Olet täällä

Auttaako Gabapentin Bentsovieroitukseen?

Saunassa keskustellaan huumeista haittojen vähentämisen näkökulmasta. Luethan Saunan säännöt. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen. Viuhahda paikalle!

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Auttaako Gabapentin Bentsovieroitukseen?

ViestiKirjoittaja Spark » 5.10.2022 13:25:32

Auttaako Gabapentin Bentsovieroitukseen? Niin siinä se kysymys . Kun olen vieroitushoidossa ja minulle tehtiin 3 vrk pudotusohjelma bentsoihin ja sen jälkeen Gabaa vielä hieman. 3x300mg
Tilanne ei ole ikinä niin huono ettei sitä saisi dynaamisella huonommaksi
Spark
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 155
Liittynyt: 6.6.2006 02:06:25

Re: Auttaako Gabapentin Bentsovieroitukseen?

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 19.10.2022 14:14:54

^ Ei ole omakohtaista kokemusta ja ainahan nämä ovat yksilöllisiä juttuja, mutta pari tuttua on kertonut, että gabapentiini auttaa jonkin verran sekä benzo-, että opparirefloihin. Ei se gabapentiini silti mikään ihmerohto ole. Jos on pitkä ja rankka historia bentsodiatsepiinien kanssa, kuten sulla käsittääkseni on, vieroitusoireita joutuu kärsimään enemmän tai vähemmän, vaikka olisi mitkä tropit ja keinot käytössä. Parhaaseen lopputulokseen benzovieroituksessa pääsee toooosi rauhallisella ja pitkällä tiputusohjelmalla pikakatkojen ja kaikenmaailman poppaskonstien sijaan. Luulisi sinun jo tietävän tuolla vuosien ja monien yritysten kokemuksella, että tuossa hommassa ei ole oikotietä onneen :wink: .
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 12942
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25

Re: Auttaako Gabapentin Bentsovieroitukseen?

ViestiKirjoittaja Sir Jacques » 26.10.2022 12:42:29

Kyllä gabapentiinilla on potentiaalia bentso ja opiaatti vieroituksessa. Ja toisaalta miksei myöskin stimulantti vieroituksessa. Mutta tosiaan ei se gabapentiini mikään ihme rohto ole ja aiheuttaa jo itsessäänkin melko ikävät vieroitusoireet, niin jos vierottautuisit sillä bentsoista, niin joutuisit lopulta kärsimään gabapentiini reflatkin.

Näissä asioissa on hyvä muistaa, että oikotietä onneen ei niin sanotusti ole.

Toisella aineella vierottautuminen toisesta aineesta on teoriassa mahdollista, mutta käytännössä lopulta aika hankalaa.

Ehkä jos joku ammattilainen tekisi tarkan ohjelman mitä laitos/osasto olosuhteissa noudattaisi voisi onnistua. Mutta yleensä nämä omatoimiset kotikatko vieroitukset toisella aineella toisesta aineesta tuskin kovin usein onnistuvat.

Vaikka lopulta onnistuisiko selättämään fyysiset oireet, niin koko prosessi X aineesta kokonaan irti pääsemiseen vaatii kovaa itsetutkiskelua, ja aikaa, mutta niin myös yleensä ammattihenkilön apua ja esim. Terapeutille puhumista.
Can it be so simply
Avatar
Sir Jacques
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 24
Liittynyt: 15.10.2022 12:03:17


Paluu Sauna

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 10 vierailijaa