On kesäsuunnitelmia. Just sopivissa määrin, eli kalenteria ei ole tukittu täyteen kaikkia mahdollisia kissanristiäisiä, mutta sen verran menoa ja äksöniä, että tuntuu kesältä. Festareita ja kotimaan reissaamista lähinnä. Osa on jo toteutunut, suurin osa siintää vielä edessäpäin. Tietysti koska vain voi tapahtua mitä vain, mutta nyt luottamus siihen, että suunnitelmat toteutuvat on ihan eri tasolla, kuin parina viime vuonna. Koronarajoitukset toki sotkivat kaiken varsin tehokkaasti ja oli siinä vähän henkilökohtaisempaakin murhetta. Tällä hetkellä pahin "uhka" seuraavalle kesäriennolleni näyttää olevan sade, eli pienet on murheet.
Vilma1966 kirjoitti:ps: Winston, kun kysyin kala ym tuntemusta toivoin, että vastaaja olisi kertonut nimenomaan sen tiesikö ne ilman googlea. Kiinnosti ns. yleissivistyksen määrä, mikä ainakin itselläni on vähän heikentynyt kuukelin myötä.
Olin sentään rehellinen ja kerroin, etten olisi tiennyt kansalliskalaa ilman Googlea. Moni ei olisi tunnustanut lunttaamistaan

.
Ihan oikeassa olet kyllä tuossa, että tämä nykyinen KVG-meininki heikentää yleissivistystä. Ei tarvitse liikaa miettiä, mitä on joskus oppinut ja lukenut tai lukea kokonaisia kirjoja ja lehtiartikkeleita itseään sivistääkseen, kun sillä hetkellä tarvittavan nippelitiedon voi aina tsekata näppärästi netistä ja unohtaa sen jälkeen. Myös monen muun taidon olen huomannut heikentyneen näinä internet- ja älypuhelinaikoina. Esim. kielitaito. Ennen ulkomailla/ulkomaalaisten kanssa puhuessa piti vähän skarpata. Jos ei tiennyt/muistanut jotakin sanaa, niin se piti sitten selittää muilla ilmaisuilla ja siinähän kielitaito, sekä rohkeus puhua englantia kehittyivät. Nykyään sanakirja kulkee kaikkialla mukana, niin ei tarvitse vaivautua. Sama englanninkielisiä tekstejä lukiessa. Jos jotakin sanaa ei ymmärtänyt, sen päätteli asiayhteydestä ja kas, taas oppi uutta. Sanakirja kaivettiin kirjahyllyn uumenista vasta siinä vaiheessa, jos tosissaan jäi jumiin johonkin kohtaan. Laskutaito. Perusarjessa tarvittavat laskutoimitukset kyllä laskisi päässään tai viimeistään kynän ja paperin avulla, mutta kun ei hotsita niin paljoa aivotoimintaa käyttää

. Numeromuisti. Muinaisina lankapuhelinaikoina muisti kaikkien vähänkin olennaisten ihmisten puhelinnumerot ulkoa vaikka koomassa. Nyt en muista edes oman ukkoni puhelinnumeroa, kun ei tarvitse. Siellähän se on valmiina yhteystiedoissa. Puhelimen katoamisen varalta kaikki tärkeät numerot ovat tallessa toisaalla. Ei sillä, että puhelinnumeroiden ulkoa osaaminen itsessään mikään hirveän olennainen taito olisi, mutta aina aivot tykkäävät siitä, mitä enemmän niitä käyttää.
Tulipa taas tekstiä...
Vaikuttaako tämä valoisuus yöuniisi tai muuten mielialaasi/virkeystasoosi?