Olet täällä

Atomoksetiini ja Aripipratsoli yhteiskäytössä

Dosetissa keskustellaan lääkkeistä ja lääkeriippuvuudesta. Vertaiskeskustelun tavoitteena on kannustaa lääkekäytön hallintaan ja antaa tukea mahdollisesta riippuvuudesta irrottautumiseen. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Atomoksetiini ja Aripipratsoli yhteiskäytössä

ViestiKirjoittaja henripulkka » 20.11.2020 12:15:15

Hei.

Olen Aripiprazole Orion 5mg -lääkehoidon alaisuudessa ja pitkän odotukseni jälkeen Kela myöntyi ADHD-lääkkeiden erityiskorvattavuuteen. Aripipratsolin ohella satunnaista ketiapiinin käyttöä. Nyt kuitenkin on noussut huoli siitä, voiko näitä lääkeaineita käyttää yhdessä turvallisesti? Voiko näiden lääkkeiden yhteiskäyttö todella lisätä ekstrapyramidaalioireiden ilmaantuvuutta? Aiempaa taustaa tic-oireilusta löytyy.

Onko syytä konsultoida omaa lääkäriä vai voinko olla rauhallisin mielin asian suhteen?

Kiitos jo etukäteen vastauksista.
henripulkka
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 3
Liittynyt: 20.11.2020 11:56:20

Re: Atomoksetiini ja Aripipratsoli yhteiskäytössä

ViestiKirjoittaja Plinkin tiimi » 20.11.2020 13:49:10

Hei!

Kysymyksesi on sen laatuinen, että lääkärin konsultaatio olisi varmasti paikallaan. Jos kynnys lääkärikonsultaatioon on korkea, niin myös neuvontapalvelumme proviisoreilta voi kysyä nimettömästi ja maksuttomasti. Kysymyksesi voit jättää täältä: https://paihdelinkki.fi/fi/neuvonta/kys ... tilaiselta

HUOM! Neuvontapalvelussa on tekninen häiriö, minkä vuoksi tunnusluku ei tule tällä hetkellä välttämättä näkyviin (erityisesti, jos käytät Google Chrome selainta). Jättämällä sähköpostiosoitteesi saat kuitenkin tunnuksen sähköpostiisi.

yst.terv.
Tiia/Plinkin tiimi
Avatar
Plinkin tiimi
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 68
Liittynyt: 31.1.2020 09:05:44


Paluu Dosetti

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa