Olet täällä

Kysy mitä vaan seuraavalta ja vastaa edelliselle. Osa 3.

Mitä sinulle kuuluu? Tervetuloa olohuoneeseen! Olohuoneessa voit keskustella kaikista mielen päällä olevista aiheista, jotka eivät suoranaisesti sovi muiden teemojen alle. Sana on vapaa, mutta muistathan lukea ensin Päihdelinkin säännöt. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Re: Kysy mitä vaan seuraavalta ja vastaa edelliselle. Osa 3.

ViestiKirjoittaja Elämän oppilas » 24.5.2022 16:50:35

Eipä oikeastaan, mutta metsää on. Paljon.
Onko se sitten kaunis, mene tiedä, mutta tärkeä se kyllä on!
Paikka jossa saa olla itsensä kanssa rauhassa ja nauttia siitä mitä ympärillä on.
Arki kaikkine rahahuolineen unohtuu ja pää tyhjenee..

Oletko kesäihminen vai onko talvi enemmän sinun juttusi?
Vaikeuksistakin voi oppia ja saada uudenlaista voimaa
Elämän oppilas
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 38
Liittynyt: 1.1.2018 16:29:31

Re: Kysy mitä vaan seuraavalta ja vastaa edelliselle. Osa 3.

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 25.5.2022 01:59:10

Olen kesäihminen. Tykkään valosta ja lämmöstä. No joo, mitään pitkiä yli kolmenkympin helleaaltoja en oikein tahdo sietää, mutta sellainen 20-25 astetta on just passeli. Tämä alkukesä on ihan lempparivuodenaikani, kun luonto vihertää, uutta elämää syntyy ja valoa kohti mennään vielä :) . Tykkään silti asua Suomessa, koska täällä on neljä vuodenaikaa(Tai ainakin oli ennen kun ilmastonmuutos sotki kaiken). Vaihtelu virkistää ja kevään ja kesän tulo tuntuu sitäkin hienommalta pitkän, pimeän talven jälkeen. Perinteinen talvi lumineen ja pakkasineen kuuluu myös asiaan näillä leveysasteilla. On se ainakin nätin näköistä, vaikka kylmyys mua itseäni vähän ketuttaisikin. Onneksi pari viimeistä talvea olivatkin oikeita talvia.


Oletko kuinka tarkka ulkonäkösi suhteen? Tuleeko peilin edessä vietettyä aikaa ja pohdittua vaatteita ihan tavalliselle kaupunkikäynnille lähtiessä vai menetkö samoissa hyntteissä, satoi tai paistoi, jos ei nyt ihan omista häistä ole kyse?
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 12736
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25

Re: Kysy mitä vaan seuraavalta ja vastaa edelliselle. Osa 3.

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 30.5.2022 06:21:18

Vastaan taas itselleni, kun ei tämä ketju näytä muuten etenevän:

Pukeudun toki tilanteen mukaan, eli jos menen esim. hautajaisiin tai sinfoniaorkesterin konserttiin, laitan asianmukaiset ykköset päälle. Muuten pukeudunkin aikalailla fiiliksen mukaan. Mulle ei ole mikään ongelma kierrellä kaupungilla pieruverkkareissa tai jumppatrikoissa ilman meikkiä, mutta usein tykkään laittaa jotakin vähän parempaa ylleni. Perusmarkettireissulle en vaivaudu laittautumaan millään tavalla, paitsi hygieniastani toki huolehdin aina hyvin. No, pahasti masentuneena ei jaksa sitäkään, mutta onneksi mulla ei ole ollut vaikeaa masennusta aikoihin. Jos menen bändin keikalle, festareille tahi vastaaviin kekkereihin, pukeudun mielellään tilaisuuden hengen mukaisesti, eli silloin tyylini on rockrock :D .


Mikä on kantasi hoitajien työtaisteluun?
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 12736
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25

Re: Kysy mitä vaan seuraavalta ja vastaa edelliselle. Osa 3.

ViestiKirjoittaja Elämän oppilas » 31.5.2022 08:02:11

Erittäin hankala aihe. Tietysti haluaisin hoitajille enemmän palkkaa, mutta ei se ratkaise jaksamiseen ja kuormitukseen liittyviä ongelmia.
Alan houkuttelevuuden eteen pitäisi tehdä paljon muutakin.
Työnantajapuolella ei ole millä maksaa.
Jos palkkamenoja kasvatetaan täytyy jostain muusta tinkiä että pysytään budjetissa.
Suo siellä, vetelä täällä..
Työtaistelu on sinänsä ok, koska jotain täytyy tapahtua. Tunnen hoitoalalla olevia ihmisiä, monet heistä burn-outin partaalla. Näin ei voi jatkua loputtomiin..

