Olet täällä

Savusaunan säännöt

Savusauna on tarkoitettu kannabiskeskustelulle haittojen vähentämisen näkökulmasta. Kirjoittaminen Savusaunaan vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Savusaunan säännöt

ViestiKirjoittaja Päihdelinkin toimitus » 1.9.2014 07:45:47

Savusaunan toimintaperiaatteena on kannabiksen käytön haittojen vähentäminen. Sallittua on kannabiksen käyttöön liittyvä mielipiteenvaihto sekä tuen hakeminen. Savusaunassa voi puhua kannabiksen vaikutuksista, annostelusta ja riskeistä ainoastaan haittojen vähentämisen näkökulmasta.

Sääntörikkomuksista moderaattori antaa varoituksen foorumin kautta (varoitusten määrän näet omien asetusten etusivulla). Kolmannesta varoituksesta saa porttikiellon keskustelualueelle moderaattorin määrittelemäksi ajaksi. Jos tämänkin jälkeen sääntörikkomukset jatkuvat, käyttäjälle voidaan antaa porttikielto lopullisesti – tilanteen mukaan. Myynti- ja ostoyrityksistä seuraa aina pysyvä porttikielto ilman erillistä varoitusta.

Savusaunan keskusteluissa kiellettyjä ovat seuraavat aiheet:

Kasvatusohjeet, myös kasvatusta koskevat kyselyt. Suora linkittäminen kasvatusta neuvovalle sivulle on kiellettyä.

Päihteiden hankkiminen: ostaminen, myyminen, vaihtaminen. Myös päihteiden hankkimista koskevat kyselyt. Huom! Päihteiden hankintaa koskevasta viestistä seuraa pysyvä porttikielto Päihdelinkin keskustelualueelle ilman erillistä varoitusta. Suhtaudumme tähän hyvin vakavasti.

Päihdepoliittinen keskustelu. Savusauna ei ole tarkoitettu kannabiksen laillistaminen vs. laittomuus -keskustelun areenaksi. Tavoitteena on keskustella kannabiksen käytön aiheuttamista haitoista ja niiden vähentämisestä konkreettisella tasolla. Poliittiselle keskustelulle löytyy internetistä muita keskustelualueita.

Yllyttäminen ja suosittelu
Yllyttämisestä on kyse silloin, kun viestiin ei sisälly käytön tai siitä aiheutuvien haittojen vähentämisen näkökulmaa. Älä suosittele huumeidenkäyttöä, suurempia annoskokoja tai riskialttiimpaa käyttötapaa. Älä myöskään vähättele päihteiden käytön riskejä. Omista kokemuksistaan ja annostelusta on sallittua keskustella.

Hintakeskustelu. Päihteiden hintoja sisältävät viestit poistetaan.

Seulojen huijaaminen
Seulanpuhdistusohjeiden kysely ja antaminen on kielletty (näkymisajoista saa keskustella). Myös linkittäminen neuvovalle sivulle on kiellettyä.

Asiattomat kuvat
Huumeidenkäyttökuvat, pornokuvat, väkivaltaiset kuvat, loukkaavat kuvat, lasten kuvat

Mainokset
Kaiken kaupallisen toiminnan linkittäminen on Päihdelinkissä kiellettyä (linkit nettikauppohin, osto ja myynti -ilmoitukset, mainokset)

Arkaluontoinen tieto
Nimien, puhelinnumeroiden ja osoitteiden kirjoittaminen palstalle (voidaan myös tulkita myynti- tai ostoyritykseksi).
Avatar
Päihdelinkin toimitus
Ylläpito
 
Viestit: 2420
Liittynyt: 11.3.2002 01:01:01

Paluu Savusauna

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa