkea mistä olen luopunut vain saadakseni kerta toisensa jälkeen pään sekaisin. En ole idiootti vaan addikti, mutta nyt tuntuu siltä, että ne ovat sama asia. Vihaan addiktiotani ja itseäni siitä kun olen addiktiosairauteen mennyt aikanaan sairastumaan. - Loppuun -Johnny Cashin versio kappaleeasta Hurt :cry:
Avatar
RistoReipas
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 24
Liittynyt: 16.7.2019 13:54:35
Ollut raittiina

Re: Mikä avuksi kun halu lopettaa käyttäminen katoaa?

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 5.5.2021 05:55:20

^ Tulee mieleen, että olisitko vaikeasti masentunut. Masentunut ihminen saa tietty doupeista helpotusta pahaan oloonsa, mutta sen lisäksi voi kokea rappioromanttisen ja itsetuhoisen hällä väliä -meiningin hyvin kiehtovana.

Doussaaminen toki ylläpitää masennuskierrettä, mutta jokinhan siihen alunperin on ajanut. Pahaan huumekoukkuun jäävät aika harvoin sellaiset ihmiset, joilla ei ole mitään ongelmaa päänsä kanssa, vaikka satunnaisesti viihdekäyttelisivätkin. MT-ammattilaiset sanovat usein, että ensin pitää selvittää päänsä ennen kun depistä voidaan hoitaa. Tavallaan tuossa on perää, mutta sepä on helpommin sanottu, kuin tehty, kun oloaan ei kerta kaikkiaan kestä selvinpäin. Masennuksen hoito on yleensäkin pitkä ja kivinen polku, vaikkei kuvioissa olisi päihdeongelmaakaan. Mulla on itselläni paljon mielenterveysongelmia(Olen niiden vuoksi eläkkeellä) ja omasta puolestani voin sanoa, että kaiken muun häröilyn kanssa oppii kyllä pärjäilemään ihan hyvin, mutta masennus on saatanallisin kaikista MT-häikistä. Siinä kun taudin kuvaan kuuluu olennaisesti se, ettei missään näe mitään positiivista, eikä lopulta edes halua parantua. Tällä haavaa olen selättänyt masennukseni, mutta voin rehellisesti sanoa, etten olisi enää hengissä, jos en olisi lääkinnyt itseäni laittomilla huumeilla(Omalla kohdallani tarkoittaa lähinnä opioideja). Onneksi mulla kävi niin hyvä säkä, että sain käydä terapiassa käytöstäni huolimatta. Useinhan näin ei ole, vaan vaaditaan n. puolen vuoden selväpäisyyttä ennen kun on toivoakaan aloittaa mikään intensiivisempi depiksen hoito.
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 12275
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25


Paluu Sauna

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 17 vierailijaa