Olet täällä

Päihdetausta ja henkiset ongelmat

Lataamossa keskustellaan mielenterveyden pulmista ja päihteiden yhteydestä mielenterveyteen. Tervetuloa lataamaan akkusi vertaisten tuella! Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Päihdetausta ja henkiset ongelmat

ViestiKirjoittaja shandi » 5.8.2014 14:18:05

Olen 25-vuotias nainen ja minulla on rankka päihdetausta. Tänä päivänä voin hyvin, opiskelen ja olen muutenkin elämäni kunnossa. Jätin entisen elämäni kokonaan pari vuotta sitten ja olen hyvin tyytyväinen ratkaisuuni. Päihteidenkäyttö jätti kuitenkin jälkensä minuun, sillä minulle ilmeni omituisia oireita, jotka lääkäri sitten totesi paniikkioireiksi. Lisäksi on sosiaalisten tilanteiden pelkoa. Esimerkiksi koulun aloittaminen oli mulle hyvin pelottavaa, mutta päätin että nyt on pakko uskaltaa, en saa muuten koskaan mitään aikaiseksi. Haluaisinkin kuulla muiden kokemuksia, ehkä vinkkejäkin, mikä auttaisi oireiluun? Koulusta en ole juurikaan saanut kavereita, varmaankin ujouteni vuoksi. Esimerkkinä jos joku tulee juttelemaan -> alan änkyttämään, punastun ja tulee muutenkin tosi jännittynyt olo. Kerran luokassa kun olin minun vuoroni puhua, sain paniikkikohtauksen ja koko luokkahuone alkoi pyöriä silmissäni, hiki virtasi ja tuntui että pyörryn. Kun tuli ruokatunnin aika, minulla oli vieläkin niin kamala olo päällä, että lukittauduin vessan lattialle istumaan välkän ajaksi ja koitin rauhoitella itseäni että kaikki on hyvin. Tämä ei kuitenkaan juurikaan auttanut. Olen pärjännyt koulussa hyvin, mutta joka päivä vaatii hirveästi ponnisteluja, että selviäisin päivästä "hengissä" :D Juurikin näiden paniikkioireiden vuoksi. Itsetuntoni on myös nollassa ja pidän itseäni huonompana kuin muut.

En tiedä miksi kirjoitin tänne, kai haluaisin kuulla onko teillä samanlaisia kokemuksia, mikä on ehkä auttanut oireiluun jne. Vertaistukea kehiin siis :)
shandi
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 2
Liittynyt: 5.8.2014 13:54:38

Re: Päihdetausta ja henkiset ongelmat

ViestiKirjoittaja FriendlyFire2000 » 7.8.2014 22:43:27

Sama homma täällä! 10 vuoden sekakäytön jälkeen välillä ahdistaa esim. bileisiin tai baariin meneminen D: Eli mulla ei ehkä niin vakavana tää ahdistuminen, mutta aika samalla kaavalla kuitenkin. Paras hoito tuohon on siedätyshoito ja ne möröt alkaa kadota sitä enemmän, mitä kauemmin guosaamisesta on aikaa. Aluksi itelläki oli tosi hankalaa nähdä ees parhaita kavereita, mutta nyt 1-2v jälkeen alkaa olla taas vanha porukka kasassa. Vielä tohon ahdistukseen auttaa puhuminen ja mitä enemmän puhumista ja avautumista, niin sitä vähemmän painaa vanhat jutut mielessä. Ensiksi pitää kohdata menneisyys ennen ku voi kohdata tulevaisuuden :) sori vähän sekavasti selitetty, mutta toivottavasti löyty jotain peilattavaa :roll:
Candymaaaan 10ROCK
Avatar
FriendlyFire2000
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 48
Liittynyt: 27.7.2014 23:54:07
Paikkakunta: Helsinki


Paluu Lataamo

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa