Olet täällä

Paha olla

Mitä sinulle kuuluu? Tervetuloa olohuoneeseen! Olohuoneessa voit keskustella kaikista mielen päällä olevista aiheista, jotka eivät suoranaisesti sovi muiden teemojen alle. Sana on vapaa, mutta muistathan lukea ensin Päihdelinkin säännöt. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Re: Paha olla

ViestiKirjoittaja Lumikko » 15.12.2020 12:35:31

Lempeä kettu kirjoitti:Toivon sinulle Lumikko voimaa löytää kavereita, vaikka jonkin harrasteen tai nyt koronan vuoksi turvallisempi paikka on jokin netin luoma harrastusalusta, joka antaisi uskoa huomiseen.


Kiitos kannustuksesta. Luulen että masennukseni helpottaa kun jätän pois alkoholin, krapulassa on aina niin toivoton olo.
Lumikko
 

Re: Paha olla

ViestiKirjoittaja Pocahonzu » 1.2.2021 20:13:37

Helou, täällä Jelou.

Tipaton tammikuu on ny taputeltu ja silitelty. Mikähän lie tää seuraava aarre kuukausien helminauhassa - hapoton, huikaton, huurteeton, humalaton, hullu-ku-pullosta-tullu?

Onhan tuo viina käyny mielessä, käymistuotehan se on, käymään vaan tänne tullaan eikä olemaan - olé! Mutta toistaiseksi täällä oleillaan muiden juttujen juovuttamina tai jouvuttamina.

Sanatonna tässä jotenkin. Eikäpä sekään haittaa.
Pocahonzu
 

Re: Paha olla

ViestiKirjoittaja t-petsku » 2.2.2021 10:42:48

Tammikuu koomailtu juu täälläkin. Tullut varmistus(ta) luotettavalta taholta, että jonkinlainen alkomahooliriippuvuus on päässyt kehittymään, pääkopan ongelmien seuraksi - uufakinjee, miten hienoa onkaan elämä.
Kun ei vaan tajuu
t-petsku
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 110
Liittynyt: 25.9.2020 11:50:22

Re: Paha olla

ViestiKirjoittaja Pocahonzu » 2.2.2021 18:37:08

Mitämitä, koomailtu siellä(kin)? Tarkoittaako se, että dokailtu? Täällä nimittäin ei. On siis vietetty tipatonta ja jatketaan yhä vaan. Oikeasti, ollaan ahkeroitu duunijuttuja ja eletty terveesti. Kaksi kertaa oon kyl jädeä syönyt ja kerran suklaata. Että sellaisia hairahduksia.

Mutta kiva kuulla susta TP, my friend. Toivottavasti sulla on sen koomailun lomassa on ollut myös ilon hetkiä ja rauhan tuntemuksia.

Täällä aika luottavaisella mielellä liukastellaan kohti kevättä. Kiireistä ja väsymyksestä huolimatta. Koska ei masenna ja ahdista. En ymmärrä, mikä vanhaa potilasta vaivaa, kun elämä näyttää, tuntuu ja kuulostaa siedettävältä.

Hyviä vointeja myös muille!
Pocahonzu
 

Re: Paha olla

ViestiKirjoittaja Vieras » 12.2.2021 16:29:34

No onpas mukavaa luettavaa että elämä maistuu ja on iloa ja valoa. Sitä täälläkin odotellaan että kevät etenisi ja paha korona pakenisi kauas pois....
Vieras
 

Re: Paha olla

ViestiKirjoittaja Sokeritautinen » 24.5.2021 17:39:50

Masennuksen oireet muuttavat tunnetilaa ja toimintakykyä
Masennuksen oireet ovat monimuotoisia, ja ne vaihtelevat esimerkiksi vaikeusasteen, esiintymistiheyden ja keston mukaan. Elämän kriisitilanteet ja stressi voivat aiheuttaa monenlaisia ohimeneviä mielenterveyden ongelmia, jolloin oireita voi ilmetä myös henkilöillä, jotka eivät sairasta masennusta.

”Oireiden varhainen tunnistaminen ja riittävän aikainen hoitoon hakeutuminen parantaa huomattavasti sairauden ennustetta.”

Masennus voi myös kätkeytyä hyvin monenlaisten oireiden ja vaivojen taakse ja saattaa siksi jäädä kokonaan huomaamatta. On hyvä muistaa, että masennuksen oireiden varhainen tunnistaminen ja riittävän aikainen hoitoon hakeutuminen parantaa huomattavasti sairauden ennustetta.

Masennuksen oireet näkyvät yleensä tunnetilan ja toimintakyvyn muutoksina. Lievissä masennustapauksissa toimintakyky on yleensä vielä kohtalainen ja voi ilmetä esimerkiksi tyytymättömyytenä ja ärtyisyytenä. Vaikeammissa tapauksissa oireita on runsaasti ja ne haittaavat merkittävästi toimintakykyä tai ihmissuhteita.

Seuraavassa on listattuna muutamia tyypillisimpiä oireita, jotka saattavat liittyä masennukseen. Kannattaa muistaa, että masentuneella henkilöllä ei välttämättä esiinny kaikkia mainittuja oireita, vaan oirekuva on yksilökohtainen. Masennustilan diagnoosi edellyttää vähintään neljää seuraavista oireista, joiden on kestettävä yhtäjaksoisesti ainakin kahden viikon ajan.

Masentunut mieliala: Tunnetila on suurimman osan aikaa syvästi alakuloinen, ja huomiota on vaikea kohdistaa muihin asioihin.

Mielihyvän menetys: Asiat, joista aiemmin on saanut mielihyvää, eivät enää tuota nautintoa. Oire jatkuu päivästä toiseen ja esiintyy suurimman osan aikaa.

Uupumus: Olotila on jatkuvasti väsynyt ja jaksamaton. Pienikin teko, kuten lievä fyysinen ponnistus, tuntuu raskaalta ja vaatii voimia.

Itseluottamuksen tai itsearvostuksen menetys: Luottamus omaan kykyyn selviytyä elämässä on selvästi heikentynyt, eikä masentunut arvosta itseään.

Kohtuuton itsekritiikki ja syyllisyydentunne: Ajatukset keskittyvät jatkuvasti omaan persoonaan. Omia tekemisiä väheksytään ilman erityisiä perusteita.

Toistuvat kuolemaan liittyvät ajatukset tai itsetuhoinen käytös: Ajatukset kohdistuvat vahvasti kuoleman ympärille, ja mielessä pyörii itsensä vahingoittaminen.

Päättämättömyyden ja keskittymiskyvyttömyyden tunne: Masentunut on epävarma tehdessään arkisia päätöksiä, joista hän on aikaisemmin selvinnyt helposti. Hänellä on vaikeuksia keskittyä esimerkiksi lukemiseen tai muuhun tarkkaavaisuutta vaativaan toimintaan.

Psykomotorinen hidastuminen tai kiihtyneisyys: Liikkeet voivat hidastua ja kasvot voivat vaikuttaa ilmeettömiltä. Toisaalta voi esiintyä kiihtyneisyyttä, joka ilmenee esimerkiksi raajojen tarkoituksettomina liikkeinä, pakonomaisena kävelynä tai tuskaisena huokailuna.

Unihäiriö: Unihäiriö voi ilmetä nukahtamisvaikeutena, unen pinnallisuutena ja katkonaisuutena sekä liian varhaisena heräämisenä. Joillakin masennus voi oireilla myös liiallisena nukkumisena.

Ruokahalun ja painon muutos: Masentunut voi menettää ruokahalunsa ja ruoka voi tuntua vastenmieliseltä. Tämä johtaa selvään painon laskuun. Joillakin paino voi nousta.

Lue lisää:
Masennukseen liittyy kognitiivisen toimintakyvyn häiriöitä »
Masennuksen kulku ja ennuste vaihtelee »

Lähde: Mielenterveystalo

https://masennusinfo.fi/oireet/masennuk ... intakykya/
Sokeritautinen
 

Re: Paha olla

ViestiKirjoittaja aaaaaaa » 7.10.2021 07:05:56

Hyvää alkusyksyä Pocahonzu,

Onko korkki pysynyt kiinni?
aaaaaaa
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 85
Liittynyt: 4.10.2021 13:59:27

Edellinen

Paluu Olohuone

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa