Olet täällä

Ennen oli kaikki paremmin

Mitä sinulle kuuluu? Tervetuloa olohuoneeseen! Olohuoneessa voit keskustella kaikista mielen päällä olevista aiheista, jotka eivät suoranaisesti sovi muiden teemojen alle. Sana on vapaa, mutta muistathan lukea ensin Päihdelinkin säännöt. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Ennen oli kaikki paremmin

ViestiKirjoittaja Pohjattoman nuiva » 1.3.2016 20:54:33

1984 oli historian paras vuosi olla suomalainen. Silloin oli historian korkein huoltosuhde, korkein työllisyys ja tuloerot olivat pienemmät kuin nyt. Suomalaiset olivat onnellisempia kuin koskaan aikaisemmin, tai koskaan sen jälkeen. Itse olin tuolloin vasta pilke faijan silmäkulmassa, joten joku aikalainen kertokoon mikä oli meininki tuolloin.

No niin, itse asiaan. Nykyaika on täyttä paskaa. Allekirjoittanut joutui tänään tilanteeseen, jossa muuan henkilö kertoi ammatikseen blogisti. Kyllä, tämä ihan aikuinen nainen tienaa elantonsa raapustamalla jotain puolivillaista paskaa nettiin. Sairas, sairas maailma. Mikä vikana oikeissa ammateissa, kuten ahtaaja tai maatalouslomittaja? Kyseinen nainen kertoi miehellään olevan n. 100 paria Nike-lenkkareita. Tuossa vaiheessa olin täysin sanaton. Ja jos joku ei arvannut, tämä tapaaminen tapahtui Helsingissä. Kaikki tämä paska kiteytyy Helsinkiin. Vittu että vihaan Helsinkiä, tai Hesaa, kuten meillä päin on tapana sanoa. Täältä Päijät-Hämeestä katsottuna Turku ja Tukholma ovat lähimmät oikeat kaupungit.

Toisekseen, maailma oli valmis siinä vaiheessa kun oli keksitty väritelevisio, kannettava cd-soitin, matkapuhelin, jolla pystyi soittamaan ja lähettämään tekstiviestejä. Pienellä varauksella helvetin hidas internetti, josta pystyi imuttamaan pornoa ja musiikkia. Musiikkihan myös on nykyään ihan sitä itseään, 2000-luvulla on tehty ehkä kaksi hyvää albumia. Saa arvata mitkä. Henkilökohtaisesti vituttaa, että nykynuoret tilaavat huumeita netistä. Siinä jää välistä tärkeä vaihe elämää. Kyllä siinä on tunnelmaa, kun kohtaat ostarilla Adidaksen urheiluasuilla ja putkikasseilla varustautuneet Maken ja Jamen, ja saat näiltä yhteiskunnantukipilareilta epämääräisen pussin jotain valkoista moskaa. Nykynuoriso on pehmeää, olen kuullut, etteivät täällä päin edes järjestä enää kaupunginosien välisiä joukkotappeluita. Voi pojat niissä oli tunnelmaa!

Onko sairasta kaivata sellaiseen mielikuvitusmaailmaan, jossa soi non stopilla Eppujen Afrikka, Sarvikuonojen Maa ja peruskoulu- ja terveyskeskusjärjestelmät on vasta keksitty? Kaikki on vähän nuhjuista, mutta kuitenkin kodikasta. Sisällä saa polttaa tupakkaa. Joka jätkälle on töitä niin paljin, kuin jaksaa tehdä.
Pohjattoman nuiva
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1147
Liittynyt: 6.4.2015 18:27:32

Re: Ennen oli kaikki paremmin

ViestiKirjoittaja Pasuuna » 2.3.2016 02:24:11

Kaivata kannattaa Atlantiksen alkuajoille asti. Nykyaika on... Oikeasti hei pahin ongelma tässä maailmassa blogistit?! Ja turhuudeltaan vastaavia ammatteja ei olisi noin puolet?

Kaikki on vähän nuhjuista, mutta kuitenkin kodikasta. Sisällä saa polttaa tupakkaa. Joka jätkälle on töitä niin paljin, kuin jaksaa tehdä.

Tämä, mutta kauempana alussa, lika ei yleensä olisi myrkyllistä. Nyt seinät, katto, lattiat, huonekalut, vaatteet ja niiden kautta pöly, sekä haihtuvat kemikaalit, ym. ovat synteettisiä ainesosia, joita on ruossakin ja aivan lähes kaikessa ja joista luovutaan terveyssyistä samaa tahtia, kuin kehitetään uusia. Saasteita on maassa, ilmassa ja vesistöissä. Yhteistä näille on, että ihminen ei ole tottunu altistumaan niille vai onko parissa sadassa vuodessa, kun nykyihminen on lajina arviolta pari sataa tuhatta vuotta vanha. Entä miten vaikuttavat luonnottomat sähkö- ja magneettikentät, sekä radioaktiiviset säteilyt. Töitä... Työn pitäisi olla mielekästä. Nyt on pitkät työmatkat, suuret tuntimäärät ja tiukat aikataulut. No okei näissä on näkynyt myös parannusmerkkejä, mutta alkutekijöissä ollaan tavoitteeseen nähden, mikäli aiotaan oikeasti nostaa sitä synkän kansanosan motivaatiota.

Nopea, reaaliaikainen tiedonsiirto maailmanlaajuisesti, joka on globalisoinut maailman on ollut tästä hetkestä nähtynä jo kauan aikaa sitten sinetöity kohtalo. Tuo historian ajankohta väritelkkareineen, josta puhut on vain kevyttä nostalgiaa, tätä samaa aikaa, kun läpimurto on ollut jo täydessä vauhdissa. Noihin aikoihin ei enää muuten ole palaamista. Ja nyt sitten hei, ei kukaan voi provosoitua tuosta musiikkijutustasi.

Henkilökohtaisesti vituttaa, että nykynuoret tilaavat huumeita netistä. Siinä jää välistä tärkeä vaihe elämää.

Tärkeä vaihe elämää samoin jäisi välistä ilman huumeita. Eivät ne olisi ongelma, jos niissä ei olisi sitä jotain. Ei sitä voi noin vain unohtaa. Eivät ne itse kimppuun käy. Niin pahaa, kuin niin hyvää. Tietysti nyt tai ihan lähimenneisyydessä on huumeharrasteista tehty niin pahoja, kuin vain on onnistuttu. Ja ne lieveilmiöt juuri ovat se paha puoli, itse aiheutettu, eivät itse huumeet tai niiden harrastaminen itseisarvoisesti. Osaa ehkä, mutta ei kaikkia huumeissa kiehdo niiden status nykymaailmassa, vaan ne huumeet itse, pääasiassa. Kyllä ne rehelliset diilerit tukipilareina toimivat.

Tämäkin on 2000-luvun musiikkia, mutta ei varmaankaan laskeudu niihin sinun kahteesi.
https://www.youtube.com/watch?v=0bQM5G5y7ik
Pasuuna
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 515
Liittynyt: 31.8.2014 15:55:02

Re: Ennen oli kaikki paremmin

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 2.3.2016 07:33:57

^^ Oivoi! Kylläpä nauroin :lol: :lol: . Taisin joskus itse miettiä tämän kaltaisen ketjun pystytystä, mutta se sitten jäi. Itsehän olen sitä mieltä, että ennen kaikki ei ollut paremmin, joskaan ei huonomminkaan, monet asiat olivat erilailla ja monesti asioiden paremmin/huonommin oleminen on myös henkilön X subjektiivinen näkemys. Pilke silmäkulmassa(Siis muuten, kuin isän :P ) tämä ketju tosin lienee syntynytkin.

Minä olin syntynyt jo vuonna -84, mutta olin tuolloin 4-vuotias(Älkää edelleenkään antako nickini hämätä), joten muistikuvani ovat pienen lapsen muistikuvia, enkä sen suuremmin osaa kertoa mitään omakohtaista kokemusta mm. yhteiskunnallisista asioista. Sen verran kyllä muistan/osaan sanoa, että aurinko ei paistanut kesät talvet tuolloinkaan ja monesti radiosta tuli aivan paskaa musiikkia, jota tosin myöhemmällä iällä olen alkanut diggailla, riippuen toki musiikista.

Nyt mulla on pää sen verran jumissa, että ei irtoa mitään merkittävää antia tähän ketjuun ennen/nyt hyvin/huonosti olevista asioista, mutta ehkäpä palailen asiaan, kunhan joskus hieman herään/selviän.
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 12403
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25

Tänään on se päivä

ViestiKirjoittaja Gamemaster » 2.3.2016 09:38:39

Tänään on paras päivä koko historiassa.
Viimeksi muokannut Gamemaster päivämäärä 2.3.2016 11:25:02, muokattu yhteensä 1 kerran
Avatar
Gamemaster
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 415
Liittynyt: 15.11.2015 15:10:42
Paikkakunta: Helvetin Esikartano

Re: Ennen oli kaikki paremmin

ViestiKirjoittaja Pohjattoman nuiva » 2.3.2016 09:39:44

Sen sanon, että nettitilaaminen on narkkarit pilannut. Jokainen +30v veturi osaa ritsata kaikkia kuviteltavissa olevia kulkuneuvoja. Osaa murtautua asuntoihin. Ei pillahda itkuun, jos vähän nyrkki kolhaisee ohimoa. Omaa ylipäänsä jonkinlaisia kykyjä tai taitoja, joita on pitänyt harjoitella. Mitä nämä nykyiset huppupäiset ja reppuselkäiset vässykät osaavat? Täyttää työtön-työtön-lappua, paitsi sekin varmaan tehdään nykyään netissä.
Pohjattoman nuiva
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1147
Liittynyt: 6.4.2015 18:27:32

Re: Ennen oli kaikki paremmin

ViestiKirjoittaja Pööpää (poistunut käyttäjä) » 2.3.2016 11:24:13

...
Viimeksi muokannut Vieras päivämäärä 7.5.2016 06:52:25, muokattu yhteensä 1 kerran
Pööpää (poistunut käyttäjä)
 

Re: Ennen oli kaikki paremmin

ViestiKirjoittaja Pohjattoman nuiva » 2.3.2016 12:30:14

^Homoseksuaalisuuden tautiluokitus poistettiin -81, mutta rikoslaista se on pyyhitty jo huomattavasti aikaisemmin.
Pohjattoman nuiva
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1147
Liittynyt: 6.4.2015 18:27:32

Re: Ennen oli kaikki paremmin

ViestiKirjoittaja Pööpää (poistunut käyttäjä) » 2.3.2016 12:47:04

...
Viimeksi muokannut Vieras päivämäärä 7.5.2016 06:53:02, muokattu yhteensä 1 kerran
Pööpää (poistunut käyttäjä)
 

Re: Ennen oli kaikki paremmin

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 3.3.2016 08:48:22

Pohjattoman nuiva kirjoitti:Sen sanon, että nettitilaaminen on narkkarit pilannut. Jokainen +30v veturi osaa ritsata kaikkia kuviteltavissa olevia kulkuneuvoja. Osaa murtautua asuntoihin. Ei pillahda itkuun, jos vähän nyrkki kolhaisee ohimoa. Omaa ylipäänsä jonkinlaisia kykyjä tai taitoja, joita on pitänyt harjoitella. Mitä nämä nykyiset huppupäiset ja reppuselkäiset vässykät osaavat? Täyttää työtön-työtön-lappua, paitsi sekin varmaan tehdään nykyään netissä.


Lasketaanko tähän se, jos on tilannut netin kautta omat, lailliset reseptilääkkeensä, joita on mahdollista käyttää päihtymistarkoituksessa? Tällainen kun on mahdollista nykyään e-respojen aikakaudella. Minä tein kerran noin, enkä tee toiste :x . Olihan se nyt aivan perseestä, kun piti maksaa ties mitä postikuluja ja samalla vaivalla, kun noudin lääkkeeni lähimmästä postin toimipisteestä, olisin voinut kävellä apteekkiinkin, kun se on vain kivenheiton päässä. Sitä paitsi apteekkiasioinnissa on ihan oma tunnelmansa. Monesti siellä saa jonottaa iät ja ajat ja manata alimpaan helvettiin kaikki juntit ja vanhukset, jotka jumittavat tiskeillä, kun eivät tajua mitään lääkityksistään, respoistaan ym. ja farmaseutti saa selvittää asioita pitkään ja hartaasti. Väliin myös farmaseutit kämmäilevät jotakin käsittämätöntä ja sen vuoksi kestää ja kestää :roll: . Siinä odotellessa en tietenkään itse voi etsiä Kela-korttiani valmiiksi, vaan pohjattoman käsilaukkuni kaivelun aloitan vasta tiskille päästyäni :mrgreen: . Joskus apteekkipäivää piristää suunnattomasti se, kun joku nisti ryhtyy riehumaan, kun eivät suostu luovuttamaan sille vielä seuraavia lääkkeitä, kun edellisten hakemisesta on kulunut 2 päivää :lol: . Ryöstön aikaan en ole koskaan apteekkiin sattunut, mutta elättelen toiveita, että niin kävisi seuraavana apteekkipäivänä.

Kyllä nykyään ovat asiat huonosti, kun on nuo e-reseptit ja Valvira kyttää. Ennen saattoi ravata vaikka kuinka monta lääkäriä lävitse ja hakea ne paperilappuset ja -lippuset moneen kertaan samaan lääkkeeseen ja myydä sitten niitä ryynejään kadulla, kun ei saanut itse mitenkään kaikkia kulumaan, vaikka olisi kuinka ahkerasti övereitä kiskonut. Ja vaikkei olisi käynyt, kuin yhdellä ja samalla lääkärillä, saattoi silloin tällöin, ei tokikaan liian usein, valehdella, että onnistui hukkaamaan respansa ennen kuin oli hakenut sillä lääkkeitä ja lääkäri sitten kirjoitti uuden, eikä kukaan saanut tietää mistään yleisestä tietokannasta, miten niitä lääkkeitä todellisuudessa onkaan haettu :mrgreen: . Oi niitä aikoja :lol: .
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 12403
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25

Re: Ennen oli kaikki paremmin

ViestiKirjoittaja Pohjattoman nuiva » 3.3.2016 11:37:48

^No ei lasketa, mutta en epäile etteikö perseestä olisi. Kovin on vähän kokemusta itselläni apo-touhuista, mutta eikö tuo pilaa sen lääkepäivän maagisen tunnelman? Monethan sitä odottavat kuin joulua, ja ovat suunnilleen aamulla kahvassa kiinni, ennen puljun avautumista. Kyllä minä haluaisin reseptin paperille, ja asioida ihmisen kanssa, näin on jämpti.

Kyllä ihmisen pitää saada huumaavia lääkkeitä useamalta lääkäriltä hakea. Henkilö x:n laiton tai laillinen narkomania ei kuulu systeemille pätkääkään, mikäli henkilö kykenee hoitamaan velvoitteensa systeemille.
Pohjattoman nuiva
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1147
Liittynyt: 6.4.2015 18:27:32

Re: Ennen oli kaikki paremmin

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 4.3.2016 06:58:13

^ Kyllä vain, perinteiseen apteekkiasiointiin liittyy hyvin vahva tunnelataus. Itse en jaksa heti aamusta roikkua ovenkahvassa ja tuuppia muita sekakäyttäjiä pois tieltäni, mutta kyllä apteekkipäivät ovat varsinaisia juhlapäiviä, eli silloin keitän hieman hienompaa kahvia, valitsen tarkoin hieman paremmat vaatteet ylleni ja laittaudun pitkään ja hartaasti peilin edessä, jopa paljon enemmän, kuin jos olisin juhliin menossa. Itse asiassa saan apteekkipäivästä paljon suuremmat kiksit, kuin niistä roippeista, mitä sieltä ulos kannan tai edes Sepon kadunkulmatarjonnasta. Vaikkei mulla olisi mikään PKV-respa-apteekkipäivä, vaan poikkeaisin apteekkiin vain hakemaan esim. kalkkitabletteja, niin silloinkin pyörin siellä onnessani haistelemassa apteekin tuoksuja ja nostalgisoimassa hypistelemällä Postafen-paketteja, muistellen, kuinka kiskoin niitä joskus nuorena överit saadakseni oloja. En saanut :mrgreen: . Kyllä elämä surkeaksi menisi, jos koko apteekkihomma pitäisi hoitaa kylmästi netin kautta :cry: .

Paperisia respoja kaipaan ihan siksikin, että niiden aikaan sai kaivella laukkuaan vielä hartaammin, kun ei siihen pelkän Kela-kortin etsimiseen saa kulumaan, kuin max. 15 min., vaikka kuinka yrittäisi. Lisäksi se oli hauskaa, kun farmaseutit yrittivät saada selvää lekurin harakanvarpaista. Kerran minulle kävi niin, että farmaseutti tulkitsi hieman väärin niitä riimuja ja sainkin lääkkeitä paljon enemmän, kuin oli tarkoitus :lol: . Paperisten respojen aikaan mua on myös epäilty respaväärennöksestä apteekissa. Sekin oli hauskaa, ainakin näin jälkeenpäin. Nykyään elämä on ihan vitun tylsää, kun ei tapahdu mitään tuollaisia hauskoja kommelluksia :| .
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 12403
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25

Re: Ennen oli kaikki paremmin

ViestiKirjoittaja Pööpää (poistunut käyttäjä) » 4.3.2016 11:06:19

...
Viimeksi muokannut Vieras päivämäärä 7.5.2016 07:14:37, muokattu yhteensä 1 kerran
Pööpää (poistunut käyttäjä)
 

Re: Ennen oli kaikki paremmin

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 22.3.2016 06:36:41

Ennenvanhaan ei ollut internetiä ja sen lukuisia keskustelufoorumeita, joilta on nykyisin kovin muodikasta kysyä apua äärimmäisissä akuuttitilanteissa, esim. näin: Onkohan tämä vakavaa ja pitäisikö huomenna varata aikaa omalääkärille, kun olen oksentanut pari ämpärillistä verta, kuumetta on 40 astetta ja löyhkäävä ja mustunut käteni tipahti äsken irti? Vai voisiko tässä vielä pari viikko katsella tilanteen kehittymistä? Auttaisiko Burana?
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 12403
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25

Re: Ennen oli kaikki paremmin

ViestiKirjoittaja Pohjattoman nuiva » 22.3.2016 10:53:41

Keskustelufoorumit ovat selvästi kuolemassa, mistä tämä mielestänne johtuu? Luulen, että 10 vuoden päästä nuoret pitävät foorumeja johonkin c-kasettiin verrattavina antiikki-juttuina.
Pohjattoman nuiva
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1147
Liittynyt: 6.4.2015 18:27:32

Re: Ennen oli kaikki paremmin

ViestiKirjoittaja Pööpää (poistunut käyttäjä) » 22.3.2016 10:59:08

...
Pööpää (poistunut käyttäjä)
 

Seuraava

Paluu Olohuone

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa