Olet täällä

Aviomiehen peliongelma

Ahdistaako läheisesi pelaaminen? Tervetuloa Herttaan! Voit vaihtaa ajatuksia peliongelmasta kärsivien läheisten kanssa sekä saada tukea muilta.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Aviomiehen peliongelma

ViestiKirjoittaja Pettynyt aina vaan » 5.9.2018 08:17:52

Yritän purkaa vähän ajatuksiani ja siksi nyt kirjoitan tänne. Miehen uhkapeliriippuvaisuus paljastui minulle vajaa vuosi sitten kun sain puhelun että miksemme olleet muuttaneet pois asunnostamme. Olimme saaneet häädön ja muuttopäivä oli jo mennyt. Mies oli onnistunut pimittämään tiedon minulta todella taitavasti. Menetin omat luottotietoni myös. Siirsin oman osuuteni vuokrasta mieheni tilille ja hölmö uskoin että hän maksoi vuokrat. Pelaamiseenhan ne oikeasti meni. Olin aina tiennyt että hän pelaa, mutten sitä että siitä on muodostunut ongelma. Jäin kuitenkin suhteeseen kun mies lupasi hakea itselleen apua ja lopettaa pelaamisen kokonaan kysessä on kuitenkin sairaus. Kyllä hän soittikin ja pyysi keskusteluaikaa, mutta sitä hän ei jostain syystä koskaan saanut tai sitten sai ja mieli muuttui eikä enää sitten halunnutkaan mennä. Olen häntä yrittänyt patistaa menemään puhumaan ongelmastaan jonkun kanssa ja turhaan. Olen kysynyt pelaako vielä, onko ulosotossa jotain ja vastaus on ollut aina kieltävä. Nyt tilanne on se että hän jäi kiinni pelaamisesta taas. Ulosotossa on kuulemma summa X jota hän ei itsekään tiedä. En tiedä onko edes mahdollista että ihminen ei tiedä summaa jota häneltä peritään... sanoin hänelle että summa täytyy selvittää ja apua täytyy hakea. Minä en jaksa enää aikuista ihmistä vahtia joten muutan pois ainakin väliaikaisesti. Hänen täytyy pystyä näyttämään minulle että saa asiansa kuntoon, varsinkin itsensä takia. Tilanne tuntuu todella pahalta varsinkin kun toista rakastaa. Minä en vaan näe enää muuta mahdollisuutta kuin muuttaa pois, olen menettänyt luottamukseni häneen täysin. Aina kun kauppareissut venyy tai hän näyttää piilottelevan sitä mitä puhelimen ruudulla näkyy, ainut mitä päässäni pyörii että hän pelaa taas. Miksi ihminen pilaa oman ja läheistensä elämän?
Pettynyt aina vaan
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 18
Liittynyt: 5.9.2018 07:23:20

Re: Aviomiehen peliongelma

ViestiKirjoittaja peluriEx (poistunut käyttäjä) » 5.9.2018 15:21:14

Pettynyt aina vaan kirjoitti: Ulosotossa on kuulemma summa X jota hän ei itsekään tiedä. En tiedä onko edes mahdollista että ihminen ei tiedä summaa jota häneltä peritään... sanoin hänelle että summa täytyy selvittää ja apua täytyy hakea.


Itselläni alkoi ulosotto joskus vuonna 2013. Velkoja oli perinnässä, oli haasteita ja osa ulosotossa. En itsekkään tiennyt velkasummaa. Lopulta kun selvitin tilanteen velkojia oli 31 kpl. Eli on hyvinkin mahdollista, että ahdistuksen keskellä ei tiedä velkasummaa. Ulosotosta saa tilattua velallisen ulosottoasiat tulosteen. ( Tai en ole varma, sen kai nyt tänä päivänä näkee ulosoton sivuilta verkkopankkitunnuksilla kirjautumisella. )

Vaikea tilanne. Sitä samaan aikaan haluaa lopettaa pelaamisen ja kuitenkin haluaa pelata. Täysi rehellisyys olisi tärkeä. Kirjoituksen perusteella pelaaminen jatkuu vielä, jos on salattavaa. En oikein osaa muuta kommentoida. Avun hakeminen voisi auttaa, mutta jos toinen ei halua, niin ei kai sitä voi pakottaakaan. Itsestä se kuitenkin lähtee.

Tsemppiä kuitenkin.
peluriEx (poistunut käyttäjä)
 

Re: Aviomiehen peliongelma

ViestiKirjoittaja NälkäinenHaamu » 5.9.2018 15:59:35

Pettynyt aina vaan kirjoitti:Yritän purkaa vähän ajatuksiani ja siksi nyt kirjoitan tänne. Miehen uhkapeliriippuvaisuus paljastui minulle vajaa vuosi sitten kun sain puhelun että miksemme olleet muuttaneet pois asunnostamme. Olimme saaneet häädön ja muuttopäivä oli jo mennyt. Mies oli onnistunut pimittämään tiedon minulta todella taitavasti. Menetin omat luottotietoni myös. Siirsin oman osuuteni vuokrasta mieheni tilille ja hölmö uskoin että hän maksoi vuokrat. Pelaamiseenhan ne oikeasti meni. Olin aina tiennyt että hän pelaa, mutten sitä että siitä on muodostunut ongelma. Jäin kuitenkin suhteeseen kun mies lupasi hakea itselleen apua ja lopettaa pelaamisen kokonaan kysessä on kuitenkin sairaus. Kyllä hän soittikin ja pyysi keskusteluaikaa, mutta sitä hän ei jostain syystä koskaan saanut tai sitten sai ja mieli muuttui eikä enää sitten halunnutkaan mennä. Olen häntä yrittänyt patistaa menemään puhumaan ongelmastaan jonkun kanssa ja turhaan. Olen kysynyt pelaako vielä, onko ulosotossa jotain ja vastaus on ollut aina kieltävä. Nyt tilanne on se että hän jäi kiinni pelaamisesta taas. Ulosotossa on kuulemma summa X jota hän ei itsekään tiedä. En tiedä onko edes mahdollista että ihminen ei tiedä summaa jota häneltä peritään... sanoin hänelle että summa täytyy selvittää ja apua täytyy hakea. Minä en jaksa enää aikuista ihmistä vahtia joten muutan pois ainakin väliaikaisesti. Hänen täytyy pystyä näyttämään minulle että saa asiansa kuntoon, varsinkin itsensä takia. Tilanne tuntuu todella pahalta varsinkin kun toista rakastaa. Minä en vaan näe enää muuta mahdollisuutta kuin muuttaa pois, olen menettänyt luottamukseni häneen täysin. Aina kun kauppareissut venyy tai hän näyttää piilottelevan sitä mitä puhelimen ruudulla näkyy, ainut mitä päässäni pyörii että hän pelaa taas. Miksi ihminen pilaa oman ja läheistensä elämän?

Ketään ihmistä ei voi pakottaa muuttumaan. Muutos täytyy lähteä omasta halusta, muuten se ei ole kestävä.

Ja kuten peluriEx sanoi niin on täysin mahdollista ettei tiedä ulosottovelkaa, mutta se on helppo saada selville täältä: https://asiointi.oikeus.fi/web/asiointi/ulosotto kohdasta velallisen ulosottoasiat-tuloste. Tietysti lisäksi voi olla myös velkoja, jotka eivät ole päätyneet ulosottoon asti.

Kukaan ei tahallaan pilaa omaa tai läheistensä elämää. Riippuvuus on kuin vastarakastuminen. Silloin suurimmaksi rakkaudeksi(prioriteetiksi) tulee pelaaminen. Lopettaminen ei ole mitenkään helppoa. Halu pelata ja halu lopettaa ovat ristiriidassa.

Nykyään pelirajaton järjestää vertaistukiryhmiä myös läheisille, jos tuntuu siltä että haluaisi keskustella jonkun samassa asemassa olevan kanssa.

Pidä itsestäsi huolta myös!

Tsemppiä!
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCq79mVh8bx1xndeWCEBZ00A
E-mail: riku_forsell@hotmail.com

Jos tarvit vertaistukea tai on kysyttävää, laita viestiä. Autan mielelläni.
Avatar
NälkäinenHaamu
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 288
Liittynyt: 9.2.2017 23:28:19
Ollut pelaamatta

Re: Aviomiehen peliongelma

ViestiKirjoittaja Pettynyt aina vaan » 6.9.2018 20:54:27

Kiitos paljon molemmille vastauksista. Minä niin haluaisin saada meidän suhteen toimimaan. Satunnainen lipsuminenkaan ei niin paljon haittaisi jos niistä kerrottaisi suoraan ja riippuvaisuudesta yritettäisiin todella päästä eroon. Tuntuu että sydän särkyy palasiksi tämän takia. Jos kumppaniinsa ei voi luottaa niin en nää miten voisin jatkaakaan enää näin. Kiitos todella paljon tuosta linkistä. Haluan vielä kuitenkin yrittää...
Pettynyt aina vaan
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 18
Liittynyt: 5.9.2018 07:23:20

Re: Aviomiehen peliongelma

ViestiKirjoittaja peluriEx (poistunut käyttäjä) » 9.9.2018 20:42:36

Suostuisiko miehesi siihen, että sinä hoitaisit kaikki raha-asiat ja saisi pienen käyttörahan vaikka viikottain? Jos rahaa ei ole, ei voi pelata... Ainakin alkuun. Itse mietin jo edunvalvojaa, tai sitten sitä, että ulkoistaisin parhaalle kaverilleni omat raha-asiani. Olen kyllä kertonut, että pelaan silloin tällöin, mutta en ole vielä avautunut kuinka suuri ongelma tämä minulle on. Eli en ole ihan paras neuvomaan. :D
peluriEx (poistunut käyttäjä)
 

Re: Aviomiehen peliongelma

ViestiKirjoittaja Pettynyt aina vaan » 10.9.2018 06:04:13

peluriEx kirjoitti:Suostuisiko miehesi siihen, että sinä hoitaisit kaikki raha-asiat ja saisi pienen käyttörahan vaikka viikottain? Jos rahaa ei ole, ei voi pelata... Ainakin alkuun. Itse mietin jo edunvalvojaa, tai sitten sitä, että ulkoistaisin parhaalle kaverilleni omat raha-asiani. Olen kyllä kertonut, että pelaan silloin tällöin, mutta en ole vielä avautunut kuinka suuri ongelma tämä minulle on. Eli en ole ihan paras neuvomaan. :D

Hänen avainlukulista minulla onkin ollut jo pidemmän aikaa. Jos hän itse ehdottaisi että hoitaisin kaikki raha-asiat niin se sopisi minulle. Jotenkin tuntuu etten voi aikuiselta ihmiseltä moista vaatia. Tuntuu että miehestä on todella vaikeaa olla minulle avoin pelaamisestaan. Itse vaadin nyt ehdotonta rehellisyyttä asiassa että voimme jatkaa yhdessä, saa nähdä kuinka käy. Velkojen määrä ei minua muuten kiinnosta vaan haluan nähdä paljon sitä on. Sanoin hänelle että vaadin myöhemmin nähdä ulosoton määrän myös nähdäkseni että sen kehitys on oikeaan suuntaan eli alaspäin. Vielä mies ei ole löytänyt tarpeeksi rohkeutta että katsoisimme summan yhdessä...
Pettynyt aina vaan
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 18
Liittynyt: 5.9.2018 07:23:20

Re: Aviomiehen peliongelma

ViestiKirjoittaja peluriEx (poistunut käyttäjä) » 13.9.2018 20:10:41

No vähän holhoamiselta tuo viikkoraha kuullostaa. Hyvä, että avainlukulista on sinulla.

Toivottavasti pian selviää velkasaldo. Itseäni se ahdisti paljon enemmän, kun en tiennyt tarkkaa summaa. Ja sitä pitkään pakoilin. Kun sain selvitettyä ja laadittua excel-taulukon veloista, ahdistus muutti muotoaan, oli helpompi kantaa. Ja hyvä tehdä toimintasuunnitelma, eli annoin kaiken mennä uo:hon. Tavallaan se oli pakkokin, kun ei rahat enää riittäneet perintätoimistojen maksusuunnitelmiin.
Voimia!
peluriEx (poistunut käyttäjä)
 

Re: Aviomiehen peliongelma

ViestiKirjoittaja Pettynyt aina vaan » 13.9.2018 21:19:35

peluriEx kirjoitti:No vähän holhoamiselta tuo viikkoraha kuullostaa. Hyvä, että avainlukulista on sinulla.

Toivottavasti pian selviää velkasaldo. Itseäni se ahdisti paljon enemmän, kun en tiennyt tarkkaa summaa. Ja sitä pitkään pakoilin. Kun sain selvitettyä ja laadittua excel-taulukon veloista, ahdistus muutti muotoaan, oli helpompi kantaa. Ja hyvä tehdä toimintasuunnitelma, eli annoin kaiken mennä uo:hon. Tavallaan se oli pakkokin, kun ei rahat enää riittäneet perintätoimistojen maksusuunnitelmiin.
Voimia!

En tiedä miten jaksan enää, mitään ei tapahdu. En osaa enää kuin itkeä. Ikävä kyllä olen itse aika rikkinäinen ihminen ja tämä tilanne alkaa omalla kohdallani purkautua varsin ikävästi... Sain tänään uuden asunnon johon muutan kuun vaiheessa. Tuntuu etten ole riittävä hänelle, vaikka olen pakannut melkein kaikki tavarani tuntuu ettei se liikuta häntä mitenkään. Sattuu liikaa, kiitos tsempeistä. Yritän koota itseni jotenkin.
Pettynyt aina vaan
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 18
Liittynyt: 5.9.2018 07:23:20

Re: Aviomiehen peliongelma

ViestiKirjoittaja peluriEx (poistunut käyttäjä) » 14.9.2018 17:31:42

Ikävä kuulla.
Jotain viisasta tai lohduttavaa kirjoittaisin, jos osaisin. Ehkä tämä asumusero avaa hänen silmänsä ja huomaa, mitä sinussa menettää...
En osaa oikein mitään sanoa tähän. Voimia!
peluriEx (poistunut käyttäjä)
 

Re: Aviomiehen peliongelma

ViestiKirjoittaja Pettynyt aina vaan » 28.9.2018 19:44:03

Todella epätodelliset fiilikset, välillä on tyyntä ja sitten mennään taas aallonpohjaan. Olen nähnyt nyt todella paljon painajaisia erilleen muutosta ja miehen pelaamisesta. Herään näistä unista aina itkien. Oli aika ahdistava tunne kun näin viimeyönä taas painajaista ja heräsin siihen kun itkin ja ystävä oli vielä yökylässä :shock: Kaksi päivää muuttoon jäljellä... mies on onneksi sen verran ajatellut asioita, että sanoi antavansa minulle sormuksen takaisin vasta kun on varma ettei enää perseile. Edistysaskel sekin. Huoh, saisi nämä ajatuksena järjestykseen.
Pettynyt aina vaan
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 18
Liittynyt: 5.9.2018 07:23:20

Re: Aviomiehen peliongelma

ViestiKirjoittaja peluriEx (poistunut käyttäjä) » 28.9.2018 20:05:56

On ihan järkyttävää ajatella, mitä kaikkea peliriippuvuus saa aikaan. Tuhoaa ihmissuhteita. Ehkä tämä on vain väliaikainen asumusero ja kaikki kääntyy parhainpäin? Peliriippuvuus on sitkeä tauti ja sumentaa loogisen ajattelun. Se vaan vie mennessään, ei parane yhtään kokeilla. Hyvä, että miehesi on ajatellut. Ehkä tauko tekee hyvää, tai jotenkin selkeyttää tilannetta?

Erot on aina hankalia, kovasti voimia!
peluriEx (poistunut käyttäjä)
 

Re: Aviomiehen peliongelma

ViestiKirjoittaja Pettynyt aina vaan » 28.9.2018 20:35:22

peluriEx kirjoitti:On ihan järkyttävää ajatella, mitä kaikkea peliriippuvuus saa aikaan. Tuhoaa ihmissuhteita. Ehkä tämä on vain väliaikainen asumusero ja kaikki kääntyy parhainpäin? Peliriippuvuus on sitkeä tauti ja sumentaa loogisen ajattelun. Se vaan vie mennessään, ei parane yhtään kokeilla. Hyvä, että miehesi on ajatellut. Ehkä tauko tekee hyvää, tai jotenkin selkeyttää tilannetta?

Erot on aina hankalia, kovasti voimia!

Itse ainakin toivon että tästä ei tule mitään pysyvää ratkaisua. Kyllä ainakin itsestä tuntuu että tilanne selkenee kun ei olla koko aikaa saman katon alla. Palkan puolesta miehen pitäisi pystyä pitämään tämä asunto myös ilman minua. Sitähän minä pelkään että tilanne leviää käsiin kun en tässä ole ja vieraannutaan toisistamme. Toivottavasti niin ei käy...
Pettynyt aina vaan
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 18
Liittynyt: 5.9.2018 07:23:20

Re: Aviomiehen peliongelma

ViestiKirjoittaja peluriEx (poistunut käyttäjä) » 2.10.2018 18:53:46

Se vaara on olemassa, mutta Toivotaan parasta!! Aika näyttää.. Voi kun maailmassa ei olisi yhtään pelikonetta/casinoa...
Miten muutto meni?
peluriEx (poistunut käyttäjä)
 

Re: Aviomiehen peliongelma

ViestiKirjoittaja Pettynyt aina vaan » 3.10.2018 06:20:17

peluriEx kirjoitti:Se vaara on olemassa, mutta Toivotaan parasta!! Aika näyttää.. Voi kun maailmassa ei olisi yhtään pelikonetta/casinoa...
Miten muutto meni?

Muutossa oli jokunen ongelma johtuen edellisistä asukkaista, mutta muuten meni ihan ok. Onneksi minulla on koirat, muuten olisi todella outoa olla yksin täällä. Ajattelen todella paljon sitä miten mies pärjää siellä yksin tyhjässä asunnossa, on tämä kyllä aikamoista :(
Pettynyt aina vaan
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 18
Liittynyt: 5.9.2018 07:23:20

Re: Aviomiehen peliongelma

ViestiKirjoittaja peluriEx (poistunut käyttäjä) » 6.10.2018 11:04:44

Moi, kuinka on sujunut? Toivottavasti miehesi pääsee eroon peleistä. Ihan totta, lemmikeistä on paljon seuraa.
Itse mokasin taas, talletin 50 euroo casinolle ja taas harmittaa. Ehkä se tästä, ei kuitenkaan mennyt koko tiliä.

Kaikkea hyvää!
peluriEx (poistunut käyttäjä)
 

Seuraava

Paluu Hertta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa