Olet täällä

Mistä mikäkin johtuu? Parisuhde alkoholistin kanssa tekee va

Käyttääkö puolisosi, läheisesi tai vanhempasi alkoholia ongelmallisesti? Älä jää yksin. Kotikanavalla keskustellaan asioista ja ongelmista, joihin voi törmätä kotona alkoholin kanssa.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Mistä mikäkin johtuu? Parisuhde alkoholistin kanssa tekee va

ViestiKirjoittaja Elisa81478394 » 16.4.2018 18:24:03

Hei!
Elän avioliitossa alkoholistin kanssa. Meillä on alle kouluikäisiä lapsia. Mies on asian myöntänyt, ja tietää siis itsekin, että hänellä on ongelma. On käyttänyt alkoa aina runsaasti, mutta viimeisen vuoden aikana on menty piilopullolinjalle ja siirrytty jokaviikkoisin väkeviin. Ennen joi tietääkseni vain kaljaa säännöllisesti.

Me olemme riidelleet aina, mutta ei niinkään alholista ennen viime vuosia. Lähinnä kotitöistä. Nyt tilanne on ollut koko kevään erittäin tulehtunut. Mies yrittää tehdä elämänmuutosta, on alkanut kuntoilun ja laihduttaa (vaikka on jo laiha!) mutta alkoa käyttää edelleen, nyt vaan ehkä sykäyksittäin, vrt parin kuukauden takainen kunnon putki. Ongelma on se, että selvin päin miehestä tulee kamala niuhottaja, joka arvostelee kaikkea minun toiminnassani ja kotitöissä.

Nyt vasta olen alkanut hahmottaa, että mieheni ei ehkä olekaan kaksinainen luonteeltaan eli aina läsnä ollut rento sekoilu ja höpötys vrt. tiukkoapipoinen suhtautuminen kaikkiin käytännän juttuihin ja kamala vittuilu, vaan onko tämä jälkimmäinen aina ollut vaan reaktiota vieroitusoireisiin ja henkiseen morkkikseen? Onko muilla ollut näin?

Vaikeaa siis tietää, mikä ongelma on oikeasti lähtöisin parisuhteesta, mikä minusta, mikä hänen luonteestaan ja mikä alkosta. En näe tilannetta enää millään tavoin objektiivisesti, tiedän sen. Mutta eikö kuitenkin alkoholismi pitäisi hoitaa näistä ensin? Kun se ainakin vaikuttaa meihin kaikkiin?

Minua syyttelee masentuneeksi ja mielisairaaksi, jos vaikka suutun hänelle tai lapsille. Mielestäni olen toki tilanteesta ahdistunut, mutta en sairas.

Eilen loukkaantui minulle jostain (pitkä tarina ja en tarkoittanut loukata, yritin vaan ilmaista olevani väsynyt, mutta hän koki sen oman työnsä dissaamisena, koska ahdistuin kun projekti johon hän oli ryhtynyt ei ole valmis) ja nyt ei puhu kuin pakolliset. Tämä arki on ihan kamalaa kun en tiedä mistä tuulee minäkin päivänä.

Onko vika siis minussa, meissä vai tässä sairaudessa?
Elisa81478394
 

Re: Mistä mikäkin johtuu? Parisuhde alkoholistin kanssa teke

ViestiKirjoittaja Vieras444 » 16.4.2018 21:03:25

Hei, muista aina, että puolison juominen tai äreys/kireys ei ole sinun vika tai syy. Se on se sairaus, alkoholismi. Yritä mahdollisemman paljon elää omaa elämääsi, tee kivoja asioita, yritä olla lähtemättä noihin kiukutteluihin mukaan. Ne voi olla myös syyn hakemista/oikeutusta juomiselle. Onko lähelläsi Al-anonia? Suosittelen lämpimästi. https://www.al-anon.fi
Tsemppiä!
Vieras444
 

Re: Mistä mikäkin johtuu? Parisuhde alkoholistin kanssa teke

ViestiKirjoittaja Vieras156 » 16.4.2018 21:09:46

Hienosti kirjoitettu edellisellä! Alkoholi tuhoaa hermosoluja ja sosiaaliset taidot ekana lähtee rapistumaan. Eli tuo kiukuttelelu jne kaikki kummallinen tulee sieltä.
Vieras156
 

Re: Mistä mikäkin johtuu? Parisuhde alkoholistin kanssa teke

ViestiKirjoittaja raakku » 22.4.2018 20:25:28

Kuullostaa kuivahumalalta. Myöskin osa alkoholisteista tuntuvat olevan aika niuhottajia. Klassinen riita saadaan aikaiseksi kun kukaan muu ei osaa ladata tiskikonetta oikein. Onko alkoholi muuttanut luonnetta vai onko se jo olemassa ollut asia? Selvä alkoholistikin voi olla erittäin vaikea kumppani. Mutta Googleta tuo "kuivahumala". Muistaakseni täältä Päihdelinkin sivuilta löytyy faktaa asiasta.
raakku
 

Re: Mistä mikäkin johtuu? Parisuhde alkoholistin kanssa teke

ViestiKirjoittaja Vieras » 23.4.2018 11:08:33

Hei. minä kuuntelin youtubesta hyviä luentoja parisuhteesta. löytyy kun kirjoitat: miesten rakkauskoulu. On väestöliiton tekemiä. Hyvin avartavia minulle ainakin. Kun olen aina suhtautunut pessimistisesti kaikenlaisiin kursseihin parisuhteissa. Nyt aloin miettimään että mistähän tuokin ajatusperimä tai vastaväite tai epäluulo on peräisin ja miksen ensin kokeile, kuuntele edes mitä jotkut asiantuntijat neuvovat, tai jotkut kertovat miten ovat ongelmia selvittäneet.
Toinen oli "parisuhteen palikat"- kurssi youtubessa.
Suosittelen :)
Vieras
 


Paluu Kotikanava

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 8 vierailijaa