Mitenkäs alkoholittomat viinit ja oluet? Maistuuko vai ei? Onko jotain inhokkia/suosikkia?
Vaikeuksistakin voi oppia ja saada uudenlaista voimaa
Elämän oppilas
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 38
Liittynyt: 1.1.2018 16:29:31

Re: Kysy mitä vaan seuraavalta ja vastaa edelliselle. Osa 3.

ViestiKirjoittaja Vilma1966 » 2.6.2022 18:28:14

Holittomat kuoharit ovat mielestäni hyviä. Esim Lehtikuohu ja se toinen jonka nimeä en muista, kuusenkerkädtä tehty. Jääkaapissa on (minulle) uusi vaihtoehto vielä korkkaamattomana.
Usein työpaikan tapahtumissa näitä juonut kun yleensä niissä autoillen liikkeellä.
Muista ei kauheasti ole kokemusta. Ne pari valkkaria mitä olen maistanut ovat olleet aika karseita.

Tiedätkö mikä on Suomen kansalliskukka? Entä -kala?
Vilma1966
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 2022
Liittynyt: 17.10.2016 08:01:52

Re: Kysy mitä vaan seuraavalta ja vastaa edelliselle. Osa 3.

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 3.6.2022 04:35:41

Heh, mua huvittavat nämä tietovisa-/yleistietokysymykset tällaisessa yhteydessä, kun vastaajalla luonnollisestikin on netti auki :P .

Kansalliskukka on kielo ja kansalliskala ahven. Kielon tiesin jo entuudestaan, ahvenen tsekkasin juuri näppärästi netistä. En siis tiennyt sitä. Nyt tiedän.


Huolettaako sinua kuinka paljon tämä maailmantilanteesta johtuva hintojen(ruoan, sähkön, bensan, kaiken) nousu? Oletko jo huomannut sen omassa arjessasi?
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 12736
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25

Re: Kysy mitä vaan seuraavalta ja vastaa edelliselle. Osa 3.

ViestiKirjoittaja vadelmamunkki » 4.6.2022 07:13:18

^ Henkilökohtaisesti oman elämän kannalta hintojen nousu ei kovin hirveästi pelota, mutta yhteiskunnallisesti ja muiden kansalaisten puolesta kyllä. Bensaa en osta koska minulla ei ole moottoriajoneuvoakaan ja ruuan hintojen kanssa osaan kyllä luovia, kun minun ei tarvitse ruokkia kuin itseni. Sähkö on minulle edelleen melko edullista: sähkölasku noin 8 euroa kuussa plus siirtomaksu noin 9 euroa kuussa = 17 e/kk.

Yleisesti ottaenhan kohoavat hinnat leikkaavat kansalaisten ostovoimaa, joka puolestaan vähentää kulutusta. Voi tietysti ajatella että eikös kulutusjuhlien pieni hillitseminen ole hyväkin asia, mutta toisaalta vähentynyt kulutus heikentää markkinataloutta, joka puolestaan voi heikentää työllisyyttä, yrittäjyyttä ja valtion verotuloja.
Sitten vielä se, että ostovoiman heikentyessä kansalaiset siirtyvät ostamaan halvempia tuotteita, jotka eivät yleensä ole niitä ekologisimpia ja eettisimpiä. Eivätkä ehkä terveellisimpiä, jos ruuasta kyse.

Lisäksi asumiskustannusten (esim. sähkö) kasvaessa se näkyy myös Kelan ja sosiaaliturvan kasvavina menoina, koska pienituloisimmille Kela maksaa toimeentulotukea elinkustannusten mukaan.

Elintason aleneminen saattaa aina myös aiheuttaa kansassa tyytymättömyyttä yhteiskuntaan ja päättäjiin, vaikka syyt tilanteeseen olisivat globaaleja tai muuten vaan Suomen ulkopuolella.
(Sivuhuomio: eri hallitusten kannatusta mitattaessa pitkällä aikavälillä huomataan, että Marinin hallituksen kannatus on suunnilleen yhtä hyvä kuin Matti Vanhasen hallitusten kannatus vuosina 2004 - 2011. Sen sijaan Jyrki Kataisen hallituksen kannatus 2011-2014 oli hieman korkeampi johtuen ehkä siitä että siinä oli mukana vielä enemmän puolueita kuin nykyisin. Vuosituhannen epäsuosituin hallitus puolestaan on ollut Sipilän hallitus 2015-2019, jonka kannatus oli alle 50 % melkein koko kauden. Lähde: Yle 2.6.2022)

No niin. Tänään vietetään ilmeisesti monien koulujen päättäjäisjuhlallisuuksia. Onko sinulla muistoissa jotain erityisen hohdokasta koulun päättymistä (minkä koulun tahansa) tai muuten vaan ikimuistoista koulun lopetusta elämäsi varrelta? Kerro jotain siitä.
¤ Siitä on lähdettävä että tähän on tultu. ¤
Avatar
vadelmamunkki
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 3375
Liittynyt: 14.8.2016 09:57:17

Re: Kysy mitä vaan seuraavalta ja vastaa edelliselle. Osa 3.

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 8.6.2022 01:10:38

Ei kyllä tule sellaista mieleen miettimälläkään. Ei saanut meikätyttö hymytyttöjä, stipendejä, kunniamainintoja, enkä edes näytellyt pääroolia kevätjuhlaohjelmassa. Ei tule mieleen mitään erityistä kommellustakaan. No, ysin kevät oli todella hohdokas siinä mielessä, että pääsin peruskoulusta eroon ja haistatin lopullisesti paskat koko helvetin laitokselle :twisted: (En tarkoita parjata suomalaista koulujärjestelmää yleisesti, mutta henkilökohtaisesti traumatisoidun siellä varsin kiitettävästi). Sitten vedin pään täyteen päihteitä, mutta siinä nyt ei ollut tuossa vaiheessa enää mitään uutta. Yleensäkin kesäloman alku oli aina hieno hetki ja parasta koko koulussa tällaiselle pahasti ja kroonisesti koulukiusatulle tapaukselle :evil: :cry: .


Missä asiassa olet niin sanotusti kääntänyt takkisi? Lopetin päihteiden käytön ei kelpaa tässä vastaukseksi.
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 12736
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25

Re: Kysy mitä vaan seuraavalta ja vastaa edelliselle. Osa 3.

ViestiKirjoittaja Talvikaktus » 8.6.2022 15:03:01

Winston-84 kirjoitti:Missä asiassa olet niin sanotusti kääntänyt takkisi? Lopetin päihteiden käytön ei kelpaa tässä vastaukseksi.


Hah, tää on niin random mutta suhtautumisessani ns. seksipositiivisuuteen. Kun siitä aluksi alettiin puhua niin mun mielestä oli tosi hyvä, että tuotiin esiin että myös vaikka vammaisilla ihmisillä ja vanhuksilla on oikeus toteuttaa itseään ja seksuaalioikeudet kuuluu kaikille. Eli siis tällaista perus tasa-arvojuttua jota sietääkin edistää. Mutta sit siinä kävikin niin, että loppujen lopuksi seksipositiivisuuden varjolla tehdään lehtijuttuja jostain ammattitwerkkaajista joilla varmasti ei oo mitään vaikeuksia tulla kuulluiksi ja, öh, kosketelluiksi muutenkaan, ja teeveessä tutustutaan siihen miten "tavalliset suomalaiset keski-ikäset" piiskaa toisiaan ja ihastellaan että onpas vapautunutta. Mä oon sit vissiin seksinegatiivinen kun en mä siitä jaksa elämäni keskipistettä tehdä eikä mua kiinnosta miten muut muhinoi. :lol: Ja huom, tässä en puhu esim pride-kuukaudesta ja sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksista - pride on ihmisoikeusliike eikä pehmopornoa Lauantai-pussin kera nautittavaks niinku nää tirkistelypohjaset tositeeveeohjelmat.

Kysymys seuraavalle: mitä ilman et koe olevasi oma itsesi?
Ilon kautta!
Talvikaktus
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 113
Liittynyt: 15.4.2022 12:02:11
Ollut raittiina

Re: Kysy mitä vaan seuraavalta ja vastaa edelliselle. Osa 3.

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 12.6.2022 18:11:42

Eipä nyt äkkiseltään tule mitään mieleen tai sitten en oikein sisäistänyt kysymystä. Koen, ettei identiteettini ole mitenkään hirveän riippuvainen ulkoisista muuttujista.


Oletko tyytyväinen omaan ulkonäköösi?
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 12736
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25

Re: Kysy mitä vaan seuraavalta ja vastaa edelliselle. Osa 3.

ViestiKirjoittaja Vilma1966 » 13.6.2022 11:27:57

En ole. Syy on ylipainossa. Mutta en anna tyytymättömyyteni häiritä itseäni päivittäisessä elämässä. En ihan kauheasti mieti ulkonäköäni. Aamulla laitan naaman ja hiukset kuntoon, valitsen vaatteet päivän sään ja fiiliksen mukaan. Sen jälkeen unohdan koko asian. En kauheasti edes katsele peilehin wc:ssä käydessäni enkä korjaile meikkejäni. En vaan muista niitä.

Jatketaan samalla linjalla: Oletko tyytyväinen painoosi? Entä kroppasi toiminta kykyyn?


ps: Winston, kun kysyin kala ym tuntemusta toivoin, että vastaaja olisi kertonut nimenomaan sen tiesikö ne ilman googlea. Kiinnosti ns. yleissivistyksen määrä, mikä ainakin itselläni on vähän heikentynyt kuukelin myötä.
Vilma1966
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 2022
Liittynyt: 17.10.2016 08:01:52

Re: Kysy mitä vaan seuraavalta ja vastaa edelliselle. Osa 3.

ViestiKirjoittaja Vieraammaksi54 » 14.6.2022 10:39:30

Ikää on jo sen verran paljon, ettei enää mieti painoa. Toimintakyky heikkenee, mutta pidän kunnostani silti huolta ja ruokailusta. Mutta täytyy myöntää että nuorempana paino oli ongelma, varsinkin kun se ylimääräinen tuli aina vatsan seudulle. Joskus olin tyytyväinen kun olin saanut painoa pudotettua.

Kysymys: Onko kesäsuunnitelmia? Ja joko ne toteutuivat?

Itselläni suunnitelmat valuivat hiekkaan, vai miten sen sanoisi kun jouduin miettimään koko tulevaisuuden uusiksi. Onhan se kova paikka. Toisaalta kutkuttaa mitä tulevaisuus tuo tullessaan, toisaalta hirveä suru kun kaikki mihin luotin hajosi. Mutta alkoholi eikä tupakka ole hermojen rauhoitus keino, eikä mikään lääke, muutoin menisi koko tulevaisuus mustaan aukkoon.
Vieraammaksi54
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 52
Liittynyt: 3.11.2018 08:24:24

Re: Kysy mitä vaan seuraavalta ja vastaa edelliselle. Osa 3.

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 16.6.2022 04:53:58

On kesäsuunnitelmia. Just sopivissa määrin, eli kalenteria ei ole tukittu täyteen kaikkia mahdollisia kissanristiäisiä, mutta sen verran menoa ja äksöniä, että tuntuu kesältä. Festareita ja kotimaan reissaamista lähinnä. Osa on jo toteutunut, suurin osa siintää vielä edessäpäin. Tietysti koska vain voi tapahtua mitä vain, mutta nyt luottamus siihen, että suunnitelmat toteutuvat on ihan eri tasolla, kuin parina viime vuonna. Koronarajoitukset toki sotkivat kaiken varsin tehokkaasti ja oli siinä vähän henkilökohtaisempaakin murhetta. Tällä hetkellä pahin "uhka" seuraavalle kesäriennolleni näyttää olevan sade, eli pienet on murheet.

Vilma1966 kirjoitti:ps: Winston, kun kysyin kala ym tuntemusta toivoin, että vastaaja olisi kertonut nimenomaan sen tiesikö ne ilman googlea. Kiinnosti ns. yleissivistyksen määrä, mikä ainakin itselläni on vähän heikentynyt kuukelin myötä.


Olin sentään rehellinen ja kerroin, etten olisi tiennyt kansalliskalaa ilman Googlea. Moni ei olisi tunnustanut lunttaamistaan :mrgreen: .

Ihan oikeassa olet kyllä tuossa, että tämä nykyinen KVG-meininki heikentää yleissivistystä. Ei tarvitse liikaa miettiä, mitä on joskus oppinut ja lukenut tai lukea kokonaisia kirjoja ja lehtiartikkeleita itseään sivistääkseen, kun sillä hetkellä tarvittavan nippelitiedon voi aina tsekata näppärästi netistä ja unohtaa sen jälkeen. Myös monen muun taidon olen huomannut heikentyneen näinä internet- ja älypuhelinaikoina. Esim. kielitaito. Ennen ulkomailla/ulkomaalaisten kanssa puhuessa piti vähän skarpata. Jos ei tiennyt/muistanut jotakin sanaa, niin se piti sitten selittää muilla ilmaisuilla ja siinähän kielitaito, sekä rohkeus puhua englantia kehittyivät. Nykyään sanakirja kulkee kaikkialla mukana, niin ei tarvitse vaivautua. Sama englanninkielisiä tekstejä lukiessa. Jos jotakin sanaa ei ymmärtänyt, sen päätteli asiayhteydestä ja kas, taas oppi uutta. Sanakirja kaivettiin kirjahyllyn uumenista vasta siinä vaiheessa, jos tosissaan jäi jumiin johonkin kohtaan. Laskutaito. Perusarjessa tarvittavat laskutoimitukset kyllä laskisi päässään tai viimeistään kynän ja paperin avulla, mutta kun ei hotsita niin paljoa aivotoimintaa käyttää :roll: . Numeromuisti. Muinaisina lankapuhelinaikoina muisti kaikkien vähänkin olennaisten ihmisten puhelinnumerot ulkoa vaikka koomassa. Nyt en muista edes oman ukkoni puhelinnumeroa, kun ei tarvitse. Siellähän se on valmiina yhteystiedoissa. Puhelimen katoamisen varalta kaikki tärkeät numerot ovat tallessa toisaalla. Ei sillä, että puhelinnumeroiden ulkoa osaaminen itsessään mikään hirveän olennainen taito olisi, mutta aina aivot tykkäävät siitä, mitä enemmän niitä käyttää.

Tulipa taas tekstiä...


Vaikuttaako tämä valoisuus yöuniisi tai muuten mielialaasi/virkeystasoosi?
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 12736
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25

Re: Kysy mitä vaan seuraavalta ja vastaa edelliselle. Osa 3.

ViestiKirjoittaja lillemor » 18.6.2022 13:23:10

"Vaikuttaako tämä valoisuus yöuniisi tai muuten mielialaasi/virkeystasoosi?"

Mielialaa piristää, nukkumista ei haittaa millään tavalla.

Aiotko osallistua Pride -tapahtumiin? Mitä ne merkitsevät sinulle:

A - Hieno juttu
B - Huono juttu
C - Ihan sama
D - En osaa sanoa
lillemor
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 24
Liittynyt: 22.4.2022 13:55:27

Re: Kysy mitä vaan seuraavalta ja vastaa edelliselle. Osa 3.

ViestiKirjoittaja vadelmamunkki » 19.6.2022 07:00:30

A = hieno juttu periaatteessa. En kuitenkaan osallistu kovinkaan aktiivisesti tapahtumiin, mutta saatan mennä käymään Helsinki Priden päätapahtumaan Kaivopuistoon. Aikoinaan olin siellä päivystämässä poliittisen puolueeni kojulla. (puoluetta ei kyllä voi arvata Prideen osallistumisen perusteella, koska mukana on yleensä olleet kaikki puolueet lukuun ottamatta persuja ja kristillisdemokraatteja )

Mielestäni Prideen voi osallistua ihan hyvin heteropohjaltakin, koska kyseessä on nimenomaan tasa-arvon ja ihmisten moninaisuuden juhla, eikä pelkästään seksuaalivähemmistöjen juhla. Sateenkaarihan on moninaisuuden symboli.
Jos jotakuta kovasti kuitenkin ärsyttää "homorummutus" (Timo Soinin lanseeraama termi), voi lohduttautua sillä että Pride on vain kerran vuodessa. :P

Tietenkin on myös niitä, jotka eivät pidä tämänkaltaisista karnevaaleista vaikka kannattaisivat niiden sanomaa tai kuuluisivat jopa itse seksuaalivähemmistöön. Heillekin tapahtumaan osallistuminen on vapaaehtoista. Eivät kaikki rockmusiikkia kuuntelevatkaan viihdy rockfestareilla, eikä se ole syy tuomita tapahtumaa johon monet muut haluavat osallistua.

Vapaasta tahdosta toteutuva aikuisten ihmisten välinen rakkaus ja seksi on aina normaalia. Samoin oikeus pukeutua ja näyttää siltä miltä itse haluaa. Sen kunniaksi voi jopa järjestää vuosittaisen karnevaalin, ainakin niin kauan kuin asia ei ole itsestään selvä koko maailmalle.
Jos olet kaapissa etkä uskalla olla oma itsesi, kaapista kannattaa tulla ulos ja alkaa olemaan oma itsesi. Olen nähnyt tapauksia, joissa kaapista ulos tuleminen on auttanut jopa toipumaan päihdeongelmasta. :idea:

Teemaan liittyen: ketä näistä tunnetuista henkilöistä ihailet tai arvostat eniten ja miksi?
a) Freddie Mercury b) Rob Halford c) Touko Laaksonen alias Tom of Finland d) Tove Jansson e) C.G Mannerheim, f) Pekka Haavisto g) Sebastian Tynkkynen, h) Jani Toivola i) George Michael j) Oscar Wilde.
Viimeksi muokannut vadelmamunkki päivämäärä 20.6.2022 13:05:14, muokattu yhteensä 1 kerran
Avatar
vadelmamunkki
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 3375
Liittynyt: 14.8.2016 09:57:17

EdellinenSeuraava

Paluu Olohuone

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa