Olet täällä

Kysy mitä vaan seuraavalta ja vastaa edelliselle. Osa 3.

Mitä sinulle kuuluu? Tervetuloa olohuoneeseen! Olohuoneessa voit keskustella kaikista mielen päällä olevista aiheista, jotka eivät suoranaisesti sovi muiden teemojen alle. Sana on vapaa, mutta muistathan lukea ensin Päihdelinkin säännöt. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Re: Kysy mitä vaan seuraavalta ja vastaa edelliselle. Osa 3.

ViestiKirjoittaja vadelmamunkki » 1.6.2023 08:14:23

Winston-84 kirjoitti:Mikä on suurin ilon aiheesi nyt? Entä suurin huolen aiheesi?

Ilonaihe tällä hetkellä on, että saan uuden romaanikäsikirjoituksen valmiiksi ihan näillä näppäimillä (kirjaimellisesti), tai ainakin viikon sisällä. :) Olen minä sitä nyhjännytkin jo toista vuotta.
Huolenaiheita ei nyt kovin pahoja ole. Pienenä terveyshuolena mainittakoon, että minulla on aina ollut korkeahko verenpaine. Se on ollut normaalin ylärajoilla jopa silloin, kun olin hyvässä ja timmissä kunnossa.
Olenkin nyt aloittanut verenpaineen korjaustalkoot karsimalla ruokavaliostani pois suolaa ja lisäämällä myönteisesti vaikuttavia raaka-aineita.

Yleismaailmallisella tasolla tietysti hieman huolettaa Venäjän öykkäröinti ja sodan eskalaatioriski, kun Ukrainakaan ei tunnu olevan valmis mihinkään myönnytyksiin alueluovutusten muodossa, kuten ei toki tarvitsekaan olla.

Julkkis-kysymyksessä minäkin hieman mietin, että miten julkkis määritellään, mutta koska sitä ei määritelty kysymyksessä mitenkään, tulkitsin käsitettä melko laveasti. :)

Ravinnosta tuli mieleen, että voisin suositella tällaista ilmaista Kilokalori.net -sivua, jonka ruokapäiväkirjassa voi tsekata kaikki syödyt ravintoaineet, ja niiden määrän suhteessa suosituksiin. Myös ne mikroravineet, kuten vitamiinit ja hivenaineet. https://www.kilokalori.net/

Jatketaan iloilla ja huolilla:
Mikä on suurin ilon aiheesi nyt? Entä suurin huolen aiheesi?
Se on juurikin näin!
Avatar
vadelmamunkki
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 3628
Liittynyt: 14.8.2016 09:57:17
Ollut juomatta

Re: Kysy mitä vaan seuraavalta ja vastaa edelliselle. Osa 3.

ViestiKirjoittaja TuusanNuuska (poistunut käyttäjä) » 2.6.2023 10:57:14

Jankutan edelleenkin ravitsemuksesta pienellä budjetilla, on ylimielistä sanoa, että surffaa netistä - antamatta itse yhtään konkreettista todistetta, että kympillä päivässä voi hankkia aamiaisen, lounaan ja päivällisen ravitsemusuositusten mukaisesti. Väitän edelleen, että pitää olla taikuri, jos siihen pystyy joutumatta syömään pelkkää hernekeittoa päivätolkulla.

*****

Suurin ilon aiheeni on, että sain rahoituksen järjestymään muuttoa varten edes velaksi, muutto on pakko, kun tulot pienevät ja nykyinen asunto käy liian kalliiksi. Suurin huolen aiheeni, miten ja milloin saada velka maksettua takaisin - siitä ei ole tietoakaan ja korot juoksevat.

Näistä on hyvä kuulla muiltakin.
Winston-84 kirjoitti:Mikä on suurin ilon aiheesi nyt? Entä suurin huolen aiheesi?
TuusanNuuska (poistunut käyttäjä)
 

Re: Kysy mitä vaan seuraavalta ja vastaa edelliselle. Osa 3.

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 3.6.2023 00:06:51

TuusanNuuska kirjoitti:Jankutan edelleenkin ravitsemuksesta pienellä budjetilla, on ylimielistä sanoa, että surffaa netistä - antamatta itse yhtään konkreettista todistetta, että kympillä päivässä voi hankkia aamiaisen, lounaan ja päivällisen ravitsemusuositusten mukaisesti. Väitän edelleen, että pitää olla taikuri, jos siihen pystyy joutumatta syömään pelkkää hernekeittoa päivätolkulla.


Esimerkiksi ruisleipää päällysteinä hummus, pikkelöity sipuli, paprika ja kurkku; linssikeitto, jossa myös mm. porkkanaa, lanttua ja paprikaa; veggige pie, eli vegaaniversio brittien cottage piesta. Tai kaurapuuro raejuustolla ja marjoilla(Marjat tosin anopin marjastamia, joten niitä ei varmaan lasketa, mutta ne voinee korvata jollakin halvemmalla hedelmällä); falafelit uunijuureksilla; vegaaninen kaalilasagne(Lasagnelevyt siis korvattu kaalilla ja jauheliha härkiksellä). Ei noihin tietenkään kaikkia aineksia kerralla ole ostettu, koska mm. linssit, ruisjauhot ja kikherneet säilyvät kyllä kaapissa isompinakin satseina ostettuina.

Aloin oikein miettiä, ollaanko me isännän kanssa tyystin erkaannuttu realiteeteista ja syödäänkö pelkkää sahanpurua, kun se kymppi riittää kaupassa oikein hyvin, monesti ei mene sitäkään ja joka päivä ei kaupassa käydä. Tietysti paljon enemmänkin saa menemään, jos innostutaan rälläämään juustoilla ja kalalla, saati jos innostutaan rälläämään kaljalla ja karkilla, mutta ensin mainitut eivät ole mitään jokapäiväisiä välttämättömyyksiä ja viimeksi mainitut eivät kuulu terveelliseen ruokavalioon ensinkään. Juttelin puhelimessa äitini kanssa ja kysyin paljonko heiltä(2 henkilöä siis isäni kanssa) menee rahaa ruokaan. Kuulemma n. 80 € viikossa, paitsi lohi oli kuulemma tehnyt enemmän lovea lompakkoon, kun siitä olivat innostuneet. Eivät ole köyhiä, eivätkä kipeitä. Tykkäävät hyvästä ruoasta ja sangen monipuolisesti kokkailevat sellaista. Kasviksia käyttävät paljon, semminkin, kun äitini on siirtynyt kasvispainotteisempaan ruokavalioon. Ei ole mitenkään ehdoton, saati vegaani. Isä ihan perussekaani, mutta kyllä hänellekin rehut maittavat. Ovat toki tarkkoja rahasta, mutta eivät mitään sairaalloisia nuukailijoita ja askeesissa eläjiä ja ruokaan tykkäävät panostaa. Ravintoarvoista en heidänkään pöperöidensä kohdalla arvaa sanoa ovatko prikulleen, kuten pitää, mutta tuskin kovin huonotkaan, kun labra-arvonsa ym. ovat kuulemma hyvät, vaikka ikääkin jo alkaa olla ja lisäksi isälläni eräs perussairaus. Eivät ole taikureita, eivät edes ammattikokkeja, ihan tavallisia pulliaisia.

Lähinnä tässä askarruttaa nyt, millä matematiikalla 10, saati 13 € päivässä on yhdelle henkilölle pieni budjetti, jolla ei saa muuta, kuin hernekeittoa päiviksi putkeen? Oletko varma, ettet tarkoittanut viikossa? Siinä tapauksessa nostankin kädet pystyyn.

___________________________________________________________

Ilon aiheita: Kissamme sai terveenpaperit eläinlääkäristä, kun käytimme vanhan rouvan tarkastuksessa. Väännettiin, käännettiin, otettiin tärkeimpiä verikokeita ja katsottiin ultrallakin, eikä mitään vikaa löydetty. Tässä saattaa olla vielä useampi vuosi yhteistä taivalta edessä :) . Lasku ei tosin ollut iloinen asia, eikä kissakaan kovin iloiseksi tullut tuosta reissusta :lol: .

Omat veriarvoni olivat oikein hyvät, kun kävin verikokeissa. No joo, aneeminen olen edelleen ja kalium siellä alarajoilla, mutta selkeästi paremmat nuokin, kuin joskus aiemmin ja muissa arvoissa ei kerrassaan mitään vikaa.

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä: Huomenna, eli tänään Iron Maiden Tampereella! Tätä on odotettu :D . Siihen tosin liittyy huolen aihekin, eli tyypilliseen neurootikon tapaani stressaan, meneekö kaikki nyt hyvin. No joo, se ei ole mikään oikea huolen aihe. Tavanomaista reissujännitystä ja ihan iloisella mielellä täpisen.

Henkilökohtaisia huolen aiheita ei tällä haavaa ole suuremmin. Toki aina jotakin keksin vaikka huvikseni, mutta ei siis mitään konkreettista. Maailmantilanne nyt on tietenkin iham paska. Siitä saa huolta repiä riittämiin, eikä se edes sillä parane.


Mitäs mieltä olet väittämästä: Suomalaiset ovat juroja ja hiljaisia?
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 13121
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25

Re: Kysy mitä vaan seuraavalta ja vastaa edelliselle. Osa 3.

ViestiKirjoittaja vadelmamunkki » 3.6.2023 01:57:21

^ Jotkut suomalaiset ovat juroja ja hiljaisia, jotkut suomalaiset eivät ole sitä millään tavalla. Karjalaisia (joiksi itärajan tällä puolella lasketaan mm. imatralaiset ja lappeenrantalaiset) on sanottu iloisiksi ja puheliaiksi. Jotkut karjalaiset ovat sitä, jotkut eivät. Myöskään kaikki hämäläiset eivät ole hitaita eivätkä kaikki savolaiset kieroja. :) Kaikki laihialaisetkaan eivät luultavasti ole säästäväisiä, kuten eivät kaikki skotitkaan.

Kansalliset stereotypiat eivät koskaan ole kovinkaan yleispäteviä. Tietysti aina joskus vastaan tulee jokin tietyn maalainen henkilö, joka tuntuu sopivan kansalliseen stereotypiaansa. Silloin stereotypia vahvistuu, varsinkin jos haluamme uskoa siihen. Tällöin emme ota huomioon niitä yksilöitä, jotka eivät sovi stereotypiaan.

Suomalaisia on väitetty iät ajat eristyneiksi ja epäsosiaalisiksi, jonka on väitetty johtuvan siitä että maa on "harvaan asuttu": väkiluku on pieni maan pinta-alaan nähden. Mutta eiväthän suomalaiset ole levittäytyneet tasaisesti koko maan pinta-alalle, vaan aina on asuttu kaupungeissa ja kylissä. Esim. Helsingissä on yhdellä neliökilometrillä asunut tuhansia ihmisiä jo joskus 1950-luvulla. :idea:

Yksi tapa Suomessa kyllä on, joka saattaa sopiakin stereotypiaan: kerrostaloissa pidetään usein etäisyyttä naapuriin, eivätkä samassa talossa asuvat usein edes tervehdi toisiaan. Tämäkin muuri saattaa tosin ajoittain sulaa pihatalkoissa tai ainakin asukasyhdistyksen kokouksissa, joissa ei tiettävästi olla ainakaan hiljaisia. :lol:

Eräs suomalainen on muuten päässyt jopa Guinnesin ennätysten kirjaan puhenopeutensa takia. Hän oli legendaarinen urheiluselostaja Raimo "Höyry" Häyrinen, maan suosituin urheiluselostaja ennen huutavan Antero Mertarannan aikaa. Ei kovin hiljainen suomalainen tuo Antsakaan.

Kesä on alkanut viileän sään merkeissä. Kaipaatko hellettä, ja mikä on sinulle mieluisin lämpötila kesällä?

Toinen kysymys: kuuluuko uskonnollinen Suvivirsi mielestäsi koulujen päättäjäisiin? (Tarkoitan tässä siis nimenomaan uskonnollista alkuperäisversiota, vaikka kyseisestä laulusta on tehty myös uskonnoton versio "Suvilaulu".)
Se on juurikin näin!
Avatar
vadelmamunkki
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 3628
Liittynyt: 14.8.2016 09:57:17
Ollut juomatta

Re: Kysy mitä vaan seuraavalta ja vastaa edelliselle. Osa 3.

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 8.6.2023 06:10:58

Mitään yli kolmenkympin käristyskupolihelteitä en kaipaa ja kestän niitä max. pari päivää ennen kun alkaa tuntua liian tukalalta. Lämpimämpiä ilmoja kyllä kaipaan jo tässä vaiheessa kesää. 20-25 astetta on hyvä. Tarkenee hyvin ulkona kesäisemmissäkin pukineissa, mutta jaksaa silti vielä touhutakin kaikenlaista vailla pelkoa lämpöhalvauksesta.

_______________________________________________________________

Suvivirttä en pidä mitenkään tarpeellisena koulujen päättäjäisohjelmanumerona, mutta en sen veisaamista noissa tilanteissa erityisesti vastustakaan. Jokainen oppilaitos päättäköön itse ottavatko sen kevätjuhlaohjelmaansa. Vaikka olen ateisti ja uskonnonvapauden kannattaja ja vastustan mm. tunnustuksellista uskonnon opetusta kouluissa ja kirkossa käymistä koulun opetussuunnitelman osana, Suvivirren näen ennemmin perinteenä, kuin kovinkaan kummoisena uskonnon harjoittamisena. Sitä paitsi maailmassa riittää kappaleita, jotka voivat tavalla tai toisella loukata jonkun vakaumusta, eikä niistä silti tehdä samanlaista numeroa, kuin Suvivirrestä. Jokainen voi aivan vapaasti myös jättää Suvivirren laulamatta, jos ei siitä pidä. En minäkään koskaan lausu uskontunnustusta luterilaisissa hautajaisissa tai häissä, koska en uskoa tunnusta. Eipä ole tullut mitään sanomista tuosta. Yhden virren veisuuta tai veisaamattomuutta tärkeämpänä pitäisin sitä, että näihin koulun juhliin osallistuminen olisi vapaaehtoista, riippumatta siitä, kuinka uskonnollisia tai uskonnottomia ne juhlat ovat. Itse muistan kyseiset tapahtumat melko traumaattisina, eikä todellakaan johtunut Suvivirrestä, joulukuvaelmasta tmv. Myöskään oppimisen kannalta moiset kekkerit eivät ole mitenkään tarpeen.

Tuosta Suvilaulusta en ole kuullutkaan, mutta jos se on sellainen versio Suvivirrestä, josta on jätetty pois kaikki kristinuskoon liittyvä, niin onpa taas typerä keksintö. En ymmärrä alkuunkaan näitä uskonnottomille tarkoitettuja versioita perinteisesti uskontoon liittyvistä rituaaleista ja traditioista, kuten Prometheus-leirit, lapsen nimiäisjuhlat ja esim. ateistiset AA-ryhmät. Jos se uskonto kerran on jollekulle henkilölle niin vastenmielistä, miksi ihmeessä tämä tarvitsee ns. lohdutuspalkinnon ja korvaavan tuotteen uskonnollisille traditioille ja sakramenteille :roll: . Koulujen päättäjäisissä voisi Suvilaulun sijaan laulaa sitten vaikka Alice Cooperin School's outin.

________________________________________________________________

Edit: Väittämästä juroista ja hiljaisista suomalaisista: Tokikaan suomalaiset, sen enempää, kuin mikään muukaan kansa, eivät ole mikään homogeeninen joukko, vaan monenlaista hiihtäjää mahtuu porukkaan. Jotakin perää noissa yleistyksissä silti usein on. Juroja monet suomalaiset voivat olla, ainakin ulkomaalaisen näkökulmasta, ts. vaikuttavat ensialkuun vaikeasti lähestyttäviltä, masentuneen ja jopa aggressiivisen oloisilta(Näin minulle on sanonut useampikin ulkomaalainen). Tuo johtunee siitä, että suomalaisille on perinteisesti ollut tärkeää oma tila ja rauha vs. joillekin välittömämmille ja vieraiden kanssa sosiaalisemmille kansoille. Suomalaisten hiljaisuutta en sen sijaan allekirjoita minään stereotypiana. Ainahan tuolla juttukaveri löytyy ihan jostain random tyypistäkin, kun jossakin kylillä kulkee. Ja siis ihan selvinpäin olevista ihmisistäkin :lol: . Ulkomaalaiset voivat tosin monesti olla sitä mieltä, että suomalaisista on vaikeaa saada spontaania juttukaveria.


Pitäisikö mielestäsi terveydenhuollon henkilökunnalla olla oikeus kieltäytyä abortin tekemisestä vakaumuksellisista syistä?
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 13121
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25

Re: Kysy mitä vaan seuraavalta ja vastaa edelliselle. Osa 3.

ViestiKirjoittaja vadelmamunkki » 9.6.2023 16:44:05

^ Ei pitäisi. Jos vakaumus estää joidenkin ammattiin kuuluvien tehtävien tekemisen, ei pitäisi hakeutua kyseiseen ammattiin ollenkaan.
Abortti on laillinen Suomessa ja suuressa osassa sivistynyttä maailmaa, ja se on oikeastaan myös ihmisoikeuskysymys. Kyseessä on naisen oikeus omaan kehoonsa.

Tuosta uskonnottomasta Suvilaulusta tuli mieleen, että Suvivirrestä on vissiin tehty ihan muutamakin uskomusneutraali versio. :) Yhdestä on vastuussa Paula Vesala, ja laulusta yksi ihan kiva liveversio tässä: https://www.youtube.com/watch?v=IpOPHdTDopM

Itse en suuresti välitä koko biisistä, koska en tykkää sävelmästäkään. Joistakin uskonnollisista joululauluista sen sijaan pidän, ihan ateistinakin.

Tätä on kysytty ennenkin, mutta ajankohtaisuus varmaan sallii vanhojen kysymysten toiston:

Presidenttikisa on alkamassa. Ketä näistä äänestäisit presidentiksi mieluiten: Pekka Haavisto, Olli Rehn, Mika Aaltola, Jussi Halla-aho, joku muu?
Saa perustella. :)
Se on juurikin näin!
Avatar
vadelmamunkki
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 3628
Liittynyt: 14.8.2016 09:57:17
Ollut juomatta

Re: Kysy mitä vaan seuraavalta ja vastaa edelliselle. Osa 3.

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 11.6.2023 04:46:00

Pekka Haavistoa edelleen ja tietenkin. Nyt häntä voikin äänestää ja on jopa ihan mahikset, että pääsee pressaksi.

Perustelut: Ihan hiton pätevä, asiallinen ja fiksu. Pitkä kokemus ulkopolitiikasta, mikä presidentin pestissä on se tärkein juttu. Vaikka presidentinvaali on ensisijaisesti henkilövaali, eikä puoluepolitiikkaa, niin kyllä se puoluekin tässä vaikuttaa. Vihreät ei ole ykkössuosikkipuolueeni, mutta paljon pienempi paha, kuin kokkarit, persut, kepu jne. Ja täytyy se myöntää, että Haaviston suuntautumisellakin on minulle jotakin väliä. Olisihan se nyt edistystä saada Suomeen ensimmäinen avoimesti homoseksuaali presidentti. Tuo ei kuitenkaan ole missään tapauksessa tärkein ehdokasvalintaani määrittävä asia. En äänestäisi seksuaalivähemmistön edustajaa, jos tämä olisi epäpätevä presidentiksi, täysin arvojeni vastainen poliitikko tai muutoin vain aivan pölvästi tapaus. Onhan noita politiikassa. Ainakin tulee mieleen se yksi varsinainen neropatti :roll: :mrgreen: . Hän ei tosin ole pyrkimässä pressaksi.

_________________________________________________________

Vastaan omaan aborttikysymykseeni: Ei tietenkään pitäisi. Ei muissakaan duuneissa voi ykskaks kieltäytyä jostakin työtehtävästä, koska vakaumus tai muutoin vain epämieluisampi homma. En ymmärrä miksi abortti olisi tässä asiassa jossakin erityisasemassa. Kenenkään ei ole myöskään mikään pakko siellä terveydenhuollossa suuntautua alalle, jossa abortit kuuluvat työnkuvaan. Esim. korva-, kurkku- ja nenätautien, kardiologian tai ortopedian erikoislääkäri tai geriatrisella tai lasten teho-osastolla työskentelevä sairaanhoitaja harvemmin törmää työssään abortin tarvitsijoihin. Noin yleensäkään ihmiset eivät kai tässä vapaassa maassa ehdoin tahdoin hakeudu sellaisiin töihin, jotka sotivat kovasti omaa arvomaailmaa vastaan.


Vadelman pressakysymys jatkoon ja toinen: Oletko aina äänestänyt kaikissa vaaleissa, joissa sinulla on ollut äänioikeus ja pidätkö äänestämistä kansalaisvelvollisuutena?(Varmaan tätäkin kysytty aiemmin, mutta kai se uudelleen kysymistäkin kestää)
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 13121
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25

Re: Kysy mitä vaan seuraavalta ja vastaa edelliselle. Osa 3.

ViestiKirjoittaja Vilma1966 » 13.6.2023 10:06:12

Kyllä minäkin tuosta joukosta Haaviston valitsen, koska hänellä eniten meriitteejä kansainvälisten ongelmien ja konfliktien ratkaisusta. On lisäksi miellyttävä ja edustava. Kivasti sekoittaa pakkaa myös se, että on homoseksuaali ja sivari :D

En ole ihan jokaisessa vaalissa äänestänyt. Joskus on ollut vaan mahdoton keksiä ketä äänestää. Esim kun muutimme nykyiselle asuinpaikkakunnalle ja kuntavaalit oli aika pian. En tuntenut yhtään ketään listalta enkä tiennyt mitään heidän tekemisistään. Mutta yleisesti ottaen pidän äänestämistä kyllä velvollisuutena, mutta en siitä nipota liikaa kuitenkaan. Mieheni esim ei äänestä ollenkaan kun hänen mielestä kaikki joko ovat ihan paskoja tai muuttuvat sellaisiksi kun pääsevät vähän vallankahvaan kiinni :lol:

Matkaatko juhannuksena ruuhkassa mökille vai jäätkö kaupunkiin / lähiöön leikkimään, että koko jussia ei ole olemassakaan? Onko mitään perinteitä keskikesän juhlaan? (joka vuosi varmaan sama kysymys)
Vilma1966
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 2087
Liittynyt: 17.10.2016 08:01:52

Re: Kysy mitä vaan seuraavalta ja vastaa edelliselle. Osa 3.

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 14.6.2023 04:34:37

Juhannuksena ajattelin pistää elämän risaiseksi ja pestä matot ihan perinteisellä tyylillä. Toivottavasti pitelee ilmoja. Tarkoitus on käydä myös porukoilla kylässä, mutta ei me sinne asumaan jäädä. Muuten mennee ihan rauhaksiin täällä lähiössä kotona touhuillessa ja tietysti ulkoillessa. Mitään perinteitä minulla ei jussiin liity. Mökkeilemään minua ei saa kirveelläkään. Alkoholin käyttö tai muukaan bailaaminen ei ole kuulunut mulla näihin suomalaiskansallisiin juopottelukekkereihin(juhannus, vappu, uusi vuosi) enää moniin, moniin vuosiin. Joitakin poikkeuksia on, mutta hyvin harvassa ovat. Juon sitten muina aikoina ja muissa tilanteissa, jos on juotattaakseen. Ei tämä mikään periaatepäätös ole. Jostakin syystä ei vain kuulu tapoihini.

____________________________________________________________

Itse olen käyttänyt äänioikeuttani varsin ahkerasti siitä saakka, kun sen sain. Pari-kolme kertaa on jäänyt äänestäminen välistä, kun olen ollut mielisairauteni vuoksi niin heikossa hapessa, etten ole jaksanut edes muistaa päivänpolitiikkaa. Jos järjestettäisiin kansanäänestys jostakin isosta asiasta, josta en tiedä paljoa/käytännössä mitään, silloin saattaisin jättää äänestämättä. Onneksi Natosta ei järkätty kansanäänestystä ja onneksi olin vielä alaikäinen silloin, kun oli EU-kansanäänestys.

Kansalaisvelvollisuutena en äänestämistä sinänsä pidä, että eihän se sitä ole lain mukaan. En myöskään haluaisi äänestyspakkoa esim. sakon uhalla. Demokratiassa on oikeus myös nukkua vaalien yli. Jos äänestyspakko olisi, se saattaisi johtaa lähinnä siihen, että Aku Ankka, Adolf Hitler ja kirkkovene saisivat äänivyöryn tai sitten vielä paljon pahempaan sekoiluun. Tuossa tilanteessa saattaisin itsekin ihan periaatteen vuoksi äänestää kirkkovenettä. Omalla kohdallani pidän kyllä äänestämistä velvollisuutenani ja olen huono ihminen, jos en äänestä.


Jos googletat oman nimesi, tuleeko paljon osumia?
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 13121
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25

Re: Kysy mitä vaan seuraavalta ja vastaa edelliselle. Osa 3.

ViestiKirjoittaja vadelmamunkki » 15.6.2023 12:44:58

^ Piti ihan kokeilla googlettaa pitkästä aikaa, ja Google ilmoittaa osumien määräksi noin 8200 osumaa. En nyt jaksanut kahlata läpi, että ovatko kaikki suoraan minuun liittyviä vai johonkin kaimaan tai melkein-kaimaan. Suurin osa osumista lienee kuitenkin jotenkin kytköksissä minuun. Hakutulosten joukossa on toki myös somepäivityksiä, sometilejä, muiden ihmisten juttuja joita olen kommentoinut jne. eli ns. sekalaista sälää. Mutta toki myös itselleni tärkeitä juttuja.

Lopetin oman nimeni googlettamisen jotain aikoja sitten, kun bongasin jotain outoja minuun liittyviä höpinöitä jostain Ylilauta-foorumilta. :lol: Ihan kaikkea itsestään kirjoitettua ei tarvitse lukea, vaikkei mikään kohuotsikoiden julkkis olisikaan.

Olemme hyvin yksimielisiä tulevan presidentin suhteen. Minunkin valintani arvatenkin on Pekka Haavisto. Hänellä vahva kokemus ja osaaminen ulkopolitiikasta, hänet tunnetaan maailmalla, hän on skarppi ja edustava, sekä juuri sopivalla tavalla rauhallinen ja maltillinen.
Myös hänen puolisonsa Antonio Flores vaikuttaa ihan hyvältä tyypiltä.

Juhannuskysymykseen vastaisin, että en vietä sitä mitenkään, mutta en nyt yritä välttääkään tiedostamista, että on juhannus. :) Juhannuksen jälkeisenä sunnuntaina voin ehkä hieman puistatuksella muistella pahimpia krapuloita juhannuksen jälkeen, jossain festareilla tai itikoiden piinaamalla kesämökillä.
Tulevan juhannuksen jälkeen ei todennäköisesti krapulaa ole.


Hallitusneuvotteluissa on ilmeisesti päätetty, että viinit eivät tule vieläkään ruokakauppoihin (KD torppasi), mutta sen sijaan ruokakaupan alkoholijuomien sallittu vahvuus nousee 8 prosenttiin.
Onko tämä sinusta hyvä vai huono päätös, ja miksi?
Se on juurikin näin!
Avatar
vadelmamunkki
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 3628
Liittynyt: 14.8.2016 09:57:17
Ollut juomatta

Re: Kysy mitä vaan seuraavalta ja vastaa edelliselle. Osa 3.

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 21.6.2023 05:52:39

Henkilökohtaisesti tuo päätös on minulle aivan se ja sama. Ei vaikuta alkoholin käyttööni sen enempää lisäävästi, kuin vähentävästikään. Pääsen kyllä helposti Alkoon aina halutessani, mutta pääsen myös helposti känniin pelkällä keppanalla. Lopputuloksen ja vaivan kannalta on yhdentekevää kummalta puolen vakkarikauppakeskukseni käytävää haen alkoholijuomani.

Olen ihan tyytyväinen tähän Suomen nykyiseen 5,5 %:n alkoholipolitiikkaan, mutta ei minulla myöskään ole mitään kovin suurta syytä vastustaa vahvempien alkoholijuomien tuloa ruokakauppoihin. Ainut syy voisi olla se, että alaikäisten on jonkin verran vaikeampaa saada vahvempia juomia, jos ne ovat Alkon valvonnan takana.

Argumentit sekä vapaamman, että tiukemman alkoholipolitiikan puolesta ovat IMO jokseenkin huvittavia. Vahvempien alkoholijuomien vapauttamisen vastustajat maalailevat kauhukuvia koko kansan rappioalkoholisoitumisesta. No, niin ei käynyt viimeksikään, kun kaupassa myytävien juomien prosenttirajaa nostettiin. Päinvastoin; suomalaisten alkoholin kokonaiskulutus on kaiken aikaa laskussa. Ne, jotka haluavat juoda itsensä hengiltä, tekevät sen kyllä, vaikka alkoholin myynti olisi kuinka tiukasti säänneltyä. Vapauttamisen puoltajat puolestaan hehkuttavat eurooppalaisia juomatapoja ja syyttelevät liian tiukkaa alkoholipolitiikkaa suomalaisten humalahakuisesta juomisesta ja kännissä rähjäämisestä. Nk. kielletyn hedelmän maku kuulemma aiheuttaa sitä, että vedetään kaksin käsin. Eiköhän syy suomalaisten humalahakuisuudelle ja rähinäviinan juomiselle löydy vähän syvemmältä geeneistä, kuin liian tiukasta tai vaihtoehtoisesti liian lepsusta alkoholipolitiikasta.

Tämä 8 %:n kompromissi oli kyllä niin väkisin väännetty välimallin ratkaisu, että siihen tuskin ovat tyytyväisiä sen enempää kokkarit, kuin ainakaan kristilliset. Kumpikaan ei saanut mitä halusi. Kokkarit korkeintaan ihan ideologisista syistä hinattua prosenttirajaa vähän korkeammalle, mutta eipä tuo oikeita viinejä vapauta, eikä kaada Alkon monopolia.

___________________________________________________________

Jos googletan nimeni, osumia tulee kyllä, mutta yksikään niistä ei koske minua. Mulla on sen verran tavallinen nimi, että kokonimikaimoja löytyy. Myöskään tyttönimelläni ei tule itseäni koskevia osumia. En tosin jaksanut kahlata pidemmälle, kuin neljä sivua, mutta siinä vaiheessa alkoivatkin mennä tulokset niin pahasti hutiin, että tokkopa pidemmältäkään olisi minua löytynyt. Varsin hyvin olen siis saanut pidettyä oman nimeni poissa netistä.

Jos muuten pilkkua nussitaan, niin en koskaan edes käytä Googlea, enkä sen alaisia palveluita(pl. YouTube, mutta senkin onnistuu tekemään anonyymisti), kuten ei luonnollisestikaan kukaan, joka on edes alkeellisesti kiinnostunut tietoturvastaan ja yksityisyydestään. Toisekseen muut hakukoneet ovat ihan hakukoneina parempia, kuin Google, ts. löytyy ensisijaisesti oikeaa tietoa hömppäjuttujen ja foorumikeskusteluiden sijasta ilman, että tarvitsee erikseen kikkailla hakujen kanssa. Käytän kyllä aina googlettaa-verbiä puhuessani jonkin netin hakukoneen käytöstä, koska se on yleisesti puhekieleen vakiintunut termi, jonka kaikki ymmärtävät.

Aina ihmisestä tosin jää jälki jonnekin, jos suinkin netin kanssa operoi, mutta mitä vähemmän, sen parempi.


Oletko jo ehtinyt tutustua uuden hallituksen hallitusohjelmaan? Mitäpä tuumailet siitä?
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 13121
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25

Re: Kysy mitä vaan seuraavalta ja vastaa edelliselle. Osa 3.

ViestiKirjoittaja vadelmamunkki » 22.6.2023 08:19:40

^ Hallitusohjelmasta on helpompi mainita hyvät asiat, koska niitä on niin vähän.
Hyvää on muun muassa: nuorten psykiatrian palveluja pyritään kehittämään ja hoitoonpääsyä parantamaan, rangaistuksia kovennetaan esim. teräaseen hallussapidosta, jotkut psykoterapeutin koulutukset tulevat maksuttomiksi, poliisien määrää lisätään, Ukrainan tukemista jatketaan.

Huonoa ja huolestuttavaa hallitusohjelmassa on sitten paljon. Esim. sosiaaliturvasta leikkaaminen, opiskelijoiden tuesta leikkaaminen, työläisten oikeuksien kaventaminen jne. jne. samaan aikaan kun keskituloisia ja rikkaita siunataan verohelpotuksilla.
Ja mitä ihmettä tarkoittaa esim. "omavastuu" toimeentulotuessa? :shock: Toimeentulotukihan on viimesijainen tuki, joka on tarkoitettu avuksi silloin kun mitkään muut tuet ja tulot eivät riitä. Mistä tuen tarvitsija kietaisee omin avuin sen omavastuuosuuden viimesijaisesta tuesta? :shock:

Toki on hyvä muistaa tässä vaiheessa, ettei hallitusohjelma ole vielä mikään valmis säädöskokoelma tai lakikokoelma. Se on vasta jonkinlainen aikomus tai toiveiden tynnyri. Ylintä valtaahan maassa ei pidä hallitus vaan Eduskunta, ja hallitusohjelman jokainen kohta vaatii toteutuakseen Eduskunnan hyväksynnän. Sitä ennen hallituksen ehdotukset tulevat kimpoilemaan valiokunnissa, esim. perustuslakivaliokunnassa.
Monen hallitusohjelman kohdan toteutumista käytännössä saadaan odottaa ainakin ensi vuoteen, ja joku kohta ei ehkä toteudu koskaan.

Hakukoneista vielä. Minähän siis en ole edes alkeellisesti kiinnostunut tietoturvastani tai yksityisyydestäni koska käytän Googlea ja Youtubea, mutta Google erilaisine lisätoimintoineen vaan tuntuu parhaimmalle. Minulla on kyllä läppärin oletushakukoneena Microsoft Bing, mutta se se vasta sysipaska onkin. Tuloksena pelkkiä kaupallisia linkkejä ja mainoksia. Tuleehan niitä toki Googlellakin, mutta myös paljon muuta.

Minulla on muuten myös älypuhelin, joka myös osoittaa piittaamattomuttani tietoturvasta ja yksityisyydestä. 8)


Jatketaan ajankohtaista hallitusohjelma kysymystä eteenpäin:

Oletko jo ehtinyt tutustua uuden hallituksen hallitusohjelmaan? Mitäpä tuumailet siitä?
Se on juurikin näin!
Avatar
vadelmamunkki
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 3628
Liittynyt: 14.8.2016 09:57:17
Ollut juomatta

Re: Kysy mitä vaan seuraavalta ja vastaa edelliselle. Osa 3.

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 24.6.2023 04:49:40

^ Siinä tuli aika kattavasti lueteltuakin hyvät ja huonot asiat. Hyviin lisäisin vielä sosiaaliturvan selkeyttämisen enemmän kohti yhden tuen ja yhden hakemuksen mallia. Tämä miljoonan luukun systeemi ja byrokraattinen veivaus on kaikilla tavoin kestämätön. Mitä tuo sitten tällä porukalla käytännössä tarkoittaisi ja heikentäisikö se sosiaaliturvan tarvitsijan asemaa entisestään on eri asia ja jää nähtäväksi. Rangaistusten koventamisen vaatiminen on aikas iisiä populismia. Vetoaa hyvin tunteisiin, myös minun tunteisiini. Nämä asiat pitäisi kuitenkin miettiä enemmän järjellä. Jos on tarkoitus säästää yhteiskunnan rahoja, vankilavuorokausien lisääminen ei ainakaan sitä säästöä tuo. Toisekseen kovemmilla rangaistuksilla ei tutkitusti ole ennalta ehkäisevää vaikutusta. Ennalta ehkäisy kait se tärkein asia on, ei suinkaan se, että saadaan haalittua vankilat mahdollisimman täyteen porukkaa. Kovin eriarvoinen ja epäoikeudenmukainen yhteiskunta puolestaan ei ainakaan ole omiaan ennalta ehkäisemään/vähentämään rikollisuutta. Toki ymmärrän, että kovemmilla rangaistuksilla on muutakin merkitystä, kuin kuviteltu ennalta ehkäisevä vaikutus ja tietysti oikeasti vaarallisille, moninkertaisille rikoksenuusijoille pitäisi olla tehtävissä jotakin enemmän, kuin nykyään.

Muutenhan tuo ohjelma on sitten täyttä köyhät kyykkyyn ja rikkaille nekin vähät -meininkiä. Vielä ymmärtäisin, jos kyse olisi edes työttömistä(Todellisuudessahan näitä "ideologisia työttömiä", jotka kyllä työllistyvät, kun vähän potkitaan on varsin marginaalisesti), mutta kun se kyykytys koskee myös matalapalkka-alojen duunareita, joita ei voi laiskuudesta moittia. Millä helvetillä se parantaa valtiontaloutta ja pitää yhteiskuntaa pyörimässä, jos kaupan työntekijällä, bussikuskilla, lähihoitajalla, siivoojalla jne. ei ole varaa elättää itseään työllään ja porukasta tulee entistä sairaampaa, velkaisempaa ja lopulta syrjäytyneempää? Ja jos noiden hommien tekijöitä ei olisi sitten ensinkään, se ei auttaisi sitäkään vähää. Työllisyys ja huvikseen lorvehtivat työttömät eivät ole edes se ongelma tässä maassa, vaan huoltosuhteen keikahtaminen päälaelleen väestön ikärakenteesta johtuen. Tuota ongelmaa ei ainakaan korjaa se, että maahanmuuttoa tiukennetaan persujen mieliksi. Tosin tuossa maahanmuuton tiukentamisessa on se hyvä puoli, etteivät kokkarit saa niitä haikailemiaan orjatyömarkkinoita. No, yrittävät kyllä saada ne sitten omasta väestä. Sitten suomalaisten pitäisi vielä lisääntyä. Kuka hullu siihen lähtee tuollaisessa yhteiskunnassa?

Valtionvelasta on tehty tässä hirveä peikko. Vetoaa tunteisiin ihan ymmärrettävästi sekin. Onhan velka itsellenikin hirveä kirosana ja ajatus siitä, että olisin velkaa aivan hirveä. Valtionvelka on kuitenkin ihan yleinen käytäntö kautta maailman, Yhdysvaltojen kaltaisia talousmahteja myöden. Ongelma siitä tulee vasta siinä vaiheessa, kun sitä ei kyetä hoitamaan säällisesti pois. Tietenkin pitää katsoa eteensä ja painaa jarrua ennen kun ollaan em. tilanteessa. Tässä keskustelussa valtionvelasta on kuitenkin tehty lähtökohtaisesti paha asia ja ikään kuin jokin only in Finland -juttu.

No, tämä vaikuttaa lähinnä Petteri Orpon kostohallitukselta henkilökohtaisissa Marin-kaunoissaan. Tyypillinen kokoomuksen äänestäjä tuskin näistä yöuniaan menettää, mutta persujen äänestäjissä voi ollakin sitten enemmän pettynyttä porukkaa :lol: .

Mutta joo, nämä hallitusohjelman asiat ovat tosiaan vasta puheita ja siellä on paljon sellaista settiä, joka törmää perustuslakiin ja Suomen allekirjoittamiin kansainvälisiin sopimuksiin. Ehkä vuoden päästä ollaan viisaampia.


Miten juhannus on mennyt? Onko sinulla kerrottavana jotakin juhannuskommellusta takavuosilta?
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 13121
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25

Re: Kysy mitä vaan seuraavalta ja vastaa edelliselle. Osa 3.

ViestiKirjoittaja Vieraammaksi54 » 24.6.2023 06:53:48

Kiitos tähän asti hyvin on mennyt. Toinen yksinäinen juhannus ilman puolisoa. On se jännä juttu, vaikka kuinka sanoin itselleni että eihän juhannus ole kuin viikonloppu, niin silti se aiheutti mielessä jotain joka kaihersi ja ikävöi jotain. Mutta selvisin tähän asti. Pitkä raittius takana mutten ole itsevarma vaan tajuan, että juuri tuo että joudun masennuksen, epätoivon puolelle, on ollut se kimmoke ottaa alkoholia ja yrittää unohtaa surut.
Muistan kuinka tämä päihdeplinkki oli minulle tärkeä vuosia vuosia sitten. Asuin Nokialla ja elin silloinkin yksin, kirjoittelin ahkerasti tänne, eri nimimerkki oli silloin, samoin kirjoittelin toiseenkin nettiryhmään ja siitäkin oli apua.
Kysymys:
Koetko saavasi apua nettiryhmistä? Tarkoitan lähinnä juomiseen tai mielenterveysongelmiin?
Vieraammaksi54
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 277
Liittynyt: 3.11.2018 08:24:24

Re: Kysy mitä vaan seuraavalta ja vastaa edelliselle. Osa 3.

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 26.6.2023 04:45:08

Aikoinaan kun lopetin opioidien käytön ja tuo Saunan puoli oli aktiivisempi, oli siitä jotakin apua. Lähinnä kait se, kun kirjoitti niitä asioita julki, koki olevansa tavallaan tilivelvollinen. Olin tosin noista asioista ihan avoin läheisillenikin IRL, eli kyllä se "tilivelvollisuus" siinäkin tuli suoritettua. Vertaistuki ja keskustelun vastavuoroisuus oli aikalailla sellaista symppailua ja komppailua, mikä on ihan kivaa ja ystävällistä, joo, mutta kuinka hyödyllistä lopulta. Itselleen ei välttämättä kannata olla aina niin armollinen siinä vaiheessa, kun se tarkoittaa pään takomista seinään samalla tyylillä vuodesta toiseen ja ihmettelyä, miksi minulle käy aina näin. Ratkaisut ja työ on tietysti tehtävä itse, mutta työkaluja niihin olen saanut kyllä parhaiten MT-ammattilaiselta(Varsinaisiin päihdetyön ammattilaisiin en tuossa turvautunut). Toki oli joitain oikein hyviäkin kirjoittajia, jotka antoivat ihan hyviä näkökulmia.

Sama juttu MT-ongelmien kanssa. Niistä kirjoittaminen ja jutustelu voi keventää mieltä, mutta suurin hyöty on silti ollut psykiatrista. Enemmän tämä on mulle juuri juttelua. Ihan sama, kuin IRL: tykkään tosi paljon puhua ihmisten kanssa ja kuunnella heidän stoorejaan. Jos ja kun löytyy samastumispintaa jonkun toisen ongelmiin ja asioihin, niistä on mukava puhua, mutta ei siitä ihan terapiaksi ole.

vadelmamunkki kirjoitti:
Ja mitä ihmettä tarkoittaa esim. "omavastuu" toimeentulotuessa? :shock: Toimeentulotukihan on viimesijainen tuki, joka on tarkoitettu avuksi silloin kun mitkään muut tuet ja tulot eivät riitä. Mistä tuen tarvitsija kietaisee omin avuin sen omavastuuosuuden viimesijaisesta tuesta? :shock:


Toimeentulotuessa huomioidaan erikseen asumiskulut ja sähkölasku. Sitten on erikseen perusosa, joka on tarkoitettu ruokaan, vaatteisiin, hygieniatarvikkeisiin, liittymään, bussilippuun ja tällaisiin menoihin. Perusosan saa toki jokainen käyttää haluamallaan tavalla siihen, mitä pitää tarpeellisena. Erikseen huomioidaan myös terveydenhuoltomenot(lääkärikäynnit, lääkkeet) silloin, jos ja kun niitä tulee. Harkinnanvaraista toimeentulotukea voi vielä saada lisäksi satunnaisiin isompiin menoihin, esim. pesukone hajoaa tai pitää matkustaa toiselle puolen Suomea läheisen hautajaisiin. Tuo tosin haetaan kunnan luukulta, kun perustoimeentulotuen hoitaa nykyään Kela.

En ole ihan varma(Kannattaa kysyä joltain fiksummalta, mutta vastaavaa kurjistamiskeinoa on käytetty ennenkin), mutta omavastuu tarkoittanee sitä, että asumismenoja ja/tai sähkölaskua huomioidaan TT-tuessa vähemmän ja TT-asiakas pistää sitten sen omavastuun siitä perusosasta. Tietysti voi koskea myös noita terveydenhuoltomenoja.


Oletko käynyt koskaan/kuinka aktiivisesti AA- tai NA-ryhmissä? Entä muissa 12 askeleeseen perustuvissa ryhmissä?
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 13121
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25

EdellinenSeuraava

Paluu Olohuone

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa