Olet täällä

Kannabis ja (perhe)päihdekuntotutus

Savusauna on tarkoitettu kannabiskeskustelulle haittojen vähentämisen näkökulmasta. Kirjoittaminen Savusaunaan vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Kannabis ja (perhe)päihdekuntotutus

ViestiKirjoittaja Eva21 » 15.6.2017 14:49:01

Hei!
Internet ei anna paljon informaatiota tästä aiheesta, joten kokeilen täältä.
Minut ohjattiin lastensuojelusta päihdearvioon, kun kerroin polttelevani satunnaisesti kannabista (lapsen ollessa luonnollisesti hoidossa).
Ensimmäiset seulat olivat toukokuun alussa. Viimeisen kerran poltin kannabista maaliskuun lopussa ja itseni yllätykseksi seulat tulivat takaisin positiivisina. No lastensuojelun sosiaalityöntekijä ei tietenkään uskonut , että seulat voivat olla vielä 1,5kk jälkeen positiiviset eikä a-klinikan työntekijä kokenut tarpeelliseksi sivistää häntä.

Tilanne on nyt siis se, että minä ja lapseni joudumme päihdekuntoutukseen. Nyt kun olen hetken tätä sulatellut ja todennut itseni voimattomaksi tässä asiassa, niin yritän nähdä hopeareunuksen. Seulat minulla on varmasti nyt puhtaat (n.3kk viime polttelusta) ja voin ainakin saada jotain irti kuntoutuksesta, tupakan polton lopettamisen.

Haluaisin kuulla kokemuksia ja tietoa perheen päihdekuntouksesta. Mitä se käytännössä on?
Edelleenkin pidän tätä hieman absurdina, kun satunnainen päihteeni on kannabis.. Onko katkolla/kuntoutuksessa paljonkin ihmisiä kannabiksen takia?
Eva21
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 1
Liittynyt: 15.6.2017 14:16:46
Ollut raittiina

Re: Kannabis ja (perhe)päihdekuntotutus

ViestiKirjoittaja Elefantti » 28.7.2017 22:34:44

Eva21 kirjoitti:Onko katkolla/kuntoutuksessa paljonkin ihmisiä kannabiksen takia?[/b]


En ole koskaan tavannut lukuisilla katkoilla tai kuntoutuksissa ainuttakaan ihmistä jolla olisi ainoana ongelmana kannabis. Yleensä ovat mielenterveyspalvelujen piirissä sillä on olemassa ihmisiä joillekka se kasvi ei todellakaan sovi.

Nuoria ja perheellisiä sinne hoitoihin yleensä kuulemma laitetaan eikä sillä ole monestikkaan mitään merkitystä onko riippuvainen vai ei. Osa nuorista on muuten niin fiksuja, että osaavat hienosti hoitaa joitain vakavia sairauksiaan kannabinoideilla ja sitten joutuukin yhtäkkiä katkolle vaikka ei ole edes riippuvuutta :shock:

Perhepäihdekuntoutuksen laatu riippuu aivan paikasta, työntekijöistä ja joskus tietysti jos sattuu hyvä yhteishenki ihmisten kanssa niin se jo itsessään helpottaa. Tsemppiä!
Elefantti
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 258
Liittynyt: 2.5.2017 18:57:37
Paikkakunta: Tuonela


Paluu Savusauna

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa