Olet täällä

Isälläni on peliriippuvuus

Ahdistaako läheisesi pelaaminen? Tervetuloa Herttaan! Voit vaihtaa ajatuksia peliongelmasta kärsivien läheisten kanssa sekä saada tukea muilta. Palvelu toteutetaan yhteistyössä Peluurin kanssa.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Isälläni on peliriippuvuus

ViestiKirjoittaja Alakuloinen » 19.10.2014 19:52:43

Olen pian 24 täyttävä mies. Olen pitkäaikaistyötön, ja olen kuntouttavassa työtoiminnassa. Saan työmarkkinatuen + 9€ päivältä, kun osallistun kuntouttavaan työtoimintaan. Asun vielä vanhempieni luona. Äitini on vakituisessa työssä, isä on tukityöllistettynä. Isä ottaa joka tilistäni rahaa yhteisiin menoihin niin paljon, ettei itselleni jää paljon mitään. Tilistä jää itselle noin 100-200 euroa. Sitten niistä jäljelle jäävistä rahoista hän on pyytelee lainaa, joita sitten makselee takas, kun pystyy. Vanhemmillani on ulosotossa perittävää, en tiedä paljonko.

Isälläni on peliriippuvuus. Hän pelaa ravia, ja meillä näkyy kesäisin maksullinen TotoTV-kanava. Lisäksi isäni pelaa netissä monilla eri kasinosivustoilla. Kaupoissa oleviin kolikkopeleihinkin hän pistää rahaa. Äiti sai isän jo aiemmin lopettamaan alkoholin. Ennen vanhaan isä veti kännit joka viikonloppu. Heillä oli jo erohakemus vireillä, mutta äiti lupasi jäädä, jos juominen loppuu. Eivät sitten eronneet, kun isä lopetti juomasta alkoholia. Hänen peliriippuvuutensa on puhjennut sen jälkeen, kun lopetti juomasta alkoholia.

Olen laittanut pankkiin säästötilin, jonne säästän rahaa niin paljon, kuin on mahdollista. Isä ei tiedä säästöistäni. Niillä säästöillä sitten jonain päivänä maksan takuuvuokran yms, kun muutan omaan kämppään. Olen koittanut myydä jotain tavaroitani Huuto.netissä, ja olen saanutkin jotain myydyksi. Nekin rahat pistän säästötilille, jotta voisin muuttaa omilleni jonain päivänä.
Alakuloinen
 

Re: Isälläni on peliriippuvuus

ViestiKirjoittaja Alakuloinen » 19.10.2014 20:25:18

Ja sitten sellainen asian kertoisin, että molemmat vanhempani polttavat tupakkaa sisällä. Äitilläni on astma, ja hän yskii pitkin päivää. Öisinkin hän heräilee yskimään, ja polttelee, ku ei saa nukutuksi. Vanhempani tuhoavat sisällä tupakoimalla myös minunkin terveyttä. Ahdistamaa tosi paljon tämä elämäntilanne.
Alakuloinen
 

Re: Isälläni on peliriippuvuus

ViestiKirjoittaja lumeton » 22.10.2014 13:05:55

Ikävä kuulla, että isäsi on peliriippuvainen. Koita kuitenkin, ettet antaisi hänen pelata sinun rahojasi ja voisit aloittaa oman, itsenäisen elämän. Ehdottomasti siis etsimään omaa kotia! Vuokra-asuntoon ei kuitenkaan tarvitse säästöjä (tai no huonekaluja varten ehkä, mutta niitäkin voi saada halvalla kierrätyskeskuksesta). Jos sinulla ei ole varaa takuuvuokraan tms., sossu tulee kyllä vastaan näissä asioissa.
lumeton
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 73
Liittynyt: 26.9.2014 20:40:47

Re: Isälläni on peliriippuvuus

ViestiKirjoittaja Vieras » 25.10.2014 19:22:08

Kerroin aloitusviestissä, että olen kuntouttavassa työtoiminnassa. Tämä minun työtoiminta tapahtuu kierrätyskeskuksessa. Olen sieltä ostellut jonkin verran astioita jo valmiiksi. Jotain kattiloita, paistinpannuja yms olen ostanut uutena marketeista viime kesän aikana. Tällä samalla kierrätyskeskuksella on myös muuttopalvelu. Lisäksi saan kaikista tavaroista 20 prosenttia alennusta, kunhan vaan tavara on ollut ensiksi yhden päivän myynnissä.

Kyllä minä tässä lähiaikoina muutan. Tämän hetkiset säästöt riittä just ja just takuuvuokraan ja ekan kuukauden vuokraan, jos on tarpeeksi edullinen vuokra. Sitten olisinkin ilman rahaa seuraavaan tiliin asti. Olen ajatellut kertoa sossussa rehellisesti isästäni, ja siitä miten hän meidän perheen talousasiota hoitaa. Luulisi heidän ymmärtävän, että miksi haluan muuttaa omilleni.
Vieras
 

Re: Isälläni on peliriippuvuus

ViestiKirjoittaja Vieras » 25.8.2015 19:03:42

Semmoinen tilannepäivitys, että pääsin muuttamaan omilleni. Virallisesti olen asunut omillani 1. elokuuta lähtien. Mutta vuokranantaja hyväksyi, että muutan aiemmin. Sain muuton varatuksi perjantaille 31. Heinäkuuta. Asunto on 50 neliön kaksio 390 euron vuokralla. Talo on kaksi kerroksinen, ja siinä on neljä asuntoa. Lidl, Prisma ja Citymarket ovat alle 500 metrin päässä. Siwa on alle kilometrin päässä.

Kierrätyskeskuksesta ostin keittiön pöydän + 4 tuolia, sohvan ja olohoneen pöydän. Minulla oli valmiina kattiloita, paistinpannuja, lautasia yms, joita olin ostanut kaappiin valmiiksi odottamaan muuttoa.
Vieras
 

Re: Isälläni on peliriippuvuus

ViestiKirjoittaja isabelluska » 25.8.2015 19:56:59

Hienoa kuulla, että olet päässyt oman elämän alkuun! Ja saat pitää omat rahasi itselläsi, ilman että rahoitat isäsi pelaamista. Pidä tiukka linja nyt jos isäsi vielä pelaa äläkä lainaa rahaa, jotta voit nauttia omasta elämästäsi!

Toivon kaikkea hyvää sinulle. Kirjoittele tänne kuulumisia jos siltä tuntuu.
isabelluska
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 535
Liittynyt: 5.4.2015 22:37:33

Re: Isälläni on peliriippuvuus

ViestiKirjoittaja Vieras » 3.12.2015 23:49:43

Olen elämästäni kirjoittanut muistelmia muistitikulle. Pituutta tekstille on kertynyt 3963 sanan verran. Googlella on Google Docs-niminen palvelu. Sinne voi kirjoittaa omia tekstejä, ja tuo minun muistelmateksti on tallennettuna myös sinne. Sitä pääsee lukemaan kaikki linkin saaneet. Tosin en ole sitä linkkiä missään jaellut. Käytän tuota Google Docsia keksityillä tunnuksilla, niin jos joskus jaan sen linkin, niin oikea nimeni ei tule sitä kautta selville.
Vieras
 

Re: Isälläni on peliriippuvuus

ViestiKirjoittaja Päihdelinkin toimitus » 22.4.2016 08:39:44

Hei

Viestiketju siirretty uudelle alueelle, Herttaan.

- toimitus
Avatar
Päihdelinkin toimitus
Ylläpito
 
Viestit: 2202
Liittynyt: 11.3.2002 01:01:01


Paluu Hertta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa