Olet täällä

Miehen peliriippuvuus

Ahdistaako läheisesi pelaaminen? Tervetuloa Herttaan! Voit vaihtaa ajatuksia peliongelmasta kärsivien läheisten kanssa sekä saada tukea muilta.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Re: Miehen peliriippuvuus

ViestiKirjoittaja Lostinthislife » 10.6.2022 21:33:57

Moikka!

Täällä menossa kai päivä 20! Edelleen menee hyvin, ehkä liiankin!

Joskus kirjoitin omasta terveydestä tänne, siitä sain "puhtaat paperit", eli ei muutoksia nyt havaittavissa enää (kohdunkaulan.)

Eli liian hyvin menee, pelottaa, et kohta mennään alas ja lujaa. Mut pessimistihän ei pety, vai miten se meni. 8)

En oo hakenut itselle apuja vielä, pari kertaa lähellä ollut. Täytyy yrittää kyllä!
Lostinthislife
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 23
Liittynyt: 24.10.2018 21:31:33

Re: Miehen peliriippuvuus

ViestiKirjoittaja Eveliina » 12.6.2022 22:03:19

Moikka!

Hienoa kuulla, että fyysisen terveytesi suhteen asiat ovat mallillaan ja olet saanut puhtaat paperit. Yksi iso stressin aihe vähemmän!

Hyvä, että siellä muutoinkin asiat ovat hyvällä mallilla. Toki valppaana sitä tulee olemaan todennäköisesti jonkin aikaakin ja epäilee, että onko toipuminen totta ja milloin taas mennään alamäkeen. Se on inhimillistä, kun luottamus on niin perusteellisesti petetty monta kertaa. Varmaankin epävarmuudesta pääsee eroon jossain vaiheessa, kun aikaa on kulunut enemmän ja toipuminen toivottavasti edelleen jatkuu. Kun sanoihin ei enää voi luottaa ollenkaan, on läheisen teot tärkeämpiä toipumisen seuraamisessa ja luottamuksen palautumisessa.

Kuuntele itseäsi herkällä korvalla ja tee asioita, jotka ovat sinulle hyväksi. Ja jos tuntuu, että kaipaat vertaistukea tai ammattilaisen kanssa keskustelua, hae sitä matalalla kynnyksellä. Meitä samaa kokeneita on paljon ja puhuminen auttaa usein pääsemään asian käsittelyssä eteen päin.

Kaikkea hyvää teille ja aurinkoista alkavaa viikkoa!

-Eveliina
Eveliina
Vertaiskeskustelija
 
Viestit: 124
Liittynyt: 18.8.2020 10:50:46

Re: Miehen peliriippuvuus

ViestiKirjoittaja Eveliina » 22.7.2022 11:34:44

Moikka Lostinthislife!

Miten siellä teillä on kesä sujunut?
Toivottavasti kaikki on edelleen sujunut hyvin ja voitte paremmin koko perhe.

Täällä kesä on sujunut hyvin, tosin aivan liian nopeasti kuten joka kesä tuntuu kuluvan.

Aurinkoista kesän jatkoa ja kaikkea hyvää!

-Eveliina
Eveliina
Vertaiskeskustelija
 
Viestit: 124
Liittynyt: 18.8.2020 10:50:46

Re: Miehen peliriippuvuus

ViestiKirjoittaja Lostinthislife » 29.10.2022 20:27:18

Moikkamoi, pitkästä aikaa taas!

Aivot sumussa eteenpäin. Väsymys on valtava. Pitkään ollut tunne, että ollaan vaan kämppäkavereita. Kesällä oli se ihana rakastamisen tunne, mut heti, kun mies mokasi (joskus elokuussa), niin tuntui, ku oltais matto vedetty jalkojen alta. Ja koska meillä yhteiset lainat, laskut ym, ni minä tottakai lainasin hänelle rahaa, että saa maksettua kriittisiä pois. Lupasi maksaa takaisin metsähakkuurahoista. No niitä ei ole vielä tullu, eikä kyl kiirekään. Selviä päiviä miehellä nyt jotain reilu 90, alle 100 kuitenkin. Et sen suhteen nostan kyllä hattua. Mies ehdotti, että hänen puhelimesta pankkisovellukset pois ja mulle raha-asiat hoidettaviksi, mut koska en muista miltei enää edes omaa nimeä, ni miten muistan hoitaa toisen laskut sun muut.

En ole vielä hakenut apua, esimiehelle olen kotitilanteen kertonut jo ja hänkin ohjeisti työterveyteen psykologille. Työkaverit, kuin toinen perhe, osalle heistäkin hieman kotitilannetta avasin.

Tää tilanne kyl mietityttää ja paljon. Vielä, kun meillä molemmilla on oikeasti tulevaisuuden suunnitelmat samat ja selvillä, mut silti tuntuu usein, että pääsisi yksin helpommalla. Pitkään olen jo jaksanut.

Huh. Mut lämmintä syksyn jatkoa kaikille! Palailen taas (puolen vuoden päästä.) 😂
Lostinthislife
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 23
Liittynyt: 24.10.2018 21:31:33

Re: Miehen peliriippuvuus

ViestiKirjoittaja Eveliina » 30.10.2022 19:01:38

Moikka lostinthislife,

Mukava kuulla sinusta pitkästä aikaa!

Ja hienoa kuulla, että siellä puoliso on pystynyt olemaan jo useamman kuukauden pelaamatta. Miten pystyt seuraamaan tuota hänen tilannetta, ettei pelejä ole? Näetkö esimerkiksi omasta verkkopankista hänen tilinsä vai miten olette asian järjestäneet?

Hyvä, että olet rajannut tilannetta niin, ettet ole ottanut hänen pankkitunnuksia omalle kontollesi. Tämä lähinnä siksi, että siitä vastuusta on oikeus kieltäytyä, vaikka mahdollisesti siitä olisi ainakin puolisollesi apua. Mutta hänen pitää voida hoitaa omat raha-asiansa, se on aikuisen vastuu. Ja tosiaan iso vastuu olisi sinulla vielä lisäksi siinä, että hoitaisit hänen raha-asiansa.

Voin hyvin samaistua tuohon väsymykseen ja uupumukseen. Tilanne kuormittaa jatkuvasti, vaikka ns. hyviä merkkejä teillä on ilmassa puolison osalta. Itselle epävarmuus kaikesta tuntui olevan pahin siedettävä. Tuntui, että piti kyseenalaistaa melkein kaikkea omassa elämässä, että pääsin jotenkin sujuiksi asian kanssa.

Tosi hyvä, että olet pystynyt kertomaan töissä tilanteesta esihenkilölle ja osalle työkavereistakin. Helpottaa varmasti se, ettei tarvitse töissä yrittää pitää kulissia yllä. Kyseessä on niin iso asia, että vaikuttaa omaan läsnäoloon ja mahdollisesti suoriutumiseenkin töissä. Ainakin omalla kohdalla kävi niin!

Olet kyllä ihmeellisesti jaksanut ilman apua tähän asti. Hae apua mieluummin ennemmin kuin myöhemmin, sillä helpompi on saada niin sanotusti itseään kasaan aiemmin kuin silloin kun on jo ihan täysin loppu.

Jotain selkeyttä tuo teidän tilanne voisi kaivata, esimerkiksi yhteisiä sääntöjä tai toimintatapoja, jotka auttaisi teitä molempia ja voisit saada itsellesi vähän paremman olon. Toivottavasti puolisosi on hakenut itselleen kunnolla apua ja pysyy pelaamatta.

Tsemppiä paljon sinne ja ollaan kuulolla!

-Eveliina
Eveliina
Vertaiskeskustelija
 
Viestit: 124
Liittynyt: 18.8.2020 10:50:46

Edellinen

Paluu Hertta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa