Olet täällä

Mistä apua?

Ahdistaako läheisesi pelaaminen? Tervetuloa Herttaan! Voit vaihtaa ajatuksia peliongelmasta kärsivien läheisten kanssa sekä saada tukea muilta. Palvelu toteutetaan yhteistyössä Peluurin kanssa.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Mistä apua?

ViestiKirjoittaja Vieras » 17.10.2016 03:57:08

Hei!
Läheiseni paljastui hiljattain peliriippuvaiseksi ja tavallaan elämme vielä kriisivaihetta. Moni asia vielä selvittämättä mutta apua on haettu ja onneksi saatukin.
Meidän tapauksessa pelaaja on vaimonsa nimiin ottanut suuria summia velkaa hänen tietämättään kunnes jäi valheistaan kiinni. Onko kenelläkään vastaavia kokemuksia? Jos, niin miten olette asioita selvittäneet esim. juridisesti? Mistä olette saaneet neuvoja ja apuja raha-asioiden selvittämiseksi?
Vieras
 

Re: Mistä apua?

ViestiKirjoittaja emilii » 17.11.2016 15:12:12

Hei,

hyvä kuulla että olette saaneet apua – toivottavasti myös sinä läheisenä.

Onko vaimon nimi väärennetty lainapapereihin vai mitä on tapahtunut?

Jos kyseessä on rikos, suosittelen vaimoa tekemään rikosilmoituksen. Tärkeintä on, että velkaantumisen kierre saadaan katkaistuksi. Läheisestä ihmisestä voi olla vaikea tehdä rikosilmoitusta, mutta lopulta se on rakkauden teko pelaajaa kohtaan. Jos pelaaja pääsee kuin koira veräjästä, pelaaminen tod. näk. vain kiihtyy.

Pelaaja ei voi aloittaa toipumista, jos vielä saa pelirahaa jostakin tai läheinen muutoin suojaa pelaamisen seurauksilta. Pelaajan tulisi ylipäätään oppia – joskus kantapäänkin kautta – kantamaan vastuu omista teoistaan.

Vaimon talouden suojaaminen on ensisijaista (erilliset tilit, yhteisten menojen jakaminen ja siitä tarvittaessa kirjallinen sopimus). Vaimolle voi myös kertoa läheisille tarkoitetuista palveluista; peliongelma aiheuttaa paljon huolta myös läheisissä ( http://pelirajaton.fi ja http://peluuri.fi/ ).

Oman alueen oikeusaputoimistosta ( http://www.oikeus.fi ) kannattaa pyytää juridista neuvontaa.

Apua velkaantumisasioissa saa esim. Takuu-Säätiön maksuttomalta velkalinjalta, jonne voi soittaa nimettömänä:

http://www.takuu-saatio.fi/palvelumme/v ... t-neuvonta

Näillä pääsette alkuun. Kaikkea hyvää vaikeaan tilanteeseen.
emilii
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 8
Liittynyt: 5.9.2012 20:14:14


Paluu Hertta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa