Olet täällä

Kiitos ja näkemiin

Mitä sinulle kuuluu? Tervetuloa olohuoneeseen! Olohuoneessa voit keskustella kaikista mielen päällä olevista aiheista, jotka eivät suoranaisesti sovi muiden teemojen alle. Sana on vapaa, mutta muistathan lukea ensin Päihdelinkin säännöt. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Kiitos ja näkemiin

ViestiKirjoittaja Ex-Amalia » 6.12.2020 02:48:52

Kiitos

Lempeä Kettu, Mummeli, Belle 123 ja muut kannustaneet plinkkiläiset!

Olen nyt täällä Ex, koska haluan, että alkoholin vähentämisprojektini on minun oma juttuni, en ota enää riskiä, että kenenkään paha olo latistaa minun tahtiani, jatkan tästä omin nokkineni.

77 pv sitten aloitin tipattoman ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen. Viimeisten neljän vuoden ajan olin siihen mennessä tyhjentänyt 8, 9 tai 14 annosta alkoholia illassa, joka ilta. Tähän päivään mennessä olen ollut kokonaan ilman alkoholia 75 vuorokautta. Yhtenä päivänä otin 8 annosta, toisena 6.

Tavoitteeni oli saada veriarvot ja -paineet kuntoon. Aloitin samalla ruokailutottumusten muutoksen ja mielialalääkityksen purun. Koholla olleet verenpaineet ja -sokerit normalisoituivat reilussa kuukaudessa. Täällä toisaalla kävi vastikään ilmi, että itselläni verraten lievästi kohonneet maksa-arvotkin voivat korjaantua normaaleiksi kolmessa kuukaudessa, eli oletan, että olen saavuttanut senkin tavoitteeni.

Olen kaiken aikaa plinkissä korostanut, että en ole tehnyt, enkä tee, lopettamispäätöstä.

Jos jonkun mielestä ”epäonnistumiseni” (8+6 annosta 77 päivässä) on seinälle maalaamisen arvoinen surkea saavutus, niin totisesti tulin väärään paikkaan keskustelemaan alkoholin vähentämisestä.

Ja suosittelen kaikkia uusia ottamaan huomioon, että kaikkialla, missä on ihmisiä, on myös niitä, jotka eivät aina silitä myötäkarvaan. Varovainen avoimuuden kanssa täällä kannattaa olla, jos asia on herkkä.

Hyvää jatkoa kaikille keskustelijoille!
Ex-Amalia
 

Re: Kiitos ja näkemiin

ViestiKirjoittaja 0132 » 6.12.2020 12:28:53

Turvallista matkaa, Plinkki-ystäväni.
Putkis 0132
Rinkka, teltta ja kahvipannu!
Avatar
0132
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 2178
Liittynyt: 7.1.2018 04:44:22
Ollut raittiina

Re: Kiitos ja näkemiin

ViestiKirjoittaja Mummeli » 6.12.2020 19:45:14

Hei! Ilahduin kun huomasin, että olet kirjoittanut tänne. :D Hienosti olet kyllä suoriutunut ja jaksanut tsempata meitä muita. Itselläni on takana lukuisia lopettamis yrityksiä, vähentämistä yms. Aina olen palannut samaan juomatapaan tai vielä ehkä lisääntynytkin. Löydän kyllä syitä juoda vaan lisää. Tiedän että lopettaminen olisi itselle se paras ohje, mutta...joskus janottaa. Kiva oli kuulla sinusta jälkeen :) :D
Mummeli
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 173
Liittynyt: 11.11.2019 09:51:11

Re: Kiitos ja näkemiin

ViestiKirjoittaja Ex-Amalia » 6.12.2020 22:49:04

Korjaus:

aloitin tipattoman 107 pv sitten ja olen ollut ilman alkoholia 105 pv. Unettomuus teki matematiikasta haastavaa, pahoittelen, mutta halusin oikaista asian, itselle sillä on merkitystä.
Ex-Amalia
 

Re: Kiitos ja näkemiin

ViestiKirjoittaja Vilma1966 » 8.12.2020 16:08:13

Tosi harmillista Amelia, että häippäsit täällä. Oli kiva seurata noin hienoa edistymistä. Mulla meni kyllä vähän ohi mistä hermostuit, mutta se vaan osoittaa, että en omaa kauhean hyvää tilanne tajua herkissä asioissa :oops:
Jos vielä luet tätä niin kaikkea hyvää toivottelen, käytän tässä sanontaa mikä itseä ärsyttää suunnattomasti, mutta sopii tilanteeseen: Hienosti sä vedät :P
Vilma1966
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1917
Liittynyt: 17.10.2016 08:01:52

Re: Kiitos ja näkemiin

ViestiKirjoittaja Lempeä kettu » 9.12.2020 12:23:12

Hyvää jatkoa Amalia! Jatka samaan malliin vähentelyä, niin helpostihan se sujui. :) Retkahdukset kuuluvat asiaan, mutta niistä selviää, takaisin raittiiseen elämään vaan.
Uusi yritys.
Lempeä kettu
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 444
Liittynyt: 16.1.2020 16:45:17
Ollut juomatta

Re: Kiitos ja näkemiin

ViestiKirjoittaja Marjaterttuleppäkerttu » 9.12.2020 22:19:36

Kaikkea hyvää sinulle Amalia ♥ Luin kaikki viestisi, toivon että kuulisin sinusta vielä. On tämä sellaista taapertamista, ettei edes todeksi uskoisi. Oli hienoa lukea edistymisestäsi. Kyllä minäkin vielä😊
Marjaterttuleppäkerttu
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 112
Liittynyt: 18.8.2020 18:03:21

Re: Kiitos ja näkemiin

ViestiKirjoittaja Belle123 » 11.12.2020 06:46:15

Harmittaa, että lähdit täältä. :? Ymmärrän syyn kyllä aivan täysin kuitenkin. Niin ja kyllähän se asia on varmasti monelle herkkä, minulle ainakin. Tsemppiä nyt kovasti sinulle ja oikein hyvää joulua. Älähän epäröi tulla kirjoittelemaan joskus, jos muutatkin mielesi.❤️
Belle123
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 145
Liittynyt: 9.7.2020 08:06:56
Ollut juomatta

Terkkuja Mummelille

ViestiKirjoittaja Ex-Amalia » 22.2.2021 23:18:59

Hei,

Onnittelut Mummelille sitkeydestä ja hyvää jatkoa!

Minulla mene alkon suhteen ihanteellisesti: ei tee mieli. Olen juonut syksyllä kerran 8 olutta ja pullon viiniä kahdesti sitten elokuun vähentämispäätöksen, eikä yhdelläkään kerralla tullut sitä pöhnää, mitä aiemmin hain ja sain olutta lipittämällä, olutta ei tee yhtään mieli ja viiniäkään ei päihtymismielessä. Ei ole enää vaivan väärtti. Veriarvot ovat erinomaiset.

Minulla on psyken kanssa ongelmia, väliin vaikeitakin, mutta ei käy edes mielessä, että niihin alkoholi auttaisi. Opettelen elämään pienemmällä lääkityksellä, mutta mieliala on purkamisen myötä muuttunut hauraammaksi. Mutta se on eri taistelu. Ihmettelen itsekin mistä löysin motivaation lopettaa juopottelun. Plinkistä oli alkuun apua ja kolme ensimmäistä kuukautta olivat vaikeimmat. Vuoden vaihteen jälkeen en ole edes ajatellut alkoholia arkielämässä - olisi varmaan eri asia, jos jatkaisin tämän foorumin seuraamista. En jaksa lukea muita palstoja, riittää tietää, että sinulla menee hyvin 💕 Nauti hyvästä olostasi!

terveisin
Amalia
Ex-Amalia
 

Re: Terkkuja Mummelille

ViestiKirjoittaja Vieras » 23.2.2021 09:02:14

Ex-Amalia kirjoitti:Hei,
Vuoden vaihteen jälkeen en ole edes ajatellut alkoholia arkielämässä - olisi varmaan eri asia, jos jatkaisin tämän foorumin seuraamista.


Tuo on kyllä niin totta. Jos aikoo todella unohtaa alkoholin, ei ole mitään syytä käydä täällä lukemassa viinanhuuruisia kirjoituksia.
Minulla oli myös paljon helpompaa tehdä irtiotto, kun en täällä joka päivä luuhaa kuten ennen.
Vertaistuki täällä on vahvasti liioiteltua. Lähinnä täällä törmää ilmeisen äkäisiin kuivahumalaisiiin, jotka kohottavat täällä omaa egoaan tietämällä vähän kaikesta kaiken.
Tuo on tietenkin vain oman pääni kautta koettua. Joku toinen voi tuntea täysin toisin. 2017 kesällä tulin tänne ensimmäisen kerran eikä tehnyt hyvää siinä mielentilassa, kun aivot olivat vielä marinoitu alkoholilla ja mieli etsi syitä aloittaa juominen uudelleen. Syyksi riitti vaikka jonkun viisastelu täällä, tai joidenkin keskinäinen riitely. Tuli tunne, että tuollaiseksi en halua ainakaan muuttua. Mieluummin sitten jatkan entisellä tiellä. Ja monesti jatkoinkin. Lopettamista olen tosiaan tehnyt yli kolme ja puoli vuotta. Nyt tuntuu onnistuvan.
Vieras
 

Re: Kiitos ja näkemiin

ViestiKirjoittaja Vilma1966 » 23.2.2021 10:52:36

Vaikka Amalia osoititkin sanasi Mummelille, niin tulinpa silti kertomaan, että kuulosti tosi ihanalta, että sinulla ei tällä hetkellä ole paineita alkoholin suhteen. Tosi hieno juttu, että se homma loksahti kohdalleen. Varmasti selätät muutkin ongelmasi pikku hiljaa.

Vieraan tekstistä ihmettelin taas kerran tuota termiä kuivahumala, kun en sitä ymmärrä. Mutta eipä jäädä sitä jauhamaan tähän, kun tämä on Amalialle peukutus viesti :D
Vilma1966
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1917
Liittynyt: 17.10.2016 08:01:52

kuivahumalasta

ViestiKirjoittaja Vieras » 23.2.2021 20:34:29

vilmalle: googleta vaikka...
"Kuivahumala

Kuultuani ensimmäisen kerran termin kuivahumala, tunnistin siitä itseni heti. Kuivahumala koskettaa jokaista alkoholistia, ja jokaista päihdeperhettä. Useimmiten kun tätä termiä vähän avataan alkoholistien läheisille, saa perhe suuremman ymmärryksen päihdesairaudesta.
Termillä kuivahumala tarkoitetaan tilaa, jossa päihderiippuvaisen käytös on ikään kuin päihtynyttä, vaikka viina ei hengityksessä haise. Kuiva ja humalainen. Käytös voi olla hyökkäävää, impulsiivista, ailahtelevaa, päihderiippuvainen saattaa haukkua ja syytellä muita asioista, jotka ovat aivan ilmeisesti oman toiminnan seurausta. Päihderiippuvainen on kireä kuin viulun kieli. Hän alitajuntaisesti syyttää juomattomuudestaan muita"
Vieras
 

Re: Kiitos ja näkemiin

ViestiKirjoittaja Mummeli » 24.2.2021 10:37:17

Hei. Olipa mukavaa lukea, että sulla menee hyvin. Olen monesti miettinyt, mitä sinulle kuuluu nykyään. Ihmettelen itseäni, mihin se jano katosi. Olin kyllä tosi tympääntynyt elämääni, jatkuvaa kaljan kittaamista viikonloppusin, sekä viikollakin useana päivänä. Eikä se enää tuonut sitä iloa, mitä joskus nuorempana, masennusta ja ahdistusta ainoastaan. Vielä kyllä haaveilen "normaalista" alkoholin käytöstä, mutta ehkä se minun kohdalta on vaan uskottava, ettei se onnistu enää. Olit kova tsemppaamaan minua ja uskon, että se auttoi minua saamaan siitä langan päästä vihdoin kiinni. Uskon, että saat myös muut asiat kuntoon, kun alkoholi ei ole siinä sotkemassa kuvioita. Mahtavaa talven jatkoa sinulle. Oli tosi ihanaa kuulla pitkästä aikaa :D :D
Mummeli
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 173
Liittynyt: 11.11.2019 09:51:11

Re: Kiitos ja näkemiin

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 28.2.2021 06:18:05

^^ Kuivahumala on ihan olemassa oleva tila(Olen itse nähnyt läheltä kuivahumalassa kiukuttelevan ja kitkuavan juopon ja varmaan itsekin joskus ollut sellainen), joka koskee joitain väkisin kuivinsuin kärvisteleviä alkoholisteja. Sen piikkiin pistetään kuitenkin paljon sellaista, mikä ei johdu viinantuskasta alkuunkaan. Raitistunut alkoholisti voi olla vain ihan perusluonteeltaan besserwisser, impulsiivinen ääripäiden ihminen, pessimistinen jurottaja jne. tai kärsiä masennuksesta, persoonallisuushäiriöstä tai ihan vain huonosta päivästä ilman, että viinanhimo vaivaa edes alitajuisesti. Erikoinen ajatus, että raitistuminen(siis ilman loputonta kärvistelyä) tekisi ihmisestä miellyttävän ja vakaan persoonallisuuden, jos tämä ei ole ollut sitä alunperinkään. "Kuivahumalaista" käytöstä tapaa monilla sellaisillakin ihmisillä, joilla ei ole koskaan ollut minkäänlaista ongelmaa alkoholin/muiden päihteiden/addiktioiden kanssa. Mikähän niitä vaivaa? Katkeruus siitä, etteivät ole koskaan juoneet liikaa viinaa?
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 12339
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25

Re: Kiitos ja näkemiin

ViestiKirjoittaja Mummeli » 1.4.2021 08:30:59

Mitähän Amalia sulle kuuluu. Olisi niin mukava, jos kirjoittaisit joskus tänne :D
Mummeli
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 173
Liittynyt: 11.11.2019 09:51:11

Seuraava

Paluu Olohuone

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa