Olet täällä

Epätoivoa, toivoa, epätoivoa...

Käyttääkö puolisosi, läheisesi tai vanhempasi alkoholia ongelmallisesti? Älä jää yksin. Kotikanavalla keskustellaan asioista ja ongelmista, joihin voi törmätä kotona alkoholin kanssa.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Re: Epätoivoa, toivoa, epätoivoa...

ViestiKirjoittaja Merja » 9.8.2019 13:23:29

Hienoa kuulla, että Sinulla menee hyvin ja olet tyytyväinen tekemääsi ratkaisuun ! Päätöksenteko ei ollut helppo, sen uskon. Sen jälkeen osaa nauttia omasta elämästään ja arvostaa omia juttujaan. Itsensä saa nähdä uudestaan, terveellä tavalla. Ongelmasuhteessa joutuu luopumaan usein itsestään ja omista toiveistaan. Ota vaan menetetyt urakalla takaisin, se on niin OK.
Kerrot, että et käynyt lukemassa palstaa viime vuoden jälkeen. Välillä kannattaa vetää happea ja saa uutta ilmaa siipiensä alle, jos siltä tuntuu. Sitten jaksaa taas lentää. Ikävä kuulla kirjautumisongelmista, mistä johtuivatkaan ? Toivotaan, etteivät toistu.
Aurinkoisia päiviä Sinullekin :)
Merja
KokeNet vertaiskeskustelija
 
Viestit: 19
Liittynyt: 19.2.2019 09:18:26

Re: Epätoivoa, toivoa, epätoivoa...

ViestiKirjoittaja kjvaisan » 13.3.2020 07:29:19

.
Viimeksi muokannut kjvaisan päivämäärä 17.3.2020 20:55:07, muokattu yhteensä 2 kertaa
kjvaisan
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 3
Liittynyt: 4.3.2020 14:48:56

Re: Epätoivoa, toivoa, epätoivoa...

ViestiKirjoittaja kjvaisan » 13.3.2020 09:37:44

.
Viimeksi muokannut kjvaisan päivämäärä 17.3.2020 20:54:44, muokattu yhteensä 1 kerran
kjvaisan
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 3
Liittynyt: 4.3.2020 14:48:56

Re: Epätoivoa, toivoa, epätoivoa...

ViestiKirjoittaja kjvaisan » 16.3.2020 10:53:15

.
Viimeksi muokannut kjvaisan päivämäärä 17.3.2020 20:54:16, muokattu yhteensä 1 kerran
kjvaisan
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 3
Liittynyt: 4.3.2020 14:48:56

Re: Epätoivoa, toivoa, epätoivoa...

ViestiKirjoittaja Vieras » 17.3.2020 12:08:09

kjvaisan kirjoitti:Onhan tuota holistia tullut mietittyä ja sen omituista maailmaa. Tänään minulta irtosi eteisen liukuovi. Heti mieleeni tuli, että jos olisin seurutellut/seurustelisin normaalin miehen kanssa olisin voinut soittaa sille ja se olisi tullut sekä fiksannut asian, kun en sitä itse paikalleen saanut. ,


Eikö tämä toisaalta ole aika hassu sukupuolistereotypia? Miehissäkin on paljon niitä, joilla ei ole työkaluja, osaamista tai halukaan remontointiin tai korjauksiin? Kai ne ihna normaaleja miehiä on nekin? Ja yhtä omituinenhan se on omakin maailma, kun juuttuu surua ja tuskaa aiheuttavaan ihmissuhteeseen, toivoo ja toivoo, odottaa ja odottaa.
Minua hämmentää tämmönen ajatus, että siitä miehestä pitäsi saada joku remonttimies kaupan päälle. Eihän ne hommat ole sukupuolesta kiinni ja suhteesssa molempien olisi hyvä osata kaikkia hommia ristiin, ettei tunnu siltä, että on joku pakko sen oman avuttomuuden takia pysyä siinä suhteessa. Niin pyykinpesut, siivoukset kuin pienet kodin ylläpitotyöt ja vaikkapa auton tankkaaminen ja nettipankin käyttö. Jos ei itse osaa, voi opetella tai etsiä sopivien yritysten puhelinnumerot. Onhan täällä monikin haikaillut, että exänsäkin "talonmiespelvelujen" perään.
Lopulta on kumminkin aika voimannuttavaa, kun huomaa, että pärjää ihan hyvin itsekin. Sitten ei ole jatkossa enää niin altis ryntäämään huonoon suhteeseenkaan, kun selviää arjestaan omin avuin ja ei ole henkisestikään niin hutera, vaan seisoo tukevasti omilla jaloillaan.

Minulla on työkalupakki, johon olen hankkinut perustyökaluja. Selviän ostamieni huonekalujen kasaamisesta yksinkin, samoin polkupyörän ketjujen öljyämisestä/kiristämisestä ja muusta pikkujutusta. Ne joihin osaaminen ei riitä, teetän jollakin ammattilaisella tai kysyn vaikka naapuria ja maksan hänelle. Usein ne esteet on omassa mielessä näissäkin, samoin kuin siinä eroamisessa.

Kyllähän se tietsti voisi tuntua kurjalle, jos se exä löytäisi uuden kumppanin, mutta toisaalta mitä se enää itselle sen jälkeen kuuluu? Kaikki ihmiset ei sovi yhteen, niin parempikin se niin olisi, koska sitten olisi itsekin pakko lopettaa se haikailu ja keskittyä oman elämäänsä. Aikanaan voisi löytyä sellainen kumppani, jonka kanssa olisi yhteisiä arvoja ja tekemistä. Vaikka lakuun tuntuisi pahalta, lopulta molemmat voisivat olla onnellisempia kuin mitä koskaan olisivat yhdessä olleet. Eihän se exän onni ole itseltä pois. Riitaisassa ja vaikeassa suhteessa molemmat ylläpitävät sitä tilannetta ja se rasittaa kumpaakin. Kumpikaan ei saa sitä mitä toivoo, eikä arvostusta, kunnioitusta tai oikein rakkauttakaan.

Juoppo voi raitistua seuraavassa suhteessaan, innostua uuden kumppanin kanssa vaikka kuntoilemaan, tai löytääkin sellaisen, jonka kanssa voi juopotella yhdessä. Miksi se haittaisi, jos itse ei sen exän kanssa halua enää olla ja ollaan vaikka ihmisinä niin erilaisia, ettei suhde tule toimimaan koskaan? Sen oman omistamisen halun ja takertumisen kanssa kannattaa tehdä ajatustyötä ja päästää pikkuhijaa irti. Se voi tosiasiassa olla yksi tekijä, joka suhteessa onkin ongelma. Jopa yhtä iso kuin se toisen juominen. Kuka tahansa ahdistuu, jos puoliso koko ajan vaatii ja pyrkii muuttaman muuksi mitä on. Siinä voisi käydä niin, että seuraavassa suhteessa sortuu ihan samaan; hakee ja löytää koko ajan toisesta ominaisuuksia, jotka haluaisi kitkeä pois. Näkee kulloisenkin puolison aina työmaana, jota pitää muokata sellaiseksi, mitä haluaa. Määrätä vaatteet, ulkonäön, mitä saa vapaa-ajalla tehdä, jos yhdessä asutaan, onkin kotityranni, joka määrää kaikesta.

Usein parisuhteet on riitaisia ja huonoja, jos suhde alkoholiin on erilainen. Raittiit pärjää keskenään, samoin paljon juovat parina. Raitis ja juoppo on huono yhdistelmä. Yhteiset arvot ja unelmat on suhteelle hyvä perusta; kumpikin haluaa mennä samaan suuntaan ja toivoo tulevalta samanlaista elämää. Näistä kannattaa puhua jo alkuvaikeessa, ettei juominen, lastenhankinta/hankkimattomuus isot asiat tule yllätyksenä. LIian paljon vaan oletetaan että toinen automaattisesti pitäisi hyvänä elämän sitä mitä itse pitää. Jollekin hyvä elämään kuuluu rentous, ei asuntolainoja, ei lapsia ja vaikka juuri se runsas alkoholinkäyttö vapaa-ajalla. Ja siihen on täysi oikeus, ihan kuin muunlaisiinkin valintoihin.
Vieras
 

Edellinen

Paluu Kotikanava

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa