Olet täällä

Iteroitu, uusittu Opamox-resepti

Dosetissa keskustellaan lääkkeistä ja lääkeriippuvuudesta. Vertaiskeskustelun tavoitteena on kannustaa lääkekäytön hallintaan ja antaa tukea mahdollisesta riippuvuudesta irrottautumiseen. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Iteroitu, uusittu Opamox-resepti

ViestiKirjoittaja CandyCrush » 10.1.2022 14:49:51

Hei,

Tietäisikö joku, kun mulla on iteroitu (30 pv) Opamox-resepti. Eli tarvittaessa otettavaksi. Mutta kun mulla vaihtelee välillä se, kuinka usein ja paljon joudun niitä ottamaan hyvinkin paljon, niin yritän välttyä siltä, että ne eivät vain pääsisi loppumaan ennen kuin voin hakea apteekista lisää.

Nyt hain reseptin viimeiset pillerit perjantaina ja laitoin viikonloppuna uusimispyynnön reseptiin OmaKannassa. Ihmeekseni se oli uusittu jo nyt maanantaina. Se, mitä tässä kyselen on, että voinko hakea nyt tällä uudella reseptillä lääkkeitä koska tahansa? Vai soveltavatko ne jotenkin apteekissa tätä resepteihin liitettyä 30 päivän iterointiväliä? Kyseessähän on siis uusi resepti, niin jotenkin kuvittelisin, että niitä saisi.

Ja ihan vaan lisähuomiona, että en mitenkään väärinkäytä näitä lääkkeitä, mielessä vain nyt sekin, että tämän koronatilanteen ollessa päällä, niin jos sattuu niin, etten pääsekään joskus hakemaan lääkkeitä kun niitä tarvitsisi. Eivät nimittäin jousta apteekissa päivääkään näissä iteroiduissa pillereissä.

Kiitos, jos jollain olisi tietoa tästä!
CandyCrush
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 1
Liittynyt: 10.1.2022 14:39:05

Re: Iteroitu, uusittu Opamox-resepti

ViestiKirjoittaja Mastodontti » 10.1.2022 19:27:12

^Tämä asia riippuu täysin farmaseutista. Voi hyvin olla, että hän ei huomaa tai välitä iterointi välistä varsinkaan jos ei satu huomaamaan, että aikasempi Opamox-resepti on iteroitu..

Voi myös olla, että et saa uusia nappeja ennenkuin vanhan reseptin iterointi väli umpeutuu.

Jos lääkkeet haluaa mahdollisimman nopeasti haltuun kannattaa valita mahdollisuuksien mukaan apteekki jossa et tavallisesti käy ja täten eivät muista ainakaan sinua sekä aikaisempaa iteroitua reseptiä vaikka tottakai sen näkee farmaseutti sieltä koneelta mutta monesti tietyt asiat jää kiireessä huomiotta..
Mastodontti
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1041
Liittynyt: 15.10.2017 16:21:59

Re: Iteroitu, uusittu Opamox-resepti

ViestiKirjoittaja Silkkiuikku » 20.2.2022 07:02:55

Jos kyseinen lääkitys sulla vastaavana mennyt jo pidempään, ni uskon että farmaseutti iteroinnit tsekkaa.

Kovin painotat ettei tässä mitään ongelmaa ole, mutta jos tarvittaessa otettava lääke loppuu usein ennen kuin olisi uusi nouto apteekista, ni kannattaa pysähtyä asian äärelle rehellisesti, ja kenties jutella lekurin kanssa..? Opamox on melko "mieto" bentso ja jos sun oloja koitetaan nyt vaan hoitaa liian vähällä lääkityksellä ja/tai pelkällä lääkkeellä keskustelu ym muun tuen puuttuessa..? Ei se elämänlaatu ainakaan itsestään paremmaksi muutu vaikka bentsoja popsisi joka pv. Päinvastoin...
"She who dares, wins."
Avatar
Silkkiuikku
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 17
Liittynyt: 10.10.2021 08:09:30


Paluu Dosetti

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa