Olet täällä

Kohtaus kannabiksen vaikutuksen alaisena

Savusauna on tarkoitettu kannabiskeskustelulle haittojen vähentämisen näkökulmasta. Kirjoittaminen Savusaunaan vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Kohtaus kannabiksen vaikutuksen alaisena

ViestiKirjoittaja henripulkka » 20.11.2020 13:29:26

Hei.

Olen nyt kahdesti saanut kannabiksen vaikutuksen alaisena kohtauksen, jossa tajunnantilani hämärtyy hetkellisesti. Molemmilla kerroilla kohtaus on edennyt siten, että olen lähtenyt kävelemään ja heti ensimmäinen vastaantuleva ovenkarmi on pitämässä minua pystyssä. Eli siis; tartun ovenkarmeista kovaa kiinni, seuraavaksi päässä pimenee ja tulee rytmikästä nykimistä edestakaisin. Kohtauksen loppuvaiheessa saan kakistettua suustani "auttakaa", molemmilla kerroilla. Tiedostan koko kohtauksen ajan mitä kaikkea tapahtuu, mutta samalla en tajua mistään mitään. Ystäväni olivat kauhusta kankeana nähdessään kyseisen episodin, mutta asialle naureskeltiin jälkeenpäin.

Olen itse epäillyt sen johtuvan puhtaasti vain verenpaineen äkillisestä romahtamisesta ja siten aivojen verenkierron häiriintymisenä. Yläkoulun seitsemännellä ja kahdeksannella luokalla pyörtyilin paljon, mutta tuolloin lätkäistiin vain Ortostaattinen hypotensio -lappu luukulle useiden verikokeiden ja sydänfilmien jälkeen.

Onko kyseessä kannabikseen linkitettävissä oleva reaktio vai onko kyse edelleen ortostaattisesta hypotensiosta?
Kiitos vastauksista jo etukäteen.
henripulkka
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 3
Liittynyt: 20.11.2020 11:56:20

Re: Kohtaus kannabiksen vaikutuksen alaisena

ViestiKirjoittaja Silkkiuikku » 26.10.2021 09:10:21

Moi!
Tuleeko kohtauksen aikana hyperventilointia (liikahengitystä) tai tuntuuko ylipäätään että saat happea normaalisti? Kuuletko myös selkeästi ympäristön puheen ja tapahtumat vai "sumeneeko" kuulo hetkellisesti? Itsellä on luonnostaan hyvin matala verenpaine ja syke. Olen muutaman kerran lähes pyörtynyt ja tullut vähän kuvailemasi tyylisiä oireita, mutta nuo ovat tulleet vain silloin kun olen polttanut huomattavasti enemmän kuin normaalisti. Uskon niiden omalla kohdallani johtuneen juurikin verenpainejutuista. Vaikea sanoa sen enempää, mutta suosittelen puhumaan asiasta ihmisille, joiden seurassa poltat, jotta he osaisivat ainakin reagoida mahdollisen kohtauksen tullessa. Esimerkiksi kävelemään lähteminen ei oo hyvä idea, riski tapaturmille kasvaa.

Voithan myös käydä esim lääkärissä ja kertoa noista kohtauksista, mutta jättää poltto-osuuden kertomatta (turhan hässäkän välttämiseksi), ihan vaan sillä jos sulla kerran on aiemmin jo jotain todettu, ni voisivat tsekata ihan yleisesti et kaikki on kunnossa. En oo nimittäin kuullut, et pilveen itessään kukaan ainakaan ois kuollut eli nou hätä. :) Tsempit ja toivottavasti noita kohtauksia ei nyt tulisi enää, mitä sitten ovatkaan.

Muoks! Huomasin vasta viestin lähetyksen jälkeen, et aloitus on lähes vuoden vanha :D
"She who dares, wins."
Avatar
Silkkiuikku
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 17
Liittynyt: 10.10.2021 08:09:30


Paluu Savusauna

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa