Olet täällä

Kun vain alkoholi auttaa synnynnäiseen masennukseen

Lataamossa keskustellaan mielenterveyden pulmista ja päihteiden yhteydestä mielenterveyteen. Tervetuloa lataamaan akkusi vertaisten tuella! Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Kun vain alkoholi auttaa synnynnäiseen masennukseen

ViestiKirjoittaja Ruttotohtori » 20.11.2022 00:25:58

Koen helvetinmoista alemmuuden tunnetta siitä että minut tuomitaan päihteidenkäytöstä. Olen ns huonompi ihminen ilmeisesti, koska en vain kykene sietämään omaa itseäni ilman pakoilua. Ennen kuin koskaan alotin juomaan kärsin masennuksesta ja syvästä tyhjyydentunteesta. Minua ei oikeastaan kiinnostanut mikään, ja olen todella huono innostumaan mistään. Kun aloin juomaan niin jotenkin jokin avautui ja aloin näkemään maailmassa kiinnostaviakin puolia. En enää vain pelannut samaa videopeliä päivästä toiseen vaan aloin tutustua ihmisiin ja seuraamaan maailman tapahtumia. En tuskin olisi koskaan poistunutkaan kotoa ilman alkoholia. Sittemmin kun olen runsaampaa päihteiden käyttöä vähentänyt (koska sitä pidetään pahana ja olen ajatellut että jos voisinkin paremmin ilman) niin olen huomannut että se sama tylsyys ja masennus palaa takaisin. Se kuka todellisuudessa olen. Nytkin kirjoitan tätä täysin selvinpäin tällä kertaa kuukauden raitistelu takana päin. Tuntuu ettei tämä selvistely ole antanut oikeastaan kertakaikkiaan mitään hyvää elämääni. Ajoittain mieli on ehkä kirkkaampi, mutta käytännössä se tarkoittaa sitä että kohtaan myös ahdistuksen kirkkaampana ja terävämpänä. Tämä ei hirveämmin kannusta jatkamaan. Ei lohduta yhtään, että ehkä vuosien kärvistelyjen ja taistelun jälkeen asiat olisi vähän paremmin. Siitäkään ei ole mitään takuuta.

En tiedä miksi kirjoitan tämän muuta kuin pahaa oloani ja pettymystä purkaakseni. Vituttaa raittiusajattelu ja vituttaa sen itseisarvona pitäminen. Se ei todellakaan tee elämästä mitään auvoista ja olen elävä esimerkki siitä. Ihan kuin raittius sopisi kaikille. Tiedostan, että osittain tässä voi olla jonkinlaista psykologista vierotusoirettakin läsnä, mutta tämä ei läheskään kaikki selity sillä todellakaan. Olen niin vitun täynnä vain sitä, että en ole niin kyvykäs missään, että saisin mistään onnistumisen tunteita tai hyvää oloa. Jos saan niin sekin on jokin sellainen asia mitä normot väheksyvät ja saavat minut tuntemaan itseni paskaksi. Kuten videopelit. Ei aikuinen mies voi pelata videopelejä olematta "mieslapsi" ym paskaa. Tuntuu siltä, että mitä tahansa teenkin, se on väheksyttävää. Ihan kun en ansaitisikaan hyvää oloa. Ja kun joku saarnaa minulle raittiudesta koen sen sanomaksi etten ansaitse mitään hyvää oloa. Minun ei kuulukaan nauttia. Enkä nautikaan tästä elämästä yhtään. Pelkään jopa että syyllistyn lopulta johonkin viharikokseen tätä myötä.

Miksi sitten raitistelen? Ilmeisesti vain saadakseni jotain hyväksyntää, koska nykymaailmassa raittius tarkoittaa että olet hyvä ihminen ja elät oikein. Jos käytät päihteitä, olet huono ja elät väärin. Sinun kuuluu potea syyllisyyttä.

Haluaisin olla huoleton ja lepposa, en tiukkapipoinen ja stressaantunut. Alkoholi sentään auttaa tässä ja olen todistetusti paljon mukavampaa seuraa hieman ottaneena. Olen paha ihminen. Haukkukaa vain alkoholistiksi ja syyllistäkää lisää.
Ruttotohtori
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 17
Liittynyt: 24.4.2020 18:43:57

Re: Kun vain alkoholi auttaa synnynnäiseen masennukseen

ViestiKirjoittaja TuusanNuuska » 9.1.2023 13:24:45

Hei,

minäkin ajattelen mielelläni, että ei ole muuta tehtävissä, kuin tunteiden turruttaminen juomalla. Mutta se on kyllä kymmenien vuosienkin kokemuksella itsepetosta. Hetken, muutaman tunnin, lohtu muuttuu seuraavana aamuna ahdistukseen ja masennukseen, jota on sitten kierteisesti katkaistava juomalla uudestaan ja sama kuvio jatkuu.

Olen välillä onnistunut katkaisemaan juomisputken jopa puoleksi vuodeksi ja voinut hämmästyttävän hyvin. Kunnes taas on tullut jokin vastoinkäyminen ja retkahdus, joka on saanut jatkamaan kierrettä. Me olemme heikkoja kestämään vastoinkäymisiä, me tarvitsisimme tukea enemmän, kuin ns normot - mutta on arpapeliä saako sellaista mistään. Olen käynyt läpi monenlaisia hoitovaihtoehtoja ja todennut, että oikeaa kemiaa hoitavan henkilön kanssa on vaikeaa löytää - ainakin minun.

Sinäkään et ole ainoa, meitä on monta tarpomassa samassa suossa - jos se yhtään lohduttaa.
Avatar
TuusanNuuska
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 17
Liittynyt: 9.1.2023 12:06:39


Paluu Lataamo

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa