Olet täällä

Apua

Käyttääkö puolisosi, läheisesi tai vanhempasi alkoholia ongelmallisesti? Älä jää yksin. Kotikanavalla keskustellaan asioista ja ongelmista, joihin voi törmätä kotona alkoholin kanssa.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Apua

ViestiKirjoittaja Ronaldina » 29.3.2018 17:04:34

Kreikassa jumissa. Miehen tolkutonta känniä vuorokaudet ympäri. Yöt möykkää ja minä valvon. Asuntoautolla liikkeellä joten toiseen tilaan ei pääse. Keväämmällä Suomeen, joten kuukausi pitäis vielä jaksaa. Someone there, please help.
Ronaldina
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 1
Liittynyt: 29.3.2018 16:51:31
Ollut raittiina

Re: Apua

ViestiKirjoittaja Rinalda » 29.3.2018 22:26:56

Hei Ronaldina!
Onpas sulla tukala tilanne. En oikein tiedä, miten voisi auttaa, mutta vastaan silti... jos vähän edes lohduttaisi, että joku täällä lukee..

Ymmärrän, ettei siinä samassa tilassa ollessa oikein voi ryhtyä antamaan uhkavaatimuksiakaan, että käytöksen olisi muututtava. Mutta olisiko siellä, missä oleskelette mitään esim. pientä majataloa, josta voisit vuokrata huoneen joksikin aikaa. Ja sitten sanoa, ettet palaa autolle ennen kuin tilanne paranee. Pystyykö miehesi kanssa keskustelemaan ja sanomaan, ettet jaksa enää tilannetta? Ymmärrän hyvin jollei pysty, jos koko ajan juo tolkuttomasti, eikä kunnolla ehdi missään välissä selvitä, ei taida olla vastaanottavainen keskustelulle.

Jos hän nyt juo koko ajan tolkuttomasti, pystyykö hän pitämään taukoa juomisesta sitten kun teidän on aika palata Suomeen? Eli onko matkanteko edes turvallista?

Jokin keino sinun pitää löytää nyt selviytyä tämän reissun loppuun ja sitten - suosittelen lyhyen viestisi perusteella, ettet koskaan enää lähde edes mukaan asuntoautoreissulle hänen kanssaan kahdestaan, jollei ole todella pitkää ja luotettavaa aikaa joka osoittaisi, että hän muuttaa tapansa. Jos olette tottuneet lomailemaan näin, voi lomalle lähtövaiheessa olla vaikean tuntuista kieltäytyä - mutta helpompaa se on kuitenkin silloin toteuttaa päätös, kuin sitten kaukana kotoa tilanteen armoilla enää päästä tilanteesta ulos.

Jollei siellä missä olet, ole mahdollista majoittua johonkin pikku majataloon - tai palata seuraavalla lennolla kotiin ja jättää mies selviytymään itsekseen (ymmärrän, että sitäkään ei mielellään halua tehdä, ja sitten huolestuttaisi miten hän sieltä selviytyy), niin ehkä voisit päivisin kulkea itseksesi mielenkiintoisissa paikoissa ja ottaa itsellesi omaa aikaa, tilaa ja elämyksiä, joista saisit vähän voimia öisen ahdistuksen vastapainoksi. Tästä tilanteesta pitää selvitä, ja sinä selviät... mutta sitten suosittelen kotiin päästyänne arvioimaan tilanteen uudelleen. Miettimään, millainen haluat ensi vuoden olevan. Missä tilanteessa olet viiden vuoden päästä. Avaimet ovat sinulla, usko pois!

Sinä selviät!

tv Somebody here who read :)
En kadu mennyttä, en häpeä tätä päivää;
pelotta katson huomiseen.
Rinalda
Rinalda
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1064
Liittynyt: 13.3.2012 11:03:50

Re: Apua

ViestiKirjoittaja Vieras » 8.4.2018 08:29:52

Suomessahan möykkääjät ja kotirauhan rikkojat poliisi hakee putkaan? Miten lie sielläpäin? Onko Suomessa mies ollut sen takia vielä putkassa ettei anna kotirauhaa?
Vieras
 


Paluu Kotikanava

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa