Olet täällä

Päihteilijän terveydentila

Mitä sinulle kuuluu? Tervetuloa olohuoneeseen! Olohuoneessa voit keskustella kaikista mielen päällä olevista aiheista, jotka eivät suoranaisesti sovi muiden teemojen alle. Sana on vapaa, mutta muistathan lukea ensin Päihdelinkin säännöt. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Päihteilijän terveydentila

ViestiKirjoittaja Kävelijä » 28.10.2020 22:41:36

Luultavasti olen aiheuttanut itselleni erilaisia fyysisiä ja psyykkisiä terveysongelmia runsaalla alkoholinkäytöllä. Olen myöhäiskeski-iässä, minulla on terveellinen ruokavalio, käytän vitamiineja ja kuntoilen jonkin verran, ei ylipainoa. Juomattomia kausia on muulloinkin kuin tammikuussa, mutta myös pidempiä jaksoja, jolloin tissuttelen illat ja vääntäydyn väsyneenä aamulla töihin.

Vuosien varrella on ollut, tullut ja mennyt kremppoja, mutta kilpirauhasvaivan lisäksi ei ole muita lääkintää vaativia sairauksia. Tosin en ole käynyt aikoinaan missään tutkimuksissa tai tarkastuksissa.

Kymmenisen vuotta sitten epäiltiin metabolista oireyhtymää, mutta olen monista harmeista päässyt ruokavaliota muuttamalla, esim. vähentämällä viljan käyttöä ja jättämällä mm. sokerin ja eläinmaitotuotteet pois. Jossain vaiheessa oli kivuliasta närästystä, johon ravintomuutokset ovat auttaneet myös. Olut on gluteenitonta.

En ihmettele, jos diabetes todetaan minulla joku päivä, sukurasitetta nimittäin on. Myös sydän tuntuisi olevan juomakausina turhan villi, ja verenpaine heilahtelee. Masennusta, ahdistusta ja unihäiriöitä on ollut vuosia. Vime aikoina olen pohtinut alkoholidementian, alkavan alzheimerin tjms. mahdollisuutta, kun on alkanut pätkimään muisti ja kognitiiviset haasteet ovat lisääntyneet.

Olisi kiinnostavaa kuulla myös muiden päihteilijöiden pohdintaa ja kokemuksia sairasteluista. Oletteko onnistuneet parantamaan oleellisesti terveydentilaa vähentämällä juomista?
Kävelijä
 

Re: Päihteilijän terveydentila

ViestiKirjoittaja t-petsku » 29.10.2020 09:47:37

Kävelijä kirjoitti:Olisi kiinnostavaa kuulla myös muiden päihteilijöiden pohdintaa ja kokemuksia sairasteluista. Oletteko onnistuneet parantamaan oleellisesti terveydentilaa vähentämällä juomista?

Lyhyesti virsi kaunis (?): kyllä. Minulla(kin) todettiin 2 tyypin diabates pari vuotta takaperin plus muita elämäntapasairauksia, verenpaine, kolesteroli jne. Ja kun sitten siideri jäi kuvioista pois ja tilalle tuli lääkitys em. vaivoihin, niin johan kunto parani ja paino putosi jne.
Kognitiivisten toimintojen kanssa on minullakin ongelmia, mutta siihen vaikuttaa varmaankin myös pitkäaikainen masennus.
Kun ei vaan tajuu
t-petsku
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 106
Liittynyt: 25.9.2020 11:50:22

Re: Päihteilijän terveydentila

ViestiKirjoittaja Sokeritautinen » 19.4.2021 15:00:34

Huono. Nyt on pantu Candexetil verenpaine lääkitys, Metforem diabetekseen ja Orloc beetasalpaaja päälle. Bensoista en ole enään koukussa koska minulla on iteroitu respa eli virallinen annostus on kaksi päivässä 15 päivän välein, mutta yleensä syön sen 30 kpl kahdessa päivässä jolloin olen seuraavat kolmetoista päivää ilman.
Sokeritautinen
 

Re: Päihteilijän terveydentila

ViestiKirjoittaja Vieras » 21.4.2021 22:12:53

Olen ollut ilman alkoholia 4 vuotta, maksan GT (rasitusarvo) putos 700:sta 80:een eli pikkuisen vieläkin koholla. Bentsoja olen syönyt, temesta ja tenox, nyt olen viikon ollut ilman temestaa, aika kovat viekkarit on. Sairastan skitsofreniaa, ahdistukseen olen lääkkeitä käyttänyt. Tuntuu että järki luistaa nyt jo paremmin kuin silloin juoma-aikoina
Vieras
 

Re: Päihteilijän terveydentila

ViestiKirjoittaja Sokeritautinen » 23.4.2021 11:16:48

Vieras kirjoitti:Olen ollut ilman alkoholia 4 vuotta, maksan GT (rasitusarvo) putos 700:sta 80:een eli pikkuisen vieläkin koholla. Bentsoja olen syönyt, temesta ja tenox, nyt olen viikon ollut ilman temestaa, aika kovat viekkarit on. Sairastan skitsofreniaa, ahdistukseen olen lääkkeitä käyttänyt. Tuntuu että järki luistaa nyt jo paremmin kuin silloin juoma-aikoina


Temesta on erittäin koukuttava. Kokemusta löytyy. Itse kävin läpi rankan vieroitushoidon. Diapam on parempi ja pitkävaikkuteinen. Temesta on kylläkin ihan ykkönen mikä tulee ahdistuksenpoistoon.
Sokeritautinen
 

Re: Päihteilijän terveydentila

ViestiKirjoittaja Sokeritautinen » 23.4.2021 11:52:42

Vieras kirjoitti:Olen ollut ilman alkoholia 4 vuotta, maksan GT (rasitusarvo) putos 700:sta 80:een eli pikkuisen vieläkin koholla. Bentsoja olen syönyt, temesta ja tenox, nyt olen viikon ollut ilman temestaa, aika kovat viekkarit on. Sairastan skitsofreniaa, ahdistukseen olen lääkkeitä käyttänyt. Tuntuu että järki luistaa nyt jo paremmin kuin silloin juoma-aikoina


Kerroit sairastavasi skisofreniaa niin haulaisin kysyä sinulta että minkälaisia kokemuksia sinulla on ollut suomalaisesta mielenterveyshoidosta?
Sokeritautinen
 

Re: Päihteilijän terveydentila

ViestiKirjoittaja Sokeritautinen » 23.4.2021 14:02:21

Jos joku teistä asuu helsingissä niin varoitan käymästä Laakson päihdepolilla. Niillä on Nazi-Saksan tyylinen lähestymistapa potilasta kohtaan. Olin siellä bentsotiputuksessa ja johtava ylilääkäri tietysti pani Oxapamia päälle ja tiputus ohjeet. Mutta se mikä mua vituttaa että hän pani myös Zyprexan päälle, ja kysyin syytä tähän niin hän tokaisi että se antaa unta illalla. Hyi vittu mitä paska zombi-lääkitystä, ei ihme että bentsovieroitus jäi väliin ja kävelin ulos ovesta viimeisen kerran.
Sokeritautinen
 

Re: Päihteilijän terveydentila

ViestiKirjoittaja Sokeritautinen » 23.4.2021 15:22:54

Laakson päihdepolin vastuussa oleva lääkäri kysyi seuraavana aamuna että olenko syönyt Zyprexan? Vastasin että olen täällä vapaaehtoisesti bentsovieroituksessa enkä missään pakkohoidossa, joten en ole syönyt. Hän vastasi että joko otat tai itket. Jopa hoitajat samassa huoneessa olivat ihmeissään ja miettivät varmaan että miten tälle muuten psyykkisesti terveelle bentsoriippuvaiselle on määrätty Olantsapiiniä.
Sokeritautinen
 

Re: Päihteilijän terveydentila

ViestiKirjoittaja Sokeritautinen » 23.4.2021 16:39:14

Juice Leskinen eli Mehu-Juice oli hieno muusikko mutta hänen elämäänsä varjosti erilaiset sairaudet kuten runsas alkoholin käyttö, korkea verenpaine ja koholla olevat sokeriarvot plus kolesterolit. Pispalan Ale-pubissa tamperella vakioasiakas kertoi minulle että Mehu-Juice oli suomen suurin runoilija ja kansallis-sankari.
Sokeritautinen
 

Re: Päihteilijän terveydentila

ViestiKirjoittaja Vieras » 23.4.2021 20:41:39

Terve, kysyttiin tässä ketjussa vähän mielipidettä kotimaan mielenterveys hoidosta. 1994 oli eka sairaalareissu Pitkäniemeen Nokialle, silloin oli masennuksesta kyse. No en siellä nyt terveeks tullut mutta jatkohoitoo oli kyllä nuorisopuolella. Mieleen jäi että silloin kyllä yritettiin auttaa, 2 kertaa viikossa peräti kävin oikealla psykiatrilla. No toivuin mutta kohta olin jo aikamoisessa maniassa, yöt valvoin ja päivällä selittelin ihmisille aika villejä juttuja. Onneksi en kaikkia muista. No ei muuta uudestaan sairaalaan, tajusin itse onneksi hakeutua. Litoa ja muuta säkillinen mukaan ja olin siinä kunnossa että olin taas suurinpiirtein järjissään. Uus diagnoosi kaks suuntaisuus. Mielenterveystoimistossa oli hoitokäyntejä, terapiaa. Aikaa kului ja alkoholia alkoi kulua enemmän ja enemmän. Pikkuhiljaa tulin myös harhaiseksi, kuulin nimeäni kutsuttavan, ketään ei näkynyt. Lopulta taas sairaalaan, muu ei enää auttanut kuin Leponex, kovinta tavaraa mitä on mielenterveyspuolella tarjota. Diagnoosia taas viilattiin, nyt skitsoaffektiivinen psykoosi. Ei mua niin heilauta nuo diagnoosit, yks lääkärikin sanoi että niistä nyt suurinpiirtein näkee mistä on kyse. Pudotus hoidon tasossa alaspäin Tampereella mielestäni alkoi kun Tipotien terveysasema,aukes. Arkkitehti oli päässyt oikein toteuttamaan itseään, oli hienoa, kattokin kuparista. Tais vaan kaikki rahat mennä rakentamiseen, enää ei mitään terapiaa tai hoitosuhdetta edes yritetty järjestää. Leponex ryhmässä esiteltiin uusi uljas periaate, hoidetaan sitten kun aihetta on, eli tyyliin ambulanssi hakee. Yksittäisten työntekijöiden puolesta täytyy sanoa että moni kyllä varmasti teki parhaansa mutta hoidon taso potilaan kannalta romahti. Nyt vetovastuu vaihtuu, saa nähdä vaikuttaako mitään. Ilman alkoholia olen ollut tosiaan jo yli neljä vuotta, yritän nyt bentsoista kärvistellä eroon, saa nähdä kuinka käy. Elämä on tällä hetkellä tyydyttävää, mielialat heittelee vaan joskus rajusti.
Vieras
 

Re: Päihteilijän terveydentila

ViestiKirjoittaja Sokeritautinen » 24.4.2021 11:28:34

Päihteet ovat tuhonneet suurimman osan mun aivosoluista. Kun nyt selvinpäin luen eilen lähettämiäni viestejä niin ne muistuttaa pikkulapsen tai henkisesti erittäin epävakaan henkilön kirjoituksilta.
Sokeritautinen
 

Re: Päihteilijän terveydentila

ViestiKirjoittaja Vieras » 24.4.2021 12:59:12

Itse luulin että olen ryypännyt aivoni sileäksi kun mitään en oikein muistanut enkä mitään monimutkaisempaa oikein oppinut. Nyt on tilanne huomattavasti parempi, vaati näköjään pitkän raittiuden, vuosia meni että toivuin jollain lailla.
Vieras
 

Re: Päihteilijän terveydentila

ViestiKirjoittaja Sokeritautinen » 24.4.2021 14:06:08

Niin. Doku on yleensä kuin pikkulapsi. A-klinikalla erittäin kokenut päihdehoitaja joka oli varmasti entinen väärinkäyttäjä sanoi että jopa parissa viikkossa selvinpäin voi tulla positiivisia tuloksia. Vaikka olen haukkunut tällä palstalla jo parin vuoden ajan eri mielenterveys ja päihdealalla olevia henkilöitä niin tämä työntekijä onnistui vieroittamaan minut Temestasta, pieni askel kerrallaan. Nykyään en ole enään bentsoriippuvainen mutta joskus otan niitä krapulaan. 30 kpl diapamia menee parissa päivässä ja sitten ollaan ilman seuraavat 13 päivää. Loppuvuosina about 2007-2008 kun asuin vielä Helsingissä niin jokaisella alueella oli oma A-klinikka jossa sai asianmukaista ja ystävällistä hoitoa. Nykyään osa niistä on lakautettu ja päihdehoito siiretty suurempiin yksikköihin, kuten edellämainitsemani Laakson päihdepoli josta ei ole mitään hyvää sanottavaa. Sori jos on taas typoja.
Sokeritautinen
 

Re: Päihteilijän terveydentila

ViestiKirjoittaja Sokeritautinen » 24.4.2021 16:42:44

Vieras kirjoitti:Terve, kysyttiin tässä ketjussa vähän mielipidettä kotimaan mielenterveys hoidosta. 1994 oli eka sairaalareissu Pitkäniemeen Nokialle, silloin oli masennuksesta kyse. No en siellä nyt terveeks tullut mutta jatkohoitoo oli kyllä nuorisopuolella. Mieleen jäi että silloin kyllä yritettiin auttaa, 2 kertaa viikossa peräti kävin oikealla psykiatrilla. No toivuin mutta kohta olin jo aikamoisessa maniassa, yöt valvoin ja päivällä selittelin ihmisille aika villejä juttuja. Onneksi en kaikkia muista. No ei muuta uudestaan sairaalaan, tajusin itse onneksi hakeutua. Litoa ja muuta säkillinen mukaan ja olin siinä kunnossa että olin taas suurinpiirtein järjissään. Uus diagnoosi kaks suuntaisuus. Mielenterveystoimistossa oli hoitokäyntejä, terapiaa. Aikaa kului ja alkoholia alkoi kulua enemmän ja enemmän. Pikkuhiljaa tulin myös harhaiseksi, kuulin nimeäni kutsuttavan, ketään ei näkynyt. Lopulta taas sairaalaan, muu ei enää auttanut kuin Leponex, kovinta tavaraa mitä on mielenterveyspuolella tarjota. Diagnoosia taas viilattiin, nyt skitsoaffektiivinen psykoosi. Ei mua niin heilauta nuo diagnoosit, yks lääkärikin sanoi että niistä nyt suurinpiirtein näkee mistä on kyse. Pudotus hoidon tasossa alaspäin Tampereella mielestäni alkoi kun Tipotien terveysasema,aukes. Arkkitehti oli päässyt oikein toteuttamaan itseään, oli hienoa, kattokin kuparista. Tais vaan kaikki rahat mennä rakentamiseen, enää ei mitään terapiaa tai hoitosuhdetta edes yritetty järjestää. Leponex ryhmässä esiteltiin uusi uljas periaate, hoidetaan sitten kun aihetta on, eli tyyliin ambulanssi hakee. Yksittäisten työntekijöiden puolesta täytyy sanoa että moni kyllä varmasti teki parhaansa mutta hoidon taso potilaan kannalta romahti. Nyt vetovastuu vaihtuu, saa nähdä vaikuttaako mitään. Ilman alkoholia olen ollut tosiaan jo yli neljä vuotta, yritän nyt bentsoista kärvistellä eroon, saa nähdä kuinka käy. Elämä on tällä hetkellä tyydyttävää, mielialat heittelee vaan joskus rajusti.


Mä panin hyödyllisen tietopakkauksen tosta Leponex leptistä. Sai myyntikiellon vuonna 1975 mutta otettiin taas käyttöön 1990. Itsellä oli semmoinen mielikuva että klooripromatsiini (Levozin) jota kutsuttiin "larkuksi" juoppojen keskuudessa oli kaikkein tehokkain lepti, mutta nyt kun mainitsit Leponexin niin se taitaa olla huomattavasti stydimpi lepti. Kato se Leponex dokumentti jonka linkkasin. Toiset on saanut siitä hyötyä skitsofreniaan ja toiset taas saanut epileptisiä kohtauksia jotka ovat johtaneet äkkikuolemaan.
Sokeritautinen
 

Re: Päihteilijän terveydentila

ViestiKirjoittaja Sokeritautinen » 24.4.2021 16:54:33

Edit: virhe klooripromatsiini ei ole kauppanimellä Levozin vaan Klorproman.
Sokeritautinen
 

Seuraava

Paluu Olohuone

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa