Olet täällä

Ahdistava elämäni

Mitä sinulle kuuluu? Tervetuloa olohuoneeseen! Olohuoneessa voit keskustella kaikista mielen päällä olevista aiheista, jotka eivät suoranaisesti sovi muiden teemojen alle. Sana on vapaa, mutta muistathan lukea ensin Päihdelinkin säännöt. Olohuoneeseen kirjoittaminen ei vaadi rekisteröitymistä.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Ahdistava elämäni

ViestiKirjoittaja Pinnalla joten kuten » 27.11.2020 22:49:57

Hei. Olen 45-vuotias nainen. Pahasti velkaantunut ja yksinäinen. Olen kyllä velkajärjestelyssä mutta se on todella tiukka.
Joo juon usein, en tosin koe sitä ongelmaksi. Se rentouttaa. Käytän myös pkv-lääkkeitä unettomuuteen mikä jatkunut vuosia. Käyn töissä tilapäisesti, mutta sekin stressaa koska joudun myöhemmin maksaa lisäsuorituksia, en tiedä miten niistä selviän. Kaiken panoksena on kotini.
Lapsi on sijoitettu omien ongelmien takia. Toinen onneksi on vielä. Silti tuntuu etten kestä ilman alkoholia tai lääkkeitä. En tiedä oliko tästä mitään apua tai hyötyä, halusin vaan purkaa sydäntäni
Pinnalla joten kuten
 

Re: Ahdistava elämäni

ViestiKirjoittaja Plinkin tiimi » 7.12.2020 09:01:49

Hei "Pinnalla joten kuten"!

Mitä sinulle kuuluu nyt?

Elämäntilanteesi kuulostaa vaikealta, monenlaista haastetta. Hyvä kuitenkin, että olet päässyt velkajärjestelyyn. Ethän kuitenkaan käytä alkoholia ja lääkkeitä yhtäaikaisesti, se voi olla vaarallista. Saattaa tuntua, että alkoholi helpottaa stressiä ja rentouttaa, mutta oikeastaan se toimii juuri toisin. Jos alkoholi ei ole sinulle ongelma, voisi olla hyvä aika suunnitella muitakin keinoja stressin purkamiseksi, jotta näin ei olisi jatkossakaan. Löytyisikö asuinalueeltasi esim. lenkkiporukkaa tai muuta ryhmää, jossa olisi helppo lähteä reippailemaan/harrastamaan? Tiedän, että kuulostaa klisheiseltä, mutta liike on lääke moneen tilanteeseen. Lapsesikin ansaitsee jaksavan vanhemman.

Jos sinusta tuntuu, että olet ahdistunut tai masentunut, ei myöskään sen tunteen kanssa tarvitse pärjätä yksin. Apua on saatavilla. Voit ottaa asian puheeksi esim. lääkärin kanssa tai varata keskusteluajan kuntasi mielenterveyspalveluihin.

Toivon sinulle paljon voimia ja mukavaa joulun odotusta! Kirjoittele joskus, ehkä sekin helpottaa...

Yst.terv.
Tiia/Plinkin tiimi
Avatar
Plinkin tiimi
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 61
Liittynyt: 31.1.2020 09:05:44


Paluu Olohuone

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa