Olet täällä

Bentsoriippuvuus?

Dosetissa keskustellaan lääkkeistä ja lääkeriippuvuudesta. Vertaiskeskustelun tavoitteena on kannustaa lääkekäytön hallintaan ja antaa tukea mahdollisesta riippuvuudesta irrottautumiseen. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Bentsoriippuvuus?

ViestiKirjoittaja Ahdistunut » 2.7.2020 08:59:36

Eli ollut ahdistava elämäntilanne. Opamox 15mg ollut reseptillä n. 3vuotta ja niitä on normaalisti mennyt n. 2 viikossa.

Nyt on sitten ollut todella ahdistava tilanne. Mennyt lauantaina 3x15mg opamox, sunnuntaina sama, maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona 2x 15mg.

Eilen oli järkyttävä ahdistus ja panikointi. Joskus illalla jopa itkin muijan olkapäätä vasten kuinka en selviä tästä. Pää on jotenkin jumissa ja olo epätodellinen.

Tuleekohan näistä vieroitusoireita? Tuntuu että ahdistaa, lihakset on jumissa, varsinkin pohkeissa. Jotenkin säpsähtelee. Kädet tärisee välillä.

Olo on ihan toivoton ja paska.

Suunnitelmissa olis yrittää sinnitellä iltaan asti ja ottaa sitten yksi opamox että saa nukuttua. En tiedä onnistuuko ja kuinka hirveäksi olo vielä päivänmittaan muuttuu.

Muutenkaan tiedä enää mitä tehdä kun kaikki tuntuu toivottomalta vaikka näennäisesti asioiden pitäs olla ok.
Ahdistunut
 

Re: Bentsoriippuvuus?

ViestiKirjoittaja vadelmamunkki » 2.7.2020 13:30:32

Moi!

Kyllä bentsoihin kehittyy riippuvuus pitkään käyttäessä. Myös Opamoxiin, vaikka se on miedoimmasta päästä tuon lääkeryhmän aineita. Toleranssi kasvaa ja tulee tarve suurentaa annosta, tai tulee vierotusoireita jotka voi olla juuri kuvaamasi kaltaisia.

Jos paikkakunnallasi on päihdeklinikka tai vastaava, kannattaa mennä sinne juttelemaan asiasta ihan rohkeasti ja rehellisesti.

Tsemppiä.
¤ Siitä on lähdettävä että tähän on tultu. ¤
Avatar
vadelmamunkki
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 3409
Liittynyt: 14.8.2016 09:57:17

Re: Bentsoriippuvuus?

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 5.7.2020 05:44:04

^^ Ei noin vähäisestä Opamoxin käytöstä vielä fyysistä riippuvuutta ja vieroitusoireita tule. Nk. rebound-ahdistusta Opamox kyllä voi herkästi aiheuttaa, koska sillä on niin lyhyt vaikutusaika ja muutenkin vähän epämääräisesti sahaava vaikutus. Kun lääkkeen pitoisuus elimistössä kääntyy laskuun, se pahentaa alkuperäistä ahdistusta. Yleensä tähänkin tarvitaan vähän enemmän "treeniä", kuin sulla, mutta kyllä tuo mahdollista on jo hyvinkin vähällä ja satunnaisella käytöllä.

Onko tullut juopoteltua tai käytettyä muita huumeita? Meneekö muita lääkityksiä ja onko sellaisia vastikään aloitettu? Ei mulle tarvitse kertoa, mutta tarkoitan vain sanoa, että em. asiat luonnollisesti pahentavat kaikenlaista epämääräistä ahdistusoireilua ja esim. masennuslääkkeet voivat helposti vain pahentaa ahdistusta, jos se on henkilön ensisijainen ongelma, eikä niinkään masennus.

Ja sitten sulla nyt vain yksinkertaisesti voi olla todella paha ahdistus, kun kerran elämäntilanteesikin on tällä hetkellä vaikea. Vaikea-asteinen ahdistus tuntuu usein selkeinä fyysinäkin oireina. Eihän sekään ole tavatonta, että on soitettu ambulanssi, kun on luultu paniikkikohtausta sydänkohtaukseksi. Vaikken itse ahdistuksen/paniikin vuoksi sentään lanssia ole soitellut, niin ihan omakohtaista kokemusta on siitä, että paha ahdistus tuntuu kaikenlaisina kiristyksinä, puristuksina, kehon jännitystiloina, pahoinvointina, kylmähikisyytenä jne.

Ehkä sun kannattaisi nyt hommata Opamoxin tilalle jokin pitkävaikutteisempi benzo(esim. Diapam tai Rivatril) ja kun saat tilanteen niillä vakautettua(ja mahdollisesti setvittyä sitä muuta hankalaa elämäntilannetta), niin sitten etsiä niitä keinoja, joilla hallita ahdistusta lääkkeettömästi(Eivät ole mitään nopeita simsalabim! -temppuja, mutta vaivan arvoisia alituiseen lääkkeiden popsimiseen verrattuna) ja toki mielellään jonkun ammattilaisen kanssa jutella näistä asioista, jotka ahdistavat.
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 12821
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25


Paluu Dosetti

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa